London School of Economics'te görev yapan davranış bilimleri uzmanı Paul Dolan'ın son araştırması; evliliğin erkeklerin ömrünü uzatırken, kadınların yaşamını kısalttığını ortaya koydu.Dolan, 'Sonsuza Kadar Mutlu: Mükemmel Yaşam Efsanelerinden Kurtulmak' adındaki kitabında, "Erkekseniz size evlenmenizi tavsiye ederim, ama kadınları için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerini kullanıyor.
Evlilik; erkeklerin ömrünü uzatırken, kadınların yaşamını kısaltıyor! Evlilik hangi tarafa yarıyor sizce?
Kadın ev işi yapıyormuş, çocuk büyütüyormuş, eşine bakıyormuş ondan erken çöküyormuş :D Bunlar istiyor ki erkek köpek gibi çalışacak ev, araba, eşya, para mal mülk erkekten beklenecek. Ama bunun kadına hiç bir karşılığı olmayacak :D Özellikle ülkemizde erkeğin omuzlarındaki sorumluluk her zaman daha ağırdır. Kadında bi zahmet yapacak o kadar işi. İşine gelmeyen kendi çalışıp kendi ayakları üzerinde dursun zorla değil ki o hayatı seçsin.
Çalışan kadın ne yapacak bazı erkekler var ki kadın çalışsa bile sırf kadın olduğu için eve bakacak yemeği onu bunu temizliği yapacak birde çocuğuna bakacak ne yapsın bu kadın
@öylesinebiradetben Hayır onlara sözüm yok elbette. Kadın erkek her ikisi de çalışırsa ev işleri haliyle ortak olmalıdır zaten. Ama bu bahsettiğiniz çok azınlıkta. Ben asıl pastanın büyük dilimi için söylüyorum. Çalışmıyorsan ev işi sendedir yani bu kadar basit. İş paylaşımı bu yeterince adil ne diye sürekli şikayet edersin ya da sanki tek emek veren senmişsin gibi davranırsın. Dediğim bu
Heh o konuda haklısın işte çalışmıyorsa ev işi elbet kadının ama en güzeli eşine destek olmak ben mesela çalışıyorum evet evleneceğim adam çalışmasa da olur ben bakarım ben geçindiririm ama erkeklerin çalışması da önemli dediğin gibi kadın çalışmıyorsa ev işi kadının
@öylesinebiradetben Kendi adıma örneğin eşim çalışmayan birisi olsa ve ev işini hiç şikayet etmeden sorumluluğunu bilerek ve severek yapsa. İstemese bile yardım edesim gelir ederim de yani. Ama aksine şikayet ederek sürekli mızmızlanarak yapsa o işi hayatta kalkıpta yardım edesim filan gelmez yani. Bu karşılıklı anlayış içinde olursa keyif bile alırsın yaptığın işten ve evlilikten. Kısacası sorumluluk bilinci olmayanlar evlenmesinler bi zahmet. Çünkü bu sorunlar onların başının altından çıkan sorunlar.
Ev işinden ne anlıyorsun. Sen şimdi evli değilsin ne işi yapıyorsun kömür mü çıkarıyorsun. Kadın da erkek de çalışacak herkes kendi pisliğini temizleyecek. Başka türlü körle sağırlar birbirini ağırlar.
@sesnila Çalışmayan kadının ihtiyaçlarını ve ev geçimini de erkek karşılayacak, erkeğe ait diye bir şey olamaz o halde. Senin anlayışına göre bu şekilde olması, adaletli durması lazım dimi. Çalışmayacaksın, erkeğin aldığı veya kirasını ödediği evde oturacaksın, aldığı eşyasını kullanıp aldığı arabaya bineceksin, faturalar masraflar tüm hepsini erkek ödeyecek... Ev temizliği, yemeği bulaşığı denilince hepsini ben yapamam ortak diyeceksin... İnsaf be... Zorunlulukların hepsi erkeğe zaten kadına hiç bir zorunluluk yok nasıl eşitlikse bu
Söylediğin her şeyi erkek 8-5 veya 8-6 çalışarak yapacak. 6'da eve gelecek hazır yemeği önüne konulacak g*tünü gerip yatacak. Kadın sabahtan akşama kadar evde temizlik yapacak, yemek yapacak, çocuğa bakacak. Sabah gözünü açtığı andan kapatacağı ana kadar sürekli çalışacak. Senin mesai saatin olacak ama kadının olmayacak. Sen istediğin zaman dışarı çıkabileceksin ama kadın çıkamayacak. Çünkü etrafta baba diye değil anne diye ağlayan bir çocuk olacak. Senin adalet anlayışın buysa senin ben adalet anlayışına tüküreyim. Senin gibiler kadını köle gibi kullanmaktan başka bir şey bilmezler. Bu kadar yazmama bile değmezsin ama neyse.
@sesnila Kadına kölelik muamelesi olarak anlaman senin hatan benim değil. Ben iş bölümünden bahsediyorum. Ben %100 eşitlikten yanayım. Sende git çalış maddi sorumlulukların hepsi ortak olsun, ben ne kadar para koyuyorsam ortaya sende o kadar koy, aynı şekilde ev işi de ortak olsun. Gayet adil. Yapamıyorsan dış işler benim, iç işler haliyle senindir bu kadar basit.
@sesnila Nasıl bir anlayışa sahipsin bi anlayamadım. Herşey ortak diyorum buna da bişey buluyosun. Ayrıca ne çocukmuş arkadaş... O kadar zor ve ağır geliyorsa çocuk istemeyin ne deyim. Erkek hem dış işlerden sorumlu olacak, hem de iç işlerin yarısının sorumluluğunu alacak... Bunu gerçekten adaletli buluyorsanız sizde bir sorun var demektir.
Dış işler iç işler... Dış işleri yapan iş işleri hayli yerine getirebilecek gözlem yeteneğine sahip olur. İç işler her zaman kas gücü ister ama dış güçlerde kas gücü istemeyen iş bulursun.
Aklın doluyken işte yapmayacağını söyleyip çemkiremezsin patron varsa söke ske yaptırırlar. Patronsan başka. Evde ne kime çemkireceksin. Yapıcaksın yapmazsan kötü olursun. Ev işi sorumluluk ister. O yüzden evlenmeyin.
@çokkalmayacağım Arkadaş çok karmaşık bişey söylemiyorum. Sorumluluklar eşit paylaşılmak zorundaaaaaaa... Bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Kadın erkek her ikisi de çalışır eyvallah ev işini de birlikte ortak yürütürler. Ama kadın çalışmayıp birde ev işleri ortak olacak derse çüşşş derim yani... O halde bile hasta olacak bu kadın, canı sıkkın olacak, morali düşük olacak vs. bizde eşek değiliz ya elbette yardım edecez yani. Senin işin diye devirip kıçımızı yatmıcaz. Ama yok hep böyle olacak mecbursun zorundasın demek olmazzzz... İyi dışarı işi tamamen bende, ev işinin yarısı da bende... Oldu olacak boynumuza çanda bağlasınlar mal gibi gezelim
buradaki kadınlar söylendiği şey bu bence pasaklı insanların arkasını toplamak istemiyorlar. yemek pişirirken 1 tabak fazla çıkarmışsın nedir yani. evi temizlersin onlar da yapılır ama biri kirli dağınık yaşıyorsa o zaten kaçkındır. evlenmeden bir kontrol etseydiniz
Bu araştırma sistemleri genellikle bir yerlere yaranmak için böyle sonuçlar söylüyor. Yoksa böyle bir sonuç olduğunu düşünmüyorum. Peygamberimiz (sav) cennet anaların ayakları altındadır diyor. İslam'da kadın evi geçindirmek zorunda değildir, erkek eve bakmak zorundadır. Vs vs Yani böyle bir araştırma gerçek değildir, aileyi bitirmek , feministlere yaranmak için yapılan araştırma ve sonuçtur
Hangi bilima damı bunu neresiyle uydurmuş.. La bizim burada ömrümüz kısaliyor.. Bunun araştırmasını yapanlar sanırım sadece refah seviyesi çok yüksek ülkelerde uyguluyorlarlar.. Lan bir de ler takısı koyupta hepimizi aynı şekilde gösteriyorlar ya o daha da tuhaf...
Evlilik sorumluluk demektir. Birbirini severek evlenen insanlar için bir şey değiştirmiyor, sadece kademe atlıyorlar ve tam olarak birlikte oluyorlar. Bunda bir sorun yok bence. Gerçekten sevgi olduğu zaman iki tarafa da yarar diye düşünüyorum.
Şu zamanda özellikle evlilik yapmak vede mutlu olmak için mucize lazım. Zaten mutluluk getiriyor olsa boşanmalar artmazdi. Bir yabancı davranış uzmaninin araştırıp tespit etmesiyle mutluluk gerçekleşmesi mümkün değildir. Kadın ve erkek ilişkilerinde ne yazık üstün olma mücadelesi var kadına şiddette var sürekli olarak bu dünyanın hükümdarı ben olayım anlayışı hakim. Bu zamanda illa mutlu olmak ve ömür uzun olması için evlilik şart değildir. Stresten uzak bir hayat yaşamak lazım ömür uzun olması için. Evlenince erkeğin ömrü uzuyor kadınların ömürleri kısalıyor bunlar hepsi aldatmaca ve uydurma bir hikâyeden ibaret. Bu zamanda sevmeye ve evlenmeye musait ve imkanları iyi olanlara evlilik gerekir ve o zaman mutluluk ve sevgi ortamı oluşur. Onun dışında yapılan evlilik sağlıklı olmaz ve ileride gecimsizlik oluşturur ve kargaşa çıkar. Bir kez daha ilişkilerin gözden geçirilmesi taraftarıyım eğer birbirlerini çok seviyorlar ise mesele yok. Ama onun dışında yürütülen ilişki ve evlilikler riski olabilir onuda söyleme gereği olarak belirteyim.
Ben ömrü kısa olan kadınların açıkçası çalışan değil de çalışmayan kesim oldugunu düşünüyorum.. Evde olmak gerçekten zor işler hiç bitmiyor, çocuklar desen ayrı mecbur ilgilenıyorsun ve gerçekten istekleri bitmiyor hatta yüz göz oluyorsun.. Ama çalısan annelerin özellikle bu konuda yetenekli olanların daha düzenli oldugunu işlerini belli bir rutine bindirdiğini, çocuklarıyla kısa ama daha kaliteli vakit geçirdiğini bizzat birçok kez gözlerimle gördüm.. Bide kadın ne yapacak evde otur otur kuruyor kafasında beynını yaşlandırıyor sonra tak gidiyor.
Yemekleri önünde, kıyafetleri yıkanmış ütülü, dolapları düzenlenmiş, fiziki ihtiyaçları giderilmiş, çocukları büyütülmüş.. Kim yapmış bunları, kadınları. Tabi erkeklerin ömrü uzar , kadınlarda envai çesit hastalıklara kalır.
Erkeğe yaramasının sebebi genelde evlendikten sonra çok cool oluyorlar, yemek önlerine geliyor, eşyaları ütüleniyor, hatta üstüne titriyor çoğu kadın. Adet ve doğum stresleri yok, ağda ve kıyafet seçme dertleri doğum sancısı dertleri yok, sabaha kadar bebek sallama dertleri yok, tek dertleri eve ekmek getirmek, onu kadınlar da aynı anda yapıyor zaten :) Kadınlar çok fedakar, evlendikten sonra eşlerinden ilgil bekledikleri için en ufak bir ilgisizlikte boşluğa düşüp bunalıma girebiliyoruz, sorumluluklarımız çok fazla. Eşlerimizi çok fazla düşündüğümüz için bazen kendimizi ihmal edebiliyoruz. Ev temizliği takıntılarımız oluyor, sabaha kadar bir yeri silmedi diye düşünmekten uyumayan kadınlar tanıyorum :) Tüm sorunları öncelik evin kadını düşünüyor, erkek aman hanımm takma düzelir diyor, canı sıkıldımı kavga ettimi gecenin körü farketmiyor kapıyı vurup çıkıyor, kadın evde yatağında uyuyor ya da tek başına bunalıma giriyor. Genele vurduğumda kadınların ömrü kısalmasında ne olsun.
Erkek ya da kadın olarak değil evlilik sorumluluk alabildiğin de evlilik oluyor iş gibi bir olay değil aile oluşumu içine giriyorsun iş erkek ev kadın diyemezsin belki işsizlik olur kadın bulur işi erkek bi süre evi idare eder bir bütün olabilmek amaç anlaşabilmek Londra da erkek evlendiğinde eşi çalışıyor ama adamın işi daha uzun saat olabiliyor ev işlerine yardım ediyor ne bileyim karısı yemek yapıyor adam salata ve sofra hazırlıyor oradaki kadın için çocuk doğurmak çok zor ve kimi kadın çok fazla doğuruyor bu da yıpratıyor diye düşünüyorum evlilik uzun süreli bir olay ve düşünmek ehliyet almak gerekiyor 🙂
Evlilikle ilgisi yok evlenen gruplarıyla ilgilidir. Evlenmeyen kadınların geneli ailesi arkasında duran, ekonomisi gelişmiş, muhtemelen kendini bir şeylere verdiği için evlenmemiş tipler az yaşamaları için araba falan çarpmalı zaten. Evlenmeyen erkeklerin geneli zeka sorunları olan, ekonomisi aşırı kötü tipler oluyor. İstisnalar vardır ama evlilik toplumunda evlenmeyenlerin çoğu böyle kişiler.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Araştırmayı yapan da araştırma yapılan yer de Türkiye değil, dolayısıyla burada tam tersi bir durum var, ki Tüik'in yaşam süresi araştırmalarında kadınların daha uzun ömürlü olduğuna ilişkin veriler var... yani evlilik erkeklerin ömrünü kısaltıyor, hatta hayatını bitiriyor da diyebiliriz :D
Şimdiye kadar erkeklerin ömrünü kısaltıyordu şimdi kadınların mı kısaltmaya başladı.. Ilk defa böyle bir sey duyuldu! Saçma. Sadece çalışıp para kazanmaya ömürleri azalıyorsa azalsın. Zaten erkenden çöküyorlar, bir işe yaradığı yok erkek milletinin.
Bence erkeğe yarar Yemek çamaşır ütü kadın önüne koyuyor Çocuklarına kadın bakıyor Gece sana göğüs 250 gram veriyor Ee yani bir süre sana bakıyor oda işine gelirse.
Bu cıftlerın uyumuna baglı bence. Bir tarafın sıkıntılı olması stres faktörleri yıpranma payları önemli ama kadınlar yapısı itibariyle daha fazla agresıfliğe meyıllı bence
İşe girer girmez evlilik muhabbetlerine giren kız arkadasımdan 1 hafta sonra ayrıldım vallaha çevremdeki insanlar tam tersini söylüyor evlenme diyorlar
Çok doğru çünkü evlilik erkek için rahatlık, kadın içinse iki kat sorumluluk. Erkeğin mesaisi biter eve gelince, yemeği hazır önünde rahatına bakar kadının mesaisi ise sadece uykuda biter, sonuç bu...
Müşterek bir hayat sürülürse, iki taraf da eşit yıpranır. Bir tarafa fazladan yük yüklemek, sonra da yıpranmasından şikayet etmek bence büyük haksızlık.
Eger sehir London ise, arastirmayida yapan Ingilizse kesin inandiricidir ve kesin dogrudur, birde arastirmayi kendi ailesi icerisinde yaptiysa, kitap bile yazabilir. Kitap iyi satiyormuymus bari?
Bence tam tersidir ul İnsanların büyük çoğunluğu kadındır dikkat ederseniz ya da şöyle bir şey de olabilir Türk kadınının Dırdırı kocasını öldürüyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ama ne hikmetse evlilikten kacan erkekler, evliligi en cok isteyen de kadinlar. Kadinlar kendi sonunu hazirliyor kendi eliyle. Ah bu toplumun dayatmalari, ah bu hormonlar, anne olma içgüdüsü olmasa hicbir erkek cekilecek şey degiller.
Erkeklere tabi yarar tüm işi kadınlar yapıyo çamaşırı bulaşığı çocuğu oyu buyu derken ömür öyle geçip gidiyo
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herşeyi kadına yukluyorlar cunku ev işi yemek temizlik çalışma hayatı çocuk bakmak çocuk ve işle de ilgilenen derken kadın yaşlanıyor. Bu yüzden çalışan kadınlar daha bakımsız ve daha çabuk cokuyorlar erkeklerin bu devirde yaptığı tek şey çalışmak başka birşey yok bence kadınlar erkeksiz de yaşayabilir
Kadınlar kendini fazla salıyor. Özellikle sigara içen kilolu kadınlar evlilikte ışık hızıyla çöküyor. Spor yapan ve 10 yaş civarı genç bir kadın uzun yaşar ve eşitlenir.
erkekler hayatlarına aynı şekilde devam ediyorlar onlar için değişen tek şey artık evde işlerini yapan çocuklarına bakan birisinin olması ama biz kadınlar evlenince kısıtlanıyoruz herşeyden evlilik erkeklerin yararına
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İyi ya ben daha önce öleyim sevdiğim adamdan :D başkalarının acısına dayanamam ama aynı anda ölsek daha iyi
Kimse kusura bakmasın ama bazı kişiler kadın dırdırı diyorlar ya onları daha doğrusu o dırdırı yapan kişi olmasa biz başı kesilmiş öküz gibi ortada kalırız
Sen kendi adına konuş abi benim hiçbir kadına ihtiyacım yok tek başıma küçük bir evde yaşasam bana yeter zaten yemekti çamaşırdı bulaşıktı o işleri biliyorum
Erkekler yok erkek ev işi yapmaz yok efendi gibi davranır dediği için kadınlar hasta. Babamı mesela hiç sevmiyorum. Bir fiziksel dövme yok.. kurtulsak hayırlısıyla sonsuza dek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Insanin ne zaman olecegi kaderdir. Evlilikle ne alaka
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tam tersi adam s al ak yanlış araştırma yapmış m a l bu bunu dikkate almayın.