Ben özgür bir ruha sahibim bu nedenle klasik örf adet gibi durumlara ayak uyduramıyorum. Elbette ki aşık isem eşimin ailesine ve eşime saygı duyarım. Fakat bazı konularda çizgim ve düşüncelerim nettir.
Örf adet adı altında pek çok ilişkinin, yitip bittiğini gördüm. İnsanlar mutlu olmak yerine bunları seçiyorlar ve mantıklı gelmiyor.
7/24 burun buruna ve sürekli yapış yapış bir şekilde iletişimde olmamalı mesela ortak hesap vb açılmamalı Evlilikle ilgili bir endişe varsa saklanmamalı Evleniyorsun diye partneri cepte bilmemeli Eskilerle ilgili fazla konuşmamalı Ailelerle fazla yüz göz olmamalı Birbirinin hayatına müdahale hak olarak görülmemeli Amma uzattım... bence bunlar yapılmamalı.
- Evlilik öncesi cinsel ilişki kesinlikle olmamalı. - Herkesin kendince özeli olmalı müdahale edilmemeli. - Varsa eski ilişkiler açılmamalı. - Endişe, düşündüren bir konu veya başka bir şey varsa açıkça söylenmeli asla gizli tutulmamalı. - Evlendikten sonra o insanı kendi kafasında tasarladığı insan yapmaya çalışmamalı.
Evlenmeden önce olmazlar var ve benim içinde geçerliydi. Kısaca inancıma ters olan ne var ise ve evlilikte olmasi gereken ne var ise o düzene göre oldu.
5 sene aynı evde yaşayıp nişanlılığı uzatmamak gerekir. Çoğu çift nasıl olsa böyle de her şeyi yaşıyoruz karı koca gibi evlensek ne espirisi kalacak diye düşünüp evlilik fikrinden uzaklaşabiliyor. İşin özü her şeyi bir anda tüketmemek şart.
- Evrensel değerler, hukuk, psikoloji ve sosyoloji bilimlerince evlilik dışı gerçekleştirilmesi sakıncalı bulunmuş her türlü eylemden kaçınmak gerek.
- Evlenmeden önce "Şunu yaparım." diyeceğim, cinsel birliktelik yaşamak var. Evlenmeden önce "Şunu yapmam" diyeceğim, gebelik ve aynı evde yaşamak var.
Yodasın :) sanırım uzun süredir de sitedesin ama Soru ve Bence yok. Nasıl başarıyorsunuz ya. Dediğin gibi tek seçenek başka paylaşımlarda görüşmek kalıyor :)
Valla bütün hepsi bana o kadar saçma geliyorki. Pastalar, şerbetler, eş, dost, akraba, bohçalar, fotoğraf çekmeler.. Yaşımla ilgisi yok ezelden beri absürd buluyorum. Birbirini seven insan için en ideali sade bir nikah ama işte kültür , anne , baba istekleri aman o kırılmasın aman o bükülmesin...
Eşimin ailesinin gözüne girmek için kendimden ödün vermem bence en önemlisi bu. Sonra evlenince kayınvalidemle anlaşamıyorum diyolar. Kadın seni daha yeni tanıdı dur tabi kötü olur. Eşimle olan sorun dertlerimi de aileme, ailesine anlatmam. Her şeyin iyisi olucak diye tutturmam.
Tüm huysuzluklarımı baştan sona detaylı bir şekilde anlatıcam aynı şekilde ondan da bekliycem bunu. Mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir evlilik temennisi varsa tüm huylarımızı en baştan bilip ona göre evlilik kararı almalıyız. Evlilik öncesi herkes en iyi versiyonunu gösteriyor bu çok tehlikeli evlendikten sonra maskeler düşüyor ve sonuç mutsuz bir evlilik. Ben kimsenin keşkesi olmak istemiyorum. En başta her şeyi bilip ona göre ileriye dönük adım atmalıyız.
Genel bir ‘yapılmaması gerekenler’ kavramı olmamalı. Bana göre diye başlıyorum söze; bana göre evlenmeden önce cinsellik yaşamam. Herkesin düşüncesi, yaptığı ve yapmadığı şeyler kendisini etkiler. Bu düşünce benim düşüncem katılmak zorunda değil kimse.
Saçma sapan adetlere bağlı kalmamak, bir günlük şeyler için çok fazla masrafı yapmamak, ailelere işe çok karıştırmamak daha da akillicasi sen hiç evlenmemek
Evlilikte yapılması gereken ne varsa evlilik öncesi benim için yapılmaması gereken şeylerdir.. Kısaca inancıma, karakterime, dinime aykırı olan herşey..
Aynı evde yaşamak, cinsellik (derken sırf birleşmeden bahsetmiyorum her türlüsü yani). Bide söz nişan falan bunları da gereksiz buluyorum şov ve fuzuli masraf bence. Bir nişan organizasyonu parasıyla 6-7 ay geçim sağlanır.
Her iki taraf yararı için aynı mekanda yatıp-kalmamaları, halen evli olmadıkları için de %1 ihtimalde olsa ayrılık olabileceği için ufakta olsa mesafenin konması bence zaruri gibi...
örf adet insanları belki bir noktada zedeliyor ama günümüzde bunları zedelemeden de yaşamak mümkün , bu yüzden aynı evde yaşamak uzun süren nişanlılık dönemleri ve mahremiyet evlilik sonrasına kalmalı