Geçmişi sürekli gündemde tutan biri geleceğe doğru ilerleyemez. Elbette '' tarih tekerrürden ibarettir.''diye bir deyimimiz var buradaki tarihi geçmiş olarak baz alırsak eğer benimle bir ilişki yaşayan birini geçmişte yaşadığı ilişkiler beni ilgilendirmez. Onun için bitmişse bitmiştir.
Fakat belalı bir platoniği vardır, saplantılı halde takıntı yapmış eski bir sevgilisi vardır bunları başkasından değil ondan duymak isterim, isterim ki ilişkimizde ona göre ilerleyebilelim.
Dürüst olmak bu zamanda zor, dürüst olan hep enayi veya kaybeden gözü ile bakılır fakat uzun vadede her zaman dürüstlük kazanır. Bu yüzden ben bir ilişkide dürüstlük ararım, geçmişi değil.
Geçmişte yaptıkları nasıl bir insan olduğunu ve olabileceğini belirler ve gösterir. Bu sebeple geçmişi ilgilendirir herkesi, fakat ilgilendiriyor demek ona kötü davranmak hatalarını yüzüne vurmak ve ilk önce kabullenip sonra yediremeyip o insanı bırakmak demek değildir. Kimseyi bu denli yormaya hakkımız yok. Geçmişte olanları bilmek hakkımız ama geçmişte olanların hesabını sormak haddimiz değildir. Unutmayın!
Geçmişini merak eden ve kurcalayan birisi değilim aslında bilmek dahi istemiyorum çünkü başkaları ile yaptığı o şeyleri bilmek beni üzüyor ve kırıyor paylaşamıyorum. Ama illaki anlatılıyor ve dinlemek zorunda kalıyorsunuz. Sakin kalmak ve anlayış gösteriyorum. Geçmişini bileyim ama kiminle olmuş ne yapmış ilişkilerini bilmek istemem.
Geçmişinde seviyeli ilişkileri olması iyi bile bence. Kimsenin olmak istemediği olmadığı biriyle neden ben olayım? Ama geçmişinde kızları kullandıysa sürekli tek gecelik ilişki takıldıysa da o kadarına da müsamaha gösterilemez
Evleneceğim kisinin geçmisi beni ilgilendirir mi? sanırım ilgilendirmez sonuç olarak çoğu insanın geçmisi temiz güzel olacak diye birsey yok aslında mesela ben kendisini kendi olarak seveceğim tabii ki sorarım mesela geçmisini doğru söyler veya baktım anlatmaya meyilli değil ozaman daha fazla sormam diyebilirim, zaten kendisini kendi olarak kabul etmis sayılırım ki ozaman geçmisi benim için önemli olmaz asla bir insan biriyle sevgili veya evlenecekse geçmisini çok fazla sorgulamaması lazım her insan hata yapar ki bir insanın geçmiste hataları varsa ozaman meyilli olmayabilir bu konularda anlatmaya ki anlayısla karsılarım bir daha sormam benim geçmisimi sorarsa doğruları söylerim herzaman ki geçmisimde kötü birsey olduğunu düsünmüyorum ancak karsıda ki anlatmıyorsa dediğim gibi sonuç olarak önüme bakarım geçmise değil hiçbir türlü ilgilendirmez yani beni geçmisi.
Elbette ilgilendirir sonuçta ben o kişiyle bir ömür beraber yaşayacağım. Gecmiste yapmış olduğu küçük şeyler sorun olmaz elbette ama büyük yanlışlar yapmışsa orada bir durup düşünürüm. Mesela atıyorum önceki ilişkisinde sevdiği kişiyi aldatmış ise eğer demek ki bu kişide aldatma potansiyeli var ilerde ya beni de aldatırsa yine aynı şeyleri yaparsa diye icimde o kişiye karşı bir bakış açısı oluşur. Simdj bazıları diyor işte insandır hata yapar falan filan ama bana göre aldatmanın affı olmaz. Bir kere yapan yine yapar o yüzden bir insanın geçmişinde neler yaptığı beni oldukca ilgilendirir. Çünkü geçmiş geleceğin bir nevi aynasıdır bana göre.
Geçmiş geleceğin aynasıdır. Geçmiş benim için önemli değil sözü bir yerden sonra hükmünü yitiriyor bana göre, yani şöyle ki insanız hata yaparız, neyi yaptığına bakmak lazım.
Geçmişine takıldığınız hiç kimse ile bir geleceğimiz olamaz. O nedenle hayatında olmadığınız birinin geçmişine bakarak onu sevemez, kabul edemez, kazanamazsınız. Aşk ile sevin şimdiden gerisini boşverin. Kim ne ise o ve geçmişinde ne yaptı ise hesabını Allah'a verecek. Hatalarını da biliyor, pişmanlıklarınıda. Yani olgunlaştı, değişti, pişti ve hazır size artık.
Geçmişinde boşanmışlık veya genital hastalık haricinde bakire olmayan bir kadınla birliktelik kurmam ve evlilik yapmam.
O rahimden çıkacak çocuk temizliği ve besmeleli olmayı hak ediyor.
Bir kişi veya binlercesi ile beraber olan kadının evliliği hak ettiğini düşünmüyorum, namusunu korumayan kadından anne olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tabiki ilgilendirir niye diye sorarsanız herşeyi düşünmek lazım eski ilişkilerini değil ama yaptığı hatalara bakarım ne hata yaptı ne yaptı gibisinden her türlü önemlidir benim için ama benim sevgimi değiştirmez ama merak ederim ne yaşadığını kim merak etmez ki
Olan olmuş, herkesin geçmişte ilişkileri olabilir onları kurcalamanın anlamı yok ki. Kurcalasan ne çıkacak? Bir türlü mutlu olamazsın. Anca hiç sevgilisi olmamış insanlar birbirini bulup ilk sevgililer olurlarsa geçmiş yoktur kafa rahattır.
İlgilendirmeli. Geçmişi sorunlu ise ileridede sorun olma ihtimali yüksektir. Genelleme yapmak olmaz tabi ama dikkatli olup araştırmak lazım. Ayrıca ailesi ile arası bozuk olan insandanda uzak durmakta fayda var. Hep tecrübe bunlar işkembeden konuşmuyorum.
Geçmişi kurcalamak geleciği zindan eder. Ondan dolayı geçmişe takılmamak lazım. Önemli olan şu an mutlu musun ve doğru kişi olduğuna emin misin. Gerisi mide bulandırır gerek yok bence
İlgilendirir ben onunla evlenecem benim istemedigim kabul etmedigim seyler var bakarım kabul etmeyecegim seyler varsa zaten basta olmaz derim benden uzak dursun o saatten sonra
Normalde ilgilendirmez ancak kendisi geçmişte kalmış ise ya da geçmişte yaşanan şeylerin etkisini bana uyguluyor ve bu beni rahatsız ediyorsa o zaman kişiyi geçmişi ve geleceği ile başbaşa bırakma vakti gelmiştir.
Geçmiş umrumda değil. Bu benim içinde geçerli. Kadınlar mal değildir. Şunu öğrenecekler ama. Böyle düşünen bir kadının kendine saygısı olduğunu düşünmüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evet herseyi yapmis birini napuyim ben midem kaldirmiyor nasil evleneyim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tabiki ilgilendirir sonuçta evleneceğin kişiyle ilgili fikir sahibi olmak istersin