Evlendikten sonra belli bir süre ailesi ile yaşamak isteyen erkek?

1,5 senelik bir ilişkim var. İlişki başlamadan önce flört aşamasındayken erkek arkadaşım bana eğer evlenirsek ailem ile yaşar mısın diye sordu. Ben de bu cevaba göre benimle sevgili olacak ya da olmayacak diye bir de bilgisizliğim vardı tabi kabul ettim. 1 sene kadar öyle gitti. ailemden çok azar işittim bu yüzden ve arkadaşlarım ve aile bireyleri ile bu konuda çok yakın konuşmalarım oldu ve evlendikten sonra her şeyin bittiğini, hiçbir şeyin evlenme aşamasında olduğu gibi olmadığını ve kısacası sorunlar yaşadıklarını belirtiyorlar ve eşlerinden bir iki söylem duyduklarını, kendi evlerinde daha huzurlu olduklarını söylüyorlar, çıkıyorsan ilk baştan ayrı eve çık diyorlar. Erkek arkadaşımın babası vefat etti. 2 tane evleri var, annesi 45 yaşında, ablası evli ve bir tane küçük kardeşi var. Benden istediği annesinin psikolojik sorunlar var diye çok nadir kendini kaybetme ya da bunalıma girme zamanları oluyor bunun için kardeşinin belli bir yaşa gelmesine kadar beraber yaşayalım istiyor ben de bir alt daire bile olsa ayrı evde kalmak istiyorum. Bunun tartışmasını bir kere yaşadık ve ayrı evde yaşamak istedim diye benden ayrıldı. İkimizde netiz bu konuda ben ayrı evde o da belli bir süre annesi ile birlikte yaşamamızı istiyor ama gelin kaynana bir arada olamıyorlarmış. Ne kadar iyi olurlarsa olsunlar. Kayınvalidem ne kadar iyi olsa da ben o kadar iyi biri değilim takıntılıyım çok. Erkek arkadaşımda bunu anlamıyor ve yine bırakmaya meyilli. Ben de ona sen evlenince de böyle olursun diyorum. Kendime göre haklıyım ama bir de sizden tavsiyeler almak istiyorum. Nasıl çıkacağız bu durumdan, ayrılmam mı gerekiyor? Çünkü kabul etmiyor. Onun annesine karşı saygısızlığım asla olmaz ya da ikimizin arasında tercih yapmasını da istemiyorum tek istediğim ayrı kapılarımız olsun ve rahat rahat ben kendi düzenimi kurayım istiyorum. Teşekkür ederim görüşleriniz için.
Evlendikten sonra belli bir süre ailesi ile yaşamak isteyen erkek?