İnsanlar unutmanın unutulan kişiye ne kadar büyük bir ceza ve kendileri için ne kadar büyük bir ödül olduğunu bilseler hemen unuturlar. Kin, nefret, kendini kanıtlama ve öç alma duygusu oluşturmayacak kadar akıllı olan insanlar hemen unuturlar. Bahsettiğim hataya düşen insanlar ise o yükü ölünceye kadar kendileri ile taşırlar. Mutlu oldukları her ana hemen o zehirden damlatarak bir ömür hayatı kendilerine ve sevenlerine zindan ederek yaşarlar. Tabi karşı tarafa bir ömür kendilerine karşı kazandırdıkları zaferinin tadını yaşatırlar.
Pek uzun olmamalı, yoksa psikoloji bozulabilir, bu süre birlikte yaşadığınız süreye bağlı olabilir, alışırsınız, alışkanlıklarınız da olabilir kısaca... Aslında unutmak değilde bunları birlikte yaparken ki anılar hatırlanır ve zorlaştırır. ya da artık yalnız yapmak zorunda olduğunuz şeyler.. Her ne olursa olsun, yeni an ılar yüklenmelidir, bu yaşadığımız modern zaman, vakti geldiğinde unutmayı da öğretiyor bize..
Kişiden kişiye göre değişir. Ben eski sevgilimi 2 ayda unutmuştum, demek ki sadece hoşlantıymış. Aşık olduğum biriyse beni aldatırsa, yüzünü bir daha görmek istemem. Zamanla unuturum. Eğer ki beni artık sevmediğini söyler, öyle bir ayrılık yaşadıysak yine kalbime gömerim. Onunda dışında zor olur.
Yaşanılanlara göre bu süre değişir. Beni sevmediğini ve kalbinin başkasına ait olduğunu söylemesi ile ona olan bütün hislerimi gömerim ve en fazla 2 günde unuturum.
Süre yoktur da. Acın ne kadar sa okadar diner zaten. Hani şu güne kadar demek saçma olur kimi harbiden sevdiyse bir ömür unutamıyor böylede bir gerçek var
insanın kendısıne saygısıiçinden cıktıgı ılıskının saygısı ve sevdanın suresıne gore degısır.. ınsan erdemlı yaratık.. olmadı sen gec sıraya ya da sıradakı gelsın dıye caba sadece duygusuz hıssız ınsan işi...
bu unutma süresi kişiden kişiye değişir. Kimisi hemen unuturken, kiminde de bu süre yıllarca sürebilir. Bu tamamen karşı tarafa duyulan sevgi ve aşk boyutuna göre değişir :)