3 yıllık ilişkimde sürekli hesapları ortak ödüyoruz. Bir kere bile beni yemeğe çıkarma centilmenliğinde bulunmadı. Manevi bir anda bile maddiyat konuşuyoruz. Evde cüzdanımı unuttum diyorum ve beni almaya gönderebiliyor. Başta alman usulü olmasını ben istedim ama artık bu çok abartı olmaya başladı. Sevdiğim için onu bu konuda kibarca centilmenliğe davet etmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence bırak böyle devam etsin senin uyarınla gelecek jesti centilmenlik olarak kabul etmen kendini kandırmak olur. Evde unuttuğun cüzdan için bile eve geri yollayan adam kuruş hesabı yapıyordur. E belli ki sen de başta sadece kendini para yiyici bir kadın gibi göstermemek adına Alman usulü yapalım demişsin, bunun sonsuza kadar böyle süreceğini düşünememişsin ama karşındaki adam zaten sen ona teklif etmesen o sana bu teklifi edecek tutumda biriymiş. Ya böyle kabul edip devam edeceksin ya da ayrılacaksın. Böyle şeyler içten gelir başkası çeki düzen veremez.
186 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın, çok güzel ifade etmişin teşekkür ederim nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum buraya nasıl bir konuşma yapmalıyım diye sormaya gelmiştim ama herkesin düşüncesi tek bir noktada birleşiyor ben hiç böyle düşünmemiştim, düşünsem iyi olacak
- +1 yıl
Ben olsam ayrilirdim. Bu tip cimri insanlar sadece parada degil herseyde cimridir
Soran+1 yıl@Babyyyy000 Evet, duymuştum bunu sanırım haklısın
- +1 yıl
Adam ödemek zorunda değil. Sonuçta evli değiller, eşitlik olmalı ;)
- +1 yıl
@venabrachiocephalica adami savunma bosa
- +1 yıl
Cuzdani geri unutmus geri gondermek ne ya tam bir ayi
En İyi Cevaplar
Tatlım benimde sevgilim var yaklaşık iki yıldır. Ilk tanstgmzdan beri ben böyle şeylerden hoşlanmadığımi, ikimizde öğrenci oldgmz için hesapta da ortak olması gerektiğini soyledm. Alman usulunde hiç sorun yok bence ikinizde evden para alıyorsanız ya da aynı şekilde geciniyorsanz falan . Ama mesela asla cüzdanını unuttm dedgmde bana git al deemz. Parası yoksa anlarm ben hatta o da söyler cekinmez bunları aştık çünkü. Varsa zatn sıkıntı etmez. En kötü yoksa da beraber dolanrz mesela yani. Dönüp o cuzdani almazdm ben yerinde olsam. Bende para da olmayablr böyle bir durunda napardk olayının da örneği olrdu. Gerekrse boş boş gezin dönün ama asla dönüp o cüzdanı alma. Yok artk hiç alamam valla mecalim yok harcamam boşver gibisinden şeyler söylersen izetti nefsine dokunur ve belki olay i cakar
01 Yorumla
Bu nasıl ilişki başta ödenir ama sonradan senin benim param mi olur karşı taraf ödediği de onun mahcubiyeti olur güzel bir hediye ile naif teşekkürün olur üç yıl boşa kürek çekilmiş maddiyat sorun eden insandan bir halt olmaz yol yakınken dön.
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, ilişkimi gözden geçireceğim gerçekten...
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Canını seveyim Türk erkeği. Bana biri cüzdanımı unuttum diyecek, ne ima ediyorsun la sen der kavga çıkarırım orda, o kadar da ölmedik derim.
Ama o değişmez, sanmıyorum, genelde kültürel bir durum, biz küçüklükten böyle görüyoruz.
Annesinin yemek hesabı ödediğini gören var mı?
Siz kadınlar bunu anlamıyorsunuz zaten hiç. Devamında da böyle erkeklikten uzak bir tablo çıkıyor ortaya.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
90
Cevap
93Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılBardaga dolu tarafından bakalim. Hepsini sana da ödetebilirdi.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok tatlısın ben polyanayım sende benden polyanasın :D
- +1 yıl
Tesekkur ederim ne yapalim kendimizi avutuyoruz hic canımızı sıkamayiz baskalari icin😂
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. İlişkinin en başında sen böyle yön vermissin.. Oda senin bu durumdan memnun olduğunu düşündüğü için böylr bir centilmrnlik yapmak aklıns gelmiyor.. En iyisi açık bir dille konuş.. Hiç dolambaçlı yollara girerek ona ima etmeye kalkma.. Çünkü erkekler düz mantıktır Seni anlaması için konuşman lazım.. Hayatım sürekli hesabı Alman üsulu ödüyoruz yaa .. Bu gün içimden sana bir şeyler ısmarlamak geldi.. Çünkü birisi bana bir şey ısmarlayınca ben çok mutlu olurum.. Bende seni mutlu etmek istiyorum de.. Sonra ds ona sans ısmarlamays başlar diyr düşünüyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim "ayrıl" düşüncesinden farklı gelen ve gerçekten faydalı 2. yorumdu bu kesinlikle deneyeceğim
Cüzdanını unuttuğunda seni almaya gönderebiliyorsa bir sığırla birlikte olduğunu söylemek zorundayım. Manevi anlarda bile işi maddiyata ve sana bu şekilde davranan birinden bırak centilmenliği, seni sevdiğini bile sorgulayabilirsin.
430 Yorumla
+1 yılBu demek oluyor ki, kendisi ödemek zorunda kalsa ayrılığı dile getirebilecek ya da hepsini sen ödesen hiç ses etmeyecek biri demek ki. Emin ol alman usulü demesen, parklarda kola çekirdek çitlerdiniz.
Psikoloji düzelir, maddiyat düzelir, üzüntüler düzelir ama karakter düzelmez. Bu da onun karakteri demek ki. Ya böyle kabul edeceksin, ya da konuşup düzelmesini bekleyeceksin.245 Yorumla- +1 yıl
Ben neden bu yazıyı farklı bir iç sesiyle okudum?😂😂😂
- +1 yıl
@hayallerimmor nasıl bir iç sesi?😄
- +1 yıl
Kısa ve net özetlemişsin, kola çekirdek detayı özellikle👍🏻☺️
@hayallerimmor puntosu kalın olduğu için olabilir😄 - +1 yıl
@Levensgenieter teşekkür ederim
- +1 yıl
@Osmanlı-Beyefendısı Rica ederim^^
+1 yılCüzdanını unuttuğun halde seni eve gönderiyorsa
o zaman o adamdan hayır gelmez gizli..
yol yakınken dön..330 Yorumla
+1 yılCentilmenlik davet üzere icabet edilecek bir durum değildir aslında. Sen ona birkaç kez tüm hesabı kendin ödeyerek de yol göstersen o eyv deyip geçecek bir adam belli. Zaten sen alman usulü yapalım demeseydin belki de sadece parkta sağda solda görüşecektiniz. Bir şekilde maddi zarara uğramadan ilişki yürütecekti adam. Seni evde unuttuğun cüzdan için bile tıpış tıpış geri yollayan adamla beraber olacağına cüzdanı almaya diye gittiğinde geri dönmeyerek adam etseydin keşke.
130 YorumlaBenim şuana kadar sevgililerim oldu ve elini cebine attırmadım diyebilirim bazen senden hızlı davranır engelleyemezsin ama cüzdanını evden al ne demek bundan nasıl kibarca başa çıkarsın engellemek için fırsat kollaman gerekir bu kişi hayatının eşi olamaz
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel huyları da var o nedenle çabalıyorum belki tek sorunumuz diyebilirim gemileri yakmaya değer mi?
- +1 yıl
Canım adam cimri bunu anlarım ama sen konusunda da cimri olması lazım yani seni hiçbir şekilde çaresiz kalacağın durumlara sokma malı gerekirse kendinden katmalı ama Seninleyken harcadığının hesabını yapmamalı bu zaten iyi bir insanın özelliğidir elini cebine atamıyorsan onun arkadaşlık dışında bir ilişki olduğunu kimse söyleyemez
Eğer öğrenciyseniz normal ikiniz de para kazanmıyorsunuz neticede. Alman usulü yapmak yerine bir sen bir o ödeyebilirsiniz. Alman usulü samimiyetsiz bir durum çünkü. Sadece arkadaşlar arasında olmalı. Sevgili ilişkilerinde kendini kullandırmadan ama maddi hesaplar da yapmadan denklik sağlanmalı.
17 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenciyiz ama ilk tanıştığımızda 1 seneye kadar ve son 6 aydır çalışıyor bence de o biraz daha adaplı çünkü kasaya gittiğimizde sen ne içtin sorusu sorulması pek şık olmuyor
Soran+1 yılBirikim yapıyor ailesine verecek bir adam da değil
Soran+1 yılBaşak
Soran+1 yılTeşekkür ederim fikrin için düşünücem
+1 yılSen de farkındasın her şeyin cüzdanını almak için eve yollamak ne demek hayır demiyor ki ben vereyim sonra sen bana verirsin Bence Hemen uzaklaş O insandan her şey maddiyat değildir hayatta Yarın öbür gün evlendiğinizde Çocuğunuz olduğunda çalışmazsan Demek ki aç kalırsın
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim, belki ileriyi göremiyor olabilirim şu anda biraz analiz edeceğim gerçekten çok iyi bir sürü özelliği var bunu halledebileceğimize inanmıştım
Gizli Üye(36-45)+1 yılNereden bulunuyor sizin gibiler? Ben kapadokya’ya sirince’ye tatile goturdugum, hep butik otellerde kaldigimiz, her gittigimiz yerde arac kiralamadan gezmedigimiz kizin bana cimri dedigini duydum... sebebi de son tatilimizde otel yerine airbnb’den ev tutmamdi!
Neyse biraz daha gonlumu eglendirdikten sonra onun bakis acisindan keyif almamaya baslayinca kendi istegimle bitirmistim! Pisman degilim ;)27 Yorumla
Soran+1 yılBazen hayatta tuhaf eşleşmeler söz konusu olabiliyor maalesef dilerim kıymetinizi anlayan sizinle her ortamda eğlenebilen biriyle olursunuz...
- +1 yıl
Cidden bunları yaptın ve cimri mi dediler 😱😱😱
Soran+1 yıl@xyzabc1234 boş "püff ne boş mevzu" dediğin konuda da biriyle sohbet etmezsin be :D
- +1 yıl
Ben bu yorumu atan arkadaşa yazdım onu, senin mevzu gerçekten boş
Soran+1 yıl@xyzabc1234 çıkabilirsin mesela? yorum yapmaya girmemek de bir tercih?
- +1 yıl
Ne yapacağımı sormuyorum direkt yapıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@xyzabc1234 normalde dikkat ederin ama kiza istemeden prenses sendromu yasattim 😆 artik ben de ciddi ve mutlu iyi bir iliskim olsun madem egleniyorum mutluyum en iyisini yapayim bari diye dusunuyordum. Ama beni de kendini de yaniltti!
+1 yılHahahaha 😂 Allahım bu gerçek olabilir mi “Cüzdanını Almaya Eve Mi Gönderiyor”.
Ve sen de gidip alıp geliyorsun öyle mi! Harbi çok saçma birşey saçmayı bırak ayıp be kardeşim. Ulan biz Sarıyer den Kadıköy’e taksiyle götürüp geri otobüsle dönerdik, restorana gidip ona döner yedirip biz çorba içerdik bu ne be abi bu sitede kendimi dinazor gibi hissetmeye başladım :)60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen sevgilimle belirli bir düzen oluşturduk. Bir seferi o ödüyor diğeri seferi ben ödüyorum tabi benim ödeyeceğim zamanlarda ya çay içmiş oluyoruz ya kahve yoksa ona da izin vermez ödeyeyim diye. Bence ayrılmalısın maddiyatını düşünen bir erkekle ne yapabilirsin en fazla
15 Yorumla
Soran+1 yılBunu kime sorduysam hep senin bahsettiğin düzeni dedi benim de olması gereken algım bu galiba artık ailem bile anlamaya başladı ve tuhaf karşıladılar
Cevap sahibi+1 yılYani tuhaf çünkü ve senin kıyafetlerinin parasına karışması da ayrı bir şey. Yol yakınken bence yavaş yavaş ilişkini bitir, 3 yıl dile kolay Ha diyince belki bitiremezsin. Ama bence uzaklaş ondan ileride daha fazla üzülürsün
Soran+1 yılTeşekkür ederim fikrin için, düşüneceğim..
Cevap sahibi+1 yılRica ederim umarım hep mutlu olursun 🌸
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok naziksin umarım sende
Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Okurken yüzüm ekşidi.
Böyle çıkar üzerine kuruş hesapları yaparak nasıl bir ilişki yürutülüyor şaşırıyorum.
Ben bunun aşk ilişkisi olduğunu düşünmüyorum.41 Yorumla
Soran+1 yılAslında alman olmasını ben istemiştim ama biraz fazla oldu sanırım... hani benim normal zamanda en yakın arkadaşlarım bile beni geçiştirir hesap ödetmezlerdi sevgilimin bunu yapması ki artık her şey ciddi bir yola giderken beni biraz ürküttü gelecek için ve rahatsız etti
+1 yılYok artık. Tabiki de herkes kendi odese daha iyi ama o senin artık erkek arkadaşın. Ve uzun süreli bir ilişkiniz var. Yani eve göndermek nedir. Bence bunu bir daha düşün. Hani yanında olmaz bir kere gönderir. Hep böyle gibi. Bence hoş değil hiç hemde
27 Yorumla
Soran+1 yılBeni o gün çok lüks bir yere götürsün diye de beklemiyordum öyle bir planımız da yoktu en fazla bir kahve içecektik bende şaşkınım açıkçası
- +1 yıl
Ben oylesiyle olmam. Biriyle kahve içmeye gittim kendi hesabımı ben ödemek istedim sağolsun ödedi ama bir dahakine ben öderim dedim kendimin kini çoğunu sen ödersin odesidiz dedi ne bu sanki milyarlar harcadı harcadığı ile en ucuz yerde kahve içtik. Bence olmaz böyle tek senin cabanla olacaksa daha iyi ben yol verdim borcumu ufakta olsa ödedim ama başa kakilmaz bu eve göndermek ne ben utandım yani onun adina
Soran+1 yılO gün saçmalama ne cüzdanı deseydi bir yere gitmeyelim bile derdim utandığım için, zaten böyle bir çabam hiç olmadı günden güne parçaları birleştirince biraz üzüldüm gördüğüm resime
- +1 yıl
Normal değil
Soran+1 yılMaalesef, öyleymiş
- +1 yıl
Çok cimri ilerde zehir eder sana hayatı
Soran+1 yılDoğru diyorsun, düşüneceğim..
Cüzdanı almaya eve göndertiyor ha ahdhahdh nasıl bir alfa bu
62 Yorumla
Soran+1 yılAlfa ki ne alfa :D yoran bir bey...
Aşk İlişkileri konusunda 593 cevap paylaştı. edemezsin ruhunda centilmenlik olan adam ödetmez zaten ayrıl bu pis cimriden
52 Yorumla
Soran+1 yılBelki adap bilmiyordur yani ne bileyim polyana gibi olmak istemiyorum ama seviyorum da değişsin istiyorum sadece nasıl olacak hiçbir fikrim yok
+1 yılUlan ben burdan dosthane tanıştığım kızı kaç kere nargile kafeye goturdum ortalama hic abartmıyorum 4 sefer falan goturmusumdur 500lira falan harcamisımdir ona da hic odetmemiştim.. hayır bu birde sevgilimde degildi dostumdu yani.. ulan sevgilim olcakta 3yıl flört edecemdee.. her hesap ortak olcak tm bazen olabilir ama ben olsam kesinlikle bazen seni şımartırdım centilmenlik kesinlikle yapardım yani o sevgiline yuh gercekten
22 Yorumla- +1 yıl
iste sizin gibi salaklar yüzünden erkeklerin odemelerini bekliyirlar
- +1 yıl
@Evegeymtaksim öyle mi dersin? tanıştığım kız dolandırılmıştı karsımda hrr gün saatlerce hüngür hüngür ağlıyordu.. ben ona manevi destek oldum evet hesabı da ödedim keyfim öyle istedi ne olmuş ?
Bende eşitlikten yanayımda, bu çıtayı olymposa çıkarmış. Cüzdanı almaya eve gidince bir daha dönmeseydin keşke.
22 Yorumla
Soran+1 yılGeç idrak ettim...
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlman üsülünü arkadaşlarımıza bile yapamıyoruz utancımızdan senin ki ne kadar ahlaksızmış hemen terket.
21 Yorumla
Soran+1 yılDüşüneceğim
+1 yılHemen ayrıl sana hayrı olmaz valla. Evlendilten sonrada ben elektriği ödedim sende suyı öde derse şaşırma
65 Yorumla
Soran+1 yılSanırım der, demez diyemiyorum
- +1 yıl
Öyle evlilikte yürümez. Benim bir tanıdıkta aynı sorum vardı 1 sene sürdü valla evlilikleri. Allahtan çocukları yoktu.
Soran+1 yılÇok üzücü inşallah sonumuz benzemez
- +1 yıl
Öyle ciddi bir adım atmadan önce bu meseleyi konuşmanızı tavsiye ederim.
Öğrenciyse veya durumu kötüyse borcu falan varsa ortak harcamanız gayet normal ama bir geliri varsa yani maaşı varsa durumu iyise sürekli ortak ödemeniz saçmalık özellikle eve gidip cüzdanını almani istemesi çok ayıp cebinde akrep var demek hayatı boyunca para onun için ilk sırada olur sen 2. Yerde olursun bence kaç kurtul.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı. zor bir kere alışılmış bir durum,
şöyle olabilir ilk siz ısmarlayın, doğum gününde veya bir hafta sonu akşam yemeği.12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle deneyeceğim teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yıl10 aylık bir ilişkim var İkimiz de öğrenciyiz sana yemin ederim elimi cebime attırmıyor Tabii ki ben rahatsız oluyorum cebine sonradan koyuyorum fakat çoğu zaman almıyor bile senin sevgilin nasıl bir pintiymiş
15 Yorumla- +1 yıl
Kız alsın adam almak zorunda mı?
Cevap sahibi+1 yıl@venabrachiocephalica Tamam da burada Aşırı bir pintilik söz konusu cüzdanını evde unuttu diye cüzdanı almaya göndermek ne demek
- +1 yıl
Kusura bakma da kızı da bir kere beleşe alıştırdın mı seni kullanır. Sonra başka bir yalan uydurup hesabı yine erkeğe kitler. Haaa bu yazdıklarımı sakın kişisel olarak algılama, paragöz olan hemcinsin çok var sonuçta evli değiller almaması gayet normal
Soran+1 yıl@venabrachiocephalica onu yapacak kız 3 yıl böyle bir ilişkiyi yürütmez her şey dengeli olabilir bir ilişkide, benim derdim bu dengeyi yakalamak çok da zor olmasa gerek
- +1 yıl
Kadınlar şımartılmamalı
Benzin alirken direkt nasil yapalim mi dedi? Gercekten abartiyormus. Her durumda kurus hesabi yapilmaz oyle. Bence derin bir manevi bagliliginiz yok..
13 Yorumla
Soran+1 yılBelki de, ben kendimi kandırdım belki bunca zamandır
Soran+1 yılBelki de, gözden geçireceğim teşekkürler
Valla biz kizlar alistirdik erkekleri bı alistirdinmi tamamdır daha ellerinii ceplerine atmazlar😒
21 Yorumla
Soran+1 yılSürpriz olsun adı ama bir yemeğe çıkar yani bu kadar ben yine genellikle alman ödemeye razıyım ama ince düşünce istiyorum biraz arada
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok saçma yaa, nasıl onla yıllardır ilişkini sürdürebiliyorsun
25 Yorumla
Soran+1 yılYeni yeni bir şeyler fark etmeye başladım... İlk kez bir uzun yola çıktık direkt benzin filan alırken nasıl yapalım dedi
- +1 yıl
Vayy be gerçekten hiç centilmen değilmiş, benzin parası ne ya çok ayıp ben kız olsam hiç vakit kaybetmezdim gerçekten ama karar senin
Soran+1 yılFikrini belirttiğin için teşekkür ederim, düşüneceğim
- +1 yıl
Rica ederim
Evde unutulan cüzdan meselesi tamam biraz abartı ama genel olarak şartlar eşit görünüyor. Sen istiyosun ki centilmenlik adı altında o daha çok çabalayan, anlayışlı, cömert olsun maddi manevi. Her meselede ve her konuda kadın erkek eşitliği istenirse ki isteniyor o halde erkeğin centilmen olması, erkeğin aptallığı haline geliyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılİlerde Allah korusun evlenseniz falan ayrı su saati ayrı elektrik sayacı taktırır eve mazallah bu cimriliği de geçmiş 3 yıl iyi dayanmışsın. hep erkeklerin odemesi taraftarı degilim ama erkekte biraz agirligini koyacak bu ne böyle
10 Yorumla Böyle adamları nasıl sevebiliyorsun erkeğin olduğu yerde kadın hesap ödeyemez bide sevgilim diyorsun 3 yılda bu neyin kafası ya
24 Yorumla
Soran+1 yılBir teraziye koyduğumda ağır basan iyi huyları olduğu için olabilir mi? Elbette herkesin bazı yanlış huyları vardır ben onu düzeltmek istiyorum bu nedenle
Soran+1 yılben şansımı deneme taraftarıyım, teşekkür ederim
+1 yılErkekler bazen bu konuda centilmen davranıp gönlümüzü kazanıyor. Şahsım adına konuşmak gerekirse eğer bir erkek beni yemeğe çıkarıyorsa hesabı ödemek konusunda ısrarcı olmam ama bunun karışılığını bir şekilde karşılarım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunun kibarlığı mı var söylersin eğri veya doğru ister alınır ister alınmaz
12 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlaşılmak istemem o nedenden
- +1 yıl
Bu gerçekten kaçamaz
Aşk İlişkileri konusunda 590 cevap paylaştı. Ya seni kullaniyordur ya da huyu boyledir.
O degismez bir şey yapmaya degmez12 Yorumla
Soran+1 yılSanırım huyu bu arkadaşlarıyla da böyle gözlemlediğim kadarıyla
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. 3 yıllık ilişkinde olmadıysa. Bu onun karakteridir. Değişmesini beklemek beyhudedir.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılYuh be millet gittikçe pintilesiyor artık ekonomik krizden mi Türk ahlakı mi değişti bilemiyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılBence de benim görgü kavramımda bu yoktu bu kadarı beni çok şaşırttı
Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı. Sen bir gun götür sana yemek ismarlamak istiyorum de illa oda yapar
16 Yorumla
Soran+1 yılIsmarladım ama yine deneyeceğim
Soran+1 yılKesinlikle...
Soran+1 yılAşkım için çok mücadele ettim çok hatalar affettim buna yıkılmak istemiyorum çünkü o da benim üzüldüğümü görünce bir daha hep çok dikkatli oldu bu konuda da öyle olmasını diliyorum aşk için mücadele şart katılıyorum bunu deneyeceğim ve olmazsa da konuşmaya çalışacağım nasıl bir konuşma olur bilmiyorum ama
hesabi ilk kendin odemelisin boyle bir durumdan hoslanmiyorsan
15 Yorumla
Soran+1 yılYaptım aslında evet, ama karşısında aynı şeyi göremiyorum
Soran+1 yılŞey, durumları da baya iyi bulunduğumuz şehrin en lüks sitesinde ikamet ediyorlar
Soran+1 yılKesinlikle
Peki hediyeler veriyormu? Veya doğum gününde özel günlerde vs. Farklı davranıyor mu?
11 Yorumla
Soran+1 yılHediye alıyor doğum günümde filan elbette ama 14 Şubat , 8 Mart filan pek öyle değil
Benim 5 yıllık ilişkim var hiç para konusu açılmaz kendisi öder herşeyi ödemezse kavga eder benimle ben ödüyüm bu sefer derim olmaz öyle şey ben ödüyecem der bence bana göre bir erkekle bir kız dışarıya çıkıp bir şeyler yiyecekse içecekse erkek ödemeli bana göre bu böyle eğer çok cimriyse sevgilin ondan bir adam olmaz cimri insanları kimse sevmez evlenincede para harcamaz o pişman olabilirsin
23 Yorumla- +1 yıl
Lafa gelince eşitlik istersiniz aeq ama hesabı erkek ödemeli kafalar duman
- +1 yıl
Kesin öyledir
- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılöyle erkek mi olur ya ne demek eve cüzdan almaya göndermek? yuh.
38 Yorumla
Soran+1 yılBir erkekten duymak üzdü...
- +1 yıl
ne alaka üzülme bence.
ben hayatta bir kıza hesap ödetmem. kaldı ki git evden cüzdanını al gel öde demek hangi düşük seviedir anlamıyorum.
Soran+1 yıldurumu olmasa asla mesele etmem ama oturdukları site bulunduğumuz şehrin en lüks sitelerinden biri o nedenle yakışık olmuyor dışarıdan çok çirkin bir manzara ben utanıyorum
- +1 yıl
yani ne desem bilemedim çok aradın herhalde bu arkadaşı !
Soran+1 yılkader...
- +1 yıl
kader değil bu zulüm bence.
Soran+1 yılTeşekkür ederim vakit ayırdığın için, sanırım düşünmeliyim dediğin gibi
- +1 yıl
rica ederim...
Gizli Üye(30-35)+1 yılben küçük bir şehirde yaşadım taa ki evlenene kadar. yaşadığım yerde konser alanı vardı, konser alanının içerisinde de banklar. (banklarda aileler arkadaşlar filan gece/ gündüz demeden rahatla oturur evden veya marketten aldığın kolanı / çayını kahveni içebilirsin) eski erkek arkadaşım ne zaman buluşsak beni o banklara götürür bir kez bile bişey almadan gece biterdi. 2 yıllık ilişkimde ne bii kahvesini içtim, ne bir yemeğini yedim. ben ısmarlayım desem bile kabul etmez, gurur yapardı. siz yine iyiymişsiniz.
10 Yorumla
+1 yılBen senim yerinde olsam herhalde hiç buluşmazdım. 😂
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKızı ava cüzdanı almaya yollayan adamdan bir hayır gelmez. Evlenseniz bile kolay değişmez o. Senin paranı harcatır kendi parasını kendi hesabına yatırır 😄 3 yıl uzun bile yürütmüşsün...
20 Yorumla
+1 yılEvde cüzdanımı unuttum diye yalan atıp adamın parasını yemek istiyorsun birde utanmadan başlık açmışsın. Çok centilmenlik istiyorsan bir kez sen öde diğerinde mecbur kalıp öder zaten.
10 Yorumla
+1 yılSeni cüzdan için eve gönderen adamdan sana hayır gelmez..
Her zaman ödesin demiyorum ama demek 1 kez hesabı ödese ilişkiniz orada son bulacak yani. Bence uzatmaya gerek yok ayrıl gitsin..10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Sevgili gibi değilde kanka gibi bir şey olmuşsunuz git cüzdanı al ne demek yaa senin beklediğin şeyi ben anladım ama olmaz bundan o bence düzelir diye bekleme.
10 Yorumla
+1 yılOlması gereken bu herzaman erkek öder gibi bir mevzu çok saçma. Ama arada centilmenlik yapması lazım tabii. Akıl edemiyorsa birşey denemez. Ama cüzdanını almaya yolluyorsa bildiğin sığırdır. Manevi konularda bile maddiyat konusunu açması ilerde durum ciddileştiğinde evliliğe gittiğinde baya sıkıntı yaşatır. Kişilikler alakalı bir problem diye düşünüyorum. Bazen sevgi yetmeyebilir. İlerleyen dönemlerde canınızı fazlasıyla yakabilir.
10 Yorumla
+1 yılNereden buluyosunuz bu tipleri ya çok mu arıyorsunuz acaba bir de ayrılmazsınız he devam edesiniz saf saf. Abuk subuk bir özelliği çıkınca gerekince insanlardan kopmasını da bilmeniz lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGördüğüm en saçma davranış kim öderse ödesin işte. Ki bana erkeğin ödemek zorunda hissetmesi daha gurur kırıcı hissettiriyor genelde karşımdaki tuvalete bir yere gittiğinde ödeyiveriyorum, farklı olduğumu düşünüyor. bunu tek yapanın ben olduğumu sanmıyorum ama keyifli
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılşimdi başlığın altını okudum da evet o da işin suyunu çıkartmış. belli ki maddiyatçı biri ayrıl gitsin, hayır gelmez
+1 yılbunu onun düşünmesi gerekiyor, düşünmüyrsa çok kötü bir şey; uyarmalısın...
10 Yorumla
+1 yılBence alman alman usulü en doğrusu ama cüzdanını unuttuğun zaman ödemesi gerekirdi belki sende sonra ona bir şey ısmarlardın. O sırada sen öde bir dahakine ben öderim deseydin keşke. En doğrusu açık açık konuşmak olur bu konuyu
20 Yorumla
+1 yılsiz kızlar zaten böyle sığırlardan hoşlanırsınız. aradığın sığırı bulmuşun işte. neden şikayet ediyorsun ki
20 YorumlaCüzdan için geri göndermesi saçma olmuş. Ancak yemek ısmarlama konusunda bir şey diyemem. Sonuç olarak evli, nişanlı vs. değilsiniz. Ismarlama zorunluluğu yok. Böyle bir şey var diye de jest yapmamak saçma. Mesela 14 şubatta bir şeyler yapılabilirdi. Bu ilişki sana zarar verebilir.
00 Yorumla
+1 yılCüzdanını unuttun halde seni göndermesi çok yanlış belki parası olmayabilir ama bunu dile getirmesi gerekir bir kere bütün hesabı sen öde bir mahçup olmazsa ve hoşuna giderse ondan sana hayır gelmez ama bir dahaki buluşmada tüm hesabı o öderse fark etmiş olur
00 Yorumla
+1 yılDurumu mu yok? Öğrenci filansa çok yadırgama ama değilse ve seni cüzdanını almaya gönderiyorsa hayır bekleme sen ondan
10 Yorumla
+1 yılÇok cimri bence bitmeli bir bahane bul bence sebebi bu dersen böyle bir insan seni suçlar üstüne
Ben ödetmem şahsen öğrenciyim haftalığım 70 lira olmasına rağmen çok çıkarmam dışarıya paramı biriktirip çıkalım derim
Sağ olsun o da öyle bir insan değil her fırsatta o ödemek ister.
Ortada bir sevgi varsa gönlü el vermez zaten00 Yorumla
+1 yılAlman usulü iyidir ama cimrilik kötüdür. İkisi arasındaki farkı bilmek, tartmak ve iyi anlamak gerek.
10 Yorumla
+1 yılAlman usulü lisede olsaydim yapardım.
Çanta gibi adam taşıyamam10 Yorumla
+1 yılayıptır söylemesi adam biraz hoduk ona anlat de yani artık centilmen ol vs. De üstü kapali
17 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak nasıl işte o çok ince bir çizgi bende açıkçası bu konuşmayı yapmayı istiyorum
- +1 yıl
Ustu kapalı şakayla karışık şöyle anlarsa işler değişir.
Soran+1 yılGeçen gün bir giriş yaptım sanırım salağa yattı
- +1 yıl
Cimri falan mi?
Soran+1 yılSanırım öyleymiş
- +1 yıl
Seviyorsan sorun etme.
Soran+1 yılSeviyorum ama böyle bir hayat zor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimki de tam tersi hesabı ben ödüyorum diye rahatsız oluyor o yüzden daha ucuz yerlere gidiyoruz şurası güzel falan diyor sırf hesabı ödediğim için öyle yapıyor bende haftaya sen ısmarlarsın falan diyorum rahatlıyor anlaşmak önemli ama seninki biraz abartmış yanında bir bayan var sonucta gözü kapalı öde gitsin hep olmasada arada bir böyle yapması lazım zaten sen izin vermezsin sürekli onun ödemesine
20 YorumlaBir kaç kere sadece sen ısmarla ya da özel bir yemeğe çıkin birlikte sen öde o da öyle yapmaya başlar
00 Yorumla- Devamını Gör (123)
Devamını Gör(168)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Erkek arkadaşımla sürekli Alman usulü yapıyoruz. Biraz centilmen olmasını bekliyorum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler