Kılıbık veya hanımcı olmak diye bir şey yoktur. Eşler bir birinin tamamlayan parçasıdır. İki düşmandan değil aynı hayatın iki kahramanından bahsediyoruz. Yuvayı mutlu tutabilen en kahramandır. Eşlerin birbirini mutlu etme ve yardım ahlakı onların insanlık seviyesini gösterir. Sevgiyle kurulan yuvada çatışmaya ve çatışma çıkaracak şeylere yer yoktur. Eşimi mutlu etmek kılıbık olmak ise kılıbık olurum diyen erkek ile eşimi mutlu etmek onun hizmetçisi olmak ise hizmetçisi olurum diyen kadın bastacıdır.
Karşılıklı anlayıs ve saygıyı koruyan sağlıklı bir ilişki oluşturmak ve belkide ikisi içinde özgür alanlar bırakabilmek uygun olurdu bunlar fazlasıyla çoğaltılabilir tabi. Ancak kadınlar evlilikte son sözü söylemenin veya son sözü söyletmenin yolunu bir şekilde buluyorlar. Bence kılıbık değilim diğen eşinin yanında olmasa gerek. Hanımcı da oldururlar bir şekilde oldururlar. Muhtemelen kadının vicdanına kalıyor gibi durum evlendikten sonra :) hepsi işin şakası tabi ki hepiniz sağlıklı ilişkiler kurun saplantılı olmayın da gerisi hepimizin yasadıgı yaşayabileceği durumlar. Bir bekar ve evlenmemiş biri olarak gözlemler üzerine yorumum.
Bunu yazan bir kadın mı erkek erkekliğini unutturup masaya vurup hatırlatıcak duruma düşmemeli kadına kadın gibi yaklasmalı davranmalı ki erkek oldugunu hatırlatmak zorunda kalmamalı.
Erkek erkek gibi kadın kadın gibi olmalı. Bunun kılıbığı ya da hanımcılığı olmaz iki tarafta üzerinde düşen sorumlulukları yerine getirirse mutlu olunur
bir erkeğin hanımına değer vermesi kıyamaması neden hanımcılık diye nitelendiriliyor ben anlamıyorum aslında olması gereken bu ayrıca erkekler neden bundan gocunuyorlar bir de bana biri amma beycisin dese mesela hiç te gocunmam bu sözden
Bazıları eşlerinin kölesi oluyor resmen. Herkes hayat daki Rolünü kendi belirlemeli bence. Erkek ve Kadın kendi sınırlarını koymalı. Sevmiyorum ben şahsen kılıbık erkekleri.
Abim evlenmeden önce tabağını kaldırmazdı masadan, dağınıktı simdi annemi arayıp yemek tarifi soruyor ev islerinde eşine yardim ediyor galiba hanimcilik her zaman kazanıyor 😂
Bayraktar olarak işe başladım en önde deliler grubunun başındayım Eskiden çok eskiden benim dedelerim Osmanlı devleti deliler grilubunda askerlik yaparmış oradan gelen bir delilik işte bu 😂😂😂