şu an ben böyle bir durumdayım ve bunu söylersem kavga çıkar mı çıkmaz mı emin değilim olay şu: Erkek arkadasımla bir dönem ayrılık yaşadık bu ayrılık 1 yıl sürdü o dönemde pandeminin ilk zamanlarıydı bende o sırada ikinci üniversitemi okuyordum ve vakaların bu kadar artmasından ölümlerin çok oluşundan dolayı kaydımı açık üniversiteye aldırıp okulu dondurdum pandeminin bu kadar yoğun olduğu zamanda okulu dondurmak istedim tabi bu dönem sevgilimle ayrılık yaşadığımız için onun bu yaptıklarımdan haberi yoktu doğal olarak ayrı olduğum bir adama bunları söyleme gereksinimi duyamadım. Okulumun donuk olduğu süre boyunca (ki hala donuk) evden bölümümle ilgili özel ders vermeye başladım para kazanmaya başlayınca okula geri dönmek aklıma bile gelmedi daha sonra biz sevgilimle barıştık ilişkimiz daha da ilerledi ve şu an evlilik aşamasındayız tektaş aldık evlenme teklifi edicek ama hala bu okul olayımdan haberi yok hiçte sormadı okulu bitirdin mi naptın diye hiç sormadı sadece özel ders verdiğimi bildiği için beni mezun oldum sanıyor onuda geçenlerde bana neden özel ders veriyorsun gidip bir kurumda çalışsana daha iyi olmaz mı dedi ve benim mezun olduğumu sandığını ordan anladım ama ben mezun olmadığımı söyleyemedim korktum kavga çıkar ayrılır diye sizce söylesem ayrılır mı? Ben bunu nasıl kavga çıkmadan normal bir şekilde anlatabilirim? Sizce bu ayrılık sebebi olacak bir konumu?
Bana göre ilişkinin temelinde dürüstlük ve güven vardır. Zaten dürüstlük güveni getirir güven sevgiyi besler yani ilişki bir binaysa kesinlikle temel taşlardan en önemlisi dürüstlüktür. Her şeyi anlatmak ile bir şeyler gizlememek kesinlikle aynı şey değildir bu çizgiye dikkat etmek ve ilişkinizi etkileyecek sırlar kesinlikle araya sokmamak lazım. Çünkü yalan yalanı doğurur mantığı vardır ve bir şeyi gizlediğinde devamında başka bir şeyi daha gizlemek durumda kalıyorsun. bir yerden sonra işin rengi değişmeye başlıyor. Şakayla ya da kıskandırmak amaçlı ufak bir yalan söylersin daha sonra anlamaması için başka bir yalanı doğurur ve ortaya çıktığında da dürüstlük temeline kocaman bir darbe indirilmiş olur ilişki çatırdamaya başlar yavaştan bunlara hiç gerek yok. Sevgini gizlemediğin insandan daha önemli neyi gizleyebilirsin ki zaten...
Canı sıkılmasın diye gizleyeceğim ufak tefek şeyler olabilir. Onu ilgilendirmeyen mevzular üzerine de gizlim saklım olabilir. Ancak ilişkimizi zora sokacak hiçbir konuda bir şeyler gizlemem.
Canını sıkacak bir durum dahi olsa eğer bilmesi gerekiyorsa bilmelidir diye düşünüyorum. Sonradan gizlenen şey onun iyiliği için dahi yapılmış olsa olaylar çok başka yere gidebilir bundansa saklamamak en güzelidir.
Sevgilim diye hayatıma her alanda dahil olacak diye bir şey yok. Elbette gizlediğim, söylemeyi uygun görmediğim şeyler olabilir. Bilmesi gerektiği kadarını bilse yeter.
Kendinle ilgili bir durumu saklamak istersen sana kalmış ama ilişki içinde söylemen gereken bir durumu canı sıkılmasın diye ertelemek sorunun büyümesine ve vaktinde söylenmeyen şeylerin çok daha büyük sorunlara yol açacağını düşünüyorum. Bugün canı sıkılırsa yarın düzelir birkaç güne düzelir. Bugünün işini yarına bırakma söyle ne söyleyeceksen bence.
İnsanlar hata yapar konu benle ilgiliyse sonucu ne olursa olsun söylerim. Konu başkasıyla ilgiliyse herşeyi söylemeye uğraşmam, doğrucu davut olmaya da gerek yok.