Mesela ben çok cıvık laubali davranışlardan hoşlanmam, herkesle aynı samimiyette olamıyorum, herkes beni sevmek zorunda iyi seyler söylemek zorunda degil bende herkesi sevmek iyi olmak zorunda degilim. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlarım🩵❤️
Mesafeli durmak, birçok insan tarafından egoistlik, soğukluk veya kibir olarak algılanabilir çünkü insanlar genellikle yakınlık ve samimiyetle ilgiyi bağdaştırır. Ancak, bu algının altında farklı psikolojik ve sosyal dinamikler yatar: 1. İnsanlar İlgisizliği Reddedilme Olarak Görür Birisi mesafeli olduğunda, karşı taraf bunu bilinçli bir ilgisizlik veya değersiz görme olarak yorumlayabilir. İnsan doğası gereği kabul görmek ister, bu yüzden mesafe koyan birine karşı "Beni önemsemiyor" diye düşünebilir. 2. Toplumsal Normlar: Samimiyet Beklentisi Bazı toplumlarda, özellikle samimiyetin ve sıcak ilişkilerin önemli olduğu yerlerde, mesafeli olmak soğukluk veya kibir olarak algılanır. İnsanlar genellikle karşılıklı ilgi ve içtenliği sosyal bir norm olarak bekler. 3. Ego ve Algı Yanılgısı Bir kişi mesafeli olduğunda, karşı taraf "Beni kendine denk görmüyor" veya "Kendini üstün sanıyor" gibi düşüncelere kapılabilir. Oysa mesafe koymak tamamen kişisel sınırlarla ilgili olabilir, ama insanlar bunu kişisel algılama eğilimindedir. 4. Sessizlik ve Az Konuşmak Yanlış Yorumlanabilir Sessiz veya az konuşan insanlar genellikle kibirli, ilgisiz veya soğuk olarak algılanır. Oysa bu durum bazen utangaçlık, çekingenlik veya sadece içe dönüklükten kaynaklanabilir. 5. Kendi Güven Alanını Koruma İsteği Bazen insanlar duygusal sınırlarını korumak için mesafeli olabilir. Ancak dışarıdan bakıldığında, bu tavır bencilce veya soğukluk gibi görülebilir. Aslında mesafeli olmak egoistlik anlamına gelmez. Ancak, karşı tarafın bunu nasıl algıladığı tamamen onun geçmiş deneyimlerine ve bakış açısına bağlıdır. İletişimde açık olmak ve doğru sinyaller vermek yanlış anlaşılmaları önleyebilir.
Çünkü mesafeli durmak Aslında egoist olarak algılanmasının sebebi insanın kendisinden kaynaklanır, Çünkü egoist olan insanlar ve kendinden başka kimseyi düşünmeyen insanlar sürekli ilgi manyağı olan ve karşısındaki insanın sadece kendisine ilgi göstermesini sadece kendisini beğenmesini isteyen insanlar. Her zaman için bir başkasının mesafeli durmasını ya da kendisine gerçekleri söylemesini kabul edemez, genelde narsist kişilerde de vardır istemediği bir şeyi duyduğu zaman ya da bir hareket gördüğü zaman bir anda o insanı gıcık olur Bu bazen bende de oluyor. Bu sadece belli insanlara özgü bir şey değil ama bazı insanların davranışları Bazı insanların davranışlarını işine gelmiyor örnek veriyorum senin çevrene gelen insanlar genelde rahat mizaçlı her şeyi rahat konuşabileceğini gevşeklik yapabileceğini gören insanlar, senden o yakınlığı görmediği zaman seni egoist olarak tanımlıyor Aslında bu senin egoist olduğunu göstermez Sadece belli sınırların olduğunu gösterir. Tavırlarının kendine göre bir koruma içgüdüsü olduğunu gösterir ama bunu anlayacak insan potansiyeli yok denecek kadar azdır. ancak insanlar çok da sorgulamamak gerekiyor Çünkü insanların seni gördüğü şekliyle hareket etmeye kalkarsan hiçbir zaman kendi benliğini bulamazsın. Çünkü insanlar her zaman birilerinin kendi isteğine göre kendi nefsine göre hareket etmesini ister.
Bazı insanlar mesafeyi, soğukluk ya da ego olarak algılayabiliyor çünkü kendi yaklaşım tarzları daha sıcak ve samimi olabilir. Ama herkesin sevme biçimi, hayatındaki sınırları farklıdır. Herkese aşırı samimi olmak zorunda değilsin ve bu tamamen normal. Senin koyduğun mesafe, kendini koruma şeklin veya rahat ettiğin bir alan olabilir. 🌸 Herkes farklıdır ve bu ayrılıklar bizi biz yapar. Önemli olan, kendi duruşunda huzurlu olman ve başkalarını olduğu gibi kabul edebilmen. 🌿🩷
Kim nasıl algılarsa algılasın kimseyi çekecek kafam yok slk slk samimiyet peşinde değiliz diye egoist diyeceklerse desinler! Herkesi almayorsa insanın içi mevzu sen değilsin benim diyorum hala anlamaz ukala olduğunu iddia ederse de zaten bir kayıp olarak görmeye gerek yok
Sevdiklerim belli sevmediklerim belli sevdiklerimi üzerine çok düşerim merak eder ilgilenirim bunu hissettiririm ama sevmiyorsam umursamam daha sert ve laf sökücü birisi oluyorum sevmiyorsam sevmiyorumdur kimsede beni sevmesin umurumda değil bende kimseyi sevmiyorum sevdiklerim bana yetiyor onlara zaman ayirsam yeter
Bu konuda haklısın düşüncene kesinlikle katiliyorum cano💕💞
Sana katılıyorum. Çünkü ben de bu şekilde davranıyorum. Hayatıma nadiren yeni insan alıyorum, hayatıma yeni bir insanı dahil ederken kendimce binbir testten geçiriyorum, insanlardan genelde uzak durmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki bir insan senden menfaati olduğu sürece yanındadır. İnsan doğası bu kimseyi kınamıyorum ama hayatıma kendim gibi insanları almak benim özgür irademle yaptığım bilinçli bir tercihtir..
O mesafeli duruşa mutlaka birtakım hal ve hareketler eşlik ediyordur. Sırf mesafeli duruyor diye egoist damgası yemez kimse ama hem mesafeli hem soğuk, hem burnu yükseklerde, hem milleti ezikleme peşinde olunuyorsa egoistten de fazlasıdır.
Çünkü o mesafeden istediği gibi davranamıyor sana, içlerinde kalıyo acizlikleri seni egoist görüyor, görsün milletin saçmalığına maruz kalmaktan iyidir
Hea valla ben sevmiyorum çok aşırı yalakalığı herseyde bir dur meselesi olmali, ha soguk biri değilim karşımdaki düzgüse gülmeyi guldurmeyi bilirim ama gerçek samimi ise,
Size katılıyorum mesafe iyidir herkes durması gereken yeri yapması gerekenı bulur baştan mesafe koymak cıvık olmamak istenmeyen hareket davranış ve konuşmaları engeller sonrasında isterse insan mesafeler kalkar
Millet cıvık olunca karşındakininde cıvık olmasını istiyor.. Bende şahsen öyle şeylere gelemiyorum. Bana hiç samimi gelmiyor... herkes herkesi sevemez herkes herkesle anlaşmak zorunda diye bir şey yok
Kendini beğenilmiş olarak algılanıyor da en nihayetinde senin hayat hikayende başarının arkasında bireysel direnç gücü var. Haliyle birisine neden ihtiyaç duyasın zor anında tek başına çabalayıp, güldüğünde birisine gerek kalmaz
Bencillikle çizgili olmanın ilgisi alakası yok genel olarak insanlar 1 günde tanışıp 2 günde kusuyorlar herşeyi hicki yaşıyorlar kendileri gibi yaşamayan herkesi bencil ve egoist saniyorlar
Herkes, herkesi sevmek zorunda değil. Kime ne yani. Saygı duysunlar kafi. Ben de öyleyim arada. Yani her şey insanına göredir, kimse de kusura bakmasın bir zahmet. 🤷♀️
Mesafeli olmak genelde iyidir. Zaten bu durumda olduğumuz için herkes ile anlaşamıyoruz. Yakın tanıdığım biri olunca yeri geldiğinde şakacı ve esprili olurum. Fakat, ciddi ve normal durumlarda bazen otoriter yapıda oluyorum.
Eger mesafeli duran kişi toplumun güzellik standartlarının çok altındaysa "özgüvensiz" oluyor. Ama eğer güzel olarak algılanan bir tipse "egoist" oluyor.
İnsanlar genelde samimiyeti sıcaklık, mesafeyi ise kibir olarak algılar. Oysa herkesle aynı samimiyette olmak zorunda değilsin. Bu egoistlik değil, kişisel sınırlarını korumak.