Çok üzgünüm 4 yıllık evliyim bir tane kızım var çalışıyorum 6 da eve geliyorum eşim şu an çalışmıyor bugün kardeşinin yanında hatta ilk kardeşi dedi ki sen artık hiç tatlı da yapmıyorsun falan dedi sonra eşim yengen artık yemek yapmıyor doğru düzgün baksana çay bile tadı yok dedi ne yemeğin yanına meyve getirir ne bisey dedi annem oylemiydi her şeyi yapardı dedi kardeşi de dediki evet adet ler mi farklı ne dedi o kadar gücüme gitti ki çocuğu okula bırakan ben alan ben akşam olunca eve ter içinde gelen ben gelir gelmez evi topla çocukla ilgilen dus bile alamadan ne yemek yapsam diye düşün yapabildigimi yapıp koyuyorum akşam 11 e kadar hiç oturmuyorum ama yetemiyorum galiba çok üzgünüm sabah ise gidecek olan ben ve aklıma geldikçe ağlıyorum uyuyamiyorum..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurda suc senin degil esinde. hayata yetisemezsin. Ayrica eve ekmek getiren sensin o ekmegi aşa cevirende sensin. Erkek olarak gitsin eli iş tutsun madem öyle. Sende deseydin esimin yapmadığını ben yapip eve para getiriyor gecimimizi sagliyorum cayini da, meyveni de bir zahmet sen al koy diye. Burda uzulen sen olursun. Işini sakın birakma. Bu evlilik boyle giderse aranız açılır zaten. Kadinin eli her zaman para tutmalı. Boşanma durumunda kızınla, sana yetecek paran olmak zorunda. Buyuk konusmak istemem ama ben boyle bir tiple fazla evli kalmak istemezdim cunku gozunde hizmetcisin. Senin ne kadar yoruldugunu ve caba sarfettigini görmüyor. Gören erkekler gereken degeri veriyor zaten. Babam öğretmen annem çalışmıyor. Ogretmenlerin zamanı diger mesleklere göre boldur bilen bilir. Babam çalışmasına ragmen anneme yardım eder. Evi dağınık gorurse icerde annem yemek yaparken toplar, bir yerde kirik cikik varsa hemen tamir eder, hanım bugun yemek yapma rahat et disardan yiyelim der. Kucukken daginik biriydim odam savas alani gibiydi gelir ya kendi toplar ya da gel kızım şurayı beraber toplayalim derdi. Kocan hem işe yaramaz hem para getirmiyor hemde ne kadar yiprandigini görmüyor tam öküz. Kırıldığını şöyle. Bosanmayi da dusunuyorsan biraz citlat. Madem beni begenmiyorsun kapi orda, mahkeme orda de. Bazen erkekler bosanma lafini duyunca R yapabiliyorlar. Bir taraflari yemiyor çünkü. Senin gibi köle gibi her seyi yapan biri var seni kaybetmek istecegini sanmiyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAbla diyeceğim çünkü yaş aralığın benden büyük ayrıca emekçi bir kadına her zaman saygı duymuşumdur.
Evlilik kesinlikle iki insanın ortaklaşa hayat sürdüğü bir bağlılık biçimi sen çalışan kısımsın bu durum da eşin ile iş bölümü yapmalısın. Robot olduğunu düşünmüyorum.
Dinlenmeye kendine zaman ayırmaya ve ayrıca kadınlıkla beraber annelik yapmak durumundasın. Fakat Sen bunları yapmaya çalışırken bide eleştiriye maruz kalıyorsan abla eşinle konuşmanı tavsiye ederim. Konuşarak tüm problemi çözebilirsiniz. Gönül koyma eşinin de aile yapısından dolayı sana haksızlık ettiğini düşünüyorum. Alınmamalısın konuşmalısın. Yorulduğunu ve yetişemediğini ifade et. Hakkında hayırlısı olsun abla.00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılKızım sende defol git o zaman ananın elinden ye bakıcın yok diye desene az ye de hizmetçi tut diye kendine oh ne güzel hayat tüm gün g*tünü devirsin t**şak büyütsün birde yaptığını beğenmesin ben olsam onun o yemek yediği tabağı yüzünde parçalardım atardım evden dışarı ya acilen bırak ya da düzgünce bir şekilde bu adamla konuş ne demek saat 11 e kadar oturamamak ya peki kendisi ne yapıyor tüm gün evde? Madem yemeğini beğenmiyor sende beğenmiyorsan yeme git anan yapsın yemeğini de.
Size çok şaşırıyorum böyle hayatlar yaşayıp hala bu heriflerin nasıl boğazına yapışmıyorsunuz ben olsam 2 tane çarpardım elimin tersiyle. Bu evlilik değil bu bedava çocuk bakıcılığı00 Yorumla
+1 yılOlayı sadece senin ağzından dinliyoruz sadece bir tarafın dediği ile birini yargılamak doğru değil içine atacağına madem çok zoruna gitti al karşına konuş.
Bazen insanlar yaptığı şeylerin karşısında ki insanı kırıp, incittiğinden haberdar olmayabiliyor.
İletişimsizlik böyle bir şey işte sen kırılmışsın, uyuyamamışsın belki o bunun farkında bile değil yani söylediği sözlerin seni nasıl hissettirdiğinden bir haber. Yaptığın fedakarlıkları burda soruda anlattığın gibi sade sade ve sadece davranışının seni ne denli etkilediğini anlatmalısın.
Hepimizin yaptığı başlıca hata bu kırıldım diyememek, onun yerine karşıyı suçlayarak, hakaret ederek ya da tavır alarak karşıdaki insanın bunu anlamasını beklemek... Ne gerek var ki buna duyguların kölesi olmamak lazım. "Üzüldüm" ya da "özledim" demeyi beceremeyen insan içsel huzura da kavuşamıyor.. Umarım uygun bir dille analtırsın ve eşinde biraz daha anlayışlı yaklaşır...00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
115
Cevap
120Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 262,1b cevap paylaştı.
u +1 yılKusura bakma ama Seni Seviyorsa seni yormaması gerek. Senin işlerini de eşinin yapması gerekiyor sana yardım etmek senin daha rahat olman için. Sorumluluk alması gerekiyor. Sen zaten elinden geleni yapıyorsun ama susarak ta hata yapıyorsun bu kadar eşine şans tanımamalısın kendine de değer ver.
00 Yorumla
+1 yılOtur karşına konuş
sorumluluğun birazını alsın üzerinden o zaman
çocukla o ilgilensin mesala senn yemek yap
hiç bir yardımı olmadan böyle eleştiriyorsa demin bir soruda yazdım evliliğin müşterek bir hayat olduğundan bir haber bir odunla evlisin üzgünüm
Biraz sertlik göstererek onu yola getirmelisin100 Yorumla
+1 yılSen zaten elinden geleni yapmışsın Tamam Yani şunu söylemek istiyorum bir insan zaten hayatta her şeyi bilmek zorunda değil Hadi bilse bile uygulayamabilir Sonuçta sen çalışan bir insansın ve çalışan insanların eve yetmesi biraz zor olabiliyor ben çünkü annemden biliyorum annem işten çıkardığı gelir de evde yemek yapardı Ben ilk başta da çok yemek yapmayı bilmiyordu ama emekli oldu şimdi çok güzel yemekler yapıyor ya bu zamanda kazanacak bir şey ama işte maalesef insanlar Hemen karşı taraftan hızlı bir şekilde bunları beklediği için böyle sorunlar yaşanabiliyor Yani seni bu şekil yargılaması gerçekten hiç hoş değil
11 Yorumla- +1 yıl
Sen çok yanlış yerden bakmışsın. Kadın yemek bilmiyorum demedi. Adam bir halt yapmıyor, kadın her işe koşuyor. Burada adamın sorumluluk alması lazım. Bir zahmet yemeği kendisi yapsın. Hatta kendisi çalışsa bile yemeği kadına yıkamaz. Evlilik bütün sorumlulukları kadına atmak değildir.
Tatatatammm...
Kadınların ev işleri zor yalanlarını yemiyoruz artık.
11 yıldır yalnız ve tek başıma yaşıyorum; yemeği de yaparım, evi de çekip çeviririm ve her türlü sorumluluğundan üstesinden gelirim. Hatta valide hanım der ki, senin gibi bulaşık makinesine bulaşıkları dizen bir kadın varsa ben başka bir şey bilmiyorum demektir. Yani kadınların benim gibi bulaşık dizemediğini hatta evi çekip çevirmeme şaşırır...
İşin en garibi evli olduğum, 2010 yılında boşandığım hatta kurtulduğum kadın ev hanımı iken bile ev işlerinin çok zor olduğunu söylerdi. Ulan bu zor dedikleri her işi 15-20 dakikada yapıyorum ve hiç de yorulmuyorum...
Yani kadınların yaptıkları işler 2 kuruşluk işler ama sorsan dünyayı kurtarıyorlar...
Artık yemiyoruz hanımlar, ne mal olduğunuzu herkes görüyor.02 Yorumla
Soran+1 yılYok inanki asla gocunmak değil ama sabaha kadar uyumuyor mutfakta ne yerse kalır öyle içerisi desen darman dağınık sorsan keşke bir duzeltsen diye ee benim eşyalarımmi der sorun yardımcı olmamasi
- +1 yıl
Sizin meselede koca değil de bir öküzün varlığından bahsediliyor gibi, tamam işler kadınların abarttığı kadar değilmiş ama evlilik yardımlaşma demektir, eşlerin birbirine destek vermesi demektir. Yerinizde olsam yemek yapmayı hepten bırakır, evimde hiç umursamam. Sorana kadar da bu konuyu açmam ama sorduğunda iki kelime ile haddini bildiririm; ya erkek ol çalış ya eş ol evde yardım et, ya da sus konuşma derdim.
Esinizle konusun, uzuntunuzu ifade edin. Bir insan her seye yetemez, yetmeye mukemmel olmaya calismayin. Cozum onerileri gelistirin. Ornegin cocugu esiniz alip biraksin calismiyorsa, siz de daha keyifle kosturmadan yemek yaparsiniz, arada yemek yapmak sizi de motive eder arada ondan da beklediginizi bunu gormeye ihtiyaciniz oldugunu soyleyin. En guzeli de baskalarinin yaninda yalnizca sadece sizi motive edici soz soyleme hakki oldugunu animsatin.😉Marifet iltifata tabidir cunku. Bir adam karisina guzel sozler soyler ruhunu oksarsa o kadin daha bir sevgiyle yapar her seyi.
Mutluluklar dilerim.00 YorumlaYa gerçekten çalışan kadınlara üzülüyorum. Kendinizi niye aptal yerine koyduruyorsunuz? Erkeğin eve bakmak görevi. Onu da yapamıyorsa ne diye evlendi?
Çalışma. Evinle ilgilen. Hem her şeye yetmeye çalışıp da bir de böyle bir vefasızlıkla karşılaşmak insanı yorar, hasta eder.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 440 cevap paylaştı. Kardeşinin yanında değil fakat yalnız kalınca doğru söylüyorsun ben artık yemek yapamıyorum bu nedenle senin mükemmel yemeklerini görelim bundan sonra de... eş hayat arkadaşıdır... seni bu şekilde yeremez hele de başkasının yanında... her konuda tamamlamalı seni anlayışlı olmalı
10 Yorumla
+1 yılCalisan çocuk sahibi bir anneye yapilan uygunsuz bir davraniştir bu durum. Kesinlikle haksiz. Hemde çalişmiyor dedin, sana saygi göstermesi gerekiyor böyle devam edemez kendini ezdiriyorsun. Seni hizmetçi yerine koyuyor bir anne ya da eş yerine değil, sende aç gözünü parayi kazanip evi geçindiren sensin. Aşk karin doyurmaz çalişmak doyurur. Bir daha yapmamasi durumunda uyari yapmalisin. Siz kadinlar sesinizi çikartmazsaniz, haklarini korumazsaniz, kimse arkanizda duramaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel söyledin 👏👏👏👏
+1 yılNe münasebet ya! Hem çalışmıyor evde hem de yemeği sizden bekliyor. Babam emekli oldu annem hala çalışıyor, bizde yemekleri babam yapıyor açıkçası arada bende yardımcı oluyorum. Yani ayağına hizmet mi bekliyor bu anneler ne biçim yetiştiriyor erkek çocuklarını?
10 Yorumlaçalışmana bişi dediğimiz yok hangi mesleği icraa ettiğini de bilmiyorum çalışan kadınlar zaten yemek genelde yapmıyor ev işlerini çalıştıkları için önemsemiyorlar çalışan eş isteyenler zaten bunu göze alacaklar bişi demeye de gelmiyorlar zaten bişi dersen ben eve para getiriyorum akşama kadar çalışıyorum diyorlar
10 Yorumla
+1 yılBu kadar iki yüzlü insanlar görmedim ben ya. Burada 49 tane erkek görüş yazmış sen köle misin sen haklısın cart curt demişler ama aynı durumda kendileri olsa kendileri de eşlerine aynı cümleleri hatta belki de daha ağırlarını kullanacak durumdalar. Senin şu durumda yapacağın şey şu olur, ya eşine çalışmıyorum benimde evinde ihtiyaçlarını sen karşılayacaksın diyeceksin ya da onunla konuşup mevcut durumu değerlendireceksin ona göre yol çizeceksin.
10 Yorumla
+1 yılEşin bu yaptıklarını anlayamayacak kadar öküz. beceriksiz olan sen değilsin. Ayrıca sen onun annesi de değilsin. Evli bir adamın anne eş ayrımını bilmesi gerekir. kendi annesi çalışmıyor olabilir bu yüzden bakmıştır. Ama günümüzde iki taraf çalışıyorsa tatlıyı o yapacak yemeği sen. Hayat müşterek.
00 Yorumla
+1 yılYazık ya eşinle dogru duzgun konus silkinsin kendine gelsin bu ne ya yazıktır gunahtır konus eşinle bir güzel silkinsin kendine gelsin bir ihtimal zoruna gidiyordur Kendisinin işsiz olması gururu kırılmıştır sende bilmeden istemeden damarına basmış olabilirsin bunun karsılğı olarakta böyle davranıyor olabilir ve yahut katıksız öküz başka ihtimal yok
00 Yorumla
+1 yılYa nasıl katlanıyorsun bu mahlukata sen evin ekonomisine tek katkısı olan sen çocuğa bakan sen yemeği yapan sen pardon da beyimiz ne yapıyor akşam a kadar? Nasıl kendisi bir halta yaramazken böyle eleştirebiliyor seni nasıl izin veriyorsun nasıl haddini bildirmiyorsun? Nasıl böyle konuşmasına izin veriyorsun anlamıyorum. Kapının önüne koysan yeridir.
00 Yorumla
+1 yılşu an çalışmıyorsa sana biraz olsun yardımı dokunmalı bence. En azından yemek yaparken yardımcı olabilir, sonuçta akşama kadar çalışıp yoruluyorsun. Seninle oturup karşılıklı bu durumlar hakkında fikrini belirtebilir ama başka insanların yanında yapması hiç doğru değil.
00 Yorumla
+1 yılGitsin kendine hizmetci tutsun o zaman... lükse bak ya. Bu hizmet edilmeye layık olduğunu sanmasın sağlayan egoyu nereden buluyor cok merak içindeyim. Seninde ona haddini bildirmek yerine uzulmen vs çok saçma.. az dik durun ya. Annesinin evini ozluyorsa anasıyla kalsaymış beyin , sen veya hiç kimse ona analık etmek zorunda değil.
00 YorumlaÇalışmayan kimse ev işlerinde çoğu sorumluluğu almalı bence. İkimiz de çalışıyorsak bölüşmeyi tercih ederim. Bu anlattığın klasik bir ülkemiz aile yapısı. Artık biraz mantıklı olmaya davet ediyorum. Senin bir suçun yok ama eşinle bunu konuşmalısın :) Umarım hayatın daha kolay olur.
00 Yorumlalaf yapip sizi baskalarina sikayet edecegine kari gibi o karilik yapsin yemek vs ogrensin erkeklik yaptigi değil bildigim kadariyla bu ne saygisizlik bosa bence gururunu kirmak nedemek sessiz kalma keske o sikayet edince kolaysa sen karilik yap deseydin ananida ozlediysen kapi orda de bir kadın olarak ben sinirlendim kusura bakma isi yokusa suren kiymetli olur surekli sorun cikar kiymete binersin...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Bütun evin yükünü tek başına sen sırtlamışsın.. Hem çalışıyor.. Hemde evin yemeği temizliği çocüğun temel ihtiyaçlarını sen karşılıyorsun.. Bence eşinle oturup bu konuyu konuşmalısın. Sana yardımcı olmalı.. Onu fazla rahata alıştırmışsın.. Hem çalışmıyor hemde senden hizmet bekliyor.. Bence tavrını koy.. Sana yardım etmesi gerekiyor.. Hayat müşterektir..
00 Yorumla
+1 yılO halde söyle yapın mızmızlanıp şikayet eden eşinize sorumluluğu bırakın ve isten ayrılın siz eviniz ve çocuğunuzla ilgilenin eşiniz evinizi geçindirmekle sonra hangi durumdan şikayet edecek bakalım. Öyle lafla olmuyor bu işler çalışıyorsa kadın bazı şeyleri görmezden gelecek ya da kendisi çalışmıyor ise yapacak
00 Yorumla
+1 yılya bıyle durumlarda neden beyninizi bir kenara koyuyorsunuz? biraz guclu ol. adam bos yapiyor iste. o an deseydin zaten her isi ben yapiyorum yemegi de sen yap diye. senin yerinde olsam o adami evden atardim ya da ben ceker giderdim kendi yapsin yemegini de anlasin degerini! onun sucunun cezasini ben cekecek kadar aptal degilim cok sukur
00 YorumlaO zaman beyefendi kaldırsın kıçını bir zahmet kendi yapsın ya da parasını versin kadın alsın günlük ben küçükken annem öyle yapardı günlük teyze gelirdi yemek yapar annem gelene kadar bana bakardı kreşteydim kaç yıl öncesi şimdi daha rahat bulunur..
00 YorumlaEşinizin şu an ki işsizlik durumu onu bunalıma sokmuş gibi gözüküyor fakat kardeşi bile olsa aile içinde dahi olsanız sizi ona karşı rencide etmesi çok kötü bişey herşeye rağmen onu bırakmamanıza yanında olmanıza ona destek olmanızı şu an ki kafa yapısı nedeniyle idrak edemiyor elinizden geldiği kadar destek olun eşinize umarım eşiniz de hatasını anlar ve özür diler sizden. Ne eşler ver adam çalışmıyor diye çocuğunu alıp kocasını terkedip ortada bırakıp giden onlar olmadığınıza şükür etmeli
00 YorumlaEvde süs olarak yaşıyor galiba kocanız! Bu nasıl bir düşünce, nasıl bir kafa anlamıyorum. Düşüncesizlik, hadsizlik, nezaketsizlik ne ararsan var. Hem çalışıyorsun hem gelip ev işlerini yapıyorsun ama adamın derdine bak çayın tadı güzel değilmiş. Allah yardımcın olsun ne diyelim çok zor.
01 Yorumla- +1 yıl
Cidde bende anlamiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 569 cevap paylaştı. Sen niye üzülüyorsun kızım? Barzonun deliyle evlenmişsin ona üzül ve hatandan dön. İte bak evde oturmuş karısının parasını yiyor o zoruna gitmiyor da senin yemek yapmaman mi zoruna gidiyormuş? Az yesin de kendine uşak tutsun gitsin anasının dizinde ağlasın anası yedirsun beyni gelismemis bebesini
00 Yorumla
+1 yılEşiniz kesinlikle haklı değil bir evlilik sadece ev yemekleri yapmaktan ibaret değildir. Bu resmen köleliktır ne yani kendi yemeğini kendisi yapamiyormu? Madem yemek konusunda sizi yeterli bulmadı o zaman kendine ev kızı bulup onunla evlenseydi.
40 YorumlaMerhaba, çalışan bir eş, anne olmak zor. Eşiniz size çalışmıyor iken yardım etmiyor ise bence bu konuda haksız. Bende evliyim, eşimde çalışıyor. Evde temizlik yaparım, sofrayı kurar , kaldırım, çocuklar ile ders yaparım, size destek olmalı yoksa çökersiniz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılEnişte gerçekten malmış, ulan kardeşe ne demeli o maloğlu malmış, yengem hakkında atıp tutmak mı yuh bana ya, her zaman yemeğimi yerim yenge eline sağlık der kalkarım o da afiyet olsun abi der, oturup abimin evinde yengemi eleştirmek laf sokuşturmak yakışmaz bana, eşin mal olduğu için konuyu açmış o yanındaki mal da onu gazlamış çok ayıp
10 Yorumla
+1 yılhayır haklı değil. evde olan eşiniz ise kendi yapacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayırdır kölesi mi varmış. Her şeyi dört dörtlük bekleyen insan kusura bakmasın ama eşek gibi çalışıp, çocuklara babalık yapıp karısına da diyecek ki evde dur sen, ben sana bakarım. Geldiğimde iki güler yüz, bir tas sıcak çorba ver bana yeter. Nasıl sinir oldum ya, yemin ederim ki kadınlar köle değiiil
00 Yorumla
+1 yılSen köle misin eş misin? Eşin yemeklerini beğenmiyorsa ve tatlı istiyorsa bir zahmet kendisi öğrensin de kendisi yapsın. Yargılamak için demiyorum ama tembellik kötü bir özelliktir.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Her sey bir yana da, bu hareketi kardesinin yaninda yapmasi, kardesinin de yuzsuzce seni elestirmesi apayri bir olay.
Ama konusmuyorum. Milleti ayriliga sevkediyorlar diyenler var.
Ben o demligi onun agzina sokardim.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Eşin çalışmadığı için bunalımda bence bir an önce çalışmaya başlaması lazım. Önce senin bu durumunu bahane eder kendine sonrasında aldatmaya bile gider Allah korusun. Ayrıca psikolojik destek de alması lazım oturun konuşun.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvde oturan kişinin görevi ev işleri deseydin. Çalışan kadın için bunlar normal. Ev hanımı performansı beklemek yanlış ama sen de bunları söyleyemedin mi. Boşuna üzüyorsun kendini, kolay değil hem işte hem evde koşturmak...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılTabi ki doğru değil. Erkekler böyle dayılanmayı bir halt sanıyor yaptığını şaka sanıyor belki de ama tartışmadan kırıldığını ne kadar yorulduğunu anlat. Anlayışlı biriyle özür diler en azından kırgınlığın geçer rahatlarsın
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. senin yapacagin tek sey dicen kocana lsn yawsak al buntan sonra kartesinle yata birbirinize yemek yapin ipneligin luzumu yok evde kalan yemek yapar calisan deyil
20 YorumlaNormal şartlarda kadının yeri evidir. Çalışabilirsiniz de. Ama evli olduğun Zaman evini aksatırsan o iş de evlilik de hayatını zehir eder. Alel acele yaptığın için bişeyler eksik kalabilir. Bu yüzden eşimin çalışmasını istemem ben
06 Yorumla- +1 yıl
kadının yeri diye bir şey yok efendim evlilikte tek taraf çalışabilir bu kadın olabilir bu durumda eşi ev işlerine bakmaya çalışır her iki taraf da çalışıyorsa ortaklaşa halledilir. taş devrinde yaşamıyoruz erkek hayvan avlayıp gelsin kadın pişirsin taşı taşa sürterek ateş de çıkamıyoruz iyi günler
Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Az adam olsaymışda kıçını yayacağina yardım etsin. Kardeşide onamı hak verdi deseydin bundan sonra kardeşin sende kalsın sen bak diye.
İnsanlar nasıl böyle oluyor anlamıyorum. Kız kardeşine olsa bu durum hemen laf ederler birde.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı. Sen zaten elinden geleni yapıyorsun. Eşinde aynı çabayı göstermeli.. Nasıl ki işte sadece erkek calışmıyorsa;ev işlerinde de sadece kadın yapamaz. Oyle bir dünya yok. Madem ki beğenmiyor yattığı yerden yemeği eşin yapsın da siz yeyin!
00 YorumlaG*tünü kaldırıp iki kap yemek yapamayan hödük olmuş da önüne gelen hazır yemeği beğenmiyor. Kendi eksikliğini sana yüklenerek gizlemeye çalışıyor başka bir şey değil. Ağlayarak çözemezsin, oturt karşına konuş belki kafası basar.
00 Yorumla
+1 yılTam bosanma nedeni bence. Karı koca ikisi çalışsa bile burun sorumluluklar paylaşılır. Kaldı ki senin herif çalışmıyor. Ben olsam çocuğu alır boşarım. Bak demedi deme sana bunu yapan seni çok aldatır. Sana saygısı yoksa boynuzu da çok takar. Kimse inkar etmesin. Erkekler ya da kadınlar fark etmez. Eşler saygıyı kaybederse gözü dışarı kaçar. Sevgi biterse değil. Kocan sana saygısızlık yapıyor. Yumruğunu vur masaya. Bu evlilik böyle gitmez.
10 Yorumla
+1 yıleşin şu an çalışmıyor napıyor bütün gün kalksın da yemeği o yapsın bari
sen yetemiyor değilsin sakın böyle düşünme sadece nankör bir insanla evlenmişsin10 Yorumla
+1 yılHic birsey yapmayıp evde otursan bile seninle o şekilde konusma hakkini neden buluyorki özellikle başkasının yanında yapılmayacak bir davranış. Biri birsey dese onu bile susturmasi lazim. Ayrica lezzet kime göre neye göre? Belkide sana gore onun anasının yemekleri kötü. Saygı sevgi değer kavramlarıyla ilgili hep bunlar.
10 YorumlaÜzülmeyin, ağlamayın..
Ama sessiz de kalmayın. Bunu siniriniz dindiğinde eşinizle konuşmalısınız..
Kimse 4/4 lük değil..
Her söyleneni duymayın derim..10 YorumlaTamamen haksız, ne o öyle. Senin yemek yapmak gibi bir borcun mu var? Aslında o sana yardım etmeli, her konuda. Sen akşam eve geldiğinde yemek de olmalı masa da hazır olmalı, seni çok yormamalı. Ben sevdiğim kişinin zorlanmasını hiç bir zaman kabullemem. Bence sen gereğinden fazla anlayışlısın
10 Yorumla
+1 yılBu yüzden kadınların iş hayatında olmasını doğru bulmuyorum. Ne kadar yıpranıyorsun canım. ALLAH inşAllah huzur verir size eşin ne kadar değerli olduğunu görür
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılAnnesi güzel yemek yapıyorsa tek soylemen gereken sey
Ananın evine git olur...
Ayrıca yemek yapmak gibi bir zorunlulugun yok20 Yorumla çalışmıyorsa BİR zahmet kıçını kaldırıp yemeği o hazırlasın masaya dilediği meyveyi de koysun küstahlığın bu kadarı
20 YorumlaBende 2 yıldır evliyim ikimizde çalışıyoruz. Ev işlerinde hayat müşterek diyor, haklı tabii ki. Ancak bu sadece ev işlerinde böyle ama toplumun erkeğe yüklediği roller konusunda o da klasik toplum gibi düşünüyor. Neyse eve gelince de doğru düzgün yemek yapmaz, yemek yapmaya başlasa herşeyi bana sorar. Geçen akşam eve geldi sinirli , noldu ne yaptım derken anlaşıldı ki yemek yapmadım diye sinirlenmiş. Bu başıma ikinci kez geliyor. Sizi tanımam ama biliyorum ki Türk toplumunda nazik olan ezilir.
00 Yorumlasorun senin yetip yetememen değil, sakın kendine yüklenme. sorun eşinin düşüncesizliği. böyle sözlerin aksine sana yardımcı olması gerekirken orada burada bu şekilde konuşması büyük ayıp zaten. al eşini karşına anlat düzgüncd sorunlarını. ağlamak bir sonuç doğurmaz. seni yıpratır tamamen
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence takma. Ama yok yapacaksan da akşamdan bir sonraki günün ywmeğini yap. ya da keşke sende. Deseydin eskiden babalar kocalar çalışırdı devir değişti adetler değişti
00 Yorumla
+1 yılYemek yapmak kadının görevi mi hadi çalışmasan disardan soyluyerek kocama yük olmamak için yemek yaparsın ama hem calisip hem evin tüm işlerini yapmak çok saçma köle misin sen
00 Yorumla
+1 yılHanımefendi eşiniz yaptığınız yemeklerden memnun değilse bu sizin elinizde olan bir şey (!)
Eşinize uygun bir yemek kursu bulabilirsiniz kolundan tutup onu oraya götürün ve bırakın öğrensin yemekleri de o yapsın.
kaçıncı yüzyıldayız yahu yemek yapmanın kadını erkeği mi kaldı!00 YorumlaO ne yapıyor pardon? Yiyip içip yatıyor, işsiz, belli ki senin kıymetini bile bilmiyor, evde olmasına rağmen yemeği yapıp çocuğuyla bile ilgilenmiyor. Kusura bakma ama bu dar kafalı. Üzülmekte haklısın. Eşin saçmalamış. Gereksiz bir de kardeşinin seninle ilgili konuşmasına bile izin0 veriyor. O kim ki? Ne haddine!!
Bütün her şeyin yükünü sırtına alınca yapamıyorsun yemek kusura bakmasın!00 Yorumla
+1 yılSizi çok iyi anlıyorum aynısını bende yaşıyorum eşim benimde kizim var. o kadar hu konuları takmıyor ama kayinvalidem saolsun nöbetten geliyorum sabah 8 de alta iki üç saat uyudum diye laf ediyor temizlik yapmıyorsun sen nasil karısın aldın oğlumu başını yaktın deyip deyip duruyor ama çok umursamamak lazım yoksa hayat gecmez
00 Yorumla
+1 yılCalisan birisin yoruluyorsun o zaman isi birakayim sen tek calis ben pasta yemek vs zamanimi geciririm kabul mu soyle ve belkide isten cikman icinde yapabiliyor olabilir
00 Yorumla
+1 yılEşinle bir yer değişin bakalım. Hem çalışıp, hem çocuğu okula götürüp çocuğu okuldan alıp, evi toparlayıp, akşam yemeği hazırlasın. Belki o zaman seni anlar canım. Sonuçta sende çalışıyorsun. Asla yetersiz görme kendini. Onun senin yükünü hafifletmesi lazım. Sende çalışarak eşine evinize katkıda bulunuyorsun. Senin yaptıklarını oda yapsın bakalım, hemen isyan edecektir. Anlamıyorlar, konuşuyorlar sadece. Eşinle karşılıklı kırıcı olmadan, sesini yükseltmeden konuş, seni anlayacaktır.
00 Yorumla
+1 yılHem çalışmıyor eve maddi katkısı yok hemde bu halde öyle mi? Sende ona şöyle sende adam ol çalış eve para getir ondan sonra bana laf söyle diyemedim mi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Eşin olacak öküz madem çalışmıyor, evdeki tüm işleri yapması lazım. Sen onun kölesi değil eşisin. Çalışmaya başladığında da ev işlerini ortak olarak yapmanız lazım
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evli insanlar çok değişti ya cidden. Benim tanıdığım bir kadın var. Sabahtan akşama kadar çalışır kocası evde yatar. Birde kadını azarlar. Ne kadar saçma
00 Yorumla- Devamını Gör (175)
Devamını Gör(220)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Çalıştığım için eşim doğru düzgün yemek yapamıyorsun dedi. Sizce haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler