İnsan zaten kendine bu soruyu sormalı, karşındaki insana bir şey olduğunda hastalık ya da felç durumu olduğunda hala onu sevebilecek miyim? Bu soruya tereddütsüz evet cevabını veremiyorsan ilişkiyi sürdürmenin bir anlamı yoktur. Ben daima bakarım, sevdiğim kadını yarı yolda bırakmam.
Ben evli değilim. Evlenmeyi düşünmüyorum. Ama evli olduğum kişiyi severek evlendiysem evet bakarım ama acıdığım için değil canım olduğu için. Ama aynı şey benim başıma gelse bana bakılmaz. Hiç bir erkek benim gibi fedakar olamaz. O süslü laflar yalan. Birde bir lafları var beni hiç tanımıyorsun ben farklıyım diye trajikomik. O yüzden evlenmem
@drifter00 evlilik ayakkabı almaya benzemez. Ayrıca. Evlilik meraklısı değilim. Sen zannediyorsun ki tüm kadınlar 35 yaşına gelmeden evlenmeye çalışıyor sebep çocuk için. Olmazsa olmaz. Bir çocuk yüzünden hayatımı cehenneme çevirimem. O çocuk dünyaya gelse annesiz kalır ne gerek var.
Öyle bir toplumsunuzki çocuk doğurup bakmayan oraya buraya salan veyahut tatilleri giden annelere söylemediğinizi bırakmazsınız. Sen annesin ne işin var dışarda git çocğunla ilgilen. BAKAMAYACAKSANIZ NE DİYE DOĞURUYORSUNUZ. HERKES ANNE BABA OLMAMALI. DERSİNİZ. BİZDE EVLENMEYECEĞİZ. ÇOCUK YAPMAAYACAĞIZ. DERİZ. BU SEFERDE İNSANLAR EVLENSİN ANNE BABA OLSUN DİYE ÜZERLERİNE BASKI KURARSINIZ. TOPLUM OLARAK. ÇOCUK OLUNCADA MUTSUZ OLUR BELKİDE İNSANLARA ZARAR VERİCEK BİRİ OLUR SONRADA AYNI İDEOLOJİYE BAŞLARSINIZ BAKAMAYACAKSAN NİE DOĞURDUN DİE. BAKMAYACAK VEYA BAKAMAYACAK İNSANLARA NEDEN ÇOCUK İSTEMİYORSUN EVLENMİYORSUN DERSİNİZ. ÇOCUK OLUNCADA NİE YAPTIN BAKAMIYORSUN DERSİNİZ SONUZ
Hayır onun için demedim yalnız yaşamak zor geliyor insana düşünsene ömür boyunca evde teksin ses yok konuşacak biri yok sana bişey olsa yardım edecek biri bile yok şahsen yalnız yaşıyamam sıkıntıdan giderim
@48382727 yanlış anlama evlen diye ısrar etmiyorum sadece evlenmeden hayat zor oluyor geçmiyor bir zaman sonra Annen ve Babandan ayrılıyorsun ve teksin
@drifter00 çocuğa bakmak babanıında görevi ama sadece görevi nerede uygulama. Şimdi dicekki öyle babalar var. Var evet. Ama genelde çocuğu annesi büyütür. Otur oturduğun yerde sen annesin. Dimi
@drifter00 üffff bu lafları çok duydum bıkmıyomusunuz bu lafları söylemekten. Erkek için zor evet bekar kalmak pislikleri anneleri toplar. Sonra düşünür benim pisliğimi toplayacak birini bulmam gerek. Toplum açısından evlilik denen resmiyeti uygular. Aslında hazır hizmetçi alıyor ama diyemez tabi kızın annesine babasına ben aslında kızınızı yemek yapsın bulaşık yıkasın çamaşır yıkasın evi temizlesin diye alıyorum diye. Şimdi birde şey dersin sen hayır bir insan bunun içine vlenmez diye. Ama bir kadınla evlenmek istesen ben temizlik yapmam yemek yapmam dese sen ona şöyle dersin ne diye alıyorum ben seni o zaman. İşte niyet ortada sonra birde şey dersin yooo ben sevmek için alıyorum. CANIM HERŞEY BENİMOE AYAĞIMA GELSE BENDE SEVERİM.
@48382727 ya sen niye bana bu kadar yükleniyorsun ben görüşüne saygı duyuyorum sadece merak ettim neden evlenmek istemediğini yanlış birşey söylediysem Özür dilerim 🙏
Yalana dolana gerek yok. Söyleyeceklerimde gayet samimiyim. Bakarım elbette. Bakmayacaksam ne diye iyi günde, kötü günde diye söz veriyoruz. Önemli olan yanımda olması. Ne şekilde yanımda olduğu hiç önemli değil. Bacakları mı sakat? Olsun. Kalbi sakat olmadıktan sonra ne önemi var Allah aşkına.
Çok mu yoruldum, bunaldım, yıprandım. Yardımcı olabilecek birini ayarlardım. Onun ailesinden de biri gelir. Arada onlar yardımcı olur, arada ben hallederim. İstedikten sonra her türlü bakarsan.
Ben bakmak istemem çünkü bir engelliye bakmak hrm psikolojik olarak hem de zaman olarak mahveder insanı. Engelli olan ben olsaydım bile bana bakılmasını istemezdim çünkü canım eşimin hayatını mahvetmek istemem.
Aynı şey benim de başıma gelebilirdi kendime nasıl yapılmasını istiyorsam karşındaki insana da aynısını yaparım zor evet ama bakarım Allah kolaylığını verir
Tabikide eşim diyorsun hayat arkadaşım diyorsun bir ömür bitirmeye herşeyi kabul ediyorsun ve bir yola çıkıyorsun herşeyi göze alarak iyisiyle kötüsüyle tabikide bakarım öyle şey mi olur iyi olduğu günlerde huzurlu mutlu olduğu günlerde yanında olacaksın bir kötü gün olunca öyle bırakıp vefasızca çekip gitmek olurmu öyle insanın bu dünyada da öbur dünyada da yeri yoktur net
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnanır mısın aynı şeyi ben de hep düşünürüm. Allah can sağlığı versin inşallah. Ama hayat bu ya Allah korusun böyle bir şey olabilir. Evlendiğimizden beri aramız iyi olmadığı için bu soruya direkt evet bakarım o benim eşim diyemem. Çünkü o da benim psikolojimi evlendiğimiz günden beri düşünmedi ve onun yüzünden çocuğum sahibi olamayacağım.
Ben ona söz vermişim hep diyorum inşallah sevdiğim adamla evlenirsem hastalıkta da sağlıkta da tuttuğum eli bırakmıcam kendi canımdan çok seviyorum çünkü onu onun ayağı taşa değse benim canım yanar engelli de olsa hasta da olsa hep başını çevirdiği baktığı yerde olucam varlığı şükür sebebimken onu bırakamam. ❤️
Hayatta herşeyden istisnasız imtihan oluyoruz. Minik şeylerde bile sonra çöpe atacağımız ufak tefek şeyleri satın almak için bile savaş veriyoruz. Sevdiğim insanın, kalbimi evimi, aile kavramını, yatağımı paylaştığım insanın bu duruma düşmesi durumunda ona bakmak benim vazifemdir. Tabiki seve seve!
Yalan sıkmadan söylüyorum. Seve seve bakarım. Evlilik sadece iyi günler için değildir. Ki benim mesleğim de insanları hastalık durumunda yardım etmek olduğu için tabikide destek olurum.
Evlendikten sonra başına gelen iyi kötü her şeyi nikah masasında evet diyerek kabul etmiş oluyorum zaten. Evet bakarım o benim hayat arkadaşım sonuçta ve her sağlıklı birey bir engelli adayıdır.