Defalarca aldatıldım, suçlu hep ben oldum?

9 yıllık bir ilişkim vardı. Farkındayım çok uzun bir süre fakat yüksek lisans yaptığım için evliliği hep erteledim. Ben yüksek lisans yaparken beni defalarca aldatmış kızlarla konuşmalarını yakaladım, kahvaltılar falan çok mutlu günler geçirmişler. Her şans verdiğimde tekrar aldattı. O askere gittiğinde onu hayatımdan tamamen çıkarttım sonra birisiyle tanıştım bana iyi geldi bir kaç ay ilişkiyi sürdürdüm sonra o da bitti. Beni aldatan 9 yıllık sevgilim bir kaç hafta önce tekrar dönmek istedi. Biraz konuştum çünkü özlemiştim ama affedemedim. İçimde çok büyük bir acı olduğu için geçen hafta sürekli tartışma ve kavga çıkarttım. Sonra bana sen sorunlusun kafayı yemişsin diyip çekip gitti, şimdi her gece dışarda içip geziyor. Bu durumda suçlu ben görünüyorum onun gözünde. O askerdeyken başkasına gittiğim için ve sürekli hesap sorduğum için. Ama gerçekler hep gözardı ediliyor ben 9 yıl boyunca hep aldatıldım ve bunun sonucunda başkasına gittim ve kavgacı biri oldum. Sizce onun dediği gibi mi? Ben objektif bakamıyor muyum?
Defalarca aldatıldım, suçlu hep ben oldum?