Bazen fazla ilgi şımartır ama insanın özü sağlamsa bu etkilemez. Ego her insana lazım aslında, kontrollü olmak şartıyla. Fazla ilgi daha çok çapkınlığa yol açar, şuradan bal alayım, buradan alayım, orayı koklayayım derken harem kurulur.
maalesef doğru bir önermedir. "sonra neden insanlar birbirlerine doğal davranmıyorlar? neden hayatlarını stratejik bir oyunmuşcasına yaşıyorlar?" gibi sorular havada uçuşur, abuk subuk analizler prim yapar.. halbuki cevap o kadar basit ki: içinden geldiği gibi ilgisini alakasını gösteren kişiler her zaman bu ilgiyi kaldıramayacak, bir şekilde havaya girme ihitimali fazla olan insanlarla haşır neşir olurlar; sonra akıllarına fazla ilgi insanı şımartır düşüncesi kazınır. ardından bu lafın istisnalarıyla karşılaştıklarında eski deneyimlerinden yola çıkarak "bir ilgili, bir ilgisiz, kısaca dengesiz" bir davranış profili sergilerler. bunun üzerine o karşılaşılan olgun istisna da bozulup genele uyum sağlar; bu böyle sonsuz bir döngü halinde devam eder, ta ki herkes yüzüne bir maske takıp "fazla ilgisini" saklamayı öğrenene kadar..
Ben çok ilgi görünce şımarmak yerine soğuyorum, bilmiyorum tuhaf olan benmiyim🤔 herşeyi dozunda olunca seviyorum diğer türlüsü inandırıcılığını kaybediyor ve sıkıyor
Fazla ilgi insanı egolu veya bencil bir hale getirmez. Sadece aşırı ilgi gösterdiğiniz insan, kendisini vazgeçilmez sanabilir. Bu durum ilişkinize etki eder ve sadece ilgi gösteren taraf olursunuz.
Fazla ilgi insanı şımartır. Kimi insanlar fazla ilgiden bunalır kimilerinin de hoşuna gider. Ve bu duygu da insanı zamanla bencil, egolu bir insan haline dönüştürür.
İlgi gören kişi kendini bulunmaz Hint kumaşı olduğunu düşünüyor ayakları yere basmıyor fasülye gibi nimet zannediyorlar kendilerini ama sadece kendilerini değer vermenin gozunde değere layık insan olmadığını gösteriyorlar... O yüzden ederinden fazla değer maymunu kral eder.
Fazla verilen herşey zarardır. Fazla yedirilen bebek kusar. İnsan bebeklikten öğrendiği bu tekniği neyi çok verirseniz üzerinize çıkararak size hatırlatır :)
Cahillik ile ilgili ego aslinda biraz.. ilgi bazılarında özgüveni geliştirirken bazılarinda egoyu gelistirir.. ego alt metninde bilgisizlik;özgüvende ise bilgi vardır..