Peki ya kusurunuz var mı aşkta?
Benim galiba kusurum umursamaz olmam bu konuda

Kendimi hiçbir zaman kusursuz bulmadım bulmayacağımda. Yaptığım her hatayı çıkıp açık yüreklilikle üstlenebilirim. Benim tahammül edemediğim şey insanların sürekli seni eleştirecek Birşeyler bulurken kendi tozlu aynalarına bir kez olsun bakmaya cesaret edememeleridir. Ben kusurumu kabul ederim ve kusursuz diye bir kavram olmadığının bilinciyle yaşarım. Herkes kendine yakışanı yapar. Keyifli geceler.
Kusursuz olan var mı? Yoktur bence herkesin bir hoş olmayan yanı var. Kaldı ki kusursuza yakın olanın ne nazı, ne de egosu çekilir, uğraşılmaz. Bir insanı kusurlarıyla sevebilmek ve kusurlarımla sevilmek çok güzel bir şey. Zaten sevince hiçbir hoş olmayan yanını görmüyorsun. Kusurlarıyla kusursuz geliyor sevdiğimiz gözümüze.
Kimse kusursuz , mükemmel değil zaten ama çoğu insan sanki obje tanımlıyor gibi istediğim özellikte olmalı diye madde madde sıralıyor, buna fazla sinirleniyorum. Aşık olunca bunların hiçbir önemi kalmayacağını anlarlar bir gün umarım.
aynen tam da böyle oluyor hiç kimse kendi kusurlarını ve yaptığı hataları görmüyor her zaman için başkalarını suçlama peşine düşüyorlar ama kendilerini sorduğunuz zaman kusursuzlar Haşa tek kusursuz olan Allah'tır hepimizin kusur ve günahları vardır
Cevap
12Cevap
kendimde olanları arıyorum beklentilerim gayet nurmel
Kusursuz diye bir kavram yoktur. Kusursuzu aramıyorum, beraber yanlışlarımızı düzeltebileceğim insanı arıyorum.
Kusurum evet var çok fazla çabuk baglanmam ve aynı zamanda çok fazla taviz vermem. Ama güven konusuna gelince herkes güvenilir birini ister tabi ayran gönüllü olanları saymazsak tabi. Aşkta ilgiden daha önemlidir güven
Hepimiz kusurlarımız olmasına rağmen, kusursuzu arıyoruz ama kusurlarıyla kabul edebileceğimiz biri çıktığında onu hayatımızın merkezine yerleştiriyoruz.
En iyisini istemekte sakınca görmüyorum, en iyisine layık olmak koşuluyla.
Herkesin karsisina kendinde görmek istemedigi, görmekten korkutugu yanlarini yansitan kişiler cikar. Yani birini begenmiyor eleştiriyorsak ondan alacagkmiz bir sey vardir. En sonunda kendimizi istedigimiz kaliteye getirince karsimiza da o şekilde insanlar cikar
Kimse kusursuz değil aslında sadece kendi kusurumuz iğne başkasının kusuru ip gıbı geliyo gözümüze kendı söküğümuzu dikmek yerine başkasının kusurlarını ipe duzuyiruz
Ne güzel demis Mevlana..
Kusur görenindir..
Herkes kendisine göre kusursuz lakin , insanlar kusurlu görmek isterse kusurlu görür , kusursuz görmek isterse kusursuz görür.. :/
Herkesin kusuru vardır kusursuz insan yoktur. Çoğumuz kusurlarımızla kusursuzu arıyoruz. Bu kafayla da kusursuz bulunmaz. Bana göre önemli olan herkesin kusurlarının farkında olması kabullenmesi kendi ve diğer kişinin kusurlarına çözümcül yaklaşılması
Düşündüklerimizle eylemlerimiz birbiriyle çoğu zaman örtüşmüyor; dış görüntü hoşnut etmediği sürece, kimsenin karakteri ya da zekası umrumuzda değil aslında...
Kusurluyum, kusursuzun peşinde değilim. Kusursuzu arayan da boşuna arıyordur zaten, boş çaba. Her insan önce kendine bakmalı, karşı taraftan beklediğim şey kendimde var mı diye kendini sorgulamalı.
Istediğimiz seyler en cok eksik olan şeyler mesela aşk yani sevgi fazlasıyla var mi eksik karakter eksik güven eksik sadakat eksik.. Bu boşluğu doldurmak için beklenti içine giriyoruz hep , hep istiyoruz, tüketim çılgınlığı.. Fakat kendimizi gelistirsek eksik yonlerimizi bilip artıya cevirsek birbirimize yardımcı olsak bunca beklenti içine girmeyiz hep istemeyiz.. Benden çok biz vardır. Biz onemliyiz insanlık önemli..
Tip, fizik, kariyer, kültür... Ben nasılsam o da öyle olsun. Bunu daha önce de söylemiştim zaten.
Sadece dengelemesi gereken bazı konular var, o kadar ✩
Rabbim gönlüme göre versin kimse dört dörtlük değildir herkesin kusuru vardır önemli olan kusurları ile sevmek sevilmek
Evet. Kendi kusurlarımızı fark edemiyoruz çoğu zaman sadece eleştiri odaklı olduğumuz için de mutsuzuz
Kusuru bilip düzeltmeyi de bilirim kusursuz olmak gibi bir çabam yok ama çoğu insan dediğin gibi kusurlarıyla kusursuzlugun peşinde
sen hiç umursamaz değilsin bence. 😄 herkes kendinden farklı birini arar
Her insanın kusuru vardır. Kusursuzun peşinde değilim zaten yokta hepimiz kusurluyuz.
Herkesin var tabiki. Benimde var elbette. Beklentim normalden öte benimle en yakın olanı
Evet var kusurlarım. Kusurlarımla seven insan candır
Hatasızı ve kusursuzu arayan elbet yalnız kalır. Önemli olan kusuru ile sevebilmek..🤷🏻♀️
Kusur kullar içindir. Kibri bırakın da aynaya bakın derim🙂
muhtemelen farkında olmaksızın hem de.. söylesen suçlu olursun o halde napıyoruz? susuyoruz..
Kimsenin peşinde değilim sadece varoluşsal sancılar çekiyorum. İnş önce kendimi bulucam amin.
Her şeyiyle 4 4 lük biri olsun istiyorum ben de kusurlarımı düzeltme çabasındayım. bakalım artık :D
Aramıyorum o yüzden bi kusurum ya da kusursuz sevdam da yok sanırsam😅
Onla bunla fingirdeşen kadınlar dolu etraf onun için boş
Arkaya dönüp bakınca öyle ki hepsinden tiksiniyorum..
Maalesef ki öyle. Böyle düşünenler kaybetmeye mahkumlar bence.
Elde edebileceğin en iyiyi almak insanın doğasında var.
Kusursuz insan yok
Kusursuz kimse yok tabi kendim gibi birini arıyorum bende
Her insanın Vardır elbet de benim kusurum nedir bilmiyorum. Kusursuzun peşinde değilim
İnsanoğlu hep kendisinde olmayanı başkasında arar, bu yüzden bu beklentiler gayet normal. Benim kusurum çok fazla duygusal olmam.
Aşırı derecede sahiplenici olmam
Herkesin kusuru kendine ben belki onun kusur gördüğü şeyi güzel goruyorum... 😊 Önemli olan mutlu olmak benim en büyük kusurum da kusurları görmemek olsun
herkes kendindeki kusura bakmadan karsisindakinin kusurlarını eleştiriuor herkesin mk
Kusursuz insan yoktur.
O yüzden kimse kusursuz aramasın.
4/4'lük kimse yok çünkü.
Kimse kusursuz değildir zaten. Önemli olan bunu farkedebilmek. Kusurlarda insana bir şeyler katar.
Kendimdeki kadar arasam bekledigimi bulamam
Kusursuz insan olmadığından bu boşa bir çaba olur.
Evet öyle. Kimse kendine bakmıyor 😉
Kusursuz sevmek kusurları ile sevmektir..
Aynen öyle ama herkes inkâr ediyor
Tek kusurum kusursuzluğum aliş
Haklısın aslında iş icraata gelince tık yok
Sözde değil ama öyle.
Maalesef ki öyle olmuş artik
Kusurları başım gözüm üstüne..
Aynen öyle. Önce kendi kusurlarımızı görmeliyixz
🙃😒aşka inanmıyor olmam galiba
Aradiğım şey kusursuzluk değil olması gereken
Kusurlu olan kusursuz arar..
kimseyi aramıyorum kimsede beni aramıyor
Dengini aramiyor insanlar. Buna ben de dahilim.
- Evet, kusursuzun peşinde.
- Kusursuzu arıyorum.
- Evet, var.
Ben değilim gerisini bilmem
Haklısın. Çoğu kişi öyle
Bence bi insanı kusurlariyla sevmek lazım
Aynen
Kusuru Gormeden Yureginde His Ederek...
Aynen öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?