Sıkça duyuyorum "eski sevgilimi unutamadım" söylemlerini, gerçekten unutamıyor muyuz yoksa ciddi manada unutmak mı istemiyoruz orası kişiden kişiye göre değişiyor tabii.
Kişinin bakış açısıyla, yaşayış biçimini değiştirmesiyle paralel bir süredir bana kalırsa. Eğer terk edilen taraftaysanız "hangi akla hizmet hala unutma süresi diye kendinizi kandırıyorsunuz." Bunların hepsi zihin oyunları, isterseniz bitti dedikten on dakika sonrası hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edebilirsiniz. Mental bağlamda buna her insanın gücü vardır kullanmayı bilmek yeterlidir.
Eski sevgiliden ayrıldıktan sonra hayatınızın normal akışına girmesini sağlarsanız (ondan öncesi gibi) bu süreyi kısa tutmak kişinin ruh sağlığı açısından en mantıklısıdır. Eski sevgilinizi unutabildiniz mi? Size göre eski sevgiliyi tamamen unutabilmek için gereken süre ne kadardır?
Kimsenin cehenneminde yanmamamlı. Oldum olası Bir şeyin bitmesini onu unutmakla ilişkilendirmeyi çok garip buluyorum. Tutku biter, aşk biter bir nedenle yollar ayrılır ama "ben unutamıyorum" sözü bu sureçte çok çelişkili gelir bana. Unutmak diye bir şeyin olduğuna iannamayanlardanım çünkü, acını en dibine kadar yaşar, zamanla hissizleşirsin. Geçen zaman ile hatırlar ama senin için O, sokaktaki herhangi biri gibi gelir. Ne içi kıpır kıpır olur, ne kavak yelleri eser virane gönlünde insanın. Hissizleşirain ama unutamazsın!
Merhaba dostum :)Eski sevgiliyi unutmak için belirtilen süre kişiden kişiye zannımca farklılık gösterir. X kişisi 2 haftada unuturken, Y kişisinin unutması 2 ay sürebilir. Bu bizim yaşanılan aşkı kafamızda nasıl hatırladığımız, anıları kafamızda nasıl canlandırdığımızla alakalı bir durumdur. Bu durumda kişilerin bu yaşamış oldukları aşkları kafalarında büyüterek hiç bir zaman için unutulamayacak bir duruma sokabilirler. Bunun devamında kişi üzerinde psikolojik semptomların da bozulması ile hiç hayra alamet gitmeyecek olan yollara sapacaklardır. Unutmanın yöntemleri arasında kötü alışkanlıkları bulunduran, koluna jilet çeken, sigara içen, alkol alan insanlar bile vardır. Pekii unutmak adına neler yapmalıyız?Çok şiddetli, güzel geçen bir aşkın bile bilimsel olarak ispatlanması sonucunda bitme süresinin tamı tamına 3 yıl olduğu gözlemlenmiş. E bu durumda bizler 3 yıl boyunca unutamayacak mıyız? Tabii ki de hayır. Unutmak için çok güzel bir formül var. Bizim kafamızda eski sevgilimiz hakkında oluşan düşüncelerin hepsi soyut düşüncelere dayanır. Eğer biz bu düşünceleri somut bir hale getirirsek son bulabilir. Bunun formülü ise her gün 5 dakika bu soruna vakit ayırmaktan geçiyor. Elinize bir kalem kağıt alıp eski sevgilinizde sevmediğiniz özellikleri yazmak sizin bu unutma sürecinizi çok daha kısa bir zamana indirgeyecektir. Sürecin kısa tutulması senin de demiş olduğun üzere ruhsal sağlığımızı en güzel şekilde tutarak bizi sürece daha hazırlıklı, kısa geçmesini sağlayacaktır. Umarım yazdıklarım üç beş kişinin okumasına, bu aşk acısı dediğimiz geçen sürecin en kısa zamanda geçirilmesine sebep olur. Güzel soru. Aşk acısı yaşayan herkese de bol şans :)
İlk öncesinde unutmak fikrine değinecek olursam eğer hiç bir şeyi tam anlamıyla unuttuğumu düşünmüyorum. Anlık olarak günlük hayatta bazı şeyler belleğimizden silinse dahi o şeyi bize hatırlatacak bir şeyle karşılaştığımız zaman aklımıza düşüp gün yüzüne düşüyor. Hayatımıza bir dönem girmiş ve hayatımızda şu an için var olmayan kişiler için de aynı şeyi düşünüyorum ben. Biz kişileri unutmak yerine hayatımızda olmayışlarına alışırız ve hayata dalarız. Ancak yine o kişinin ismini duyduğumuzda, o kişiyi hatırlatan kokuyu aldığımızda, o kişiyle vakit geçirilen yerlere gittiğimizde veyahut o kişiyi hatırlatan bir şarkı bir nesne gördüğümüzde yokluğuna alışmış olduğumuz kişi düşüverir aklımıza. Yani hiç bir zaman unutmaz, unutamayız bu bağlamda. Onun haricinde bu düşüncelerimin ardından eski sevgilimin yokluğuna alışmış olup olmadığıma geleyim; eski sevgilimin yokluğuna alıştım. Eski sevgilim, eski arkadaşım farketmeksizin hayatımdan çıkan insanların yokluğuna çabuk alışanlardanım ben. Bunu sevgiyle doğru orantılı bulmaz mantıkla doğru orantılarım. Mantığım hayatımdan çıkarmış olduğum kişinin değeri ne kadar büyük ve içimde beslediğim sevgi ne kadar çok olsa da onun yokluğuna alışmak zorunda oluşumu söyler bedenime ve zihnime. Bu böyle olmak zorunda benim nazarımda. Hayatımdan çıktıysa gerçek anlamda çıkarmışımdır. Bu bağlamda da kişilerin yokluğuna alışmak pek üzün sürmüyor benim için.
Yüzeysel görüşlere saygı duyuyorum ama emek verilmiş, düşüncelerin eşliğinde sunulmuş görüşleri daha samimi buluyorum. Rica ederim ve değerli görüş için ben teşekkür ederim.
Birazda yaşanmışlıklara bağlı. Sonuçta onca ay veya sene beraber güldünüz, eğlendiniz ve üzüldünüz. Ayrılık sebebi gerçekten çok ciddi ise bu süre zarfı biraz daha değişiklik gösterebiliyor.
Unutulmayı hakedenler vardır. Mesela aldatmak. Bir de asla unutamayacağın o eşsiz duyguyu tattığın iyi bir adam/kadın vardır. İşte o zaman unutmak çok zordur.
21 günde olabilir 😁 ama ben unutmak istemiyorum henüz. Adamın biri- neden unutalım ki, unutmak için mi seviyoruz?- demiş. Tebessüm olarak kalsın. Sadece başka birisi hayatına girince değişiyor olay. Çivi çiviyi söker şeysi de doğru bir yerde..
Zaman önemli değil ki ayrılma sebebiyle yaşanılan ilişkideki duygular ve anılar önemlidir. Yeni yöntem çıkmış hafıza hipnozu çok dert edenler gidebilir. Giden gitmiştir herşeyiyle bitmiştir. Bize de acı ya da tatlı tecrübeleri kalmıştır.
Bunun belli bir zamanı yoktur kişiyi unutursun emin ol çok basit yaşanmışlıkları unutmakta zorlanır insan. Birini untmak istiyorsan önce kafana unutmak istediğini yerleştirip ona ait herşeyi silmen gerekir. Göz görmeyince gönül alışır çünkü. Yaşanmışlıkları unutmak içinse daha güzel şeyleri yaşamak gerekir yeni insanlar tanıyıp yeni şeyler yaşamak gibi
Burdaki kimse doğru düzgün birini sevmemiş herkes 2 ayda unuturum demiş lan sen 2 ayda unuturum dediğin seye aşk diyorsan bn hiç bşy demiyorum seven insan 2 ayda unutmaz 5 yıl oldu hala özlüyorum...