Bazı insanlar kaderimizde yazılımıdır, yoksa kendimizmi seçeriz bilemiyorum. Ama ben aşık olacağımız insanı seçebildiğimizi düşünmüyorum. Çünkü kimi insan dışardan çok iyi biri gibi görünüp ancak 4 gün içinde veya 4 yıl sonunda aslında o kadar da iyi biri olmadığını anlayabiliyoruz.
hayatta ruh ikizimiz olduğu gibi ruh arkadaşlarımız da vardır onları ilk kez bile görünce daha önce görmüş gibi bakarsınız birbirinize sevdiğimiz de öyle düşünüyorum bir ömür aynı yastıkda yaşayacağımız insan bellidir ruhen ama bizim burada bulmamız gerekir onu
Seçebiliyoruz'da , aşık olduğumuz kişiden karşılık alamaıyoruz bazen... En kötüsü de bu ya !
Peyami Safa’nın söylediği gibi.. "Aşk kendi saadetini bir başkasınınkine feda etmektir.. Mârifet bize yâr olmayan sevgiliyi kalbimizin içinde öldürmek! işte en haklı, en mâsum, en kudretli ve en muhteşem cinayet..."
Aşık olduğumuz, temiz duygular beslediğimiz, gördüğümüzde kalbimizin hızla çarptığı, öptüğümüzde dudaklarımızın çatladığı, dokunduğumuzda bacaklarımızın titrediği.. karşılığını alabileceğimiz, aynı duygularla sevilebileceğimiz, bir aşka tutulmak dileğiyle...
Ben haklı da olsa masum da olsa bir cinayet işlemek istemiyorum..
Tabi ki de seçebiliriz. seçemeyiz diyenlerin kendine güveni yok bağlandıkları saplantılı oldukları kişilerden vaz geçemeyip buna aşk diyorlar. insan aşık olacağı kişiyi seçebilir.
Seçtiğimize inanıyorum ben. Sonuçta o insanda kafa olarak, karakter olarak veya hayat olarak benzemiyor olsak, o çekimi hissetmeyiz gibi geliyor. Alt benlikte de olsa, bence aşık olduğumuz insanları bizim genel hayatımız belirliyor. Ya kendimizdeki bir eksiği, ya kendimizi ya da olmak istediğimizi onda buluyor ve tutuluyoruz bu duruma.
Haklısın bir insanı hemen tanıyamazsın hatta en iyi aynı evde tanırsın ama 4 senede de az değil az buçuk ne halt yediğini ne ayak olduğunu öğrenebiliriz ama bencede aşık olacağın kişi bilemezsin boşa demiyorlar ota da çiçeğede konuyo diye😅