Merhaba arkadaşlar bir buçuk senelik evliyim 4 aylık bebeğim var eşim beni sevmediğini tiksinip nefret ettiğini söylüyordu sürekli 7 8 aydır gerileye göz yumdum evladım için en son evi terk etti 2 ay önce ailemde boşanma yok kesinlikle boşanamazsın diyorlar eşimse bu konuşmalarına boşanma kararında ısrarcı ne yapacağımı şaşırdım evlendiğim zamandan farklı bir görüntüde değilim hamilelik annelik filan fiziğimde bir değişim olmadı bu insanın sizce hayatında başka biri mi var çok çaresizim ne yapacağımı şaşırdım
Güncellemeler
+1 yıl
Evliliğimiz görücü usulü değil
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Eşin sevmediğini söylemesi ve tiksindiğini ifade etmesi çok onur kırıcı bir davranış.
Kişinin kendini bu şekilde bulması eşinin kendisini beğenmediğini söylemesi durumunda biz öncelikle bunun nedenlerini niçinlerini araştırırız.
Hamilelik döneminde genellikle kadınlar erkekler tarafından anne imajı ile birleştirildiğinden bedenleri çok değişmese bile eşleri tarafından cinsel olarak çekici bulunmayabilirler ancak bu çekici bulmama, tiksinme hatta sevmeme durumuna çıktığında evlilik için sıkıntılı bir dönem başlamıştır.
Eşin kendisini kazanmaya çalışması durumunda sevmediğini, tiksindiğini söyleyen taraf bunu daha ileri boyutlara götürmekte ve boşanmak isteyebilmektedir. Aile de destek olmuyor ve boşanamazsın diyorsa kadının düştüğü açmaz çok daha büyük olmaktadır. Kendine güvenini kaybetmekte, kendisini yalnız hissetmekte, kimse tarafından beğenilmediği düşüncesini yaşamaktadır.
Bu durumda yapılacak en iyi davranış eşi ile karşılıklı oturup konuşması, boşanmayı istemiyorsa bunu kendisine söylemesi ve bir süre eşinin toparlanması için zaman tanımasıdır. Çünkü erkekler eşlerini sevmediklerini söyleseler bile bir süre sonra davranışları değişmekte ve eşlerini tekrar kazanmak istemektedirler. Bu nedenle böyle bir durumda acele etmeden beklemek, gerekirse psikoterapi almak bu dönemi atlatmak yönünden faydalı olacaktır.
Teşekkür ederim bebeğim için tekrar bir araya geldik ama resmen mecburi paylaşıyoruz evi o kadar mutsuz ki bu tekrar bir araya gelme durumundan dilerim toparlanırız zamanla dediğiniz gibi bende içimde o sözlerini unutamıyorum ama yansıtmıyorum bu süreçte üstüne gitmiyorum onun tabiriyle gurursuz yüzsüz kişi durumundayım yine