- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılinsanların genelde düğünlere mutlu çifti görmek için değil de, habire otu boku eleştirmek için gittiği düşünülürse çok makul olan bir fikirdir. ne yaparsan yap, daima memnuniyetsiz bir çoğunluk çıkar. yok geline gelinlik yakışmamıştı, yok pastanın kreması bilmem neydi, yok damat neşesiz gibiydi yok bilmem kim şöleydi.. o yüzden -düğün yapıcak taraf zengin değilse- bu gruba para harcamak yerine güzel bir yerde paraya kıyıp güzel bir balayı geçirip, o parayı bol bol sevişerek, gülüşerek, gezerek harcamak en güzelidir. bir de hava atmak için evlenen* bir grup vardır tabi onlar asla düğünsüz evlenmez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu devirde düğün yapacakların masrafı hayli yüksek. Zaten erkek tarafı üstleniyor düğün işlerini. Gelinin burması, kelepçesi, takısı, seti, falanı fişmanı artısı birde düğün salonu masraflarını hesaba katarsak 100.000 lira ve üstü bir maaliyet tek bir tarafa katlanıyor. Kız tarafı ne yapıyor erkek tarafı bu stresi çekerken?
"Ayyy psikolojim çok bozuk hayalimde ki gelinliğin içine giremiceeeeğmmm. Çok stres yaşıyorum çünkü maaliyetsiz, masrafsız bir kına gecesi için nasıl bir gelin makyajı yapacaklar beğenirmiyim bilmiyoruuummmm ühühühüüüü." Soruya gelirsek eğer; evliliğimi basit bir kuru nikâh ile taçlandırmayı, sonrasında kırılmamaları için arkadaşlar arasında da küçük bir kutlama yapmayı düşünüyorum. Haaa! Diğer çiftler 100.000 tl'yi çöpe atarcasına düğün yaparken ben o parayı ne mi yapacağım? Serin, ferah 3\4+1 bir ev, bir araba, güzel mobilyalar ve eşyalar falan filan işte. Tabi ki evleneceğim kişinin değil sadece benim de birikim yaptığım paralar olacak. Yani bir elmanın iki yarısı gibi. Bütün hesabı erkeğe kilitlemek haksızlık olur. Önümdeki 30 sene kredi ve borçlarla uğraşacağımaeşimle bilikte mısır patlatıp Tv önünde film izlemeyi tercih ederim.117 Yorumla- +1 yıl
100.000 tl çerezlik bir para bu arada yanlış anlaşılmayayım. Bütün saydıklarım ev araba vs için daha fazlası gerekir slçxçsö
- +1 yıl
@ert3452 gel de bunu kadinlara anlat.
Erkekleri yolunacak kaz yerine koyuyor çoğu. - +1 yıl
@ert3452 valla benim kendi onceliklerim var o kadar para elde etsem kendi isteklerimi yaparim.
- +1 yıl
@ert3452 vala ben esime de veremem kusura bakmasin. Ben hayatimin bencillik evresini bir yasayayim da. Sonra dusunuruz.
- +1 yıl
@Cramella ben hayatimda once kendimi dusunuyorum. Vermem herhalde hatta 28 29 yasina kadar evlenmem.
Neyse abla bir genc olarak bu konulari fazla takinti edinmisim kendime yazik ediyorum... - +1 yıl
@Cramella abla daha 19 yasindayim kendi hayatimi kendi heveslerimi yasamamisim...
- +1 yıl
@Cramella neyse bakariz abla.
- +1 yıl
@Cramella once kendi hayatima bakayim da abla.
+1 yılEvlenirdim. Şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak bişey yok, hayatımdan zamanımdan çalmasına müsade edemem.

Ama insan bu özel güne ait anıları olsun istiyor. Akrabalar ve çevresiyle bugünü kutlamanın , resim ve videolarla ölümsüzleştirmenin de apayrı bir güzelliği var.

Gelinin o kadar hazırlanması sadece bir imzayla son bulması bir burukluktur elbette.
Dinimizde de örfümüzde de evliliği çevreye duyurmak adına bu tarz eğlencelerin yapılması istenmiştir.
Düğünle ilgili tek karşı olduğum şey çiftlerin bunun büyüsüne kapılıp gereğinden fazla harcama yaparak gösterişe dökmeleri olayı..20 Yorumla
+1 yılDüğün eşleri bir borca sürükleyecek adetten başka bir saçmalığı olmayan, ona vereceğiniz parayla çıkın dünya turuna sadece 1 gün düğün dernek yapıp anınız olacağına, dünyayı gezin ilerde çocuklarınıza anlatacağınız onlarca anınız olsun, ben böyle düşünüyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDüğünsüz evlenmeyi planlıyoruz evet, koronadan önce de düşüncemiz oydu aslında genel olarak ikimize de gereksiz geliyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel erkek arkadaşım düğün istiyor ailesi istemez sanırım düğünsüz ilk oğulları bla bla
- +1 yıl
26 yaşında evlilik?
- +1 yıl
@Kimsesiz_sahis kaç yaşında evlilik olmalı? Bana göre 25'ten sonrası psikolojik olarak, maddi olarak, ruhen manen madden hepsi dahil hazırdır. :)
Düğün oldum olası gereksiz ve boş bir aktivite olmuştur. İnsanlar düğün yerine gidip balayında krallar gibi keyif yapmak yerine, insanlara bir vitrin göstermek uğruna boşa para harcıyorlar ve borca giriyorlar. Adetlerden bir türlü kopamıyorlar, virüs sebebiyle yasaklanması iyi oldu.
10 Yorumla
+1 yılEvet, evlenirim. Hattâ işime bile gelir. İleride düğün yapacaksam ailelerin gönlü olsun diye yaparım. Bana kalsa düğün yapmak tamamen gereksiz masraftan ibaret...
50 Yorumla
+1 yılSade bir nikah hayalim
sonra birkaç yakın arkadaşla bir akşam yemeği..
sonra ver elini düğün salonuna harcanacak parayla balayı
hayalim bu...
Velhasıl evlenir düğünsüz neden evlenilmesin10 Yorumla
+1 yılEvlenebilirim (aslında şu an evlenmek tam da benlikti... 🙈😂)
zaten oyun oynamaktan da anlamıyorum...
müstakbel eşim ve ailesine de ve aileme de sorun olmazsa zaten çok bilindik düğünlerden yapmak gibi bir niyetim de yoktu aslında... bakalım kısmet...10 Yorumla
+1 yılherşey fazla normal bir evlilik cüzdanı aldıktan sonra bir merasim vs hiçbirine gerek duymam öyle birşey isterse de sadece ikimiz arasında olacak bir eğlence olur ve benimle aynı yapıda olan birisi değil ise asla evlenmem sevgili olmayacağım için kesinlikle oda buna karşı çıkar ve ikimiz arasındaki en büyük eğlence anime izlemek olur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 857 cevap paylaştı.
+1 yıldüğünler boşa para harcama sanatı oldu günümüzde, eskiden takı falan derken kazançlıydı. yuva kurana faydası vardı. şimdilerde alem görsün hesabı, bunun bir faydası yok evlenenlere, sanırım İstanbul taraflarında yatta eğlence yapılıyor düğün gibi, tek fark gelenler ücret ödüyor. en güzeli bence...
10 Yorumla
+1 yılDüğün her zaman mantıkslız gelmiştir bana.. zaten kına ya da ceza geçesi yapıyorsun ne gerek var ki düğüne haa illa evden allı şallı çıkacağım diyosan da evden kız alma olur sonra hooop nikah dairesi oldu bitti..
10 YorumlaDüğün akrabalar oynasın diye yapılmış bir organizasyondan başka bir şey değildir. Coronavirüs yasağı olmasa da yapma taraftarı değilim. Aile ve çok yakınlar ile nikahtan bir yemeğe gidilir. Salona vereceğim parayı da balayında yerim.
10 Yorumla
Evet söylüyorum evet istiyorum
Evet seviyorum aşığım sana
Evet seviyorum aşığım sana
Evet seviyorum aşığım sana20 YorumlaEvli değilim, korona virüsten önce bile "evlenirsem düğünsüz evlenirim" diye düşünüyordum, hâlâ da öyle düşünüyorum. Düğün çok gereksiz bir olay sadece masraf.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 663 cevap paylaştı. Sade bir nikah tercihim, virüs olmasa da sade olsun isterim. Ama sevdiklerimle, arkadaşlarımla bişiler yapardım, bir araya gelecek küçük bir organizasyon.
10 YorumlaCovid öncesi de zaten fikrim düğünün saçma olduğuydu bir değişiklik yok. Nikah candır. Düğün gereksizdir.
10 YorumlaEvlenebilirim diye düşünüyorum eşime de yük olmak istemem yapmaya gücü yetmezse ısrarcı olmam sonuçta sevdiğim insana kavuşmuş olcam daha ne istiym ki
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılBu şeyde aslı düğün yapmazdım. Çok kötü olur zevk alamam.
20 Yorumla
+1 yılKismetimin olmadığına sevinecegim aklıma gelmezdi 😂
10 Yorumla
+1 yılEvlenirim çok gerekli değil bence öenmli olan balayı 😂
10 Yorumla
+1 yılo erteleyenler mesela seneye corona devam ederse ne yapacaklar acaba
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlemem beklerim niye dugunsuz evlilik mi olur benimde hayallerim var sonuçta bu korona erkeklere yaradı 😂 düğün masrafı yok nikahı kıyan evinin yolunu tutuyor ama ben beklerdim ilk defa evleniyorsun sonuçta o gelinliği ilk defa giyeceksem düğün olmalı
10 Yorumla
+1 yılElbette evlenirim. Kalabalığı sevmem. Takı merasimi bana göre değil. Sade bir düğün hayalim.🌺
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim icin cok onemi yok acikcasi.
Karsimdaki insanin dusuncesine bagli bu.10 Yorumla
+1 yılEvlenirim sahil kenarında da açarım halayımı dansımı gelinliğimle tek başımıza tek çift mis gibiii
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Düğün benlik değil zaten zar zar başımı şişiremem. Nikâh güzel.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKim istemez ki gelinlik damatlik giymeyi şimdi bazı yorumlarda istemeyiz masraf falan yazmışlar ama emin olun o şimdilik ilerde hep içinizde bir ukte kalıcak şu an korana oldu icin ben olsam bende düğün yapmazdım ama allahim izniyle korana bittikten evlendikten sonra ne zaman maddi durumum olursa ozman bir düğün yapardım
10 Yorumla
+1 yılzaten benim istediğim sade bir nikah
düğün sevmiyorum.10 Yorumla
+1 yılİstemezdim zaten 2020 için oyle birşey söz konusu değil
11 Yorumla- +1 yıl
Bu sene malesef zor ama seneye wvet
+1 yılevet evlenirim düğün parasıyla düğün yapacağıma gezerim daha iyi
10 YorumlaEvet düğün yapmadan evlenirim. Çok da gerekli değil
10 Yorumla
+1 yılEn mantıklısı son zamanlarda nikah yapmak isteyen bekârlara da gün doğdu.
10 YorumlaHayır. Öyle kalabalık bir şey istemiyorum zaten sade kendi aramızda bir şey olsa güzel olur
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün de yapmam evlenmem de
Evlenmek gibi bir aptallık yaparsam da düğün yapmam.16 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Sakin olun hanımefendi, düşüncenize saygısızlık yapılmıyor sadece soru soruldu. Yorumunuz biraz kaba geldi bana ondan dolayı yazdım. Belli ki birisi sizi çok sinirlendirmiş ve üzmüş. Yaş olarak bakıldığı vakitte, 30'a bir şey kalmamış, ağırlaşan sevme-sevilme ihtiyacı, anne olma ihtiyacı, aile kurma ihtiyacı, yavaş yavaş ölümün farkına varma gibi konular doğru kişinin de karşınıza çıkmadı ile, bir anda nikah masasında "EVET!" derken kendinizi bulmanız işten bile değil.😌 Sadece zamana bırakın.
- +1 yıl
@Jersey birincisi kaba bir yorum yaptığımi düşünmüyorum. İkincisi profildeki yaş yanlış çok daha gencim ters orantılı olarak da hayata karşı bir o kadar tecrübeli.. üçüncü olarak da sevme sevilme çocuk eş vs gibi ihtiyaçlar hiçbir zaman ağır basmadı hayatta daha başka önceliklerim var 27 yaşıma geldiğimde de ağır basacağını düşünmüyorum.
Yorumunuz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim.. - +1 yıl
Düğün kadar gereksiz bişey daha bilmiyorum yapmıycam da zaten
10 Yorumla
+1 yılBen evlenirim hatta daha iyi olur bugün nasıl ev araba alırız diye hesaplamalar yapmıştım ve çok zor bir olay gerçekten düğün gerçekten şu durumda boş
20 YorumlaTabiki evlenirim.
Düğün Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip ama bence fazlaya kaçtığında gösteriş ve boşa masraf. düğün yapcağım ücretle eşimle birlikte yurt dışı Balayına Gideriz daha mantıklı.10 Yorumla
+1 yılDüğün yaparak evlendim.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnemde diyor ki düğün yapmak zorlaştı bak evlen 😄 gitgide zorlaşıyor diyor 😂
10 YorumlaDavul ve zurnanın kölesi değilim açıkçası, nikah yeterli ama bizim aile sağolsun sen olmadan da düğün yaparız gerekirse dediği için her türlü düğünüm olacak gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVirüs olmasa da nikah düşünüyorum zaten. Sadelik taraftarıyım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenirim. Düğün sevmiyorum. Düğüne yapacağım masrafı başka şeylere yaparım.
10 Yorumla
+1 yılEvlenirim, düğüne gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılElbette istemem ama mecbur kalınca da böyle bir durumda yapacak bir. Şey yok daha fazla ayrı kalmaktansa bir nikah kıyıp işime bakarım
10 Yorumla
+1 yılDüğünün amacını anlamıyorum. Kimseyi eğlendirmek zorunda değilim parayı daha verimli işlerde kullanabilirim. Afrika da su kuyusu açmak gibi.
00 Yorumla
+1 yılDügun yerine sade bir tören yeterli bence sadece yakinlar arasinda
20 Yorumla
+1 yılBana göre zaten düğün gereksiz bir şey yani. Düğünsüz evlenirdim elbette.
10 Yorumla
+1 yılKaderdir. İzmirde giydigin kiyafeti hakkaride giy de goreyim.
11 Yorumla- +1 yıl
O nedemek. kiz
+1 yılEvet. Düğünlere hep karşıydım. Boşuna tantana ve para kaybı.
10 Yorumla
+1 yılDüğün yapmak isteyenle evlenmeden önce düşünürüm zaten. Düğün ne Allah aşkına
10 YorumlaDüğün fikri zaten bana sacma geliyoru nikah tercih ederim
10 Yorumla
+1 yılCorona'dan dolayi artık düğünsüz evleniyo ki herkes🤷♀️
10 Yorumla
+1 yılDugun olmadan asla evlenmem. Sonucta bikere evlenicem ertelerim dugunu
125 Yorumla- +1 yıl
Ya nişanlın baz gecerse
- +1 yıl
Vazgecerse hic sevmemis demektir. Bir kere olucak dugun. En dogal hakkim gobek atip oynamak. O yuzden sade nikah istemem hic bir sekilde
- +1 yıl
Aferin kız ist böyle kararlı ol var mı aday
- +1 yıl
Erkeklere kalsa sade nikah kafi sonucta masraf olmucak. Beni istiyen masrafa katlanicak. Sonucta bikere olan bisey yapmazsan ileride ah cekersin keske dugun yapsaydim fotograflarim olsaydi vs. Pismanlik yasamaya gerek yok. malesef ole bir aday yok henuz
- +1 yıl
Seni kim niye istesin ki...
- +1 yıl
Ben istemedimm gerizekali
- +1 yıl
Senin masrafini kim niye ceksin ki..
- +1 yıl
Tamam sen ezik ezik evlen o zaman. Dugunsuz davulsuz zurnasiz. Bikere evlenicem bir zahmet masrafa girsin
- +1 yıl
19 yasinda bir gencin derdi evlilik degil merak etme.
- +1 yıl
Sen adami zarara sokmak disinda bir ise yaramazsin kim napsin seni be. ..
- +1 yıl
Ablamız net 😂
- +1 yıl
Zihniyete bak. Dugun istemek kaprisli biri oldugumumu gosterir. Bikere evlenicem ailem istemezmi dugunume gelip gobek atmayi. En dogal hakkim bu benim
- +1 yıl
Siz erkeklere kalsa nikah bile. Istemezsiniz
- +1 yıl
Büyük konuşma sadece
- +1 yıl
Sen bir masraf yapmican yiyecen icicen ya senin icin hava hos.
- +1 yıl
Senin gibi toylarla ugrasamicam. Adam olsan ztn parayla sevgiyi olcmezsin. Gelenek gorenek bole ztn. Kiz kardesin varsa dugun yapmadan evlendir sen tmmi
- +1 yıl
Kiz kardesim yok.
Yav ben dugun yapmam senin gibilere 5 kurusumu bile yedirmem kendim yerim o kadar parayi haydi isine.
Senden daha mantikli dusunen bir suru kadin var. - +1 yıl
Toyy buyude gel
- +1 yıl
Paragöz
- +1 yıl
@Cramella bunu alan zaten hata yapar omru biter.
Düğünler hep gereksiz gelmiştir ama özellikle şu dönemde kesinlikle hiç gerek yok
10 YorumlaDüğünü hep gereksiz buldum
Yine gereksiz buluyorum00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKeşke diyorum 5 yıl önce olaydı bu zıkkımda düğünsüz evlenseydim.
00 Yorumla
+1 yılDüğün sevmem, evlilik hiç sevmem.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı. Ewwt hep kacmak hayal etmişimdir 😂😂😂
10 Yorumla
+1 yılKorona olmasa bile düğünsüz evlenicem
10 Yorumla
+1 yılErtelerim düğünü ne acelem var
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılHiç evlilik düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılZaten mantıklı olan düğünün olmaması
10 Yorumla- Devamını Gör (95)
Detaylı bilgi