Bugün düğüne caiz değil diyen kişi evlendiğinde pekçok şeye olmaz diyebilir. Açıkmısın kapalımısın bilmiyorum ama sevgi karın doyurmuyor. Düğün yapmak istememesinin ardında caiz olmaması değil de ona vereceğimiz para ile karika bir balayı yaparız diyebilirdi. Ama şuda varki düğün masraflarını oğlan tarafı çekeceği için işin en başında pintiliğe kaçıyor olabilirler. İki tarafın ailesi de bu işe olumsuz bakıyorsa sen o çocuğu bence bırakmalısın. Sevgi bir yere kadar evlilikte Cicim ayları çabuk geçiyor Daha sonra sürekli oğlanın anneci olması ailesine daha fazla değer vermesi sebebiyle sık sık kavga edersiniz şu an evlenme hevesiyle seni kırmamak için elinden geleni yapıyor fakat bu hevesi geçtiğinde yine özüne dönecektir Neticede Hepimiz bir şeyi elde edene kadar kıymet vermez miyiz? en basitinden istediğimiz bir eşya. Alana kadar ne zorluk çekeriz aldıktan sonra hevesimiz geçene kadar ona çok iyi bakarız bazen kimseye vermeyiz hevesimiz geçtikten sonra mi daha başına ne gelirse gelsin umurumuzda Olmaz isterse kırılsın istersen bozulsun işte evlilik de biraz böyle evlenmeden önce bunun hevesi ile sevdiğimiz insanın olumsuz taraflarını göremeyebiliyoruz. Yarın bir gün kendini geliştirmek için bir kursa gitmek isteyeceksin gidemezsin caiz değil bir arkadaşımla buluşmak isteyeceksin gidemezsin caiz değil dediğinde bunalmayacak misin? Senin bir arkadaşından hoşlanmıyorsa onunla görüşme derse kızmayacakmısın. Sen kimsenin esiri ya da kölesi değilsin sevgi bir yere kadar. Çalışıyorsan da önce ekonomik özgürlüğünü al. Yarın evlendiğinde hemen çocuk da yaparsan ekonomik özgürlüğün yoksa boşanamayarayabilirsin. Annen her ne kadar senin Söylesene o çocuğu istemesede o zaman emin ol ki Çevre ne der Elalem ne der baskısından dolayı senin boşanmanı hiç istemeyecektir Çünkü zaten Kendin ettin kendin buldun neyse çok yazdım mantıklı düşün taşın Karar senin🌼
422 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar cimri ve bencilsiniz ya erkekleri bankamatik olarak goruyosun senin mantigin bildigin karsi tarafi yolunacak kaz yerine koymak...
Menfaat evliligi. Sizin gibiler yuzunden biz genc erkekler tonla borç cekiyor... - +1 yıl
@Busenegidiyorum sanırım yazdığım yazıyı tam okuyup anlamadan yorum yaptınız. Bir kadına ekonomik özgürlüğünü eline al bir erkeğin eline bakarsan ezilirsin demek mi cimrilik? Benim burada demek istediğim düğün masrafını tamamen oğlan birimleri ile yapacaksa ve parası yoksa bunu açıkca söyleyebilirdi. ozaman eminimki kızcağaz da nişanşısına olabildiğince destek olurdu. Benim kızdığım nokta kızcağaz telli duvaklı düğün hayal ederken oğlanın caiz değil kafasında olması ve arada böyle fikir uyuşmazlığı varken o ilişkinin devam etmesi. Evlilikte cicim ayları çabuk geçiyor ve bu fikir ayrılığına ilk başlarda kocasını sevdiği için her istediğine tamam dese bile zamanla kendi özünden kokup bir başkasının sevdiği kalıba girdiğinde bu onu mutsuz etmeye başlayacak. Olay hiç bir zaman para değil bu yüzden. Ben hiç bir zaman bakamayacağı kadını niye almış demem demedimde. Dünyanın binbir türlü hali var sonuçta her birey ayaklarının üzerinde durabilmeli. Benim ailemle eşimin ailesi okadar zıt fikir yapısındalarki hiç anlaşamadıkları için görüşmüyorlar. Keza bende aynı durumdayım. Eşimde anlayışla karşılıyor haklı olduğum durumlarda. Birçok arkadaşım var evlenince çocukta olunca çalışmak istemedikleri için şu an çocuklarına boşandığında bakamayacakları için boşanamayan. Olay cimrilik değil aslında var olan ama evlenip çocuk sahibi olma özentisinin iki tarafında gözlerini kör etmesi.
- +1 yıl
Bu ulkenin kadinlari yani sizler, evlilikten soğumak için bizatihi sebep teşkil ediyorsunuz.
- +1 yıl
@Busenegidiyorum ben sadece tecrübelerimi paylaşıyorum. Amacım evlilikten soğutmak değil. Kimsenin iyice tanımadan evliliği evcilik oyunu gibi görüp alamaması. Günümüz insanları çoğuna sosyal medyada takılıyorlar. Filmlerde izlediklerini baz alarak evlilikten, bilhassa cinsellik ten beklentilerini yüksek tutuyorlar. Sonrada mutsuzluk ve sanal arkadaşlıklar aldatmalar devamı geliyor. Prno filmin tekinde adam partnerinin anüsüne bonibon doldurup yediği için eşi ile de bunu denemek isteyince olmaz diyen eşini aldatan insanlar var. Madem bunu bekliyorsun ozaman ona göre birine evlen ki aldatma eşini. Çoğu arkadaşım evlenmeden önce eşimin böyle huylarını bilseydim evlenmedim diyor. Ben sadece evliliğin büyüsü ile karşınıza ilk çıkan kişiye tanımadan etmeden evet demeyin diyorum ne varki bunda?
- +1 yıl
Onu p*rno izleyene soylersin.
Dugunun masrafini sadece erkek tarafinin yuklenmesi hakkinda bisey demiyorsunm ya da tum masraflari erkegin cekmesi durumuna bisey demiyorsun. - +1 yıl
@Busenegidiyorum evet ama Türk toplumunda nişanı ve kına gecesinin masraflarını kız tarafı, düğün masraflarını da erkek tarafı karşılamaz mı? Benim düğünümdede aynısı olmuştu. Kına gecesi için salon tuttuk ve ailem ödedi ama düğün için gelin saçı başı makyajı salon ıvırzıvır bizimkiler karışmadı hatta yük olmayalım diye bazı akrabalarımızın saçını biz başka kuaförde yaptırdık
- +1 yıl
Nisan ve dugune harcanan parayla dunya gezilir bosversenize...
- +1 yıl
@Busenegidiyorum doğru ama sanki aileler buyrun alın bu parayı dünyayı gezin diyecekler. Nerede var öyle aile. Eşimin aileai düğünde takılan takıları bile yaptıkları masrafını yerine aldı. Olduk veriler diyelim, çalışan bir insanın senede kaç gün izni var ve bunun ne kadarını tek seferde kullanmana izin veriyorlar? Senin ailen düğüne yapacakları masrafı hesaplayıp al oğlum bu düğün salonu parası diyip eline verecekse buyur gez. Yok benim birikimi var hepsini kendim yapıcam diyorsan zaten karar sana çoktan kalmış...
- +1 yıl
Dunyayi gezmek gibi bir hayalim varken kimse bunu baltayalamaz. Ne inatci bir gelin, ne de kendi ailem...
- +1 yıl
Babam evlilik konusunda baskici beni 25 yasinda evlendirecekmis.. .
- +1 yıl
Aynen öyle. Bir bok olacak sanki.
- +1 yıl
Kizlar da acimasiz.
Ben bir kizin iki dudagi arasina bakarak evlenecek olmaktan nefret ederim. - +1 yıl
@Busenegidiyorum yani başka seçeneğin var mı? Ama belki de kız teklif eder ama bu lafını etmek şeklinde olur sen illa afilli bir teklif yapacaksın şimdi çıtada yükseldi. İnsanlar sosyal medyada birilerinin hayatına özenir oldu. Bu yüzden de illa teklif edeceksin ama en marjinali senin ki olucak. Erkek olmakta zor.
- +1 yıl
Yav o tur insanlari benim sevmek gibi bir durumum bile yok.
Kural koyucu gibi konuşamazsin hakkimda.
Illa yapacaksin bilmem ney. Erkekleri ney olarak goruyosunuz siz?
O zaman beni kimse sevmesin gerek yok beklentileri yuksek olan defolsun.
Senin bu bahsettigin insanlara kalmadim. - +1 yıl
Hele en marjinaliyle hic ugrasmam o kizi saliveririm gider. Siz kimsiniz hakkimda boyle konusuyorsunuz ya canimi sıkmayın gece gece.
- +1 yıl
Tum kızlar acgozlu o zaman?
Aslinda ne konusuyoruz ki siz kadin milletiyle ugrasilmaz... - +1 yıl
@Busenegidiyorum ben nacizhane gördüklerimi söylüyorum. Bunun açgözlülük alakası yok amaç yaratıcılık. Bir arkadaşımın sevgilisi uçan balonları ipine beraber çekindikleri resimleri asmış bazı balonlara da patlat beni yazmıştı. Kimisinde gül yaprakları dökülüyor kimisinden kalpli konfeti. Birtanesinden de benimle evlenir misin yazısı çıkıyordu. Bu nekadar maliyetli olabilir ki?
- +1 yıl
Marjinallik isteyen benden uzak dursun.
En İyi Cevaplar
+1 yılHer halde maddi durumu yetmiyor kuşum. Akrabaları da sevmeyen insanlar çok günümüzde bu yüzden yapmak saçma geliyordur.
Lakin senin hayalin ve hakkın sonuçta tüm kızların en büyük hayallerinden biridir gelinlik giymek sevdiğiyle yuva kurmak. Hele sen kendini korumuşsan böyle bir devirde. Bilmiyorum ona bir az zaman ver ve üzüldüğünü belli et. Hayata bir kez geliyoruz bazı şeyleri sevmesek bile empati yaparak karşı tarafı da anlamamız lazım. Bu yüzden ne kadar çok saçma gelse hoşuna gitmese de sen onun yarisin ve seni kırmamalı böyle bir şey için.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılİkna edemezsin bence.
Ben de istemiyorum şahsen, düğünleri aşırı gereksiz ve pahalı buluyorum.
Ne gerek var ki onca kalabalığa? Nikaha gelen gelir zaten. Birileri eğlensin diye o kadar yorgunluğa gelemiyor bazı insanlar. Nişanlının sebebi ne bilmiyorum ama hayati bir mesele değil sonuçta düğünler, olmasa da olur. Düğün saçmalıkları bir gün son bulur umarım.10 Yorumla
+1 yılİki kişilik bir ilişkide sadece 1 kişinin kararı olamaz. Bana kalsa bence de gereksiz düğün yapmak falan ama herkesin bir hayali var sonuçta kimse bişey diyemez oturun iyice konuşun daha önünüzde koskoca 1 yıl var herşeyin hayırlısı olsun belki de bu durum senin için bir işarettir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
+1 yılÖncelikle ikiniz birbirinizi gerçekten kalpten seviyorsanız hiç kimse sizi ayıramaz tüm zorlukların üstesinden gelirsiniz. Düğün konusuna gelince sen haklısın çünkü hayatında bir kere evleneceksin baba evinden telli duvaklı çıkmak her genç kızın hayalidir abin varsa kırmızı kuşağı beline bağlayıp çözmesi çok güzel ve yaşanılması gereken bir şey benimde en büyük hayallerimden biri o keşke ilk başlardan konuşsaydınız bu konuyu ama daha varmış seneye bugünlerde ise daha kırmadan konuşursunuz bence hiç kimse için hayalinden vazgeçme ömür boyu içinde keşke mi kalsın ya da düğün yapanları öyle çıkanları görünce her zaman hüzün kaplasın kalbini tamam seversin her şeyden çok ama evleneceksen düğün yapmakta hakkın birçok kişiye göre gereksiz geliyor düğünler masraf diye geliyor masraftan ziyade ben düğünlerden sonra eleştiren kişileri hiç sevmiyorum sanki onları eleştirmek için çağırıyoruz gelin mutlu günümüze ortak olun diye çağırıyoruz kısaca canım benim hayalindeki düğünüde evden çıkma anınıda yap Allah’ım hep mutlu etsin seni inşallah Allah gönlündeki her şeyi nasip etsin 🙏🏻
00 Yorumlaşu an çok sevdiğini düşünüyorsun, belkide öyledir. Mutsuz bir evliliktense mutlu bir yalnızlık her zaman daha iyidir. Önce iyi bir düşün taşın. Nişanlın herhangi birşeyi bu kadar istese sen ne yapardın? Onun istediği şeyi mutlaka ona verirdin. Ancak senin bu kadar istemene rağmen "caiz değil"diyerek seni reddetmesi asıl günah bu. Allah bütün kullarının kalbindedir ve her gün kalplerine bakar. isteğini reddederek seni kırmış olmuyor mu? Ayrıca düğüne caiz değil diyen bir insanın başını namazdan kaldırmaması gerek yani dinine o kadar mensup olmuş olması, hiç günah işlememiş olması gerek.. Çok sevmek mutlu olmak için bir yol değil maalesef. Evlilikte sadece sevgiyle ayakta kalacak basit birşey değil. Kaybetmekten korktuğunu gösterirsen hep bu korkunu kullanırlar. Nişanlını karşına al ve tane tane güzelce konuş bu benim en büyük hayalim de. Zira onun böyle bir hayali olsa ve senden istese sen bunu yapardın
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılDüğün olmayınca telinle duvağınla namusunla evden çıkamıyor musun?
Millet tepinsin diye 4 saatlik tantanaya 20-30 bin lira vermek çok mu mantıklı? Size borçtan başka birşey getirmeyecek. Takıyı nikah çıkışında da takıyorlar. İlla düğün olmasına gerek yok.205 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum
- +1 yıl
@Bluewomenx 👍👍👍
- +1 yıl
katılıyorum
- +1 yıl
Mükemmel yorum. 👏🏻
- +1 yıl
@Brooklyncarter teşekkürler. 👍👍👍
öncelikle düğün olmayınca da gelinle duvağınla gelin olursun
Ayrıca düğün bence de çok saçma bir şey herkes eğlensin diye bı kaç saat için çok para gidiyor ben o parayla yurt dışına gezerim daha güzel bı balayı yaparım
Ama bu düşüncem sonuçta sen düğün yapmak istiyorsun nişanlın bu isteğini göz ardı etmemeli herkes evlenirken gelinin isteklerine göre hareket ediyor tabi ortak karar ama gelinin istekleri ağır basar ayrıca nişanlın düğünü gerçekten istememe sebebi ne o önemli bence cimriliğinden istemiyor herkes düğün yaparken masraf yapıyor kusura bakmasın ayrica caiz değil demiş çok mu dinine düşkün camiden çıkmayan bir adam mı bu bence bahane bulmuş tepkini koy bence trip at228 Yorumla- +1 yıl
Niye hep kadinin agzina bakiliyormus?
Erkekler köle değil... - +1 yıl
Biz erkekler neyiz? Sizin koleniz miyiz?
- +1 yıl
Yav alakasiz yorum yapma mutlu etmeye calisan mutlu olur diyorsun erkek kadini mutlu etmelidir demeye getiriyorsun.
Kadin erkegi mutlu etmek icin bisey yapiyor mu?
Erkeklerin mutlulugu istekleri dusunuluyor mu? Dusunulmuyor hatta erkeklere kopek muamelesi yapiliyor.
Gelinin istekleri agir basar demişsin zihniyetin belli. - +1 yıl
Senin gibi biriyle asla evlenmem.
- +1 yıl
O kadar parayla kendi isteklerimi yaparim daha iyi.
- +1 yıl
Kes.
- +1 yıl
Gelin daha onemlidir gelinin istekleri agir basar diyorsun.
Sonra da her sey karsilikli diyorsun.
Kendinle çelisiyorsun... - +1 yıl
Siz kizlar erkeklerden onemli falan degilsiniz...
- +1 yıl
Ben kendime bakarim ama kadinlara para yedirecek degilim...
- +1 yıl
Ne adamlar görüyoruz akşama kadar kahvede oturuyor karısı çalışıyor çocuklarına bakıyor sonra kocası olacak şahıs gelip yemek hazirla! Diyor sonra çayımı getir diyor senin hayal ettiğin bu bı kadına değer vermezsen pısırık bir kadınla evlenirsin ki zaten kendin gibi birini bulursun
- +1 yıl
Ben kahvede gununu gun eden tiplerden degilim.
Ayrica evlenmeden de yasayabilirim para kazanabiliyor olduktan sonra... oncelik meslek sahibi olmak. Ileride belki evlenmem.
Illa evlenmem gerektigini kimse soyleyemez... - +1 yıl
Sana gore boktan olabilir benim hayatim.
Kadinlarin kolesi olmam ben yuru git.
- +1 yıl
Erkekler kadinlarin kolesi degildir.
aklı olan istemez zaten
bayılıyorsunuz gösteriş yapmaya
dünya para gidiyor be o düğünlere ne için? hiç
yıllardır görmediğim akraba konu komşu gelsin eğlensin göbek atsın diye
deli misin sen
bir daha hayatında toplasan 2 kez göreceğin insanlar için kendine harcasan kaç yıl yetecek parayı 3 saatte harcıyorsun.
yemin ediyorum akıl işi değil
ben istemediğim halde karşı taraf düğünü diretse direkt vazgeçerim ben kusura bakma
kafa yapılarınız çok farklı sizin asla anlaşamazsınız20 Yorumla
+1 yılEvet nişanlına sonuna kadar destek veriyorum Caiz değil haklı bir de bunun finans kısmı var gelin hanım sırf bu yüzden ayrılmak saçmalık olur bir kendini adamcağızın yerine koy erkeksin belli bir maaş alıyorsun ve bunun masrafları var düğün gibi saçma bir şey görmedim ne saçma bir adettir yapmasın harbi akıllı adammış sırf gösteriş için yapılan birşey şu olur nikah kına yapın ya da nikah yapın sadece birde yemek verin daha mantıklı bir araba parası ya düğün salonu birde dini boyuttan damat bey doğru demiş caiz değil ha şu olur erkekler ayrı kadınlar ayrı yerde eyw ama diğer türlü caiz değil düğünle pavyon arasında fark göremiyorum sadece orda içki içiliyor düğünde meşrubat yoksa mantık aynı kadın çıksın oynasın erkek izlesin aynı şey o yüzden doğru düşünmüş bence bunun için sorun çıkarmaya değmez gelin hanım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCimri erkeklerden nefret ediyorum. Benim yengem nişanı dahi bize yaptırdı bizde her şeyi erkek tarafı alır diye mutfak malzemelerini dahi biz aldık evde kimse huzurlarından olmasın diye çıt ses etmedi biz o kadar ağır borçlara girdiğimiz halde etrafımdaki erkeklerin aileleri en ufak bir şeyi dahi almam deyince taa benim zoruma gidiyor. Caiz değilmiş lafı da kesin yeni çıkmıştır islama göre neredeyse hiçbir şey caiz değil ona tavrını net koy! Ben düğün istiyorum diye hatta ailen desin düğün yapmayacak adamla da çok seviyorum diye evlenme sende bu kadar cimrilik olamaz.
131 Yorumla- +1 yıl
Her şeyi erkege yuklemek dogru mu?
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum dediğim lafı anlamadın biz her şeyi yaptığımız halde sırf abim için ses çıkarmadık ama düğün dediğin şey zaten yapılmak zorunda erkek onu yapmak zorunda diğer şeyler karşılıklı alınmalı.
- +1 yıl
Karsi taraf sizi yolunacak kaz yerine koymus zaten.
- +1 yıl
Biz erkegiz diye dugun yapmak zorunda degiliz... kusura bakma oyle bir kural yok.
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum her şeyden kısılır ama düğünden asla kısılamaz evleniyorsan düğün yapacaksın düğünü erkek nişanı kız yapar bu böyledir.
- +1 yıl
Nişani bile siz yapmissiniz enayi oluyorsunuz kusura bakma...
- +1 yıl
Yav ayriyeten sen kimsin ki herkes icin dugunun gerekli oldugunu soyluyorsun? Benim icin kizlar onemli degil kendi yapmak istediklerim onemli o kadar parayi dugune vercegime kendi isteklerimi yaparim.
Yengen de zaten doyumsuz acgozlu biri olmali her seyi size yaptirmis...
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum maddi durumumuz vardı ki yaptık babam da yapmazsanız yapmayın benim şanım yürür dedi herkese de rezil ettik zaten.
- +1 yıl
Kizlarin sacma sapan isteklerime verecegim parayi kendime harcarim.
Erkeklerden daha ustun veya daha onemli degilsiniz. Bir dugun parasiyla ben dunyayi gezerim be.
Ayriyeten sizin yapacak durumunuzun olmasi, yengenin acgozlu ve doyumsuz oldugu gercegini degistirmez. Yarin obur gun abin dara dusse bu kadin hemen soylenmeye baslar destek olmak yerine köstek olur. - +1 yıl
Düğünden asla kısılamaz ne demek? Düğün yapılması şart olan bir şey değil. Sizin aileniz enayi yerine konulmuş diye siz de kendinize yolunacak kaz arıyorsunuz.
- +1 yıl
@Brooklyncarter erkek=para bunlara gore...
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum @brooklyncarter sizin görüşünüz beni alakadar etmez siz yaparsiniz yapmazsiniz sizi ilgilendirir benim gorusume göre erkek yapar siz yapın yapmayın beni ilgilendirmiyor daha da uzatmayin
- +1 yıl
Hem enayisiniz, kiz tarafi ne isterse yaptiginiz icin.
Hem de sen paragozsun. - +1 yıl
Düğün o kadar gereksiz ve saçma bir şey ki düğün yaptırmak isteyen hemcinslerim bana varoş geliyor. Ha çok istiyorsan kendi düğününü kendin yap erkekten bekleme.
- +1 yıl
@Brooklyncarter Aynen bunların derdi seyi erkege kitlemek. Ki zaten ailesi de yanlis biriyle evlendirmis ogullarini. Yazık
- +1 yıl
Her seyi erkege kitlemek*
- +1 yıl
@busenegidiyorum Erkek tarafına bir çöp aldırsalar keyif oluyorlar. Eğitimsiz, cahil ve varoş olmak bunu gerektiriyor sanırım.
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum @brooklyncarter abim kendisi severek evlendigi için sesimizi çıkarmadık konusacaksaniz da gidin kendi goruslerinize yorum yapın daha da görüş yazıp durmayın yorumuma ikide bir bildirim geliyor sizin görüşünüz sizin hayatiniz ben size bir sey demiyorum ne bir saattir laf konusuyorsunuz sizi ilgilendirmez benim fikrim evet dinim imanım da para babam da beni yillarca özel okulda okutmus baba evinde maddi yönden rahat buyumusum bir zahmet koca evinde de ayni rahatligi yasayayim yoksa niye evleneyim dururum anamla babamla
- +1 yıl
@Brooklyncarter ailesinin zihniyeti de yolunacak kaz yerine konulmaya alismis.
Benim ailem olsa birak bu kizdan bir halt olmaz derdi ki bence de hakli olurlardi cunku hem Nisan hem dugun hem mutfak esyalarina kadar her seyi biz alalim kiz tarafi sefa sursun oyle bir bisey hayatta olmaz bende. Hatta hic evlenmem.
Bunun gibiler yuzunden evlilikten filan nefret ettim dugune verecegim parayla dunyayi gezerim boylelerinin egosunu doyuracak degilim... - +1 yıl
Paragozsun lan iste. Ama banane senin gibi birine asla taviz vermem evlenecek olsam.
Basimdan def ederim... - +1 yıl
Yengene yapılanların hiçbiri sana yapılmayacak maalesef. Oturursun ana babanla. Fazla kıskançlık iyi değildir yengeni kıskanıp kendini heba etmezsin umarım
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum bende senin gibi bir cimriyle Allah korusun evlenmem evlenmek de istemem ömrümde bir kez evleneceğim gelmis bana düğün yapmayalım diyor
- +1 yıl
@Brooklyncarter ben de her seyi erkege yaptiririm diye dusunuyor.
- +1 yıl
@Busenegidiyorum her evlilik olayında bir uyanık aile bir de saf aile vardır. Yengesinin her şeyini yaptıklarına göre saf aile bunlar oluyor. O yüzden beklerse boşa bekler.
- +1 yıl
Cimri degilim dugune vermek yerine o parayla dunyayi gezerim git isine simdi. Siz paragozsunuz.
Cevap sahibi+1 yıl@Brooklyncarter benim ablam da evlendi abimden 3 yıl sonra biz tamamen masrafları eşit yaptık eniştemgille üzerimize düşeni zaten yaptık benim o yorum yapan erkege olan sinirim düğün yapmayacagim lafina karşı oldu bir zahmet düğünü de erkek yapsın
- +1 yıl
Abinin evlendigi kiz sizi bir guzel kullanmis. O kadar...
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum maddi durumları yoktu köyde yasiyorlardi zaten maddi yönden yapacak biri olsalardi ske ske yaptirirdik ama slak abim gitti çulsuzun tekini sevdi aldı
- +1 yıl
Kardesim sen ve senin gibilerin zihniyetine bakildigi zaman pek hayirli bir eş/hanim olamayacaginiz anlasilir zaten.
Bu kafayla fazla bir yere varamazsin o olacak bu olacak diye diretirsen bir bakmissin erkek yuzugu firlatmis gitmis...
Terk edenler sadece kadinlar degil artik...
Cevap sahibi+1 yıl@Busenegidiyorum @brooklyncarter bilader demin kiza yazdigim mesaji okumadin heralde benim 3 yil sonra da ablam evlendi masraflari esit yaptık tamamen dedim ben her seyi erkege itekliyormusum gibi davranmayin artık ama düğün benim için hassas cizgidir düğün yapilmasi gerekiyor bana göre yengeme de her seyi bizim yapma sebebim yukarida da yazdigim gibi koyde yasamalari ve maddi yonden gercekten zor durumda olmalari yoksa biz de kendimizi yoldurmaya merakli degiliz abim cok sevince de kimse ses çıkarmadı sabahtan beri aileme de bana da demediginiz laf hakaret kalmadi be
- +1 yıl
Sen bunlari yazdiktan sonra ailen icin o sekilde dusunmemek elde degil napalim. Neyse haksizsam haksizim ama ille de dugun ille de bilmem ney diye direten bir kizin benim gozumde degeri yok.
Ben o parayi dugune verecegime dunyayi dolasirim ki ileriye onelik hedeflerimden birisi once ulkemi sonra gezebilecegim ulkeleri gezmekti.
Benim bunu yapmami engelleyen bana balta vuran bir kizla birlikte olacak degilim...
Dunyayi gezmeyecek olsam bile dugun gibi sacmaliga kuruş para vermem başka sekilde harcarim o parayi. Kabul eden boyle edecek. Isine gelmeyen yanimdan gider.
+1 yılSize borçtan başka bir şey getirmicek evliliğinizin ilk 2 yılını borç kapatmaya çalışarak mı geçirmek istiyorsun. Bence düğün hiç yapmayın ayrıca Düğün olmayınca telinle duvağınla namusunla evden çıkamıyor musun? Bence düşüncelerini bir gözden geçir.
Nişanlın caiz değil diyip seni oyalıyor ama adam haklı iki kişi eğlenip halay çeksin diye 30 bin gibi bir fiyat sokağa atılamaz.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılYapma zaten bence. gelinliğini giy baban ugurlasın. nikahta kokteyl yapın. ben düğünleri anlamıyorum ki. hicbir kültürel ibare yok. herkes ayrı telden çalıyor ortak nokta halay ve mastika. oynamak zaten tuhaf ama hatır gönül hadi hadi.. acayip bir orkestra. Garip bir gece oluyor. koktely daha güzel inan.
10 Yorumla
+1 yılBos yere masraf diyenlere sakin bakma sakin! Onlar daha fena sartlar istiyorlar bizim ki dugun ne ki? Nişanlanmadım ama ayni seyi yasadim ve ayrildim zaten dugun istedigim icin kendileri bitirmek istedi sevdigim adamsa goz yumdu bu karara çok acı çektim ama şu an iyi ki bitmiş diyorum. Sözü mu dinle ve bitir! Şu an senin için çok çok zor hissediyorum!
Ama iyi ki de bitti diyorum çünkü bu tur adamlar evlendiklerin de de gecim derdini sikinti ediyorlar O zamana kadar birikim yapabilir. İlla lux bir düğün olmasına gerek yok, neden masraftan kaçınmak istiyor şimdiden böyleyse ilerisini düşünemiyorum bile.. yarın bir gün kalkar başına bu evi gecindiremiyorum diye... En önemlisi sen neden bunu ilişkinin ilk başında konuşmadın ki? İşine gelmediklerinde nasıl da bahane buluyor erkekler masraf olur demiyor da... Kendine güveni yoksa evlenmesin. büyük ihtimal ailesi de düğün yapmak istemedigi için sıkıntı çıkarmış belliki ikna durumlarından bahsettiğin göre...16 Yorumla- +1 yıl
Parasi sizden cikmiyor tabi sizin icin cok rahat. Masrafini erkek cekiyor.
- +1 yıl
Ilerde oglun olur da tum masrafi size odettirirler o zaman anlarsin.
- +1 yıl
@busenegidiyorum olması gereken
YARASI OLAN GOCUNUR - +1 yıl
Olmasi gerekenin ne olduguyla ilgili kendi hayatimda ben karar veririm.
- +1 yıl
@Busenegidiyorum Sorum mu😀
- +1 yıl
Sormadım 😀
+1 yılDüğün yapmamak onun tek başına alacağı karar değildir seninde rızanın olması gerekir.. parası yoksa anlarımda caiz değil diyip dini anlamda hoş olmadığını vurgulaması yanlış... dinimiz düğün yapmayın demiyor ama düğününde kendine göre adabı olmalı elbette..
10 Yorumla
+1 yılSevgili yapmak caiz miydi de yapti? 😂 Bir de dini sitede kadinlar icin "Akli az" denmis 😂 Adam gibi diyemiyor "Maddi gucum yok, sana dugun yapamam" diye, isi dine bagliyor. Cimri mi yoksa bu tur maddi konularda? Elini hic tutmadi herhalde, yanagindan bile opmedi bu dindarlikla? 😂 Ask mesk gelip gecer, anlasamiyorsan aileni dinle derim, senin goremedigini gormus olabilirler. Akla yatkin bahane bulmaya bile ugrasmamis biri nisanlin. Pandemi desin, sonra desin, caiz olmamak ne kelime?
10 Yorumla
+1 yılHerkes cok para gidiyor demiş. Ama az masrafli da eglenilebilir madem caiz değil diyor şöyle de. Kuran okutalım falan nasil yapılmalı ise oyle yapalim dem hayir derse dersin ki hani caiz değil diye diyordun masraftan mi kaçırıyorsun 1 kere evleneceğim de
07 Yorumla- +1 yıl
Masrafi erkek oduyor... siz rahatsiniz tabi.
- +1 yıl
Evlenmeyin o zaman laftan baska bildiğiniz bir halt yok
- +1 yıl
Kadina para yedirecegime o kadar parayi kendim yerim.
Sizin de erkekleri yolunacak kaz yerine koymak, köle gibi kullanmak disinda ise yaradiginiz bir konu yok. - +1 yıl
Aynen ömür boyu kendi paranı yersin. Seven insanlar arasında para lafi olmaz anlaşarak en iyi şekilde yapmaya çalışır zaten ama sana nedense demek ki köle gibi kullanan kişiler gelmiş de kullanılmışsın yazık.
- +1 yıl
Kullanilmadim. Yav dugub meraklisisin madem masraflari bolusmeyi teklif et o zaman... her seyi erkege yukleme?
Gerci sen de aynisin sen de evlenecegin erkegi somureceksin. - +1 yıl
Shahahhshd beni tanıyor gibi salak salak konuşma ben mi evleniyorum su an acın kimeyse ona yaz
- +1 yıl
Aynisiniz arkadas...
Pekı nişanlın uçkurcan gerdek içinde caiz değil diyormu. Yanı düğünün caizlikle ne alakası var hee maddi durumu musaıt degıldır ya da koronocan durumundan dolayı belkı ıstemeyebılır dıycemde caızlık durumu garıp geldı. Sonucta bır kez olacak bır sey cok buyuk bır sey olmasada aıle arasındada olsa iki ciftetellı şirinlemenın kımseye zararı olmaz bence:)
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Isde bende bunu anlamiyorum. Bir insan neden boyle bir gereksiz davranis sergilerki bunun sebebi bence siz cok yuz vermis her istedigine ok cektiginiz icin olmus emir altina girmissiniz soyleyin ve yapsin her genc kizin hayelidir gelinlik duğun cahil cahil olaylar caiz degilsede caiz olanids var masrafdan kacmasin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılCoronanın ikinci dalgası geliyor havalar biraz soğusun bak sen olaylara ;) millet can derdinde sen düğün diyorsun, ikincisi düğüne yapacağınız masrafla eşya balayı vs düşün örneğin ev kiraysa düğüne masraf yapan kızın aklına şaşarım çünkü yarın Birgün işeri bozulunca Ne olacak sence? Yazayım buraya yuvanda huzur kalmayacak ve belkide yıkılacak maalesef 👍 Para artık çok zor kazanılıyor ve hiç bir değeri kalmadı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklı nişanlın. Düğün yerine mevlüt gibi bişe yapın. Nikah yapın. Nikah yemekli mevlütlü olsun. Böyle de bunu da kabul etmezse o işte bir iş var. D düğün yerine ney getirin mesela. Gelin evinden almada davul çalcağına arkadaşlarınız arabaya kadar alkış yapsın.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTamamen masraf olduğunu düşünüyorum kapının önünde 1 2 çalsınlar oynayın içeri girin ne olacak ki şimdi o da düşünüyor belki para gitmesin diye kaç bin harcanacak o da biseyler düşünüyor şeytani fesat mi çözemedim yoksa gerçekten korona olduğu için onu düşünüyor adam karpuz değil ki içine bakasın ne hissediyor ne söylüyor
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaklı düğüne harcıyıcağı 50 bin TL ile güzel bir tatil + orta-düşük seğment bir araba alınabilir. Türk halkı 5 yıl önceye göre 4 kat fakirleşti. Geliri daraldı ve vergi yükü arttı. Şu durmda zaten gelicekler max 1 gr altın alabilir ve çoğu da 100-200 anca takar... Verilen altın 10 bin dutsa min 40 bin tl zarar.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten lüx olan bir şeyin cimriliği olmaz. Gözden çıkarıcak bir para varsa lüx şeylere harcanır. Genelde gözden çıkıcabilicek para yoktur eğer siyasi parti çocuğu değilse.
- +1 yıl
Ben eşimle balayında daha çok eğlenirim mesela balayını Antalya da falan yapacaksak düğün yapmayalım Maldivlerde balayı yapalım ya da merak ettiğim başka bı ülkede balayı yapalım düğün bence hiç eğlenceli değil bir tek takı töreni için yaparsam yaparım ama sen bı nişanlına sor bakalım madem düğün caiz değil o zaman çok pahalı bir balayı ayarla orda balayı yapalım de bakalım ne dicek ona da hayır derse cimriliğinden yapmak istemiyordur o zaman düğün için inat et bende her kız gibi evlenmek istiyorum bu benim de hakkım de ısrar et daha şimdiden cimrilik yapmasın
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen nişanlımla sevgililik döneminde konuşmuştum bu konuyu Allahtan. Onun ailesi de kadın/erkek ayrı düğün yapıyor. Nişanlım da alışmış bu duruma. Ama ikimizinde belirli bir iş çevresi olduğu için balo tarzında sade, yemekli bir düğün yapacağız oynamalı olmayan. Siz de öyle yapsanız çok daha iyi olur senin de gönlün olur. Nişanlına bu tarz bir düğün teklif edebilirsin.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet sadece dans olacak. Nişanlım oynamayı sevmiyor, bense çok seviyorum. Farklı kutuplardaki insanların bir araya gelmesi zor 😖
Gizli Üye(18-24)+1 yılİslama uygun düğün var. Istediğin düğün uygun değilse bu yüzden istemiyor olabilir ya da maddi durum, insanların içinde oynamak herkesin gözünün onda olmasını istememesi ya da seni kötü bakışlardan korumak istiyordur.
Böyle bir dönemde düğün hiç mantıklı değil zaten normalde de yapmadığınız takdirde evlenebilirsiniz 5-6 saatte hatta daha az virüsten dolayı 100 bin TL gibi büyük bir para vermek saçmalık onun yerine o kadar borca girmeden gezerek tozarak yaşayabilirsiniz.10 Yorumla
+1 yılNe kadar sevsende senin fikirlerini önemsemeyen birine nereye kadar katlanabilirsin ki sadece ona ait bir karar değil bu seninde söz hakkın olmalı ki insanlar bir defa evleniyor herkes elini taşın altına koymak zorunda.
35 Yorumla- +1 yıl
şu bir kere evleniyor bir kere alınıyor bir kere yapılıyor mantığı yemin ederim dünyanın en saçma mantığı neden kendinizi böyle kalıpların içine sokuyorsunuz ya yazık günah bir gece için milyarlarca lira para harcamaya sade bir nikah olunca bir kere olmuyor mu
- +1 yıl
Ne kadar genel bir düşünceniz var o zaman evlenirken başkaları da olacak yine evlenicem kafasında evlensin insanlar
- +1 yıl
ya genel olan zaten bu düğünsüz olmaz ya da bir kere olacak kafası tabiki herkesin düşüncesine saygım var farklı düşünüyor olabiliriz ama insanları eğlendirmek için o kadar masrafa hiç gerek yok o masrafla evime masraf yapar eşimle en kral tatile çıkarım
- +1 yıl
İşte sizin düşünceniz o herkesin aynı olamaz kabul eden insanlar var düğünlü ya da düğün süz kişiler anlaştığı insanlarla evlensin
- +1 yıl
tamam da diyelim ki adam istemiyor kadın istiyor ne olacak şimdi? kimin dediği olacak?
+1 yılDüğün aşırı gereksi bence. Salon paraları aşırı yüksek adam akıllı bir salon kirası 10 binden başlıyor gereksiz yere bel büker düğün yapmak. Evlendikten sonra yılları boyu borç ödemeue okey diyorsan eğer yaptır düğünü.
10 Yorumla
+1 yılBana kalırsa ben de düğün yapmam. Haset akrabalar gelip yiyip içsinler sonra da ufacık bir çeyrek takıp gitsinler diye onca masraf yapıp çocuklarımın rızkını yediremem. Düğüne harcayacağınız parayı birikim yapıp ilerde çocuklarınıza harcayın derim.
10 Yorumla
+1 yılBu iki kişinin konuşup anlaşarak alacağı bir karar. Madem önünüzde bir yıl gibi süre var ortak paydada buluşmaya çalışın. Zira evliliktede buna benzer zıtlıklar yaşayacaksınız. Çözüm bulmak sizin elinizde.
00 YorumlaResmen iş olana kadar sesini çıkarmamış. Dönülmez bir noktaya (seni tamamen kendine bağladıktan sonra) gelindiğinde gerçek fikirlerini söylemiş. Böyle şeylere üzülmek yerine kıyameti koparmayı tercih ederim. Sinsiliğe gelemem.
00 YorumlaBu evlilik pek hayırlı olmaz valla. Aileler açık arıyor dıyorsun erkek arkadaşında buna bildiği halde dugun yapmam diyor sen istediğin halde. Olan sana oluyor. Bence hiç yakma basına çok mutsuz olursun.
00 Yorumla
+1 yılGereksiz masraf emin ol😄gelir gideri karşılamiyor. Kücük bir tören gibi bir sey yapin. Herkesi cagirin takilari alın. Uygun maaliyetle işi çözün😄o kada masrafa gerek yok. Benim manita da daha şimdiden düğün diyor😅bakalim nasil ikna edecem onu
00 YorumlaYani aslında ortak bir karar olarak bunu ailelere açıklayabilirsiniz. Dünyanın sonu mu düğün yapmamak hele de salgın döneminde...
Siz istemiyoruz dedikten sonra ne olacak? Ne diyecekler? onların lafıyla ayrılacak mısınız yani?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı. Nişanlın benim kafamdan. Düğüne ne gerek var ya. Boşa masraf. Aşırı saçma. Yapma sade nikah kıy. Sonra düğüne vereceğin parayı git borçsuz bir şekilde esylara ver. Balayına git. gez dolaş.
10 YorumlaBoşver en iyisi, hazır pandemi de varken mazeret işte size. Hem altın fiyatları aldı başını gidiyor, kimse altın takmıyor artık ve bence kimse düğüne de gitmek istemiyor artık.
10 YorumlaValla bu dönemde bende yapmazdım düğün ama millet gereksiz masraf yapma demiş her genç kızın hayalidir ve bir kere olacak bişey bu sende haklısın yani ikna edersin inş ama korona var sonra yapın 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDügün yapınca başınız göğe mi erecek? Ailen ve senin düşünce yapın "Sadece dullar sade nikahla evlenir."şeklinde herhalde. Çocuğa fuzuli masraf yapacaksın. Hele korona bu kadar can alırken ne bu düğün sevdası?
27 Yorumla- +1 yıl
yemin ederim şu yorum var ya kitaplık
Cevap sahibi+1 yılKitaplık değilde ibretlik diyelim.
- +1 yıl
yok yok kitaplık olsun ki kızlarımız okusun.. şu bir kere olacak mantığı yemin ederim dünyanın en saçma mantığı ya
Cevap sahibi+1 yılBen şahsen ev kredisi çekip evimi güzelce döşedim. Bu kadar fuzuli masraf boşuna. 🙏 umarim kizlarin beyni kendine gelebilir
- +1 yıl
işte buuu ya gerçekten seni tebrik ederim 👌🏻 yahu bir gece için saçma sapan danslar samimiyetsiz insanlar dedikodular sosyal medyada paylaşımlar binlerce lira masraf sonra onun sıkıntısı yataktan mutfağa kadar araya giriyor onun yerine evine en güzel eşyaları alır en güzel tatiline de çıkarsın, en azından kendine evine harcamış olursun
- +1 yıl
Tüm eşyalarını güle güle keyifle kullan ağız tadıyla kullan 🤲
- +1 yıl
baya mantıklı katılıyorum bazıları 150 gr altın beyah eşya v. b erkeğe yüklüyor lar 2-3 yil borcunu ödeyip hayatını zehir ediyorsun
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılCaiz değilmiymiş bahaneye gel😂😂
Bende olsam yapmazdım ama bir stres, çin işkencesi ve boşa masraf sade bir tören yeterli20 Yorumla
+1 yılBence de çok mantıklı ne gerek var düğün falan Allah aşkına.
Ama muhafazakar bir insan caiz değil diyorsa sende kuranlı yapalım de hiç yoktan iyidir00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılCaiz değil lafında ciddiyse bu zihniyettekiyle evlenme zaten. Ama düğüne ben de karşıtım genel olarak ona harcıyacan parayla çok şey alınır, artık altın vs takan da azaldı. Angarya resmen.
00 Yorumla Düğün gösteriş demek hem düğün yapacak kadar çok mu seviyonuz akrabalarınızı en cok onlar eğleniyor çünkü. Nikah sonrasi yakin kisilerle bir restoranı kapatın orda yemek yiyin bence en güzeli o.
00 Yorumla
+1 yılAçıkcası düğün bana da mantıklı gelmiyor ama sen illaki istiyorsan ve yine de ikna etme çabası içerisindeysen bence sen nikahı da yapma, çünkü karşındaki insan tam anlamıyla bencil bir kişilik
00 YorumlaBence ikna etmek için uğraşma. Hem masraf hem corona.. Günümüzde düğünler , iki ailelerinin geleni gideni olsun diye yapılmaya başlanmış gibi.
Nikah yapılıp nikah sonrası küçük bir kutlama ile arkadaş çevrenizle daha çok eğlenebilirsiniz🎉
Ama senin ne istediğine göre de değişebilir durum00 Yorumlayerinde olmayı o kadar çok isterdim ki bizim de aileler istemiyor 4 yıldır birlikteyiz sözlenemedik bile bir adım atlısında düğün olmasa da olur çok takma bence daha önemli şeyler var ufak sorunlardan kaçın ailesi açık arıyormuş verme açık bence sonra bu zamana kadar vermiş oldugunu emekler boşa gider. şanslısın bence
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ya düğüne vereceğiniz paraya gidin gezin abi dünyayı gezin Ne bileyim Türkiye'yi gezin ama gezin yani bu Korona illeti hep sürmeyecek illaki bir gün geçecek.
00 Yorumla
+1 yılacizane bir gorus soyleyeyim birbirinizi uzdugunuze kirdiginiza degmez konusup ortak noktalarda bulusun bu zamanlari cok ararsiniz ilerde keske dememek icin anin tadini cikarin kimse dugun yapilmadi diye kimseyi ayiplamaz kucumsemez he egerki yapiyorlarsa o da onlarin acizligi kucuklugudur... bunlari dusunup uzulmeyin hepsi bir sekilde olup bitiyor ve sonunda hep kendinizi uzdugunuzle kaliyorsunuz
00 YorumlaYav dugun yapmak istemeyebilirde comar gibi caiz degil ne alaka. Bende dugun sevmem ama caizlikle ne alakasi var nerden buldun bu dag ayısını
40 Yorumla
+1 yılDüğün çok elzem bişey değil bence ya.😑 Memnun bile olmuyorlar..
bir defa evlenicem düğün isterim dersen sen de haklısın gerçi. 😬20 Yorumla
+1 yılcaizliğini geçtim sırf iki saat gürültü için tonlarca para dökmek çok saçma geliyor bana ya. yapmayın etmeyin kurban olayım.
11 Yorumla- +1 yıl
aradığım yorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaş aralığına baktım da ne ara okudun ekonomik özgürlüğünü elde ettin de birini buldun da nişanlandın da şimdi de düğün yapacaksın? Kızım bak bu kadar globalleşen bir dünyada hem gerici hem de cimri bir adamla yapamazsın aynı şeyleri yaşadığım için bir abla tavsiyesi veriyorum sana. Ama siz de çok modern insanlar değilsiniz galiba millet ne der korkusundan nişanı atabilesin. Ne diyeyim Allah yardımcın olsun...
220 Yorumla- +1 yıl
Sirf siz kizlar istiyorsunuz diye dugun yapip tonla borcun altina girelim ve sonra da onu mu odeyelim?
Erkeklere zorluk cikarmak disinda baska islere de yarayin biraz... - +1 yıl
Bide tek hayali namusuyla telli duvaklı gelin çıkmakmış :D
Cevap sahibi+1 yılEvet ya çok güldüm sade bir törenle evlenenler hep namussuz tayfa zaten jşjjlhlglf
- +1 yıl
Erkekler bankamatik değildir görüş sahibi.
Dugun yapilacak diye bir kural yok.
- +1 yıl
Dugun olsa bile erkek oder diye bir kural da yok. Cok istiyosan masrafini kendin karsilarsin.
- +1 yıl
O kadar doğru demişsin ki şöyle kızları hiç anlayamıyorum hayır karşı taraf istemiyor diye neden sen yapmak istediğin şeyleri çöpe atar mutsuz olursun ki değil mi ama, bir kerede ağırlığını ortaya koyabilmeli insan kendini ezdirmemeli, kaldı ki böyle cahil bir insana karşı. Ekonomik özgürlüğü olmadığı da kalıbımı basarım böyleleri evde oturup evlenmeyi icraat haline dökmek için gün sayıyor gün😀
- +1 yıl
@LorianaD dugunu kiz yapmiyor erkege yaptiriyor. Kendi isteklerini elde etmek icin erkegi kullaniyor...
- +1 yıl
@LorianaD yapmasinlar oyleleri benim icin hicbisey.
Kendi isteklerimi yaparim o parayla. Siz kizlari tinlayan kim... - +1 yıl
@LorianaD evet siz kizlara yedirmem.
Terbiyesizlere hic yedirmem 5 kurus vermem. - +1 yıl
@LorianaD paranla mi hava atiyorsun?
Git zenginlerle takil o zaman... - +1 yıl
O kadar paran varsa evlenecegin erkege yuk bindirme de goriyim seni...
- +1 yıl
@LorianaD dugune para vermek ahmakliktir.
Ille dugun dugun diye tutturan kizlarin benim gozumdeki degeri 0... yok...
O yuzden oylelerinin isteklerini umursamiyorum hem benim kendi yapmak istedigim seyler var. Kizlarin isteklerini niye yapayim ki kendi isteklerim onceligimken... - +1 yıl
@LorianaD Insanlari parasina gore siniflandirip oyle deger verdigin icin seninle baskalarinin ne isi olur acaba diye sormak lazim.
Dengi dengine olayinda haklisin ama insanlara bakis acinda haksizsin.
Bugün dengin olan evlenecegnin erkek, yarin obur gün senden asagi hale gelse naparsin acaba?
Seninle isim olmaz deyip basarsın tekmeyi.
Zenginlerin bir kismi duygusuz...
Cevap sahibi+1 yıl@LorianaD Boşver ya sanki kendisine kötü bir şey dedik hemen bir savunma psikolojisi falan
- +1 yıl
Sizin bir oglunuz olur onu da elin kizi kole gibi gorur kullanir her masrafi oglunuza odettirir o zaman anlarsiniz.
Daha baska bisey demiyorum.
Düğün kadar gereksiz ve masraflı birşey daha yok.
Sade bir şekilde evlenin bitsin işte20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılYapmayın düğün siz de ne gerek var? O masrafla araba alırsınız yazık günah
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılBoşuna harcama ama aile boyutu için kaçırsın seni olsun bitsin... Tek çözüm bu...😅
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılIlahili bir sekilde caizdir oyunlu çalgili caiz degildir hesabı vardır kıyamet günu 1 gunluk birsey diyerek hesaba cekilinmicek sanmayın
00 Yorumla İkna etmek zorunda değilsin hayallerini gerçekleştirebilecek başka bir insan bul diyeceğim ama bu kafada zor sana ancak böylesi gider
00 Yorumla
+1 yılCaizliginden maizliginden değil ama ben de olsam yapmazdım. Düğüne vereceginiz parayla dünya turuna çıkın. Yazık o kadar masrafa.
00 Yorumlaİlk defa duyuyorum böyle bir şeyi :d takı merasimi yapın. Balayı yaparsınız 6 saat için düğün gereksiz masraf bence
00 YorumlaCaiz değil kafasında bir insansa zaten yol yakınken kaç. Ailen istememekte hakli 😅
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTelli duvaklı çıkarsın düğünü de mevlütlü yaparsınız
10 Yorumla Senin işinde zor yaa. Ne demek düğün yapmak istemiyorum
14 Yorumla- +1 yıl
niye arkadaşım düğün yapmak istememek dünyanın sonu mu gereksiz masraf resmen Türkiye maddi olarak 5 sene öncesine göre bildiğin ekonomik sıkıntıya girdi her şey x 4 daha pahalı altın almış başını gitmiş bir düğün salonu ve gecesi bilmem kaç bin lira üzerine samimiyetsiz insanlar gelip onun bunun dedikodusunu yapacaklar o kadar masrafla evime en güzel eşyaları alır en güzel tatile çıkarım
- +1 yıl
saçmalığa bak ya ne kadar düz bir düşünce ne demek şimdi bu yani evleneceksen hayatın zindan da olsa borç harç da olsa bunları yapacaksın mı demek çok saçma hayatı zorlaştırıp insanları binlerce lira borca sokuyorlar sonra kadın başlıyor geçim sıkıntısı gezemiyorum derdine adam başlıyor çökmeye bunalıma sonrası boşandık ama olsun çok güzel bir düğün yaptık bir salon tuttuk of of ha birde Instagram da paylaştık ki hiç sorma
- +1 yıl
bir tepinicekler diye 20-30k vermek istemiyoruz kanks
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. düğün yapmasanız öleceksiniz ya
iki gün sonra pişman olacaksınız neden yaptık diye10 YorumlaDüğünün sana ne faydası olacak. Gereksiz birşey. Yapmayın daha iyi.
10 Yorumla
+1 yılHer dini şeyi tam da düğünü mü caiz olacak diye yapmiyo. Peh yersen.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 13,7b cevap paylaştı. Düğün gereksiz masraf. Ayrıca corona tehlikesi var. Ya sana veya eşine korona bulaşırsa ne olacak. Vaz geç düğünden sen de
00 Yorumla- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat