Eski eşim beni aldattığı kadın ile evlendi ve ondan intikam alma duygusunu yenemiyorum. Bunu nasıl atlatacağım?

merhabalar. Ailemin hicbir şekilde istemediği bir evlilik yaptım. Evliliğimizin ilk ayları zaten kavga etmeye başlamıştık, 3 4 kez şiddet bile gördüm fakat ben ailemin tepkisinden çekindiğim için ayrılamadım. siyasi bir birime çok fazla gönül verdiğini iddia ederek isten sonraki vakitlerinin çoğunu oraya ayırıyordu. buna taviz verdiğim için kendime çok kızıyorum. Sonrasında eşim hayat kadınları ile birlikte olmaya başladı. Hatta o da yetmedi hem cinsleri ile de birşeyler yaşadı. Ben bunu ilk öğrendiğimde evi terk ettim ve ailemi öldürmekle tehdit etti. bunu çevresindeki insanlara güvenerek söylediğini ifade etti. Ben ailem adına açıkçası çok tedirgin oldum ve o sıralar artık algılarım o kadar kapanmıştı ki mantıklı hareket edemiyor mantıklı düşünemiyor ne yapacağımi bilemiyordum. Sonra eşim çalıştığı yerde bir kadınla birlikte olmaya başladı. hatta kadın benimle tanıştı. Ve birlikteliklerinin 7. Haftasında evlilik karari aldıkları için benden boşanmak istediğini söyledi evi terk etti. Davayı açmadı. Gidip davayı ben açtım. Bir an önce kurtulmak için de anlaşmalı boşandım ama katlandigim onca şeyden sonra benim ona yapamadığım şeyi onun bana yapması içimi acıtıyor. Intikam duygumu yenemiyorum. Sürekli onlara kötü şeyler olsun istiyorum ve bunu aşamıyorum
Eski eşim beni aldattığı kadın ile evlendi ve ondan intikam alma duygusunu yenemiyorum. Bunu nasıl atlatacağım?