Mutsuz bir ilişkim var ne yapmalıyım?

Yaklaşık 3 senelik bir ilişkim var ama artık mutlu hissetmiyorum. Erkek arkadaşım çok kıskanç ve sinirli biri ve sinirlendiğinde ağzından çıkanlara dikkat edemiyor. Geçmişte ettigimiz kavgalarda sürekli küfür ve hakaret ediyordu ben defalarca ayrıldım ama yapamadım bir türlü ve geri döndüm içimdeki duygunun sevgi mi alıskanlik mi olduğunu çözemiyorum. Evet beni çok mutlu ettiği zamanlar oldu mesela birşey beğenirdim onu asla unutmaz alir sürpriz yapardi kendini düşünmez beni düşünürdü hala öyle ama çok yıpratti beni mesela tüm arkadaslarimi hayatimdan çikardi ailemden bazi kişileri de. Sirf o istemediği için birçok konuda fedakarlik yaptim mesela giyimime de karişiyor yani her konuda degişip hep onun sözünü dinledim ama ben o özgür günlerimi çok özlüyorum bana karşi saygili olamiyor defalarca kendini düzeltmesini söyledim ama huyu bu. Çok tatsiz olaylar yaşandi aile arasinda ve ailem asla istemiyor bu kişiyi yine de anlayişlilar sen istersen evlenebilirsin ama mutlu olamiycaksin diyorlar ve çevremdeki herkes bunu soylüyor ben de ailemi ezip geçmek istemiyorum onlarin istemediği bir evlilik yapmak bana pişmanlik verir ve mutsuz eder gibi hissediyorum yardimci olur musunuz..
Mutsuz bir ilişkim var ne yapmalıyım?