2 aydır birlikte olduğum sevgilimin ateyiz olduğunu öğrendim... Dinen bir sakıncası var mı ayrılmalı mıyım?
Ayrıl gitsin
Önemli olan kişilik karakter
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
kusura bakmayında yazamadan duramadım.
Bu yazdıklarıma çok tepki gelicek ama umrumda değil.
Kusura bakmayın ama dinle kafanızı yıkamışlar.
Nedir bu din deliliği? benm dinlere inancım yoktur bn sadece tanrıya inanırım benim inancm bu.
Neymiş efendm ateistse evlenemezmiş beynini yıkarmıs yanlıs yola sürüklermiş.
Çocuğu tanımadan siz nasıl böyle konuşursunuz? Benim halamda babamda ateisttir. ama mükkemel insanlardır. bunları ailem diye söylemıyorum cok ciddym annem ise dine inanclıdır. ama ikisininde harika süren bir evliliği var. 55 -45 yasnda hala 20 yasndakı asık gbı oalblıyorlar hala.
1. si kzıım senın bunu buraya yazman yanlış erkek arkadaşını tanımadan insanların yorum yapması saçma.
ve dinle kafayı bozanlar seni bırakmaz. herşeye birşey bulur onlar.
sevgilin senin inancına saygı duyuyorsa sende onun inancına saygı duy. bu konuyu acmayın daha fazla sende kurcalama bu kadar basit. insanlarında ön yargıyla yaklaşmasına izin verme.
Seçmesem en iyi cevap bunu seçerdim tesekkürler
Din yol demektir. Hangi dinin emirlerine uyuyorsan sen o dindensin. Yani hangi yoldan gidiyorsan.
Bir dine uymuyorsan dinsizsin istediğin kadar ALLAH 'a iman et.
Bismillah
"Kuşlara dahi bir yol çizen Allah, insanı yolsuz mu bırakacaktı? Beni Yaratan elbet yolumu gösterir."
- Şuara - 78
ALLAH insanı dinsiz bırakmayacağını anlatıyor.
Bismillah
Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikaten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız? Muminin 115
Biz ölümlüyüz ve Ölüp ALLAH 'ın huzurunda hesap vereceğiz.
Din delilik değildir asıl akıllılıktır.
Eğer ben Müslümanım diyen kafirle evlenirsen o da kafir olur Müslümanlığı gider namaz kılsa dahi.
Bismillah
De ki : Doğru yok yalnız ALLAH 'ın gösterdiği yoldur.
Ali İmran 73. ayet.
Bari inanan insanlarla dalga geçmeyin saygı duyun be arkadaş. Bu kadar mucizeler varken nasıl olurda insan ateist olabiliyor. Allah doğru yola iletsin inşallah.
Kiz ateist yerine ateyiz demis ne var bunda yazilisi hakkinda bilgi sahibi olmasi gerekmiyor. Ben ayril derim musluman bir kiz musluman olnayanla evlenemez. Hemde dusunsene sen Allah'ım ya desen ki biz bunu gulerken cok kullaniriz cok bom bom bakar. Dini anlatmaya calis ama bu arada seni kendi seyine çekmeye caliscaktir kaptirma kendini baktin olmuyor ayril derim.
Sen buradaki yobazların, burada ki aptal fanatiklerin ne dediğini boş ver, onlara akıl danışma. Zaten yeterli zekaları olsa, yobaz olmazlar, fanatik olmazlar, sevginin değerini bilirler. Bir kez düşün, bu fanatiklerin, yobazların yüzünden, bütün dünya kan ağlıyor. Bunlar her tarafta vahşet ve cehalet saçıyor. Sen seviyorsan, bir sevgide en önemli şey, bağlılık ve karşılıklı güvendir. Ama tabii ki, tercih senin. Ayrıca sana "dinen sakıncası var" diyen kişiler, insanlık adına sakıncalı kişiler. Hem ateistse, senin üstüne kuma getiripte, çoklu evlilik yapmaz, ateistler tek eşlidir, kadına "erkeğin tarlası, malı" demez, kadın-erkek eşitliğini savunur, bence bu durum senin için avantaj, ama genede sen bilirsin. Sana tavsiyem, iyi düşün ve pişman olacağın bir şey yapma.
Açıkçası bu konu çok tartışılır bir durumda ama dinle insan olunmuyor haberlere de çıktı. Cami imamı bile kendi öz kız kardeşine tecavüz etti, önemli olan insanın iç güzelliğidir
Dinle insan olunmuyor demek istediğim herkes iyi ya da kötü olmayı dürüst yaşamayı veya şerefsizce bir yaşamı kendisi seçer anlatmak istediğim bir insanın nasıl birisi olduğunu sadece dine bakarak anlayamazsınız dışarıda bir sürü ateist olupta bir sürü kişiye yardım edenler var bu toplumsal düşünceylede alakalı bir dine inanmıyor diye o kişinin kötü birisi olduğunu göstermez
dinle olmuyor ama dinsiz de olmuyor bu işler. günlük eğleneceksen takıl müslümanıyla da ateistiyle de sevgili olmak haram nasılsa. ama evleneceksen ayrıl. yani aranızda nikah kabul olmaz
Bu konu birazda kişisel bir durum seviyorsan ayrılma derim olaya dinen bakarsa ona kalmış karar tabi ki
Cevap
41Cevap
Ateist bir kocanin, Müslüman kocadan üstünlügü.
- Seni dövmeyecek.
- Bu benim hakkim deyip senin yanina baska bir kadin almayacak.
- Senin kapanmana karismayacak, zorla kapatmayacak.
- Seni köle olarak görmeyecek.
Kafada normal bir kadin Ateist bir koca ister.
Eğer sana sevdiğin insanı inancı nedeniyle bırakmanı söyleyen bir kişi veya durum varsa bence bunu sorgulamalısın.
Bırak diyenlerin %99'u "Yobaz" diye tabir edilen insan olmayan canlılar.
Dikkate alma çünkü sevgilin muhtemelen hepsinden daha çok insandır...
Bak sadece dinen sakıncasını sormuşsun. Evet var. Bir bayan müslüman olmayan biri ile evlenirse dinden çıkmış sayılıyor eğer erkek müslüman olmayan biri ile evlenirse çıkmaz ama haram oluyor. Bunu çok hoca söyler. Diğer şeylere girmeye gerek yok sorun sadece bu ben de ona cevap verdim. Bu bilgiler de bana ait değil olan şey bu.
Dinen bir sakıncası var. Sen eğer Müslüman isen onunla evlenemezsin.
Hemde kişilik ve karekteri de bozuktur.
Ben 3000 yıl önce inen tevratı da okudum orada dahi '' Akılsız içinden tanrı yok der! ''
Diye geçiyordu yani akılsız olarak gösteriyordu ;) .
Bundan 100 yıl önce Yani ort. bir insan kadar ömür olacak kadar önce Müslüman kişiler avrupanın çok önündeydi ve temel zemini hazırlayanlar da Müslümanlar idi.
Sadece bu 100 seneler zaman diliminde dinimizde kafir dediklerimiz ilimde bizde ve bizim temellerimizi attığımız yerde ilerlediler.
https://i.hizliresim.com/8njooV.jpg
Bu foto anlatıyor.
Bir ateist beni geçemez.
Bu sizin boş söylentilerinizdir.
Siz beni ya da benim gibi olanları hangi konferans da konuşma yaparken dinlediniz?
O halde nefsinizin boş düşüncelerini aşacaksınız.
mustafa kemal gelmeden önce ki Türkleri araştırırsan bir görürsün gelişmeyi.
Gerçek tarihi ama kanıtlı olanı. mustafa kemal gelmeden önce Müslüman Türkler edebiyatta sanatta bilim de matematik de avrupanın kat kat ilerisindeydik.
Sadece Konya ilinin bir aldaki geliri o dönem ki ingiltere ve fransanın bir yıllık kazancından daha da çok kazanıyor bir Osmanlı memuru 2 aylığıyla kocaman villa yaptırabiliyordu.
Biraz araştırırsan çok bulabilirsin. Atomu dahi celalettin rumi kitabında açıklıyor.
öyle söyleyim. ilk robotu bulan da yine Osmanlı'dır. Araştır.
Sen o zaman, bence iyi araştır. Bu arada ben Kemalist birisi değilim. O kadar tarih bilgin varsa, Türkler'in İslamiyeti gönül rızasıyla değilde, Emevilerin baskı ve zulmüyle, kabul etmiş olduklarınıda bilmen gerek. Gönül rızası ile dinsel inancını değiştiren hiç bir topluluk yok. Homeros, Aristo, Heraklit, Einstein, ve daha binlercesi, bunların içinden kaç tanesi senin inancından?
Türkleri kim kendi inancından zorla çevirebilir biraz mantıklı ol.
Bir insanı zorla Müslüman yapamazsın.
Din bir kez bilimi reddeder, hristiyan topluluklar da ki hızlı gelişme ise, öncülüğünü Martin Luter'in yapmış olduğu reformlardan sonra olmuştur. O tarihe kadar bilim adamları, sanatçılar bizzat cadı ilan edilip, kiliselerde yakılıyordu. Çünkü iddia ettiği şeyler, dine ters düşüyordu. Bir kaç asır öncesinde reformlar oldu, kilise bilimden ve sanattan elini çekti. İslamiyette hiç bir reform olmadığı gibi, mümkün gibi de görünmüyor.
Kimden öğrendin bunları?
Din bilimi red mi eder? O halde neden İslam dinini Peygamberi s. a. v.
Hz. Muhammed İlim çinde dahi olsa gidip alın dedi? Böyle bir emir verdi?
Çine kafir yeridir oranın ilmini almayın mı dedi yoksa gidip alın faydalanın geliştirin mi dedi?
Kim sizin beyninizi yıkıyor SubhanALLAH.
İlk emri Oku olan bir Din 'e sen nasıl İlmi reddeder dersin be aptal.
Senin gelişti dediklerin köleleştirerek insanları kendi hizmetinde çalıştırdılar.
böyle gelişmek doğru değildir. Cahil!
Bak kardeşim, kendini bilgili sanıyorsun, ama o konuda hiç bir şey bilmiyorsun. Türklerin yaşamış olduğu coğrafya, Talas savaşından sonra, Emevi zalimler tarafından işgal edildi, Türkler, Arap Emevi hanedanlar tarafından, soykırımdan geçirildi ve Türkler, İslamiyete karşı 3 asır direndi. Ama, Emeviler bu coğrafya da önce camiler yaptılar, gitmeyeni katledip, gidenlere günde 3 altın verdiler. Bütün dürüst tarihçiler bunu bilir, bir araştır istersen. Ancak, gerçekler bazılarının çıkarlarına ters düştüğü için, her tarih kitabında bundan bahsetmezler. Bunlardan ikisi Talkan ve Curcan katliamlarıdır.
Türklerin Hz. Muhammed s. a. v. 'e yazdığı aşk dolu şiir var senden önce körmüşüz seninle aydınlandık diye başlayan :Dd
Hemde Türklere de Peygamber gelmiştir Kuranda geçer ki Hiç bir Kavim/ırk olmasın ki oraya bir Peygamber girip çıkmasın olsun.
Yani her ırka Peygamber gelmiştir Türklere de gelmiştir.
Evet din bilimi reddeder. Aptal diyorsun ama aptal olan sensin. Çünkü ayetlerden başka şeyler de var. Reddeder derken, biribirine zıt olduğunu söylüyorum. En başta, insanlığın yaşı dine göre en fazla 7-8 bin yıl, ama gerçekte yüzbinlerce yıl yaşında olan, insan fosilleri var, şimdi anladın mı? Nasıl reddettiğini. Bir başka örnek, din evrimi kabul etmez, ama bütün bulgular evrimi kanıtlıyor, Şimdi anladın mı? Nasıl reddettiğini? Ayrıca, bir yerde ki teknolojiyi alıp kullanmak, bilime yönelmek değildir.
Bak iki durum var sevgilin Allah'a inanıyodur bazen ama yaşadıkları belki söylemedikleri onu inançsızlığa itmiştir sen ona sevginle onu imana getirebilirsin fakat yok kalbine mühür vurulup yüzünde nur kalmadıysa ondan uzak durmalısın.
Ateist ya da müslüman her insana değer verilir insan olduğu için ama böyle bir birliktelik bence doğru değil, ciddi düşünürseniz yani ilişkiniz evliliğe kadar gelirse o zaman daha iyi anlarsın
bu en iyi cevap bence
Teşekkür ederim :)
O senden müzülmansın diye ayrılıyor mu?
aklına tüküreyim.
al benden de o kadar.
Allah'a inanmayan insanla işim olmaz benim arkadaş. O evlenince neler neler yapar. Adam bir kere Allah'a inanmıyo sana mı inancak? merhametli mi olcak? ben karşıyım. bu da benim fikrim.
soruyu soran arkadaş egosunu tatmin edicek cevabı alabilmek için sormuş ve en iyi cevap seçmiş diğer cevapların önemi yok arkadaş için
zaten belirlemişsin kafanda cevabı
İnsanların ne düşündüğünü de öğrenmek istedik soru sorma sitesi değil mi
Ne olmuş ataist ise? Ben deistim ve namaz kılan oruç tutan dindar arkadaşlarım var ataist arkadaşlarım da var. Herkesin inancı kendisini bağlar bizi değil. İnsan mı ona bak.
Eğer sırf Ateist diye ayrılacaksan. Bırak çocuk senden ayrılsın. Böyle kafa yapısında ki biriyle nereye kadar yürütebilir.
Atayiz değil ataist
Not: Dine davet et olmazsa bırak gitsin
ataist değil Ateist :D
Sen niye sordun ki bunu ayril diye yazacak millet sen de ayrilmam diye direticeksin Kararini vermissin zaten Ama unutma kimi severseniz ondan olursunuz !
müslümansan müminsen ayrıl ama mümin olsan saten erkeklerle işin olmazdı pardon seviyorsan devam et ateistler kadınlara eşlerine çok taparlarmış
Ne alakası var. Müslüman kızların erkeklerle işi yoksa bunca kendini müslüman olarak tanıtan insan evlendikleri kişileri nasıl buluyor?
islamın dediğini diyorum ben ayet hadis sallamıyorum numlara karşı gelmek şirk koşmaktır; ıhıhııhıh efem Allah diyor ki; Erkek olan müslüman kullar başka dine mesup kişilerle müslüman yapma şartıyla evlensin ama kadınlara yasak sadece müslümanlarla evlensin buyurmuş...
2 aydan sonra yeni öğrendiysen daha neleri çıkar onun
Ateistlik çok sapkın bir olaydır sana tavsiyen bir an önce uzaklaş sonra senide o yola sürükler ve geri dönüşü olmaz bu benim fikrim
İslam müslüman bir kadının müslüman olmayan bir erkekle birliktelik yaşamasını yasaklamıştır. Dinen sakıncası bu. Seni ne ölçüde ilgilendirir veya ilgilendirmeli senin tercihin tabi
2 ay sonra en azından bu durumu öğrenmişsin, gerçi adınıda yanlış öğrenmişsin. Peki bu konuda onunla konuştunmu? Sen ne kadar dinini yaşıyorsun. Bunları kendin değerlendirmelisin.
diyelimki evlendin çocugunuz oldu ne olacak çocugunuz? o haşa allah yok diyecek sen dini anlatıcaksın o yok öyle bişi diyecek çocuk ne olacak
Özgür bırakırız kararını kendi verir zaten evlilik için çok erken
ateyiz ne? şöyle yuvarlak bir şey mi? ateist olmasın o? ayrıca insana inancına göre değil kişiliğine göre değer verilir.
Bence hangi dine inandığı önemli degil benim sevgilimde ateist ben elhamdülillah Müslümanım başkasının dini beni ilgilendirmiyo ben mi gircem cehenneme bence bunun için ayrılmak ya da onu eleştirmek doğru değil
müslüman kadının ateistle evlenmesi haramdır, nikah geçersiz olur.
dinimiz gereği bir kız müslüman olmayan biriyle evlenmesi uygun değil
Herkesin dini düşünce özgürlüğü var kesinlikle seviyorsan ayrılma din olaylarına kafana pek takma ben takmam onun inancı öyledir seninki başka türlü
ilerisi için söylüyorum evlenip çocuk olursa inancı nolacak eger babası gibi ateist olursa bunun vebalini sende taşırsın.
Dinen çok yanlış dine bağlıysan. ayrılmadan önce de söyle imana gel de yolun başında iken sevdasan vaz cay
Kişiliği önemli kardeşim... Ama cokta zorlarsa ayrıl gitsin :D
Ateyizse sıkıntı yok ama ateistse de sıkıntı yok. :D
Karar senin akli melekelerin yerindeyse bu çözmek sana düşer düşün,
sevgilin emin ol ne olduğunu bilmiyordur dediğin şeyin tıpkı senin gibi.
eğer sokakta gördüklerim müslümansa ateistlerin önünde saygıyla eğilirim.
seviyorsan ayrılma. bu yobazlardan birinle evlenip daha mutlu olmayacaksın.
kimsenin inancı önemli değil önemli olan ahlak, kişilik, karakter.
Ayrıl gitsin dinen sakıncalı
Ateyiz ne yahu Ateist o azıcık dikkat ya...
ateyiz ise ayrıl. ateist ise olabilir
Çok komik
Tanrım, o senin sevgilin sonuçta.
ateisttir seni ilgilendirmez
hemen ayrıl
tabi müslümansan
Canini fena yakar. Umursamaz
ataist o ya sen bu işleri bırak
hadi atayizler bunuda acıklayın
Papaz bul az öğüt versin :D
Saygi duy saygiszlk etme
ayrıl
yakında senı satarsa şaşırma.
Ne alaka
dinsiz çünkü. din iman yok kimden korkcam o adam? müslüman Allahtan korkar en azından...
Herşey Allah korkusu değildir insanlık denen bişey de var :)
insanlık iman olmadıgı an yok olur.
Canının istediği birini öldürmüyorsan Allah korkusundan mı yoksa insanlıktan mı? Bunu bir düşün
Ateistliği satanistlik gibi tanıtıyorsun. Ne yani sen yaptığın her iyiliği Allah korkusundan mı yapıyorsun? Yapmazsam cehennemde yanarım mı diyorsun? Ateistler sanki çok kötü şeyler yapıyormuş gibi tanıtılıyor. Asıl dincilere bak. Dinci dini meslek haline getiren para kaldıran kişidir. Ne kadar dinle ilgilenen üfürükçü var. Nihat Hatipoğlu ayda 600bin kazanıyor sohbet ederek. Cübbeli Ahmet Hocanın ne görüntüleri çıktı. Tayyip sözde dinine bağlı ama oğluyla yolsuzluk yaparken ara veriyor sanırım.
Televizyona çıkıp dünya hayatını önemsemeyin diyorlar. Ama milyonları götürüyorlar.
asdasdasd lan bu benım dusuncem sızene? madem cok ahlaklısınız gıdın kendı yorumunuzda konusun
baskalarının dusuncelerınede saygınız olsun SIZIN DEDIGINIZ GİBİ.
Baştan ayağa yanlış
Ayrıl.
Ayrılmaaaa.
ateyiz güzeldi.
Dinen sakıncası var.
Müslümanmısın?
karakter önemli
ateyiz reiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar