Adil bey lütfen cevaplar mısınız sevgilim ilişki istemiyorum diyerek ayrıldı geri döndürülür mü?

1.5 yıllık bir ilişkimiz vardı, tartışsak da genel olarak güzel bir ilişkiydi. Üniversitelerin koronadan dolayı kapanmasıyla beraber tatil olunca İstanbul’dan memlekete gittim. O İstanbul'da kaldı orada yaşadığı için. Ayrı düştük ve tartışma vs derken 1 ay sonra ara verdik. Ve bu arayı o istedi. Ben hep yazar diye bekledim ama asla yazmadı. Aradan 3 ay geçti aradım ne olacağız biz diye. Bana dedi ki ben ilişki istemediğime karar verdim. Ara verdiğimiz süre boyunca kafam çok rahattı bir şey düşünmedim, senden soğudum vs dedi. Ben yalvardım ağladım. Sonunda yanına gittim İstanbul’a. Yüz yüze konuştuk ve bana aynı şeyleri söyledi. Benle ya da bir başkasıyla ilişki istemediğini, dükkan açma vs gibi önemli işlere odaklanacağını falan söyledi. Beni sevdiğini ama aşk olarak değil bana değer verdiğini söyledi. Zaten aşk olarak sevseydim bunları yaşamazdık şu an dedi. Düzgünce konuştuk, zamana bırakalım dedim. O da ilişki istediğimde bu sen olursun dedi. Yani bitirdik düzgünce ben de duygu ve düşüncelerimiz aynı olmadığı için artık yalvarmak yerine bırakmayı tercih ettim. AMA İÇİMDE UMUT VAR! Sanki tekrar barışırmışız gibi.. Bu olmayacak gibi gelse de çünkü kararında net. İlişki istemeyen bir eski sevgili tekrar döndürülür mü ve nasıl?
Adil bey lütfen cevaplar mısınız sevgilim ilişki istemiyorum diyerek ayrıldı geri döndürülür mü?