öncelikle sorduğun soru ve yapmış olduğun açıklama için tebrik ediyorum. gelelim konu hakkında ki düşüncelerime ;
bu tür olayların topluma ve özellikle yeni nesle (sosyal medya , tv dizileri vb. ) bilinçli olarak empoze edildiğini düşünüyorum. sabahtan akşama kadar tv'ler de oyunculuk vasfı sıfır insanların sürekli aynı senaryo kişi ve mekan değişikliği ile (zengin iş adamı gençler onun yanında işe başlayan fakir kadınlar hiç işe gitmeden çalışmadan bitmek tükenmek bilmeyen servetler villalar arabalar vs. ) ve genellikle sosyal medya fenomenlerinin özellikle kadınlar için söylüyorum yapmış oldukları açık seçik paylaşımlar ve elde ettikleri gelirler yeni nesil daha lise çağın da olan bir çok kızımızın gelişen dünya ekonomisi ve her gün ortaya çıkan binlerce teknolojik ürünleri elde etme çabası ve bir çoğunun ailesinin bunu karşılayacak ekonomik gelirin olmamasından bunları elde etmenin kısa yolları olarak özenti olarak gördükleri kişilere benzeme ve onların yolundan ilerleme sevdası yüzünden ahlak dışı şeylere başvurup isteklerini karşılama çabası, erkeklerin geçmişten bugüne gelen erkektir yapar nede olmasa sözünden gelmekte olan ve hala aileler tarafından kızlara karşı kısıtlama yapılırken erkeklere daha serbest yetiştirme sağlanmasından, belki tepki alacak söylediğim şey ama kadınların sosyal yaşama daha çok katılım gösterip ekonomik özgürlüğünü de eline alınca ( ben kesinlikle belli meslek gurupların da kadınların olmasını kesinlikle istiyorum ) evlilik olayından ve bir kişinin eline bakmak onun hükümdarlığı altında yaşamak istememesi nedeniyle toplumda evlilik oranların düşmesi ( okul ve ekonomik özgürlük elde etmek yaşı da bayağı ilerletiyor ve seçicilik çok artıyor) bu düşüşün olması ve insanın doğasında olan nefsi duygularının çok yoğun şekilde bastırması sonucu büyük bir kesim bu olaya bulaşıyor ne yazık ki..22 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle geniş kapsamlı bir neden listesi olmuş çok doğru kanılar... ellerinize sağlık
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 505 cevap paylaştı. Tbrk ederim aklı basında bir soru.
Bunun bir cok sebebi var
Şeraat yok.
İnsanlar aile terbiyesi namus ögrenimi yok
Diger dunya ülkelerine özenme.
Her kadını orus... her erkegi pi... görme.
Sevgi yerine cinselliği isteyen kişilere asık oldum diyip izin verme.
En önemlisi ise şu
İman zayıflıgı.
Toplumun duyarsızlasması.
Şu suriyeliler ilk geldiklerinden 2 yıl sonra parkta sevişiyordu ortalıkta gidip seslendim beni tuttular guvenlık bile elleme dedi.
Böyle sacma bir toplum yapısında yarın herkes sokakta zinayapavcak. Hatta Şu an karısını kızını elaleme si... trip izleyen bile var bu dahada özgur hayat prensibi ile yayılacak.
Hakteala hazretleri inşallahutela bizi bunlardan uzak tutar bize yardımcı olur.
Nefsimize ve imanımıza hakim olmayı nasip eder.38 Yorumla
Soran+1 yılInşallah. Dediklerine katılıyorum.
Soran+1 yılAmin hiç birimizi ayırmasın ama biraz daha sakin olmayı dene lütfen olur mu insanlara bu şekilde bir şey anlatamayız tam tersine onları soğuturuz
Soran+1 yılTeşekkür Ederim desteğin için yine de onlar yanlış diye bizde yanlıs davranmamalıyız. Tekrardan sağol ama biraz daha sakin ol lütfen 😂
Soran+1 yılRica ederim
Sebebler Nesil farklılıkları, insanların hayatlarının kolaylaşması klâsik aile düzeninden kopuş, kadınların ekonomik özgürlüğe kavuşması, küreselleşme sonucu tek tip yaşam felsefesi ve bunun dayatilmasi, rol model insanlar yaratılması, insanların fast food hizli yaşayıp çabuk tüketmesi sonrada boşluğa düşmesi Dünyanın en zor coğrafi ve siyasi bölgelerinden birindeyiz ve 100 yıldır nerdeyse hiç savaş görmedik tartıştığımiz şeyler basit politik çıkar kavgaları 100 yıl önceki atalarımız günlük ekmek yiyecek derdindeydi biz nelerleuğraşıyoruz
30 Yorumla
+1 yılÖzenti gençlik ve saçmalıkları..
25 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım biraz daha acar mısınız
- +1 yıl
Yani demem o ki.. ülkede yayın organları ve sosyal medyaya bakarsak herşey anlaşılıyor.. gençlerin özen duyması için.. para şan şöhret zina için her yol mübahmış gibi gösteriliyor.. ve bunun bir çok örneği olan insanlar da var.. ee gençlikte o yapıyor bende diyo ve kolay yolu tercih ediyor lakin sonrasını düşünmeden..
Soran+1 yılKesinlikle çok doğru ve yerinde bir yorum teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim..
- +1 yıl
Teşekkürler.. 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Hıc bır sekılde normal degıl sadece karakterlerı oturmamıs kısıler ıcın normal gorunebılır. Iradesıne ve beynıne hukmedemeyen ınsanlar hayatlarında hıc bırseye sahıp olamazlar.. Ve ben bu tarz seylerın cahıl ve egıtımsız alt tabaka kesımde daha fazla oldugunu gözlemlıyorum zaten tv programlarına bakarsanız ne kadar cahıl ınsanlar arasında carpık ıliskılerıoldugunu görmek mumkundur. Bır tane zengın egıtımlı aılede bu tarz seyler duydunumuzmu cok nadırdır bu ıslerın ana kaynagı saglıksız aıle bagları ıcınde yetısmıs ınsanlardır
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. Güzel bir soru sormuşsunuz. Cidden ahlakı ayaklar altına aldık tamamen. Kızlarımız da aynı erkeklerimiz de. Dediklerinize tamamen katılıyorum. Bir kız kocasıyla; bir erkek de hanımı ile tutuşur, konuşur, arkadaş olur ve cinsel ilişki yaşar. Toplum, cadde, sokak, iş yerleri bozuk olunca uydum kalabalığa yaparak zinaları normallaştiriyor. Allah'ım bizleri korusun.
15 Yorumla
Soran+1 yılAmin
Soran+1 yılMüslümanlığı her alana taşıyarak yani şöyle bir hoca namaz kıldığında faiz yemediğinde insan lar zaten hoca der geçer ama toplumun önde gelen insanları ya da herhangi bir yerinde karşılaştığımiz islami bir haraket davranış vs insanları etkiler. Ornek verecek olursam avukat bir insan avukatlığı yapıp islamı daha fazla yaya bilir insanları etkilemesi ve bilinçlendirmesi daha kolay böyle böyle islami yaşayarak toplumu düzeltebiliriz başka türlü zoe
Soran+1 yılAmin cümlemizin yardımcısı olsun
Avrupa gibi olduk ne güzel iste olmayan yönlerini aldık olan yönlerini bıraktık ondan sonra buna medeniyet modern dedik sadece kadında namus yoktur kadın yapiyorsa kadına ne deniyorsa erkege de deniyor adam insan olan namusunu bilen koruyan kollayan zaten müslüman insan hic yapmaz zaten kadinlar icin tecavüze ugrayinca namusum bekaretim gitti diye carlarlar ama kendi istekleriyle onun bunun altina yatinca da sevgilim seviyorum namusluyum ahlakliyim diye gezerler
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılİslamiyeti idrak edemeyenlerin uydurduğu safsatalar işte. Hesap günü ama ben özgürdüm kime ne yaşadığım cinsellikten derler artık.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle olacak malesef farkında değiller
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılzinayı normalleştirmedik insanlarda ALLAH korkusu yok şu an ki jenerasyondada ateizm yaygınlaşıyor
21 Yorumla
Soran+1 yılDoğru haklısın
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllahtan korkan her insan, bu tur seylere dikkat eder. Ama, bence evlilik artik daha gec yapiliyor ve hormonlar da tavan yapinca insan kendini tutamiyor bence bu yuzden kaynaklaniyor.
22 Yorumla
Soran+1 yılBiraz bunun etkisi var elbette ama her girdigin ortam kötü diye ya da hormonların var diye her şeyi yapamayız ki.
Cevap sahibi+1 yılTabi tabi aynen oyle, ben sadece bu nedenden olabilir diyorum. Yapip yapip hormonlar napalim diyemeyiz
+1 yılHmm diyosun ki..
Evlenelim sonra zina yapalım
Sonra esin seni istemesin ten uyumu vs diye sonra.. eee esim beni bosadı ben simdi evlenemiyecek miyim diye kır dizini otur evde ? Böyle mi olmalı senin için ? Dul bir kadin olarak mutlu yaşayabilir misin ne kadar yasayabilirsin.. ? Bu sistem yeni nesille ortadan kalkacak artık buna alışmaya calış.. artk 14 yasnda cocuk avm de liseli kızı tuvalete atıp neler neler yapıyor yeni nesil böyle netfilx vs sosyal medyanın da etkisi tabii ki büyük ama her şey ailede bitiyor..04 Yorumla
Soran+1 yılKatılmıyorum aşkımız bitti diye boşananlar daha Çok yani Evlilik bundan bitmez
- +1 yıl
Esinle anlasamıyosun adam siddet uyguluyor ne yapican öyle bir ömür geçer mi?
- +1 yıl
Senin gibiler bu kafada olduğu için hep müge anlı'ya gidiyorlar orada izliyorun onları.. bu kafa yapın hoş değil
- +1 yıl
Ne diyorsub ln moal sen?
Dngil evlendikten sonra zaten zina olmuyor cahil eş.. k bide aklı varmıs beynı varmıs hadi gectim bilgisi varmıs gibi bos konusuyor balta.
Namusula serefiyle evlenip helal olan bunca zamanda kimse ten uyumu diye sikayet etmedi. kimseyle konusmadıgın belli. Gri zkalı bari bos cene yapma sus
+1 yılZinayi normalleştirmedik aslinda azgin ve kendinden geçmiş gerizekali insanlarin çikarttiği bir akim bu, sanki marifetmiş gibi.. Aydinlik beyinleri bekliyor karanlik bir gelecek bu böyle giderse..
10 Yorumla
+1 yılDaha doğrusu niye evleniyoruz ki biz o zaman evlen boşan evlen aldat böyle bir devirde yaşıyoruz ne zinası zina bile onun yanında az kalır.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılel ele tutuşmayı normal saymayacağız da neyi normal sayacağız? Temiz sevgi konusunda katılıyorum. Evlenmeden yaşanmamalı, buna da katılıyorum. Ama kişiler Müslüman olmak zorunda değiller. Müslüman değillerse zina kavramını kullanmak ne kadar mantıklı
07 Yorumla
Soran+1 yılZina kavramı incildede tevratta da budistlerdede var tüm dinler bunu böyle görüyor zaten
- +1 yıl
Almanya'da inançsız %30 civarında nüfus var diye biliyorum. Japonya'da inançsızlık %70 civarı diye biliyorum.
Soran+1 yılGerisi peki? Gerisi neden bu halde
- +1 yıl
ha ben bu arada zinayı doğru bulmuyorum. Ama insanlara karışırsan onların da karışma hakkı doğar.
Soran+1 yılBen insanlara karışmıyorum sadece eskiden bunu yapan bile hatasını kabul eder gizliden yapardı kimsenin toplumun ahlakını bozmaya hakkı yok
- +1 yıl
Biz Müslümanız peki haramlara çok mu dikkat ediyoruz? hayır dinden uzaklaşıyor insanlar. Hatta kendini Müslüman olarak tanımlayan insanlara yaşadıkları hayatın dine aykırı olduğunu söylesen ve zorlasan dinden çıkarlar. Sözde gerisi inanıyor. Ama açıklasan inanmazlar. Mesela kadınlara kuma desen 4 eş desen hemen kıvırmaya çalışırlar. Biraz daha birkaç konuda zorlasan dinden çıkan kesim olacaktır.
Soran+1 yılSeni bilmem ama ben uymaya çalışıyorum tabikide elimden geldiği kadar
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılYavaş yavaş ahlâkî değerler kayboldu. Utanılacak şeyler normalmiş gibi ulu orta yapılıyor. Toplum iyice yozlaşti.
10 Yorumla ABD'nin ahlaki değerleri ve kültürleri yok etmek için planladığı Y kuşağı projesinin tesirleri bunlar. Madonnayla başladılar bu işe bizimkiler de özeniyorlar işte TV, internet yayınlar vs vasıtasıyla
20 YorumlaAkıl kazık değil ki şeref yoksunlarının poposuna sokasın
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. çok güzel özetlemişsiniz tebrikler ,ülkemizde bir kesım azınlıkda osla seslerı cok cıktıgı ıcın bu yasam tarzını ıstıyor diğer kesımıde yobaz cahıl oalrak nıtelendırıyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbunu olkul zamni arastrdik tartistik yenilen enerjili yiyeceklerin buyuk etkisi varmis eskidende zjna vamis ama bukdar degilmis simdi kadin doymayip ac kalinca 😏🙄sanal alemde buluyor kollu kuvetli birini kinseninde ruhu duymuyor 🙄😏😏
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç doğru değil tabi de.
Evliligide neden bu kadar zorlastirdik acaba. Evler arabalar olmayınca neden olmuyor.14 Yorumla
Soran+1 yılOkuyan bir insan olarak şunu diyebilirim ki kadın okumamışken bu tarz istekleri çok yoktu fakat kadınlar okuyunca onu yapmam bunu yapmam hesap vermem istediğimi yaparım gezerim tozarım osu olsun busu olsun denmeye başladı ve buda bir evliliğin kurulmasına engel oldu ve ayrıca kurulan evliliğin de yıkılmasına neden oldu
Cevap sahibi+1 yılİşte insanlar evlenmeyince. Elbet sapıyorlar. Beşer şaşar demişler. Geriden gelen nesilde bu yoldan gidiyor.
Başka etkenler yok mu var tabi. Aile terbiyesi kişilik vs vs. Neyse işte.
Evlilikkeri zorlaştıran anne babalar da var.
4 senedir biriyle konuşuyorum. okulu biticek. nasil istemeye gidicez diye korkuyorum. Yok babası en kötü memur olsun ev olsun bilemem ne diye düşüyormuş.
Soran+1 yılHayırlısı olsun
Cevap sahibi+1 yılAmin. Sağol
Bunun yüzdenden zaten ne kızlar erkeklere güveniyor ne de erkekler kızlara. Bunu özgürlük adı altında savunup ilişkiler p i ç oluyor kimse görmüyor
20 Yorumla
+1 yılKadına şiddeti tecavüzü nasıl normalleştirdiysek bunuda öyle
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Tamamen yanlış tabiki sen yanlış topluma ayak uydurma kendi hayatına bak
10 Yorumla
+1 yılNamusun sadece kadında aranması güzel bir cümle fakat zina artık eskisi kadar önemsenmiyor hele dinine düşkün olmayıpta kapalı olmayan her türlü günaha giren kişilerin bunları dile getirmesi rahatsız edici herkesin kendi hayatın ve herkes herşeyi yapabilir benim kitabımda zina ddiye bir şey yok neyi istiyorsan yapmalısın.
12 Yorumla
Soran+1 yılSenin kitabın ne?
- +1 yıl
Edebiyatı bilirmisin somut veya soyutu :)
Aşk İlişkileri konusunda 18,3b cevap paylaştı. Hırsızlık bile normal sayılıyor, haramsız iş yapan yok. her şey normalleşti
10 YorumlaHaklılık payin var mesela namusu hep kadinda aramak ve temiz ilişkilerin kalmamasi. Yalnız her cinsellik yaşanan ilişkide yaşayan kişiler memnunsa bizi hiç ilgilendirmez. El ele tutuşmak mesela bu gayet normal bişey ve bundan daha normalide olamaz...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 17,2b cevap paylaştı.
+1 yılsanki herşeyin yaşamak zorunda olduğu sıradan bir şeymiş gibi anlatılıyor. ben yaşamadım arkadaş çok istekliyim ve yaşamadım bu kadar basit.
20 Yorumla Yalan soylemek zinadan daha tehlikeli
Yalan soylemeyi kul hakkina girmemeyi normallestirdik
Zina insan var oldugundan buyana zaten normal bir olgu.00 YorumlaEvliliği zorlaştırıyorlar. Tabi millet zinaya yaklaşıyor. Kim evlenebiliyor şimsi. Hangi parayla düğün yapacak.
00 Yorumla
+1 yılO kadar haklısın ki burada bekaret önemli deyince herkes çemkiriyor artık normal hale gelmiş yatıp kalkmak
30 YorumlaBundan 5 sene önce berberin birinde minibüscü bir abi dediki 5 sene sonra amerika gibi olucaz herşey normal gibi yaşıcaz dedi müneccimmi yaladı ne yaptıysa tam 5 sene oldu
20 Yorumla
+1 yılZina mi normallesti yoksa aldatma mı?
Hırsızlık mi?
Tecavüz mü?
Taciz mi?
Ve bunun sebebi acaba nedir?00 YorumlaSeks yapmak sevgiyi kirletmez, en fazla çarşaf kirlenir. Seksin normalleştiği falan da yok, hâlâ seks yapan insanlara öcü gibi bakıyor iki bin sene öncesinin kafasını yaşıyorsunuz.
36 Yorumla- +1 yıl
o kadar haklisin ki🙏
Soran+1 yılMüslümanım diyen bir. insan bunu yapsa bile haram olduğunu kabul etmeli. Ve ayrıca bence çarşaf maddi bir kirlilik ruhumu kirletiyorsun
Soran+1 yıl*ruhunu
Soran+1 yılBunu normal sayan bir insan zaten dinden cıkmış oluyor evet ama normal saymayan bir insanda yapıyorsa ve toplum ahlakını bozuyorsa bu işte bir sıkıntı var
- +1 yıl
Toplum ahlâkı deyince aklınıza cinselliğin geliyor olmasının bir eksiklik olduğunu ne zaman fark edeceksiniz acaba? Özgür iradesiyle hareket eden bireylerin tercihlerini didiklemek yerine adaletsizliği, hırsızlığı, cinayeti, nefret suçlarını eleştirin belki o zaman "toplum ahlâkı" yok olmaktan kurtulur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha dün konusu oldu ve bana şaşırmışlardı
asıl ben size şaşırdım dedim16 Yorumla
Soran+1 yılYa müslümanım diyen bir insana namaz kılıyor musun diye sormaya başladığımız zaman bu toplum geriye yol aldı zaten
Cevap sahibi+1 yılYani çok ilginç insanlar yattığını bilmem kaç kızla ne yaptığını övünerek anlatıyor ama yapmayana da evliliği bekleyene de ezik gözüyle bakmaya başlıyorlar hatta kızlar bile nerdeyse erkek olarak bakmayacak duruma geldi
Soran+1 yılKesinlikle öyle
Cevap sahibi+1 yılYani durum bu
Soran+1 yılMalesef ki bu
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı artık
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes kendiden sorumlu istediği yapsınlar anacak sonra geçmişini sakamasin şeref yoksunlari
11 Yorumla
Soran+1 yılEskiden bunun bile belli bir gizliliği vardı şu an cami avlusunda bilmem ne yapan insanlar var...
Çünkü normaldi zaten :D zina değil, seks.
Gerçi size her şey zina.00 Yorumla
+1 yılÇünkü millet her şeyi biliyor ve yaşamak istiyor. Kapalı toplum değiliz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılCunku insanlar daha da ozgurlesmeye basladi. insanlarin eskiden de istedigj sey buydu ama eskiden hem toplumsal hem de hukuksal acidan hos karsilanmiyordu artik bunun bir yaptirimi yok.
12 Yorumla
Soran+1 yılNe yazık bize
- +1 yıl
Yo degil niye yazik olsun. cinsellik bir ihtiyactir. birbirine guvenen ve rizasi olan herkes yaoabilir. tabiki 18 yas siniri olmali
Özgürüz diyerek bu durumlara geldik işte
10 Yorumla
+1 yılÇünkü yavaş yavaş kıyamet alametlerini yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılAradığın cevap: nefsi beslemek...
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah'tan dinimizden uzak durduk ondan
23 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle biz dinden uzaklaştıkça ahlaksız bir toplum olduk ve azan her toplum bir gün helak olmuştur sıra yavaş yavaş bize geliyor
- +1 yıl
Maalesef Allah korusun bizi doğru yoldan ayrımasın 🙈
Soran+1 yılAminnn
- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye ne normal kalmış ki...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlarin hepsi normal seyler çünkü. Kendi hayatinizda istemiyorsanız yasamayin ama baskalarinin hayatina mudahale etmeyin. Algi olusturmaya calismayin salin insanlari.
015 Yorumla
Soran+1 yılKime göre normal?
Cevap sahibi+1 yılhayatın doğanın kendisine göre normal. belirli bir kişi zumre ya da inanisa gore zaptirap altina alinamaz hayat. İstiyorsan budist rahipler hristiyan rahibeler gibi yasa. Kimse karisamaz sana ama bunları bize dayatmaya calisma.
Soran+1 yılBen ne budist ne de hristiyan gibi yaşamam. MÜSLÜMAN bir ülkede MÜSLÜMAN gibi yaşarım ben senin yaptıklarına veya herhangi bir insanın yaptıklarına göz yummak zorunda değilim bunu benim önümde yapıyorsan istediğim tepkiyi veririm asıl Sen müslüman bir ülkede yaptığın ahlaksizliklari savunmaya ve normallestirmeye çalışma
Cevap sahibi+1 yılBurada sapkin ve sapik olan bir tek sensin. Bir ülkede insanca yasamak istiyorsan kimsenin hayatina karismadan edebinle yasayacaksin. Cok rahatsiz oluyorsan ülkeden İran'da 2 yil yasa bakayim. kıçına vura vura ayaklarini geri donup tasini topragini opersin ulkenin.
- +1 yıl
Sen bu şekilde tepki verirsen adam da ben de sana göre yaşamak zorunda değilim der. bana göre normal der. O zaman Müslüman olmayan ülkelerde de namaz yasaklansın dese biri ne diyeceksin? Sen Müslüman bir ükede değilsin, bana göre yaşayacaksın deseler Müslümanlara olur mu olmaz.
Soran+1 yıl@olasılıklararenedak bana göre yasamak zorunda demedim benim gözümün önünde yapmak zorunda değil
- +1 yıl
@ayburak Senin dünyana uymayan insanlara eşek diyemezsin. Senin gibi eşekler kendi otlandıkları mera dışında mera bilmezler. sonra da ahkam keserler.
- +1 yıl
@ayburak Dünya senin kabullerinden ibaret değildir.
- +1 yıl
@ayburak pardon ben bunu diğer soruyla karıştırmışım. Özür dilerim.
Soran+1 yıl@ayburak kimseye hakaret etmediğim halde kimseye en ufak bir saygısız yorum yapmadigim halde bu soru bu kadar cevap aldıysa ve bu kadar insan karşı çıktıysa demekki yaraları var kendilerini ispatlamaya çalışsınlar sorun değil 🙂
- +1 yıl
@olasılıklararenedak yv kapa ceneni cahil. Dunya var oldugundan beri yaradan varlıgını söylüyor. Dunyadaki tum bilim adamları musliman olmasalsr bile yaradıcı var diyor.
En basiti darwin
Gözü inceldikce aklım gidiyor beynim yanıyor böyle bir seyi sadece bir yaradan yapabilir diyor.
Yaradan valıgını söyleyip duzen koymus bunun dısına cıkmak sapkınlıktır. Senin gibi bütün kötülükleri meşrulastıran bir cahile bu kadar konusmam bile fazla. Hadi şimdi var git yoluna. Bir yanlıs seyi savunmakla ugrasma. - +1 yıl
@ayburak darvinin öyle bir sözü yok. darvin koyu bir Hristiyanken evrimi gördükten sonra dinden çıkıyor.
- +1 yıl
@olasılıklararenedak :) tbrkler yav. Nerde yanlıs var ögrenmişsin bravooo
Her yalana kanıyorsan sen hapı yutmusun.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılInşallah daha beter olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılInşallah
Ben hic bir sey yasamadim yasayamadim
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir yerden sonra hayat görüşü giriyor, buna da buradan bakmak gerekir
02 Yorumla
Soran+1 yılHayat görüşü eğitimle vs girmez bence hayat görüşü şekillenir ama bu kadar değil
Cevap sahibi+1 yılDemeye çalıştığım şey şuydu:Türkiyede hem "MUHAFAZAKAR" hem de "SEKÜLER" bir yaşam tarzı var. İlçe ilçe veya il il bunu görmekteyiz. İstanbul'da Fatih'e gidersen göreceğin başka bir dünyadır Beşiktaş/Şişli'ye gidersen göreceğin başka bir dünyadır. İdeal olan şudur budur konusuna girmiyorum, siz hangi yaşam tarzını seçerseniz seçin diğer yaşam tarzı da varolmaya devam edecek (kısa vadede bu durum değişecek gibi durmuyor). Neye inanıyorsanız onu yaşayın, nasıl yaşarsan öyle ölürsün diye bir laf vardır tam olarak burada geçerli
- Aşk İlişkileri konusunda 598 cevap paylaştı.
+1 yılel ele tutuşmanın bile normal sayılması derken :D
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElele tutusmanin normal sayılması neden diye mi soruyorsun galiba imam hatip falan okuyorsun
07 Yorumla
Soran+1 yılImam hatip mezunu bir mimarım
Cevap sahibi+1 yılMaşallah tebrik ederim ama birde şöyle bak evlilik yaşı ilerledi o yüzden bunlar oluyor en önemlisi de milletin özel hayatı bizi ne ilgilendirir niye bunu konuşalım ki herkes kendi istediği gibi yaşar günahı sevabı kendilerine yorum yapmak kimseye de düşmez
Soran+1 yılBen müslüman bir insansam kim ne yapıyorsa yapsın diyemem ki bunun nedenine inmek ve elimizden geldiği kadar dini yaşatmak ve yaymak zorundayız
Cevap sahibi+1 yılSen yaptığın dini yaymak değil herkes dinini biliyor herkese ne yapması gerektiğini anlatacak değilsin senin yaptığın yargılamak oluyor bunları düşünmek zor olmuyor mu ya işini gücünü bırakıp insanların yaptıklarına mi odaklanacaksın
Soran+1 yılBen var olduğum sürece evet bunlarla uğraşacağım sonuçta bunları bilmeyen bir çok insanda var ve ben bu toplumda yaşıyorsam benim önümde bu ahlaksızlıklar yapılmasın bende karışmayayım
Cevap sahibi+1 yılAhlak bekçiliğine devam o zaman
Soran+1 yılEderim teşekkür ederim
+1 yılBaya çok özel hayatım oldu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 539 cevap paylaştı.
+1 yılYoksulluk işsizlik.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yanlis
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil hiç biri
10 Yorumla
+1 yılHer kesin savaşmak istememesinden
10 YorumlaNormal insanmi varki
10 Yorumla
+1 yılNormal bir şeyin normalleşmesi normal. Geri kafalı.
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuşma üslubundan kimin geri kafalı olduğu belli oluyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkpye sor 2004 e kadar suçtu
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOnu suç sayan yasayı da çıkaran Ecevit'ti
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kıyamet alameti
10 YorumlaNormal gayet elinide tutarım istediğimide yaparım
09 Yorumla
Soran+1 yılPeki bu neye göre normal inancımızda yeri var mi?
Soran+1 yılTamam evlenince var da evlenmeden yok
Soran+1 yılGünümüz şartları da kuran şartları da aynıdır bunu kabullenirsek el ele tutuşmak ta haram sarılmakta haram sen o kişiyle evlensen dahi bunlar senin defterine haram olarak zina olarak geçecek
Soran+1 yılEvlensen bile silinmez günahın hangi ayette yazıyor öyle bir şey
Dünya bozuluyor
10 Yorumla
+1 yılayrıldığımızda
10 Yorumla
+1 yılülke aç aç normal
00 Yorumla
+1 yılNormal zaten
14 Yorumla
Soran+1 yılNeye ve kime göre normal
- +1 yıl
Bana gore sana gore