Ben gayet samimiyim fakat şu anda böyle düşünüyor olmam on sene sonra da böyle düşünmek zorunda olduğum anlamına gelmiyor. O anda söylerken samimi olup sonrasında fikri değişmiş de olabilir, fikir bu değişir.
Düşünmüyor olabilir. Samimi olup olmadığı hal ve hareketlerinden bellidir zaten. Mesela bu konuda samimi olan biri evlenen kişilere karşı olumlu yaklaşır onların da o şekilde mutlu olduğunun farkındadır. Kendisi için de sorduklarinda en fazla direkt evlenmeyi düşünmüyorum der ve geçer. Samimi olmayan ise sürekli evli kişilere evliliğin berbat olduğundan bahseder olabildiğince kıskançlık belirtir ya da yuvalarını yikmaya çalışır filan.
Soruyu neden kadınlara yönelik sordun ki? Evlenmek istemeyen erkekler de kadınlar da var. Bazıları ciddi bir sorumluluk olduğunun farkında olup bunu istemedikleri icin evlenmeyebilir.
Neyse Turkiyede erkeklerin evlenmesine engel bir durum yok. Kadınlar da evlenemedikleri için değil kendi kulvarlarindakileri beğenmedikleri için evlenemiyordur. Kimse çıkmıyor o yüzden evlenemiyorum diye bir durum yok yani. Çoğu erkeğe kadının nefes alması bile yetiyor. Hele ki parasi olan kadinlarin ve erkeklerin sikinti cekmesi mumkun degil. O yüzden evlenmek istemiyorum diyen kişi için evlenemiyor da böyle söylüyor demem.
Bu gerçekçi bir karikatür ve içten içe yanan kadınlar "ben zaten evlenmek istemiyordum ki" havasına bürünüyorlar. Nasreddin Hoca'nın ağaçtan düşüp "ben zaten inecektim" demesi gibi.
Onlar evlenmek istemeyen degil beyaz atli prensle evlenmek isteyen ve düşük profilli erkeklere bakmayan kadınlar icin geçerli. Evlenmeyi ise gerçekten istemeyen bir sürü kiz var. Onlar da prensleri bile reddediyor zaten. Prensinden dusuk profilli olanina kadar bircok erkek de bazen bu kızlara kendileriyle evlensin diye ters psikoloji yaparak evde kaldin, evliliğe cok meraklisin da belli etmiyorsun, filan kişi gelse hemen evlenirsin gibi telkinlerde bulunarak gaza getirmeye çalışıyor işte. Gülüyoruz. 😂😂
Aşık olmayı istemezsin sadece karşına çıktığında olursun. Uykun geldiğinde uyumak gibi yani. Geri kalanlar evlenmeyi değil şatafatlı bir düğün yapmak ve yüksek profilde bir koca bulmak istiyor. Sevmeseler de evleniyorlar. Neden? Arkadaşlarına hava atmak için... Bunu aşmış kadınların böyle dertleri olmaz. Desinler diye evlenmezler yani. Ya evliliğin toz pembe olmadığının farkindadir sorumluluk altına girmek istemez ya da evlenmek isteyeceği biri karşısına çıkmamıştır. Bunlar erkekler icin de gecerli. Rastgele istemeye gelen birine sevinecek kadin evlenmek isteyen değil evlenmiş olmak isteyen kadındır. Onları istemeye gelen erkekler de kendisine kız versinler de nefes alması yeter diye düşünen kızdan red cevabı alınca da zaten begenmemistim diye kendini avutan ya da kız onu istemiyor diye kesin evde kalacağını düşünen bir avanaktir. Iyi günler. 😂
Benim de zamanim cok degil sadece uzun ve mantik icerikli yorumları kisa zamanda yazabiliyorum. Ama sende cok olmayan sadece zaman değil belli ki. 😉 hadi güle güle.
Sen de seninle aynı fikirde olmadigim halde senin gibi düşünüyormuşum gibi psikolojik baskı yapamazsın. Önce insanların düşüncelerine saygı göstermeyi öğren. Bütün kadınları evlilik meraklısı zannetmen ya kendinin de öyle olduğunu ya da kadınları seninle evlenmeleri için bu şekilde ters psikoloji yaparak ikna etmeye çalıştığını gösteriyor. Konuşmak istemiyorum deyip yorum yazan sensin. Bunun yerine engelleyebilirdin. Kendini daha fazla komik duruma düşürme istersen. Bye. 🤣
@Paosushaba sen evlenmek istesen de evlenemezsin. Bazilari dogustan kadindir. Bazilari da sadece kadin bedenine sıkışmıştır. Senin gibi. Icindeki rekabet duygusu, hirs, nefret... Cok erkeksi davranislar. Güçlü kollara sahip olamamanin feryadi.
Yorumumu kendi adima söylemedim bay ukala. Ben zaten nişanlıyım. Senden de çok daha güçlü kollari ve zekası olan bir erkegim var. Belli ki sana erkekliğini yaşatacak bir kadına rastlayamamışsın ve kendini kabul ettirmeye çalışıyorsun. Seni veya evlenmeyi istemeyen kadınların egona ne kadar zarar verdiğini görebiliyorum. Ben erkeklerle rekabete girmem. Ama gercek erkeklerle... Senin gibi saygı uyandırmayan çoluk çocukla değil... Biraz akıllı davranırsan sana saygı duyacak bir kadının olur belki.
sence burdan oyle ce yok yeaa deyıpte bır kac saat uzerınden gecmeden gızlenıp nıye benı kımse begenmıyor nıye kımse yanımda kalmıyor neden ben evlenmıyomda cocuga karısamıyom veya evde kaldım sorusu soran azmıdır:)
Öyle tabi kendinden ödün vermemek koca meraklısı gibi görünmemek için öyle söylüyorlar amcamın kızları var 40 yaşlarında millete evlenmicez diyip gizliden aşk acısı çekiyorlardı o zaman larda 30 şu yaşlardaydılar :))
Valla bir tanıdığım vardı 45 yaşında Rabbim yaratmış ama kadın gibi değildi.. Ama o bile evlendi 45 yaşında.. Hem de kocası onu beğenerek aldı.. O bile evlendiyse kimse bekar kalmaz bence :))
Orası öyle ama kızlar kendileri talip beğenmiyor burunları havada yoksa isteyenleri çok oldu zengin yakışıklı sessiz sakin dinine düşkün anne babasının etkisinde kalmayan birilerini istiyorlar dı da e tabi buda çok zor :))
Ya bu seferde çok pısırıksın diye şikayet ederler.. Kızlar biraz manyak.. Hem sessiz olsun hem de masaya yumruğunu vursun isterler.., Hele dindar eş istiyorlarsa bunu kesin isterler..
Annelik merhamet gerektirir, şefkat barındırmalı. Eğiticiliği, idareciliği bilmeli ve bunun olgunluğuna erişmiş olmalı. Herkeste bunlar yok. Dolayısıyla bunların olmadığı bir kadın çocuğun eğitiminde ve diğer süreçlerde sıkıntı yaratır.
@_Серген_ Pek sanmıyorum. Kuzeni dediğin kişi asgari ücretli tipsiz bir işçi olsa kendisini istemeye geliyor diye gerçekten havalara mi uçacak bu kız? Zengin yakışıklı biri olsa belki dediğin doğru olur. Kadınlarin cogu statü için evlenir evlenmek için değil. Evliligi de devam ettirme amaclari cok fazla yoktur. Öyle olmasa boşanmaların çoğu kadınlar tarafından acilmazdi. Evlenmeyen diğer kadınların da kendince haklı sebepleri olduğu için evlilik düşünmezler.
@Alakkskska sen Türkiye sartlarini soylemiyorsun. Zengin, elit cevrede yetismis babalarinin parasi olan, maddi acidan refahta olan kızların fikri bu. Maddi acidan yoklukta olan veya orta kesimde bulunan kizlar, manevi degerlere onem veriyor.