+1 yılHem de Güvensizliğin en baş göstergesidir zaten her zaman söylüyorum aşk demek ne demek evlilik demek ne demek bir şeyleri paylaşmak demek ortaklaşa kullanmak demek bir de duygu paylaşım demektir yani Hem maddi hem manevi bir şeyleri ortak paylaşmak veya kullanmak demektir ortada Zaten evlilik sözleşmesi varsa olay Bence biter yani ben olsam öyle bir yere direkt terk ederim
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenirken beyinlerini kullansalar sözleşmeye gerek kalmaz paragöz ve çirkef kadın kendini belli ediyor zaten ama erkekler bunu gördükleri hâlde napıyım seviyorum mantığıyla evleniyor benim çok gördüğüm çift var kızın karaktersiz biri olduğu 2 km öteden belli adam arkasında pervane ama sonra evlenip boşanıyorlar yok efendim kadınlar şöyle kadınlar böyle birine evlilik sözleşmesi gibi bir şeyi teklif edebilecek cesaretiniz varsa zaten o kadının çirkef ve kavgacı olmadığının sizi gerçekten sevdiğinin farkındasınızdır derdi para koparmak olan kadınlara kimse sözleşme diyemiyor bile olan masum kadınların onuruna oluyor
10 Yorumla
+1 yılyorumların çoğunda tedbir denilmiş ama kime göre neye göre belirtmemişler. Misal kadın için tedbirse ve bu tedbirde nafaka dışında erkeğin evlenmden önce yaptığı mal varlığına el konulmada varsa tedbirden ziyade mal çalma olayına girer. Tedbir erkek içinse herhangi bir durumda boşanma sonucunda kadına nafaka dahil hiçbir şey vermeme durumu söz konusu varsa bu da açık açık şeref.. sizl.. iğe girer. Neye göre kime ggöre tedbir. Benim açımdan gereksiz bir şey ve hayatıam aldığım kişi benden bir sözleşme içsterse o an yolları ayırırım zaten biter. Evlilikte karşılıklı güven yoksa zaten evlenmesin sözleşme isteyenler.
00 Yorumla
İnsanlar 30 yıllık eşlerinden boşanıp mahkeme kapilarinin müdavimi oluyorlar. Evlenirken kimse islerin bu noktaya geleceğini bilemezdi. İnsan değişen bir varlık ve evlilik sözleşmesini doğru buluyorum. Bunun guvenmeyle bir alakası yok. Tedbir iyidir.
21 Yorumla- +1 yıl
Bence de.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. evlenmeden boşanma ihtimalindeki çıkarlarını gözeten birini hayatıma almam...
karşı tarafa küfür resmen60 Yorumla
+1 yılKarşi tarafin güvenini kazanmak bence daha önemli. Sozlesme olmazsa, ufacik bir tartismada adam surekli param gitti gidecek kaygisi yasayacak, bu kafayla adam calisamaz da, islerini verimli yapamazsa bu da kul hakkidir ki buna sen sebep oldugun icin gunahi sana yazilir. Ben olaylarin her zaman gidebilecegi yere kadar gormeye calisip oyle davranirim.1 oda dolusu parasi olup bana emanet etse kurusunu izinsiz almam. Kimsenin malinda parasinda gozum yok Allah'a şükür. Sozlesmeye istedigi maddeyi ekleyebilir, bu demek olmuyor ki benim karsiliginda bir istegim olmayacak 🙃 maddi konuda bir sey talep etmesem de benim de o maddeye bedel tek bir istegim olacaktir.
Biz de enayi degiliz da 😉10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Ben tedbir gibi görüyorum ki şu zamanda bir erkek olsam ben de yapmayı mantıklı bulurdum. Artık keyif için, nafaka için evlenip boşandıktan sonra krallar gibi yaşayan kadınlar moda oldu. Neden bir kadının beni param için kullanmasına izin vereyim ki. Zaten eğer kadın da akıllı ve mantıklı bir kadınsa bunu mantıklı bulur. Adama güven verir ve onunla parası için evlenmediğini kanıtlar.
35 Yorumla- +1 yıl
@mylove01 kesinlikle.
Şahsen benden bunu istese ilerideki eşim aşırı mantıklı bulurum, asla alınmam ve sözleşmeden çekinmem. Çatır çatır imzalarım. Ama bak şu anda aklıma bir de erkek tarafı geldi. Belki adam da kendini güvene alıp rahat rahat boşayabilmek için böyle bir şey yapıyor. O da olabilir. Ama yine de sözleşme mantıklı bence. - +1 yıl
@mylove01 ya zaten kim ünlülerinki gibi marjinal ve yüzsüz bir hayat yaşıyor ki? Ama olmuyor değil. Kadınlar sırf nafaka için evlenip, bütün altını parayı alıp boşanıp dolandırıp kaçıyor. Boşa erkeklerin adı çıkmış. Kadınlar da az değil. İnsanın içi iyi olcak yoksa kadınmış erkekmiş hiç farketmiyo artık.
+1 yılHa ha ha o kadar tedbirli zengin karizmatik bir ile tanışmadım tanışsam ve böylesi bir istek de bulunsa umursamazdım özgüven kariyer ve saygın bir hayata sahibim
Genelde zengin işadamı falan yapıyor tedbir amaçlı tabi ki o kadar maddiyata sahip ki kim olur ise kendini korumak zorunda 🎉20 YorumlaYani eğer alınacak bir tedbir varsa ortada bir güvensizlik de vardır. Güven duymadığımız için zaten tedbir alırız. O yüzden hani sözleşme falan saçma şeyler. Neyin garantisini alma çabasına girebilelim ki? Ortada şart varsa aşktan eser yoktur.
22 Yorumla- +1 yıl
Hani kişiden kişiye göre değişiyor tabi. Bu olmayınca fırsat bilip soygun yapanlarda var hani. Güven önemli hani dediğin gibi 😄
+1 yılKişilerin düşünce yapısına göre her ikiside.
Her iki düşünce ve bakış açısı aynı kapıya çıkar, güvenmediği için sözleşme yapar, güveniyor olsa da tedbir demek olurda bir gün bir sorun çıkarsa düşüncesi demek minikte olsa bir güven zafiyeti var demektir.
Evlilik mal mülk ya da para mevki için yapılmaz, yapılmamalı. Temiz duyguları kaybetmemek için sevgi için, saygı, sadakat, aşk daha bir çok güzel şey için olmalı. Bir ömür yoldaş olmak için olmalı.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 990 cevap paylaştı.
+1 yılTedbirdir bence. Cunku (bazi insnalar icin söylüyorum) Asiri yuzsuz olup resmen eski kocalarini somurmeye, onun ustunden hayatini devam ettirmeye calisiyor bazilari. Ozellikle cocuklari varsa. Ama zaten sorumluluğunu bilen insan kendi cocuklarina sahip cikip onlarin zaten masraflarini ustlenebilecek, çocuklarını acta acikta bırakmayacak bir karaktere sahiptir.
10 Yorumla
+1 yılHayatıma sözleşme ile birini almam, bu teklifle bana gelen biriylede beraber olamam. Kendince haklı sebepleri olabilir ama bu kadar maddiyatçı bir düşünce tarzına sahip bir insanlar bir ömür geçmez yapana ve kabul edene diyecek sözüm yok ama ben ne yaparım ne de kabul ederim. Güvensizlik ve çıkar gözeten bir bakış açısı olarak geliyor bu bana.
10 YorumlaIcerisinde güçlü bir güvensizliği barındıran tedbirli olma çabasıdır sözleşme.
Evlenmeden evvel boşanma üzerine kafa yormak yerine neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyoruma kafa yorarak çözüme ulaşmak bize uzun vadede sağlıklı ve uzun soluklu bir iliski kazandirir.11 YorumlaEvlilik sözleşmesi bir hakarettir ve asla kabul etmem, karşısına sunmam. Bu kadar şüphe ediyorsam veya tereddüt yaşıyorsam, hayatıma dahil etmem.
20 YorumlaEvlenmeden önce belirli bir refah seviyesine sahip insanlar için gayet mantıklı bence. Çünkü boşanmayı fırsat belleyip karşısındakinin yıllarca çalışıp didinip edindiği ya da ailesinden kalma maddi varlığın üstüne konmaya çalışan çok insan var. Tabiki herkes bunu güvenceye almak ister. Nitekim İnsanlar çirkin yüzünü ayrılıklarda gösterir.
11 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum
+1 yılGüvensizlik cepte.
Evlilik konusunda tedbir almanın altında da kendini düşünmek yatar.
Kendini düşünen bir insanın sevgisi olmamıştır.
Sevginin içinde de güven bulunur.
Nereden tutarsan tut elinde kalır yani...10 Yorumla
+1 yılTedbir iyidir🤗
Kendimden başka kimseden asla emin olamam kii kimse olamaz büyük hayal kırımlıkları yaşamamak adına çok güvenmeyıp tedbir almak iyi olurduu🤗
Ama tabısıı bu sozlesmeye psikolojik sartlarda eklenmelı pek parasında degılım 😂10 Yorumla
+1 yılTedbirde güvensizlik değil mi zaten, insan aşık olduğu kişiye rağmen geleceğine tedbir görür mü..
16 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
Ben duygusal bakıyorum olaya, aşık olduğum insanla biteceğini düşünmek bile istemezken karşı tarafın çıkarlarını düşünmesi kırıcı, mantıken ise yapılsa bile pek umrumda olmaz direkt imzalarım sözleşmeyi, ama dikkatimi çekti, yorumun birine aradığım yorum yazdın bana ise haklısın diyorsun fakat tamamen başka görüşler yapmışız. Gerçek düşüncen ne? Hangisi haklı
- +1 yıl
Sen kalben haklısın, o mantıken haklı. Benim olaylara bakış açık kalben %49 mantıken %51
- +1 yıl
Ali
- +1 yıl
Asi
- +1 yıl
Sinir bozucu ama güzel sh
Ne yazık ki güvensizlik. O işi sözleşmeye çevirince siz, bir şirket kurmaktan farkı kalmıyor pek. İnsan sevdiği birine sonsuz bir güven hissi ile kendini bırakmak ister.
10 YorumlaBirbirimize güvenmiyoruz ama evleniyoruz.. Sanki şirket kurarmış gibi sözleşme imzalayıp evlenmek bana göre saçmalık. İki insanın arasındaki bağ ancak bu kadar mekanik bir hale dönüştürülebilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılOlasi durumlara karşı tedbir aslında. Sonuçta boşanma durumuna gelmeden bir geçerliliği yok. İyi birsey ama insanlık hala öcü gibi görüyor...
20 Yorumla tedbir'dir ben zaten ayrılırsam kızı ortada bırakıcak halim yok illaki maddi yönden yardım ederim (tabi aldatmıyorsa)
20 YorumlaParan pulun evin barkın araban arsan şirketlerin varsa güvenlik. Yoksa saçmalık.
FAkirlerin hayatında olmayan bir konsept, zengin olayı yani20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı.
+1 yılBence kesinlikle evlilik sözleşmesi kanunen zorunlu hale getirilmelidir, kadın cinayetlerinin önüne geçmek için bir fırsat olabilir bu bence
20 Yorumla Evlilik sözleşmesi bir nevi güvensizlik göstergesidir. Size güven vermeyen birine evlilik sözleşmesini imzalattırmadan önce evlenmeyi bir kez daha düşünmeniz gerekir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 12,5b cevap paylaştı. Ben yaparım. Bende zengin mal varlığı olan kişiylede yaparım. Sonradan gelip onun parasına konacak değilim. İstememde
20 Yorumla
+1 yılHesap kitapla evlilige baslanirsa ayni aesapla biter.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. tedbir olabilir, aslında Türkiye'de evlenmek isteyen her erkek yapmalı bunu. Resimde mağdur olan kadin gibi gözükse de aslında mağdur olan erkektir.
20 Yorumla
+1 yılGüvensizlik.. insan sevmediği birisiyle neden evlenir ki
30 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Bence tedbir çünkü insanın bu hayatta ne duruma düşeceği bilinmez.
SİYAHSANCAK10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılevlilik sözleşmesi bizde yok. mal rejimi sözleşmesi var. ve adı her ne olursa olsun güvensizliktir bana göre
10 Yorumla Güvensizlik olabilir ama bana daha çok aç gözlülük ve fırsatçılık kendini garantiye almak gibi geliyor.
10 YorumlaTabii ki ilk başlarda hemen özellikle belirtirlerse güvensizlik ama herkesin hayatı farklıdır tedbir de olabilir.
10 YorumlaKimse kusura bakmasın ama bu 0rspu.çocukluğundan başka bir şey değil güven bir ilişkinin temelini oluşturur güven yoksa ne diye evleneceğim ki?
10 Yorumla
+1 yılGüvensizliktir tabi, Güvenmediğim bir insanla zaten evlenmem, bunun tedbiri olamaz bence... Hayatıma aldığım kişi evlilik sözleşmesini hak etmez.
10 Yorumla
+1 yılBence tedbir çünkü boşanmak da hayatın bir parçası ve bir insanı tamamen yok etmeye yönelik haksızca davalar görülebiliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizliğin dik âlâsı... Asla kabul etmem. Güvenmediğim adamla o masayada oturmam
20 Yorumla
+1 yılİş sözleşmesi gibi geliyor bana iş biter ortaklık biter
20 YorumlaOnume evlilik sozlesmesi konulursa o dugun iptal olur
12 Yorumla- +1 yıl
Sen de gelinliğini çıkartıp yol alirsin
+1 yılİnsanlar o kadar bozuk ki bence iyi bir tedbir. Önce kendin sonuçta
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yıl60 senelik bir avukat tanıyorum baktığı davaların yüzde 80 i güvene dayalı ilişkilerden
10 Yorumla Evlilik sözleşmesi yapanlar Sadece para için evlenenlerdir
10 Yorumla
+1 yılEvlilik ile ilgili fikir yürütmek bile yorucu artık..
10 Yorumlakadın dayak yememek erkek donu gö. ttnde kalsın diye yapıyor
10 YorumlaGüvensizliktir, evlilik sözleşmesi isteyen birini hayatıma almam.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,9b cevap paylaştı. Güvensizlik, güven olmayan İlişki ise yıkılmaya mahkum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20b cevap paylaştı.
+1 yılÜnlüler için tedbir de sıradan insanlar için güvensizlikten başka bir şey değil...
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizliktir tabi ki de. İnsan güvenmeyeceği biriyle neden evlenir ki?
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılAltın avcılarının bu kadar çok olduğu bir devirde tedbirdir aslında...
10 Yorumla
+1 yılBu devirde tedbir. Çok düğünden bir kaç gün sonra terk edilen arkadaşım var.
10 YorumlaDışardan güvensizlik gibi duruyor olabilir ama bu kadar büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 460 cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizliktir.
Evlendiğim adamın çok ciddi malvarlığı olmadığı sürece sözünü bile ettirmem.10 Yorumla
+1 yılYaşadığımız zamanın şartlarını göz önüne alıp biraz gerçekçi olursak tedbirdir bence.
10 Yorumla
+1 yılGüvensizlik ama ne bileyim bu yeni duzen (sizlik) buna mecbur bırakıyor insanlara güven olmaz.
10 YorumlaBu bir tedbir ama kişi bu tedbiri alıyorsa zaten güvenmiyordur. Yani birbiriyle bağlantılı.
10 Yorumla
+1 yılTedbir ve bence gerekli hele ki günümüzün evliliklerini göz önünde bulundurursak
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBenim tasvip etmediğim birşey.
Ama bazı evliliklerde gerekli olabilir.10 Yorumla Sozlesme guveni saglar.
Sozlesme olmasada mihir hesabi yapilmiyormu?10 YorumlaGüvensizlik. Güvenmiyorsanız evlenmeyin bu kadar basit.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik sözleşmesi sana güvenmiyorum demektir.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılTedbir sen calis cabala karsindakinin birseyi yok ona ver
10 Yorumla Güvensizlik bence. Güvenmediğin insanla da evlenmemelisin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılTamammen güvensizlikten ilişkiyi zedeler zaten güvendiğin insana biyle birşey teklif edemezsin o zama güvendiğin biri ile ne den evlenebilirsin ki asla kabul edilemeyecek bir hatadır evlilik sözleşmesi
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 401 cevap paylaştı. İlişkiler şirket kurmak gibi bir şey olmadığı için çok saçma. Karşındakine güvenmediğini söylemenin farklı bir yolu.
00 Yorumla- Devamını Gör (148)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar