+1 yılÖncelikle merhaba Bence kadar değildir tamamen insanların kendi seçimleri doğrultusunda hayatını şekillendirdi bir yoldur Her zaman dediğim gibi aşk öyle bir şeydir ki iki kişinin karşılıklı paylaşımıdır Karşılıklı sevgi alışverişidir ve her şeyi birlikte yapmadı Yani bunun kadar olacak Bence bir tarafı yok Ama şöyle bir açıklık getireyim ki kader olduğu durumlarda Tabii Yok değil Örneğin bir kişi evleniyor ve evlendikten sonra karşı taraf felaket şekilde değişiyor işte bu değişim Bence kadar olabilir sadece
11 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba,
Tamamen kaderdir ancak Kader kulun çabasına bağlıdır. Rabbim zamandan ötedir her şeyi bilir..
Kaderin yazılması bize yazılanı yaşamak anlamına gelmiyor. Cennet ve cehennem mantıksız olur o zaman. Kader bu deyip geçmemeli 😅
Bizlerin elinde her şey😅
İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o olur 😊
Hayırlı akşamlar...
En İyi Cevaplar
+1 yılHani derler ya bir rivayete göre; ''Allah fecir ile güneşin doğması arasındaki vakitte insanların rızkını taksim eder.'' diye, bizlerde öğlenlere kadar gafletle uyursak nerede kaldı rızk, nerede kaldı nasip, nerede kaldı bereket? Bu işte o misal.. Her nasip vaktinin esiridir de derler. Eğer sen vaktinde orada değilsen o senin kaderin değildir.
Ayrıca bkz. Her şeyin bir kaderi vardır. Allah, insanların hür idareleriyle seçecekleri şeylerin nerede ve ne şekilde seçileceğini ezelî yani zamanla sınırlı olmayan mutlak ilmiyle bilir ve bu bilgisine göre diler, yine Allah bu dilemesine göre takdir buyurup zamanı gelince kulun seçimi doğrultusunda yaratır.13 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın kardeşim emeğine yüreğine gönlüne sağlık 😅
Hemen hemen katılıyorum ama mesela her nasip vaktinin esiridir katılmıyorum 😅
Boş boş beklemek istemek durmak ile olmaz 😅 Olsa da boş olur 😅
Kader ikiye ayrılır, ihtiyari ve ızdırari kader olmak üzere ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..
Demek istediğimi anladın mı😅- +1 yıl
Tabi abi gayet iyi anladım. Hemen hemen görüşlerimiz aynı zaten. :)
Kader de öyle bir ilim var ki biz insanoğlunun aklını aşıyor. Rabbim neylerse güzel eyler, bizlere de güzel olanı bulmak düşer. İleri bilgilerinle bizleri her seferinde tekrar tekrar aydınlattığın için çok teşekkürler abi Allah senden razı olsun. Allah a emanetsin.
Soran+1 yılBende senii anladım canım benim 😅
Çok anlayışlıyız yahu😅
Evet evet tabiki her türlü 😅
Of of of canım kardeşim benim ne demek ben teşekkür ederim ricalar 😅
Amin inşaAllah cümlemizden razı olsun Rabbim 😊
Sende Allah'a emanet olasın 😅😍❤️
Eş tabi ki kaderdir.. Hayatımıza alacağımız kişiden biz sorumluyuz. Hangi yolu seçersek, kaderimize şekil vermiş oluruz. Hayırlı birini seçerek, kaderi hoş kılarız. Fakat kötü, zararlı birini seçerek, olumsuzluğa sebebiyet veririz.
Herkes kendi kaderinden mesuldür dolayısıyla..
En doğru en güzel karar; eş seçimi yaparken dini boyutu göz önünde bulundurmak, anne baba rızasına nail olmaktır.
Kaderimiz bellidir. Buradaki ince çizgi; duadır. Olumsuzlukları kaldırabilmek bizlerin elindedir..
Allah; ya şükür ve nimeti sunar, ya da sabır ve imtihanı..23 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık katılıyorum kesinlikle her türlü her dediğinize 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler eyvAllah amin inşaAllah 😊
Eşimiz kaderimizdir. Ama o bunun doğru kişi olduğunu göstermiyor her sevgili eş veya sevdiğimiz kişi bizim için doğru insan olmayabilir kaderimize yön veren biziz kaderimizde var diye olmuyor biz kendi seçimlerimiz üzerine oluyor tabii ki onu karşımıza Allah çıkarıyor ama bir o biliyor doğru kişi mi her sevgili olan evlenilmek için yapılmaz bu benim şahsi fikrim belli bir yaştan sonra yapılan sevgili elbette yüksek ihtimalle evlenmek için oluyor bu genele hitap ediyor insan kendi hayatını genele göre yapmamalı.
210 Yorumla
Soran+1 yılEş ve sevgili kaderdir..
Kader ikiye ayrılır, ihtiyari ve ızdırari kader olmak üzere ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..
Ben küçükken de yuva kurmak isterdim. Hiç değişiklik olmadı. Hâlâ da aynı..
Yaş ile alakası yok. Kişilik ve karakter meselesidir..
Genelin canı cehenneme..
Bizlerin elinde...- +1 yıl
Sevgili insanın kendi seçimidir eş kaderimizde haftada bir sevgili değiştiren insanlar var inanmıyorum yorumda yapmayın.
Soran+1 yılEş de öyle kendi seçimi aşkım ile evleneceğiz o kadar 😅
Biz istedikten sonra hiç kimse engel olamaz 😅
Aşkım beni ben aşkımı seçtik 😅
- +1 yıl
Her zaman diyorum Allah ayırmasın... kötü olan benim ama sanırım iyi günler.
Soran+1 yılAmin inşaAllah..
Sağol..
Kötü demedim demedik demedi aşkım..
Ama rahatsız olmuş, oluyor..
Uzatmamak lazım o yüzden..
İyi akşamlar...- +1 yıl
Ona bir şey diyemem zaten isteğini demekte haklı ama ben kendimi kötü hissetim yanlışım olduğunu düşünmüyorum ne desek bir anlamı yok daim olsun mutluluğunuz senin adına sevindim abi. : )
Ha bu arada bana yol uzanıyor gidicem bizim okullar eylüllün sonu gibi açılır inşAllah hazırlık yapmam gerek gari.💫
Soran+1 yılAşkıma hiç kimse bir şey diyemez 😅
O benim aşkım 😅
Kötü hissedecek bir şey yok😊
Amin inşaAllah sende mutlu ol..
Amin inşaAllah hayırlısı bakalım Rabb'im zihin açıklığı versin...
Başarılar dilerim...- +1 yıl
Teşekkürler.^.^
Soran+1 yılRicalar ve teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
yakın zamanda araştırarak ogrendim.
yoksa herşeye kader deyip geçiyoruz. ki Allah irade vermiş bunu nasıl es geçebiliriz.
• Kaderi ikiye ayırabiliriz: ızdırari kader, ihtiyari kader.
" ihtiyari kader , irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir.
Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah da sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Siz de bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Alah’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.72 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani tek bir kişi yok mı aa biz eş mi seçiyoruz ya adam kaçtıysa napcaz
Soran+1 yılHiç kader diyip geçmedim 😅
Evet katılıyorum kesinlikle bir şey haricinde boş boş beklemek istemek ile olmaz 😅
Durup dururken olmaz 😅 Armut piş ağzıma düş yok 😅
Dünyada adamdan bol ne var 😂
Merhabalar
Kader araba olsun cüz-i irademiz de direksiyon. Direksiyonu sağa kırarsan sağa sola kırarsan araba sol tarafa gider. Kaderimizde öyle.. Cüz-i iradenle neyi tercih ediyorsan kaderine Allah onu yazıyor. Sen arabayı hızlı sürdün ve kaza yaptın diyelim. Allah da bunu biliyordu ve kaderine yazdı. Sen dikkatsizlik ve ihmalkarlıkla kaza yapmanı Allah'a isnad edemezsin. Çünkü unutulmaması gereken en önemli konu ; Allah yazdığı için sen kaza yapmadın , sen kaza yapacağın için Allah yazdı. Allah'ın bilmesi onu Cenab-ı Allah'ın yapması anlamına gelmiyor. Anlayabilene13 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba,
Mükemmel bir örnek olmuş. Çok gözel düşünüyorsun emeğine yüreğine gönlüne sağlık kesinlikle katılıyorum her türlü her dediğine 😊
Anlamıyorlar işte 😅
Gönlünce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah 😅
+1 yılYaptığımız her şey kaderdir.
Bir gün, Hz. Ömer (r. a) Şam’a yaklaşınca şehirde veba salgını olduğu haberi gelir. Sahabe şehre girip girmeme de ihtilaf etti. Hz. Ömer’e Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun Yâ Ömer, dediler. Hz. Ömer Evet, Allah’ın kaderinden yine Allah’ın kaderine kaçıyoruz, diye cevap verdi.
Hz. Ömer, sahabeye sorar: Koyun otlatacakken, bir bölgede kuraklık var iken, bir bölge ise yeşilliklerle doluysa, koyunlarını nerede otlatırsınız? Kuraklıkta otlatırsan da kaderdir, o yeşilliklerde otlatırsanda.
Kısacası, bütün tercihlerimiz kaderimizi belirler.21 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel olmuş, emeğinize sağlık katılıyorum kesinlikle her türlü 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yıl%70 kaderdir. Bizim elimizde olmadan gelişir.
%30 tercihtir. Kendi irademizle, kendi kriterlerimize göre birini seçeriz.
O insanla nerede karşılaşacağımızı, ne şekilde tanışacağımızı, evlendikten sonra bizi nelerin beklediğini kendimiz seçemiyoruz ne yazık ki. Bu da bahsettiğim %70’lik kısıma giriyor.51 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın emeğine yüreğine gönlüne sağlık 😅
Ama katılmıyorum 😅
Bizim elimizde olarak da gelişebilir gelişir her türlü 😅
Kendi irade kendi kriterimiz biz seçiyoruz işte 😅
Allah Allah yok ya 😅
Hepsini biz seçiyoruz ince eleyip sık dokumalı 😅
Önce tedbir sonra tevekkül Allah akıl vermiş yani😅
Lokum varken boku seçen boka batar kabaca 😂
Çok yapıyorlar bunu sonra da dua ediyorlar bok lokum olsun diye 😅
Çapkın biri ile olursan hüsran olur iki kere iki dört bu kadar basit 😅
Kişi neyse yetmişinde de o olur 😅
İhanet edene şans verirsen yine ihanet eder edecektir 😅
Ertelemek daha da kötü edecektir beklemek sabretmek 😅
İki tür kader vardır;
1- ızdırabi kader: mecburi doğuştan olan.(ten rengimiz, ailemiz gibi)
2-kesbî kader: doğuştan olmayan, müdahale edilen.
Mesela bir çiftçinin tarlasını sürmesi lisanı hal ile Allah'tan mahsul ister yani çiftçi tarlasını sürmese ağaç altında gölgelense mahsul gelmez. Mahsulün gelip gelmemesi Allah tarafından çiftçinin fiiline bırakılmış. Ya da bir hastanın ilacını kullanıp kullanmaması Allah tarafından hastaya bırakılmış.
İşte evlilik de aslında tam da öyle kişinin kiminle evleneceği kişinin adım atmasına ve gayretine bağlıdır.
Allah o kişiyi senin karşına çıkartır senin onla iyi anlaşıp anlaşmaman sana bağlıdır.
İyi anlaşırsan evlenirsin.44 Yorumla- +1 yıl
Beni aydinlattin sagol😊
- +1 yıl
Teşekkür ederim. o zaman aklima bir soru takildiginda ilk sana:)
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık katılıyorum kesinlikle her türlü her dediğinize 😅
MaşaAllah...
+1 yılÖnümüze çıkan taşa kadar herşey kaderdir tabi kaderi değiştiren şeyler de vardır onlar ayrı.
Üniversite ki arkadaşlarımız , karşı komşumuz bunlar da insanın rızkının bir parçasıdır. Sevgili dediğimiz kişi geçicidir, eş ise kalıcı. Sevgili bana kaderdir diyecek kadar önemli gelmiyor ama ayrılmak da kavuşmakta kaderdir. Kaderimiz ise bizim çabamıza bağlıdır.315 Yorumla
Soran+1 yılHımm çok güzel olmuş emeğine yüreğine gönlüne sağlık katılıyorum hemen hemen ama hepsine değil 😅
Geçici olan sevgili ya da eş değil kişiler kişilerin aşkı ve sevgisi 😅
İlişkiye başlamak evlilik her ne kadar normal ise ayrılmak boşanmak da o kadar normaldir 😅
Evlilikten çok boşanmalar var 😅
Sevgili pek sevmiyorum hoşuma gitmiyor 😅
Mesele sevmek sevgili değil hemen hemen herkesin sevgilisi var ama sevdiği yok 😅
Aşkım sevgilim dedi sevgiliyi de sevdim sevgilim benim @_japonn_ 😅❤️🎈💙
Kesinlikle kader bizim çabamıza bağlıdır 😅
Peki yia severek ayrılmak? Var mıdır 😅- +1 yıl
Evet severek ayrılmak vardır. Seversin ama engeller vardır. Bitmesi gerekir. Tıpkı güneş kadar ay kadar uzaktadır tutamazsın dokunamazsın sahip olamazsın.
Belki bu yüzden fazlaca gerçekçiyimdir
Soran+1 yılBence yoktur çok saçma aşırı 😅Ne demek severek ayrılmak yahu😅
Neden ayrılıyoruz ki😅
Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir imkansız diye bir şey yoktur imkanları imkansızlaştıran insanlardır bahaneler bitmez ki😅
Sevginin gücü sınırsızdır ama sevmesini bilene hakkını verene her türlü engel aşılır aşarum itina ile sjsjsj
Bitmesi gerekmez güneş ay yakın uzatsam dokunacak gibi foto karelerinde avuçlarım içinde 😅
Gerçekçi ile alakası yok tamam mı jsjsje 😅- +1 yıl
Aşırı çocuksun bence sen
Araya sevgilini de sıkıştırmışsın yoruma.
Siz sanalda takılın gençler..
Soran+1 yılÇocuksu'yum dahası da deli dolu çılgın yerine göre serseri maço piskopot her bok var bende 😅
Aşkım hep var dilimden düşmüyor 😅 Geçenlerde sohbet muhabbet ederken canım aşkım dedim arkadaşlar arasında nereden çıktı o dediler size ne dedim o benim aşkım 😂
Takılıyoruz zaten her türlü 😅
EyvAllah 😅- +1 yıl
😂😂ay tamam hoşuna gitti..
Umarım evlenirsiniz anne baba olursunuz bana da torun verin
Soran+1 yılDahası da var he 😅çok pis hoşuma kaçıyor yârimmm 😅
Ummak yok evleneceğiz vermezlerse kaçırcam bana kaçacak aşkım 😅
Amin amin inşaAllah 😅
Biz istedikten sonra her türlü olur 😅
Biz de bahane yok 😅
Darısı başına gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Ne kaçırması evlat ya yapmayın o kadar cahilce ergence hareketler.
Diyin işte biz iki çocuk internet te tanıştık hoşlaştık şimdi everin bizi diyin tamam işte
Soran+1 yılBunun cahillikle ergenlikle hiçbir alakası yok
Olması gereken budur
İstenir olmazsa kaçılır kaçırılır
Sevmeyi bilmeyenler de vazgeçer 😅pes eder- +1 yıl
Şimdiye kadar bakalım kaç kişiye aşık oldınız ya da öyle sandınız bilemem ama herkesin vardır bir bildiği.
Soran+1 yılİlk ve son ya da sonsuzluk hayırlısı 😅
İlla ki herkesin vardır bir bildiği de boş mu dolu mu o önemli 😅
Ameller niyetlere göredir 😅
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır 😅
- +1 yıl
Evlilik mi bana böyle şeylerle gelin işte sevgililik zinadır başka bişi değil
Soran+1 yılSevgili isteyen yok ki😅
İnşaAllah seneye bu zamanlarda evli olacağız 😅
İlk dönem de isteme olacak 😅
- +1 yıl
Ayy hadisi inşallah, yolunuz açık olsun 🌺
Soran+1 yılEyvAllah amin inşaAllah 😅 Sağolasın
+1 yılMerhaba,
Elbette ki ama bunun ayrımını İyi yapmak gerekiyor, her yaşanan ilişkiler evlilik kader değildir, insanlar tercihlerini kendileri yaparsa kesin sonucu belli olan bir duruma adım atmak kader değildir.
Ancak kendisi olduğunda kader olur. Dolayısıyla evet sevgili ya da eş kaderdir, ama her yaşanan ilişkiler kader değil tercihtir.
SiᖻᗩᕼSᗩnᑢᗩᖽᐸ13 Yorumla
Soran+1 yılMerhaba,
Emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık 😅
Ancak katılmıyorum 😅
Önce tedbir sonra tevekkül 😅
İnce eleyip sık dokumalı 😅
Durup dururken hiçbir şey olmaz 😅
- +1 yıl
Bende teşekkür ederim değerli yorumun için
Soran+1 yılRiccalar ve teşekkürler 😅
Hayırlı akşamlar 😅
+1 yılCüz'i irade; İslam dinine göre insanlara verilmiş olan kaza ve kader sınırları çerçevesinde hareket imkânı tanıyan özgür iradedir. ... Buna göre cüz'i irade insanın kendi yaptıklarıyla kaderini belirlemesidir. Külli irade ise Allah'ın belirlediği kaderdir...
15 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum çok güzel yazmışsınız emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık. Peki eş sevgili cüzi irade mi yoksa külli irade mıdır?
- +1 yıl
Kaderi ikiye ayırabiliriz: ızdırari kader, ihtiyari kader.
"Izdırari kader"de bizim hiçbir tesirimiz yok. O, tamamen irademiz dışında yazılmış. Dünyaya geleceğimiz yer, annemiz, babamız, şeklimiz, kabiliyetlerimiz ızdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok.
İkinci kısım ihtiyari kader ise, irademize bağlıdır. Biz neye karar vereceksek ve ne yapacaksak, Allah ezeli ilmiyle bilmiş, öyle takdir etmiştir. Sizin sorduğunuz soru da bu alanda müzakere edilmektedir. Yani siz bir aday tipi belirliyorsunuz ve arıyorsunuz. Allah da sizin istediğiniz vasıflara sahip birkaç kişiyi önünüze çıkarıyor. Siz de bunlardan birini iradenizle beğenip kabul ediyorsunuz. Allah ’ın alacağınız eşin kim olduğunu ezelde bilmesi kader, fakat sizin iradenizle seçmeniz cüz’i irade dediğimiz insanın mesuliyet sınırlarıdır.
Soran+1 yılGoogle'dan kopyala yapıştır değil de sizin bilginiz 😅
Burda sorduğum sorunun cevabı yok 😅
- +1 yıl
Orada sorduğun sorunun cevabı var... Dikkatli oku... Sevgili veya eş, bir seçimdir... Kaderimiz, seçimlerimize göre şekillenir... Örneğin; Eğer ben isteseydim 1000 tane sevgili yapar, 10 kere de evlenirdim... Buna göre kaderim şekillendirdi... Hatta; insanın ömrünün dahi, seçimleri ile alakalı olduğu söyleniyor... Örneğin; Su testisi, su yolunda kırılır...
Soran+1 yılBence yok 😅
Evet bence de bir seçimdir her türlü 😅
Şimdi oldu 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılÖyle bir şey olduğuna inanmıyorum ben. Mesela kaderimde ki insandan hiçbir şekilde hazzetmiyorum diyelim e doğal olarak o insanlada asla evlenmem. E noldu kader işi yalan oldu. Yani kader böyle şeylerde bizim elimizde, bizim seçimlerimizde bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılKader işi yalan olmadı. Olan da olmayan da kaderdir. Seçimler kaderdir..
Evlilik cüzi irade'dir...
Sevgili gibi bir kavram İslâm'da yoktur.
Tanıştırılma, görüşme vardır.
Ve, nikah, doğum, ölüm şaşmaz ayetle birlikte. Ama nikaha dair elbette irademizin etkisi de vardır.
Hayırlısını dileyip, titiz davranmak da bize düşendir.14 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız İslam'da yoktur 😊
Benim de pek umrumda değil sevgili..
Mesele sevmek sevgili değil hemen hemen herkesin sevgilisi var ama sevdiği yok..
Dini boyuta pek girmiyorum sıkıntı 😅
Ameller niyetlere göredir 😊
Şimdi otoyolda arabaların önüne atlarsak ne olur 😅
Rabb'im zamandan öte her şeyi bilir görür şaşmaz çünkü Rabb'im görmüş biliyor da bize bağlı 😅
Tabiki hayırlısını dileyip titiz davranmalıyız önce tedbir sonra tevekkül ince eleyip sık dokumalı 😅
Gönlünüzce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah amin inşaAllah 😊
Hayırlı akşamlar 😅
Aşk İlişkileri konusunda 562 cevap paylaştı. Kader mi değil mi bilmem ama bu sistemde evlenen erkek aptal bence. 300-400 bin lira düğün yap, o kadar masrafın altına gir, boşan ömür boyu nafaka öde, tazminat öde, karşılığında ne var peki? Hiç..
11 Yorumla
Soran+1 yılTazminat da kaderdir. Ben tazminat ödemem bu da benim kaderimdir..
Masraf kişilere bağlı olarak değişir farklılık gösterir..
Kanaatkar olmalı aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz..
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir..
Evet kaderdir..
Kader allah'ın kesin yazdığü şeyleri birebir yaşamak değildir. Allah herşeyi bilendir bizim ne seçjm yapacağımızü bilmesine kader denir. Yani kaderi biz belirleriz
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsın mükemmel olmuş kesinlikle katılıyorum her türlü 😅 İşte budur kader 😅
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler 😊
Kaderdir ama kaderimizi biz şekillendiriyoruz, evde oturup kaderimi bekliyorum dersem evde kalırım 😂 Allah biliyor benim eşimi nasıl ve nerede bulacağımı 😊
17 Yorumla
Soran+1 yılEn sevdiğim öğrencim sensin çok başarılısın hemen kavrıyor anlıyorsun 😅
Çok güzel yazmışsın emeğine yüreğine gönlüne sağlık kesinlikle katılıyorum her türlü 😅
Aman aman Allah korusun 😅
Nasıl var mı gelişme 😅
Her şey yolunda mı😅
Soran+1 yılRiccalar ve teşekkürler ulan 😅
Hımm hayırlısı bakalım olur olur merak etme sen 😅
Hadi inşaAllah güzel haberlerini bekliyorum 😅
Elinden geleni yap yapıştır gitsin Tuuçi sjsjdjs
Soran+1 yılSende bana et ederim söz 😊😅
Soran+1 yılEyvAllah Allah razı olsun Tuçi başka bir soruda görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine 😅 Gönlünce olsun 😅
+1 yılÇok merak ettiğim bir konu öyle olduğunu düşünüyorum ama mantıklı bir düşünce değiştirebilir fikrimi
23 Yorumla
Soran+1 yılHımm 😅
En basitinden şu an soruma görüş atmış olman bir kaderdir. Kendi isteğin ile geldin. Rabbim zamandan ötedir. Her şeyi bilir görür duyar. Bizim kiminle evleneceğimizi bilir😅
Amaa tercih bize aittir 😅
İnce eleyip sık dokumalı önce tedbir sonra tevekkül hayırlısı 😅
- +1 yıl
Teşekkürler :)
Soran+1 yılEyvAllah...
+1 yılKaderdir ama şu var ki kaderimizi biz yonetiriz yani öyle ben evde oturayim da kaderim beni gelsin bulsun olmaz
27 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de mükemmel çok güzel düşünüyorsun 😅
Peki bir kız olarak ne yapabilirsin 😅
Çoğu kız ben ne yapayım ki diyor da 😅
- +1 yıl
Bence kızlar erkeklerden daha kolay bulur mesela sen mahalledeki bir kızı ne kadar taniyabilirsinki ama bir kızın ortamı varsa mahalledeki herkes hakkında az çok bilgisi vardır beğendiği kişinin annesinin kız kardeşinin yanına bir kaç kez gitse kendinide sevdirse nasipte varsa o iş olur😅
Benim Şu an evlilik gibi bir düşüncem yok ams olursa şaka yoluyla teyzemlere halamlara belli ederim bir ortamda kız arıyoruz gibi bir konu açıldı mi hoslarina giden biriyse benim abimin/ablamin da bekar kızı var derler nasipse olur 😊😄😅
Soran+1 yılBence de daha kolay bulurlar 😅
Valla ben çevremdeki herkesin gbtsini biliyorum küçüklüğüne kadar haşır neşirim herkes ile 😅
Beni hemen hemen herkes tanır ben de herkesi 😅
İyi fikir mantıklı olabilir 😅
Çok güzel düşünüyorsun mükemmel katılıyorum kesinlikle 😅
Olur valla 😅
Daha uzun yorum yapmıştım ama net gitti ikinci yazışım bu 😅
Bizde de diyen çok olur bu şekilde 😅
Gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Ya sen sosyal olduğun için taniyorsun ams erkekler normalde pek dikkat etmez
Amin senin de gönlünce olur inşAllah 😊☺
Soran+1 yılSosyallik nedir 😅
Bilmem belki de öyledir 😅
Arkadaşlarım var mesela aylarca beraberler sevgilileri ile ama hiçbir şey bilmiyorlar birbirleri hakkında 😅
Ben dikkat ederim dikkatli bakarım her şeye 😅
Amin inşaAllah 😊- +1 yıl
Onu diyorum işte kolayca arkadaşlık kurabiliyorsun birde dikkatle ediyorsun hareketlerine oyüzden bir fikir oluşturuyorsun herkes hakkinda😊
Soran+1 yılHiç istemiyorum valla istemeden oluyor 😅Aksine kaçıyorum herkesten 😅
Yine de geliyorlar 😅
Dikkat etmek lazım her daim😅
Gibi gibi her türlü 😅
İyi geceler dilerim 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimizin s. a. v. bile
Bütün peygamberler bir araya gelip dua bile etsek kaderinden ötesi yoktur diye buyurur11 Yorumla
Soran+1 yılEvet kaderden ötesi yoktur. İnsanın elinden gelen bellidir. Rabb'im zamandan ötedir her şeyi bilir..
Evlilik cüzi iradedir..
+1 yılRabbim ne diyor, biz kaderi insanın kendi çabasına bagli kıldık.
O yüzden sevgililik de evlilikde kaderdir.13 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel yazmışsınız kesinlikle katılıyorum her türlü 😅
Gönlünüzce olsun 😅- +1 yıl
Teşekkür ederim. Allah razı olsun :)
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler amin inşaAllah cümlemizden razı olsun Rabbim 😊
Hayırlı akşamlar 😅
+1 yılİki beyazın vakti kaderdir denilir...
Gelinlik ve kefen...
Ama ne derece doğrudur..
Allâh bilir...11 Yorumla
Soran+1 yıl
Otoyolda arabanın önüne atla öl sonra kader akıl var mantık var 😅Boşuna vermemiş ki Rabbim 😅
+1 yılbence değildir
çünkü kader olsaydı doğru kişi olurdu boşanmalar ve anlaşmazlıklar olmazdı13 Yorumla
Soran+1 yılSencesi bencesi önemli değil aslında doğru tektir kişilerin doğrusu doğruyu doğru olanı değiştirmez 😅
Doğru kişi var da onu bulmak seçmek adım atmak önemli
Günümüz ilişkileri menfaat ve çıkar üstüne heves ve zevk peşinde tükeniyor tüketiliyor para pul vs vs canları cehenneme
Kader kulun çabasına bağlıdır.- +1 yıl
öyle elbet çabalamak lazımdır
ama bazen de ne kadar çabalarsan çabala ele hiç bir şey geçmiyor o da çok tuhaf
kader, çok derin bir anlam gizliyor ve bunu sadece Allah biliyor
Soran+1 yılKesinlikle çaba şarttır. Orası da var detaylar önemli ameller niyetlere göredir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin hiçbir anlamı yoktur. Oluruna bakmalı ama oluruna bırakmamalı. Zaman sadece su misali akıp gider zamana yön veren kişilerdir..
Bende biliyorum zor değil 😅
Seda sayan 10 kere evlenmis hangi kocasi kaderi yoksa 10 kere evlenmek mi kader ya da hic evlenemeyenler?
110 Yorumla
Soran+1 yılBu da onun kaderi.
İstemiş evlenmiş bu kadar basit.
Zorla değil yia 😅
Hiç evlenmeyenlerin de kendi kaderi boş boş beklemek istemek ile olmaz 😅Armut piş ağzıma düş yok
Soran+1 yılBoş boş bekleyen çaba göstermeyen çok da o alaka 😅
Birisinin benimle evlenmek istemesi için benim bir şeyler yapmam lazım 😅
Kendimi geliştirmem sorumluluk sahibi olmam sosyal atik atılgan özgüvenli dikkat çekici bir şeyim olmalı 😅
Durup dururken kim benimle evlenmek istesin ki😅
Mantıklı mı 😅
Soran+1 yılElinden ne gelirse onu yapabilirsin 😅 Herkesin hayatı kendine 😅 Kişilik ve karakter meselesidir 😅
Soran+1 yılEyvAllah, herkesin kaderinde eş yoktur olacak diye bir kaide de yok. Bizlere bağlı olarak değişir farklılık gösterir..
Aramalıyız tabiki 😊
Sosyal atik atılgan ve özgüvenli olmalı 😅
Soran+1 yılOlur inşaAllah da sen yine de olması için elinden geleni ardına koyma yap gitsin 😊 Gönlünce olsun
Soran+1 yılEyvAllah 😊
Hiçbiri değil bence.
Kaderi biz kendimiz burda. Hayırlısı ya da hayırlı olmaması kadere kalmıştır. Ama kişiyi biz seçiyoruz.11 Yorumla
Soran+1 yılHepsi aslında 😅
Evet biz seçiyoruz ki kader de kulun çabasına bağlıdır 😅
Hayırlısı demek ile hayırlısı olmaz 😅
Önce tedbir sonra tevekkül 😅
+1 yılBir insanla yolumuz kadere bağlı olarak kesişir bence. Evet, ama o insanın hayatımızda yer edinip edinmemesini kendi seçimimizle belirleriz.
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel düşünüyorsun kesinlikle katılıyorum her türlü kısa ve öz maşaAllah 😅
Bir kız olarak sevgili ya da eş bulmak için ne yapabilirsiniz? 😅- +1 yıl
Ne yaparım... Açıkçası önceden çıkma teklifi de etmiş birisi olarak hoslandigin birini flört aşamasında bile doğru tanındığını düşünmüyorum artık. Cünku birbirinizi sevgili ya da eş olmak için tanırken duygulara kapılabiliyorsun. Sonradan meğer hiç benlik değilmiş demiştim. Arkadaş olmak en güzeli biriyle. Arkadaşının her haltını her tepkisini bilirsin arkadaşlıktan doğan aşk daha sağlam olur taraftarıyım. Tabi öyle sevgilim olsun diye bı arkadaş seçmem normal bı arkadaşım olur zamanla seversem severim. Hem eğlenceli olur. Ama kimseyi düşünmüyorum uzun bir müddet. 😅
Soran+1 yılHelal olsun yapıştır gitsin 😅
Erkeği kadını yok seven ilgi duyan hoşlanan adım atmalı bir başkası adım atmadan😅
Genel olarak insanlar menfaatçi ve çıkarcı oscarlık oyuncu köprüyü geçene kadar herkes melek rolünde oynuyor göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar nesilden nesile daha da kötüye gidiyor insanlar ve insanlık ama herkes herkes değildir. Gönlünü ferah tut tabi ama dikkatli de ol önce tedbir sonra tevekkül hayırlısı ince eleyip sık dokumalı..
Körü körüne olmaz olmamalı mantıklı olmalı..
Hımm olsun canın sağolsun 😅
Üzülme hiç kimse vazgeçilmez ya da bizden daha değerli değildir 😅
Arkadaşca tanışma güzel 😅
Bizimki de öyle oldu başladı aşkım ile @_japonn_ ❤️
Bence de sağlam olur çok pis sağlam 😅
İyi yapıyorsun okuyorsan okuluna eğitimine bak 😅
Her şey vaktinde gözeldir gönlünce olsun 😅- +1 yıl
Teşekkürler. Size de mutluluklar... 😊😁
Soran+1 yılRicalar ve teşekkürler 😅 EyvAllah 😅
Kaderim deyip benimle evlenmek isteyen ilk kişiye evet demek, aptallık olur. Allah karşımıza seçenekler cikartir, bu seçenekler kaderimizdir. O seçenekleri reddetmek veya kabul etmek, kader değildir.
112 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de ilki de üçü beşi de bir 😅İnce eleyip sık dokumalı 😅 Önce tedbir sonra tevekkül hayırlısı 😅
Allah Allah giriş gelişme çok iyi sonuç hüsran onlar da kaderdir seçtiklerimiz ve seçmediklerimiz hepsi kaderdir kader 😅Bize bağlı olan kader cüzi irade de olan kader 😅
Soran+1 yılEvet her şey kader doğru söylüyorsun valla 😅Biz neyi tartışıyoruz ki o zaman 😅
şu an sana bunları yazmam da kader 😅
Gönlünce olsun 😅
Soran+1 yılHimm olabilir 😅
Evet evet her türlü kader evlilik sevgili de cüzi irade de olan bir şey yani bize bizlere bağlı😅
Kader diyip geçiştirmemek lazım 😅
Amin inşaAllah 😅
Soran+1 yılHihi hayatta olmam olamam zaten 😅
Canı cehenneme 😅
Bende de oldu şöyle böyle öyle istemem dedim 😅
Aşkımdan sonra herşey değişti olur olur her türlü olur dedim 😅
İllaki her şey bize bağlı değildir biz üstümüze düşeni elimizden geleni yapalım takdir Allah'ın hayırlısı 😅
Amin amin inşaAllah 😊
İyi akşamlar dilerim 😅
Soran+1 yılHihi her türlü 😅
Ve de kötülerin canı cehenneme 😅
Sevmeyi bilmeyenlerin de canı cehenneme 😅
Fedakarlık şarttır sevdiğim için her türlü 😅
Mantıklı bir aşk aslında 😅Çok seviyom aşkımı yaşama sebebim yârimmm
EyvAllah hayırlı sabahlar 😅
Soran+1 yılEyvAllah amin inşaAllah 😅 Sağolasın
- Aşk İlişkileri konusunda 598 cevap paylaştı.
+1 yılbence kader değildir paran olduğunda binlerce eş seçme hakkın oluyor fakirsen bir kaç tane yani işin ucunda yine bize kalıyor her şey
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın genel olarak paran varsa binlercesi oluyor ama yoksa da oluyor. Sonuçta parayı kazanan biziz. Para kazanmak bizim elimizde olan bir şey. Boş boş dururken gökten para yağmıyor. Ben fakirim. Zaten kader de kulun çabasına bağlıdır...
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılKişi, iyi ya da kötü yaptığı seçimle kendi kaderini kendi belirler. Allah kullarına özgür irade verdi.
114 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel katılıyorum kesinlikle her türlü 😅
- +1 yıl
Eyvallah 😀
Soran+1 yılEyvAllah'ına EyvAllah 😅
Musmutlu günler dilerim 😅- +1 yıl
https://youtu.be/-_21xYWqPtk
Mutlu günler dilerim ben de 🙂
Soran+1 yılHehehe severim bunuuuu 😅Hile yapıyorsun 😂
Teşekkürler 😅
Bombacı mülayim sjsjssj- +1 yıl
Rica ederim 😀
Limon ye öyleyse 😀
Soran+1 yılLimon mu limon demeeee sjsjsjs
Daha dün izledim bir filmini jsjsjs- +1 yıl
Hangisi😀😀
Soran+1 yılPara para para varlığı bir dert yokluğu yara 😅 Pişmaniyeee sjssjddj of of of ayağıma koydu eşoğlueşşekler sjssjejee
- +1 yıl
Hahau valla en sevdiğim filmlerinden biridir.
Kasayi getirin dedik 😀
Soran+1 yılHeheheh 😅 Benim de yaaa her türlü 😅Of of of bana yıldırım düştü şişeyi getirin sjsjsjssj😅
Soran+1 yılEyvAllah sağolasın 😅Başka bir soruda görüşmek üzere hoşçakal iyi bak kendine 😅
- +1 yıl
Görüşmek üzere
Sen de has bak kendine 😀
Eş kaderdir de sevgili için aynı şeyi söyleyemicem.
23 Yorumla
Soran+1 yılBen ikisi için de aynı şeyi söylüyorum 😅
Soran+1 yılBende saygı duyarım 😅
Teşekkür ederim Allah razı olsun amin inşaAllah çok şükür 😅
Darısı başına hayırlı akşamlar 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılKaderdir bence ama kaderimizi değiştirebiliriz 🌸🌸
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet her türlü 😅 Kader kulun çabasına bağlıdır zati 😅
+1 yılkader ise çok kötü kaderim var demektir aşk yönünde yüzü hiç gülmemiş bir insan olarak.
21 Yorumla
Soran+1 yılBenim de hiç gülmedi bir ay öncesine kadar 😅
Elinden geleni ardına koyma yap yapıştır gitsin 😅
Gönlünce olsun 😅
Karsina cikmasi kader ama onunla bir omur gecirip gecirmemek kisiye bagli..
21 Yorumla
Soran+1 yılHepsi kader hepsi kişiye bağlı..
+1 yılBen her şeyin kader kısmet olduğuna inanmıyorum
21 Yorumla
Soran+1 yılNeye inanıyorsunuz peki😅
Nedir yani😅
Kader kulun çabasına bağlıdır Nasip kısmet sensin şans kişinin kendisidir 😅
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayatta herşey kader değil mi? Evlilikte kaderdir. Nasibinde olan kişi elbet birgün karşına çıkar.
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet kaderdir. Evlilikte kaderdir. Cüzi iradedir. Son dediğine katılmıyorum 😅
+1 yılKaderdir ancak kişi seçim yaparak belirler kaderini.
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de her türlü 😅
- +1 yıl
☺🌺🌷
+1 yılYa kaderim kimse hadi ugrastirmayin beni bekletme gel hadi 🤣🤣🤣👍🏿
15 Yorumla
Soran+1 yılArmut piş ağzıma düş yok 😅 Boş boş beklemek istemek durmak ile olmaz 😅
Kader ikiye ayrılır, ihtiyari ve ızdırari kader olmak üzere ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..- +1 yıl
İevet biliyorum fakat bir laf var ya ölmedim ama ayağa kalkacak gibi de değilim.
Soran+1 yılKolayı zor zoru kolay eden kişilerdir imkansız diye bir şey yoktur imkanları imkansızlaştıran insanlardır 😅
Yapabilirsin😅 Kendine inann gönlünce olsun 😅- +1 yıl
İllaki. ☺️ Kendime inancım ve sevgim sorgulanacak seviyenin üstünde sagol seninde 🤣
Soran+1 yılEyvAllah 😊
Ne güzel 😅
Daim olsun 😅
İyi akşamlar 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılKaderdir tabi ki de. Ama biraz da bizim belirlediğimiz bir kader.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum kesinlikle her türlü 😅 Gönlünüzce olsun
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Kadere inanan da sonunu kabul etmiş bir kanser hastası gibi birşey.
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum 😅
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Hiç bir şey kader değildir. Hepsi özgür irade ile seçimdir.
11 Yorumla
Soran+1 yılHer şey kaderdir seçimler de kaderdir 😅
+1 yılBence degil yaa. Evrende o kadar da onemli degiliz gibi geliyor. Milyarlarca insan var ve senin dogdugun cografyada asik olacagin potansitelde bir suru kisi vardir ama sen biriyle tanisma firsati bulursun.
11 Yorumla
Soran+1 yılBencesi sencesi önemli değil aslında 😅Doğru tektir kişilerin doğruları doğruyu doğru olanı değiştirmez..
Önemliyiz, insan Allah'ın yarattığı en üstün varlıktır..
Evet var var tabiki zaten kader kulun çabasına bağlıdır 😅
Tabiki kaderdir öyle bianda çıkıyor ki anlam veremiyorsun
15 Yorumla
Soran+1 yılHımm 😅 Diyorsun peki kader nedir biliyor musun kaça ayrılır 😅Anlam verememek bazen güzel
Soran+1 yılHımm, hemen hemen olabilir😅
Hemen hemen her şey kaderdir şu an senin soruma gelip görüş atman ve de görüş yorumuna geri dönüş yapman 😅
Rabbim biliyordu ama tercihi sana bıraktı sen geldin 😅
Soran+1 yılEyvAllah gönlünce olsun 😅
+1 yılevet ama eş kaderdir onda da tek seçenek yoktur aslında bır kaç seçenek arasından biz seçeriz ama o bir kaç kişi kaderde vardır zaten sevgili kader değil genelde imtihandır
21 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum 😅
Eş ve sevgili kaderdir 😅
Biri kader diğeri değil mantığa aykırı 😅
Birkaç seçenek ne güzel insanlar biri bulamıyo😅
Boş boş beklemek istemek ile olmaz 😅 Armut piş ağzıma düş yok 😅
Her şey imtihandır
+1 yılEvet eşimiz kaderimizde yazılıdır.
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet her türlü 😅Yia sevgili 😅
Biz sizin kaderimizi seçimlerinize göre belirledik.. yani kader bir parkur 3 yol var biri öldürüyo diğeri süründürüyo diğeri yaşatıyor. 1 i seçtin gibi...
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum kesinlikle hayırlısı 😅
Gönlünüzce olsun 😅
+1 yılBizim Gibi İyi Niyetli, Temiz Kalplilerin Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Olmaz. Anca Kötü Kalpli, Çar, Çakal, Azı Küfür Dolu, Sürekli Cinsellik İsteyen, Abaza Olanların Sevgilisi, Arkadaşı, Dostu Oluyor.
@kedimbenveyatagim13 Yorumla- +1 yıl
Ben ne alaka 🙄
- +1 yıl
@KedimBenVeYatağım Haklı mıyım?
- +1 yıl
Bilemeyrum
+1 yılkaderdir, en nihayetinde elektrik alma söz konusu, elektrik alamadım diyorlar kime göre neye göre bu elektrik
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet kaderdir 😅
Kişilere bağlı olarak değişir farklılık gösterir her şey olabilir hiçbir şey de olmayabilir 😅
+1 yılKader falan değildir. Öyle pişman olduğunuz insanlarla evlenip kaderim buymuş deyip eziyet çektirmeyin kendinize. Ayrılın, boşanın
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır kaderdir
Bence de evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir 😅
+1 yılKötü insan isen iyi insanlara rast gelirsin merak etme ben kötüydğm sevgilim çok iyi bir insandır fünya iyilere oynanan bir tuzaktır
11 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bir şey var maalesef 😅
Önce tedbir sonra tevekkül hayırlısı 😅
+1 yılsevgili değil ama eş kaderdir kaderinde üç şeyi değiştiremeyeceğini söylerler bunlardan biri de evlendiğin kişidir
11 Yorumla
Soran+1 yılSevgili eş ne farkı var? Neden sevgili olunur ki?
Katılmıyorum 😅
+1 yılKarşımıza çıkması kader, seçimimiz ise bize bağlı...
21 Yorumla
Soran+1 yılSeçimlerimiz de bir kader 😅
Boş boş beklemek istemek durmak ile olmaz 😅 Armut piş ağzıma düş yok 😅
+1 yılBence kadar değil insan seçimlerine göre hareket ederse karşısına illaki biri çıkar
11 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı katılıyorum hemen hemen ancak bu da bir kaderdir..
+1 yılSonuçta kaderimiz de biz yonlendirdigimize göre tamamen tercih meselesidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet evet bence de her türlü kesinlikle amaa bu da bir kaderdir..
Kader kulun çabasına bağlıdır 😅
Nikah, ölüm ve doğum '' şaşmaz ''.
Tabi nikah hususunda irademizin de payı var seçim aşamasında.13 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik cüzi irade de olduğunu düşünüyorum..
Git kendini arabanın önüne at otoyolda 😅
Ne olur?- +1 yıl
Sonucu yazın öğrenelim.
Yüksek ihtimal cana kıymanın bedelini ödersiniz, bizim dünyadan göremediğimiz tarafta :)))
Şaka bir yana, kaderin dua ve tevekkülle güzelleşmesi vardır, bunu düşünseniz zaten kafi çabaya.
Çok kötü bir eşi olacak birinin, tevekkülü ve imanı ile, daha evlenmeden Allah'ın da takdiri ile o kişinin imana yönelmesini konu eden çokça hikaye vardır. Ne büyülü değil mi?
Soran+1 yılSonuç belli değil mi?
Allah akıl vermiş kullanalım diye 😅
Ateşe elini tutarsan yanarsın 😅
Dua ve tevekkül ile olur ancak boktan lokum olmaz. Lokum varken boktan medet umulmaz..
Çok var bokun lokum olmasını isteyen bekleyen boşuna kürek çeken 😅
Genel olarak insanlar armut piş ağzıma düş yapıyor boş boş bekliyor sonra neden olmuyor tabi olmaz 😅
Eşimi ben seçerim ben de dikkat ederim iyi ise benim mükâfatım olur kötü ise de hatam olur 😅
İnce eleyip sık dokumalı 😅
+1 yılBence kaderdir sonuçta o kadar kişi arasından sana geliyor
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet kaderdir
Kendimiz bile bile seçtiğimiz için kaderin üstüne atmak doğru değil
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah Allah 😅
Doğrudur doğru ama anlamıyorlar yanlış anlıyorlar😅
Kaderdir her türlü 😅
Soran+1 yılEvet kaderdir ama herkesin kaderinde evlilik olacak diye bir kaide yoktur bizlere bağlı olarak değişir farklılık gösterir 😊
Sevgilik ve eş kaderdir herkes kendi seçimlerimden yükümlüdür kader diye elimizi kolumuzu sallayıp bekliyemeyiz @unionsra sana katılmıyorum bu sefer kuzi
21 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence insanlar hayatımıza kaderde olduğu için girer ve çıkar ama kaldıysa kısmettir.
08 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum ablacım 😅
Nasip kısmet sensin şans kişinin kendisidir 😅
Hiç kimse hayatıma benden habersiz izinsiz giremez 😅
Hayırdır yani😅
😅
Soran+1 yılAllah Allah ya 😅
Kafam karıştı valla abla 😅
Gönlünce olsun 😅
Soran+1 yılEyvAllah ablacım amin inşaAllah 😅 Ricalarrr ve teşekkürler 😅
İyi akşamlar😊
Soran+1 yılSağolasın ablam 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılKriterlerin yoksa mantığın yoksa saçma sapan dürtülerle her önüne çıkana olur diyorsan kader
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum hiç alakası yok 😅
+1 yılseçebiliyorsan kader değildir..
33 Yorumla
Soran+1 yılAllah Allah niyeymiş 😅
Kader ikiye ayrılır, ihtiyari ve ızdırari kader olmak üzere ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir..- +1 yıl
kader nedir? bir tanımlar mısın
Soran+1 yılYazdım ya 😅
Kader yukarıda yazdıklarımdır...
Aşk İlişkileri konusunda 340 cevap paylaştı. Kader değilde keder gibi
37 Yorumla
Soran+1 yılNiye ki🤔
Soran+1 yılDertlerden kurtulmak için de çok iyi bir yol 😅
Düşündüğüm bir çok şey vardı 😅
Şimdi hiç umrumda değil sadece aşkım 😅
Alayının canı cehenneme 😅dünya umrumda değil 😅
Soran+1 yılBen de mutluyum sanıyordum hiç mutlu olmamaşım dedim kendi kendime aşkımdan sonra 😅
Yine de gönlünce olsun madem öyle 😅
Soran+1 yılRicalarrr ve teşekkürler...
+1 yılEş kaderdir sevgili değil
25 Yorumla
Soran+1 yılSevgili neden değildir 😅
- +1 yıl
Bunlar her insanın kendi elinde olan küçük seçimler
Soran+1 yılKader de öyle işte kulun çabasına bağlıdır 😅
Hayırlı akşamlar 😅 Gönlünüzce olsun 😅- +1 yıl
Evlilik için kulun yapabileceği bir çabası yok. Peygamber duasıyla bile değişmez sizin evleneceğiniz kişi
Soran+1 yılAilene sorsana nasıl tanışmışlar😅
Biz burda tanıştık biz istedik ve evleneceğiz evlilik üstüne ciddi bir başlangıç ile 😅
Kader ikiye ayrılır ızdırari ve ihtiyari ızdırari kaderde kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır..
İstediğime şans veririm istediğime yol veririm bu benim elimde 😅
Dua ile olmaz her şey bende bunu biliyor ve inanıyorum 😅
O başka konu 😅
İstersek kaderimiz istemezsek cehennem
21 Yorumla
Soran+1 yılİstemek ile olmaz 😅
Kimi eşler yeryüzünde cenneti kimi eşlerde cehennemi yaşatır 😅
+1 yılKesinlikle nasip ve kader
21 Yorumla
Soran+1 yılNasip kısmet sensin. Şans kişinin kendisidir..
- Devamını Gör (89)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat