Aslında bu sorunun yanıtı tek, biliyor musunuz... Kadınların ikinci plana atilmasinin sebebi yine kadınlar. Erkekleri dünyaya getiren kadınlar, anneler. Dogduklarindan itibaren öyle bir yetistiriliyorlar ki, en vasifsizi en ahlaksizi en insan olmayanı dahi (ve tabii en eğitimlisi en kibari da dahil) kadını kendiyle eşit göremiyor. Çünkü neden? O erkeğe "kadın" algısı bu şekilde verilmiş. Hem ailesinde, hem çevresinde, hem toplum tarafından. Kadın en namuslu hareketi dahi yapsa (onların gözünde) yeri, seviyesi bellidir. Bizim gibi ülkelerde kadının bu kadar degersizlestirilmesinin en esas sebebidir "anneler".
Oğullarına yaklaşımları ilerde o oğulların kadınlara yaklaşımını etkiliyor. Oğlu 20'sinde gitse dışarda biriyle sevişse aferin benim "aslan" oğluma diye yureklendiren-el üstünde tutan babalar, anneler var. Kızlarını da takip edip öldüren...
İnsan önce insan mıyım? diye bakmalı kendine... Sonra çocuk dünyaya getirip, yetiştirmeye karar vermeli.
Aslında ırkçı olmak istemiyorum ama bu hep Arap kültürü ve eski Avrupa kültürüne dayanıyor.
Kadın erkeğin hizmetkarıdır, o nederse yapmak zorundadır.
Ama birde bizim eski Türklere bak, Kadın Meclis’te yer alıyor. Savaşıyor, vakıf kuruyor, kadın da erkekte, karıda kocada birbirine saygı duyuyor. Zaten Hanım ve Bey lafları oradandır.(hanım lafından bahsetmiyorum.)
Bey aslında Erkek olan Efendi demektir, hanım ise Kadın olan Efendi demektir. Efendilerde son derece saygı olduğundan, Türklerde resmen Saygı bolluğu varmış.
Erkek olunca yetenekli deniliyor, aferin be senin üç sevgilin beş sevgilin var adamsın deniliyor. Ama kadında olunca namus. Çünkü erkekte namus kavramı yokmuş. Erkeklerin koruması gereken namus şeref karakter yokmuş çünkü o erkekmiş. Kadın olunca aldatmak değil ferace giydiğinde rüzgardan ayak bileği açılsa or... Oluyor. Gerçekte aldatma konusu iki cinsiyette de karaktersizliktir. Erkeğim yapmalıyım diyen şeref sizdir sadece. Kadın da yapmamalı. Ama toplumun erkek aldatsın yönlendirmesi toplumun iğrençiği
Aldatmayan kaldı mı günümüzde bir çok insanın sevgilisi olduğu halde metresi olduğu bile aşikar. Evli olupta yapan yok mu sanıyorsun var sadece kadın biraz daha savunmasız olduğu için galiba bu şekilde davranılıyor. İkiside normalleşti hem kadın açısından hem erkek açısından aldatmak çok normal bir şeymiş gibi görünür oldu toplamda
Erkeğin elinin kiri çünkü. Ta çocukluktan erkeğe böyle telkinler veriliyor."Kapa kızım bacağını, benim oğlum çok can yakacak" Bu gibi yanlış telkinler. Senin kızımın canını da bu telkinlerle büyüyen anne, babanın çocuğu yakıyor. Erkek, kadın ayrımı var 🌺
Çünkü toplumsal algı yüzünden. Kadın yapınca farklı bir konuma düşüyor. Ama erkek yapınca nefsine hakim olamamış napsın diye düşünüyorlar! Kısacası; hangi cins aldatırsa aldatsın yanlış, yanlıştır.
Çok güzel bir soru. Günümüzde genel olarak artık onlar da dışlansa bile eskilerde şöyle bir zihniyet vardır :"erkek adamın arada çapkınlığı olur, erkeğin elinin kiri." Bir de bazısında evliyse şu zihniyet var "demek ki karısı kadınlık görevlerini yapmıyor". Böyle bir zihniyette çocuk yetişirse o çocuk her şeyi kendinde yapmaya hak görür. Evlenene kadar da sevgilisi cinsel olarak tatmin etmiyorsa sevgilisinin yanında farklı birini bile idare eder.
Ne yazikki o yapınca elinin kiri kadın yapınca bacım damgası yediği için , herkesi kapsamasada , birçok erkek de yaptığını oyun , eğlence zannediyor. Pişkin pişkin yaşamaya hatta anlatıp güldürü malzemesi yapmaya çalışmaya devam ediyor. Oysaki bu cinsiyet değil karakter meselesi... Ve tekrar ne yazık ki böyle meseleleri cinsiyetçi bakış açısına indirgemek ataerkil toplumların gayyeet işine geliyor.
Namusun ve ahlakın sadece kadında arandıgından ve kadinlara dayatildigindan ebeveynlerin erkek cocuklarını erkektir yapar erkegin elinin kiridir zihniyetiyle kaydırdığı için. Cinsiyet farketmemeli bence.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü erkeğin elinin kiridir, erkek istediğini yapmakta özgürdür..(!) Tamam ataerkil bir toplumun parçasıyız bu inkar edilemez artık erkeğin soyadını aldığın bir toplum da ataerkil değilim diyemezsin. Bunun verdiği bir şaha kalkış da var toplumumuzda. Ancak aldatmak başlı başına korkunç bir şey aslına bakarsan erkekler de dışlanıyor dışlanmıyor değil sadece kadınlar kadar gümbürtülü ve rencide edecek şekilde olmuyor.
Valla iki cinsiyeti de eşit bir şekilde esefle kınıyor ve de dışlıyorum 🤷
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü kadın için sevgili bulmak 1 saniye sürüyor. Erkek için öyle değil. Hal böyle olunca erkek mücadele etmek zorunda kalıyor. Uğruna kadar trip, naz çektiği kadın, adamı aldatırsa ne beklenir? O kadın, adamdan ayrılıp sonra başkasıyla birlikte olamaz mıydı? Hepimiz biliyoruz ki kadınsan birden fazla sevgili yapmak çok kolaydır. Erkeklerde bu namümkün. Bu yüzden erkek dışlanmaz, kadın dışlanır.
Maalesef böyle namus sadece kadın da var düşüncesi ve de bel altından aşağısı olma dusuncesindeler. Her zamanki gibi de erkek üstün tabi... Igrenc durumlar ya gercekten.
çünkü aile içi eğitim öyle veriliyor küçük kız çocuğun vücudunun her uzvuna bir kulp takılırken davranışları sürekli bir mengene gibi sıkılırken oğlan çocuğuna saldım çayıra mevlan kayıra anlayışı 🖖🏼
Kim demiş erkeklere ödül verildiğini? Benim cevremde karısı aldatan adamlarla kimse konuşmuyor. Erkekler kendileri icin bunu normal görürler ama eniştesi damadı ya da iş ortağı aynısını yapınca işine gelmez. Kadınlara gelince zengin kadın yapınca boşluğa düştü deniliyor. Fakir yaparsa fahişe olur.
Hani kadınlar kendini kusursuz bir tanrı olarak görür ya erkeklere basit aşağılık varlıklar olarak görürler Bu yüzden onlar hata yapınca Bedeli ağır oluyor.
Kadın namuslu erkekler/kadınlar arasında değilse onlar kendilerini saklamak amaçlı kadını dışlar ve erkeği överler. Namuslu ve dürüst insanlar için hata aynıdır. Kim yaparsa yapsın hata hatadır.
Araplasmis bir toplumdan ne beklersin türk kültüründe kadın erkek eşittir kadına kötü davranılmaz herşey kadından bilinmez ama biz Türk kültüründe değil araplasmis bir toplumda yaşıyoruz namus kadından biliniyor dini bahane edip kadını eve kapatma kapalı giydirme çabasında herkes. Cinsellik gibi doğal olan şeyleri bile ayıp kadın yapamaz kadın erkekle konuşamaz kadın ahlaklı olmalı gibi şeyler ile bastırıp toplumu kötü etkiliyorlar.
Ben kendime bakarım arkadaşımsa kız ya da erkek sevgilisini aldatıyorsa bende konuşmam. Sevgilisine yanlış yapan bana mı yapmayacak mantığıyla! Diğee ahlak kısmı onu ilgilendirir herkesin ahlakı kendine o o durumu kendine yakıştırıyorsa ben ne diyebilirim ki.
Cahil toplumun cahil adalet anlayışı işte gelde akıl erdir buna. Erkeğin sırtı sıvazlanır aferin diye kadın yapsa farklı isimler yakıştırılır toplumdan dışlanır.
Eee toplumda erkek ilk seksini yapınca milli kadın yapınca oruspi olmakla söylediğin şey aslında aynı şey namus kavramı sadece kadınlara has birseymis gibi algılandığı icin
Bu işin cinsiyeti olmaz. Bunu yapan karakter yoksunudur net !
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
50 yıldır bunun cevabını bulamadım, Tek cevap bulunamayan bir soru.Örnek ben herkese şu kadınla yattım diyebilmeme karşın, bir kadın aynı şekilde diyemez. Desede herkes onunla olmak ister. Nedense...
Kadın namustur, bosanan kadın 300 gun evlenemiyor erkek hemen evlenebılıyır nedenı bellı. Kafayı calıstır, 1eşitlikle alakalı degıl yani, hamile kalma olasılıgıyla alakalı, beegın babasının bellı olmasıyla alakalı
Bu ağlamak gibi kadınlar yaptığında kabul edilebilir ama erkekler yapınca erkekliğine halel gelir gibi bir şey. Tamamen toplum içindeki 'kabul edilebilirlik' ile alakalı.
Erkektir yapar tezi ortaya atıldığından beri bu böyle asfg
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında burda kadınların da etkisi var bence mesela siz kadınlar tepki göstermiyorsunuz
hayır ben yapmadıysam sen de yapmamış olmalısın yapamazsın diyemiyor hatta sizler evet erkektir erkek yapar yapmalı diyorsunuz ve bunu normal görüyorsunuz
bana kalsa erkekte yapamaz yapmamalı ama sizde ki düşünce erkektir yapar bunu siz düşünüyorsunuz zaten böyle
Aldatan herkes genel olarak aldatma sebebine bakilmaksiniz dışlaniyor. Herkesin ic dunyasi farkli o yuzden olaylari bilmeden direk dışlamamak gerek. Bence bu sadece cinsiyetle kısıtlanabilecek bir sey degil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çünkü erkek adamdır o, her şeyi yapabilir 😒 bir de kasılır "abi sıkıldım ben de başka çıtırların tadına baktım" diye
Erkek adamsın sen yaparsın diye diye küçüklükten kendilerini şerefsizliklere alıştırdılar kız kısmı yapmaz gezmez vs eski kafalılık erkek adamın da dışlanması lazım
Biz erkegiz istedimizi yapariz ama siz kadinsiniz evde oturup yemek yapacak ve cocu varsa onla ilgilineceksiniz😂😂aksamada kadar calisioz kari kiz i bize cok gormeyinn kizlar dd
Çünkü sorunun kadında olduğunu düşünürler kadının bir suçu var ki erkek gözü dışarıya dikmiş kadın eşine iyi bakabilseydi erkek böyle bişey yapmazdı gibi bu zihniyettekilere acıyorum