Zamanında aşık oldum sevdim, onlarla sonu olmadı. Annem sevdiğim insanları istemedi. Artık hevesim kırıldı. 29 yaşına geldim. Beğenilen biriyim ancak aşık olamıyorum. Kendimi eğitimime, işime, hobilerime odaklamak istiyorum. Zaten çogunu annem yüzünden yapamadım. Ancak çevremden baskı da var, arkadaşlarım da bir bir evlendi. Yoksa kendimi artık zorlayıp biriyle tanışıp evleneyim mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsan kendisini bir müddet zorlar. Sonrası eziyete döner. Yalancı duygulara aldanmamak gerekir. İnternette bir zamanlar bir akım vardı. Kadınlar eşlerinden ayrıldıktan sonraki değişimlerini anlatıyordu. Benim o değişimlerden anladığım bu yazıları yazanların hepsi evliliklerinin bir kısmında kendilerini zorlamışlar ve bu zorlama eziyete evrilmiş. Boşandıkları zaman da gerçek kimliklerini geri kazanmışlar. Hayatta başarılar diliyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen de okudum benzer yazılar. Aslında bekarlarin daha çabuk yaşlandiğı söylenir doğru mu sizce?
- +1 yıl
Bu konunun evlilikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bekar olan insan başka şeyleri dert ediniyorsa evli olan başka şeyleri dert ediniyor. Yaşlanmayı da dert etmeyin bence. Haysiyetli ve adınızdan söz ettirir bir şekilde öldüğünüz müddetçe bir şeyleri başarmışsınız demektir. Şahsım adına konuşuyorum ki ben şu dönemde ve ülkenin geleceğinden umudum olmadıkça evlenmeyi düşünmüyorum. Çünkü ileriyi tahmin edebiliyorum. Bizim evlilikten önce başka şeylere ihtiyacımız var. Savaşmaya, mücadele etmeye, kalplerde devrimler yaratmaya ihtiyacımız var. Bazı şeyleri düzeltemeye ihtiyacımız var. Gerekirse Nazım'ın dediği gibi yanmaya ve karanlıkları aydınlığa çıkarmaya ihtiyacımız var. Ben ailemden de görüyorum ki evli olan insan susmaya mahkum. Çünkü bahanesi var. Çocuğum der, eşim der yanlışa boyun büker ölür gider. Ya sorundan sapmışım biraz şimdi kontrol ettim fakat dayanamıyorum. Eğitim demişsin, evleneceksen eğitiminle evlen. Ailen hayatına karışamaz. 29 yaşındaymışsın. En güzel zamanlarını kimse için ziyan etme. Ailen de olsa o zamanlarını sana geri veremez. Annem diyor bir sevgilin olsun, göreyim. Yahu diyorum neden en güzel çağımı başkasını dert edinerek harcayayım. Ben böyle düşünüyorum. Konudan da saptım gibi ama kusura bakmayınız.
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Doğrusu ben de şu an iş yanında ekstra başka alanlarda da akademik olarak kendimi geliştiriyorum. Acaba olası bir evlilik bu gelişimimi etkiler mi diye de düşünmüyor değilim.
00 Yorumla
+1 yılSenin kafanda biriyle evlenebilirsin. Seni mutsuz edecek bir ilişki yapmaktansa seninle aynı düşüncede olan birini hayatına alabilirsin ablam 33 yaşında aşık olup evlendi ve çok mutlu için sinmiyorsa baskılara rağmen bence evlenme kariyer yapmaya devam et
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
52Cevap
29 yasindasin, bir kadin icin, özellikle Türk aile yapisini göz önüne alirsak, evlenmek icin baya gec kalmissin.
Ilerde egitimin kariyerin ve para seni mutlu etmez, yanliz kalirsin hayatin yanlizlikla sonlanir.
Sana basit bir önrek vereyim, dayim, 48 yasinda, genclikte senin gibi evlenmeyi düsünmedi, gözü öyle capkinlikta hovardalikta, eglencedede degilmis, bahanelerle evlenmedi, simdi yasi gecti, yasina göre evlenecegi bir kadin yok.
Isin kötü tarafina gelelim, yasitlari aile, es, cocuk sahibi, bu degil, hastalansa kimsesi yok, bayramda veya baska türlü aileler bir araya gelse, kendisi hep yanliz, o ortama uymuyor. Hergün evinde yanliz, yatagi yanliz, yani yanliz insan.
Dünyanin en büyük zenginligi insanlar, sosyal yasam, birliktelik, dünya mali senin olsa neye yara, yanliz olunca.
Bir örnekte almanlardan vereyim, almanla genelde evlenmiyor, cogu bekar yanliz, ve yaslaninca inanin evinde ölüyor, kokusundan komsular farkediyor, kimsesiz kayboluyor.
Yasin 29 bence dahada gec olmadan evlen, düsüncelerin yanlis, her zaman 29 yasinda, saglikli, gecn kalmayacaksin, ilerideki hayatini düsün00 Yorumla
+1 yılDeğerli hocamSizin yaşadıklarınizi aynen yaşadım Evlilik geri dönüşü olmayan bir yol gibidirHayırlı bir eş, bitmek bilmeyen servettirAilem 20 sene önce askerdeyken sevdiğimi iftira vb ile kötüledi o zaman ayrıldımKendi istediklerini ısrarla evlendim ama o farklı ben farklı dünyaların insanlarıydik çocuk olunca dayanmak zorunda kaldım ama sonunda boşandımYaş oldu 42 bu yaştan sonra beğenmek yeniden hayat kurmak çok zorKanunen de bosansam sorunlar olabiliyor Sevgi, aşk vb değil lütfen doğru kişiyi seçin hepimiz sevdik ama doğru eş güldürür! Başka sorunuz olursa bildiklerimi yazayım yeter ki benim yaptığım hatayı başkası yapmasın başka hayatlar mutsuz olmasın
13 Yorumla
Soran+1 yılÜzuldüm benzer durumdayım, birilerini tanı diyorlar ancak içlerinden biriyle evlenip mutsuz bir evlilik yapacağim. Cevremdeki insanlar mutlu olsun diye mi? Bilemiyorum. Elbette Hayırlı eş çok önemli, ama sevmek gerekiyor efendim, sevmeden olmuyor. Ben kalbimin sesini dinlemekten yanayım :) Doğru insan çıkar insallah karşıma, yorumunuz için tesekkur ediyorum 🙏
- +1 yıl
Hocam rica ederim sevgi önemli elbette ama sizin kariyerinize destek olmalı bence , sizin için gerekirse beraber ders bile çalışmalı sadece sevmek yetmiyor bana göre düşünün hangimiz sevmedik? Sadece sevgi ile yürümüyor saygı önemli, ayrıca ben müzik enstrüman çalıyorum yıllar sonra bir şarkıda karşılaştım insan karakterlerini araştırma yaptım isterseniz bilgi veririm yeter ki doğru kişileri seçin hayat inişli çıkışlı Lütfen dikkat insanların göz renklerine göre bile bilimsel araştırma var bilginize
- +1 yıl
Diğer konu belki de siz pozitif karaktere sahipsiniz her şeye Peki diyorsunuz. Karşısı zıt olursa o zaman sorun olur ama o da uyumlu ise tadından yenmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılAileni boşver Çok samimiyim Ben de aile baskısından kurtulmak için evlendim Sevdim de ama sevmek tek başına asla yetmiyormuş 2 senelik evli olmama rağmen şu an boşanma ihtimalimiz söz konusu Çalışan biriyim işimde de başarılıyım şükür. Keşke kendimi geliştirmeye ve kariyerime odaklanmaya devam etseymişim. Bunları yine yapıyorum ama mutlu değilim. Bak ben evliyim senin gibi 29 yaşındayım ve eşim yüzünden çocuğum olmayacak. (Derin mevzu boşver) Yani evlenip hiç hak etmeyen insanların mutlu olduğunu çocuğu olduğunu görmek canımı daha çok yakıyor. Keşke bekar kalıp ailemden uzaklarda yaşasaymışım
40 Yorumla
+1 yılSana net olucam, ben 24 yaşımda evlendim ve evlenmeden önce uzun bir süre evlenmek istemiyordum, o süreçde eğitimim ve kariyerime devam ediyordum. Evlilik kariyere ve eğitime engel bir durum teşkil etmez, o enerjiye sahip isen aksine eşin anlayışlı ise daha da başarılı oluyorsun, hayatında kimse yoksa güveneceğin biri yoksa tabi evlenmek için asla evlenme. Ama kalbinin kapılarını da kapatma çünki kariyerde yetmiyor insana belli bir yerden sonra mutlu evli insanlara özenirsin, bebek sahibi olmak istersin o zamanda olmaz, olsada sıkıntılar olur. Belli bir yaştan sonra çekilmiyor çünki. Ben evlendikten sonrakariyerimde daha çok ilerledim. Dediğim gibi bu hayatında güveneceğin sevdiğin biri olup olmamasına bağlı. Evlenmek için evlenilmez.
10 Yorumla
+1 yılSen geleceğin ve ailen arasında ikilemde kalmış şekildesin. Evlenmek çözüm olmayacak çünkü yapmak istediklerin hala yapılmış değil. Önce kendinle alakalı durumu yaşa. Sonra gidersin evlilik yoluna
31 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Teşekkür ederim 🙏
+1 yılBence hayatı kendine zindan etme bu senin hayatın hobilerine odaklanmak işini ilerletmek sana haz veriyosa bununla ilgilen yoksa bu yobaz insanlarla anca kocanın donlarındaki pisliği hangi marka deterjanın çıkardığı konusunda kapsamlı bir araştırma yapman gerekir
21 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂 Çok güldüm ama süper bir yorum 😂👍
+1 yılistediğin ne ise onu yapmalısın. yönelmek istediğin konular varsa ilgilen. zorla evlilik olmaz. evlendin diyelim pişman oldun boşanayım desen tamam ama çocukların olursa onlara yazık olacak. istemediğin bir evliliğin bedelini çocuklar ödeyecek. çektiklerin de cabası. bence bağımsızlığını eline al istediklerini yap. yaşın büyük değil. etrafın evlendi diye sürü psikolojisine girmene gerek yok. istersen seversen evlenirsin.
10 Yorumla
+1 yılönceliklerinizi belirleyip ona göre yol almanız önemli. Malumunuz ki sadece bir hayatımız var nasıl yaşamak istiyorsak o şekilde yönlendiriyoruz. Sakin kafayla düşündüğünüz zaman sizin için doğru olanı bulacaksınız. Evlilik olayı, sadece iki insanın değil birden fazla insanın hayatını etkileyen bir karar. İyi düşünmek değerlendirmek gerekiyor.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin için şiirler yazıp sana aşkitoperipellam diyecek adamı bulmadan evlenme derim :) evlenmiş olmak için evlenmekte ne bileyim sanki angarya bir görevi yerine getirmek gibi olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılSevmeden sanki görev yerine getirmiş gibi olcak aynen öyle
- +1 yıl
Biz bu saçları değirmende ağartmadık ;) Gerçi beyazlamasını istiyorum ama beyazlamıyor maalesef..
+1 yılEvlenmek için vakit hiçbir zaman geç değildir.
Ben kırk sekiz yaşında evlendim. Geç kaldığımı söylüyorlardı; ama sonra anlaşıldı gerçek. Ne geç kalmıştım ne acele etmiştim; hiç evlenmemem gerekirmiş.
Demiş Anton Çehov:)32 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenip evemi kapanacan kocanın sülalesi kaynana koca kahrı meslegine devam edemiycen boşunamı okudun meslegini ilerlet evlilik daha sonra olur
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten ulkemizde iki kişi değil aileler evleniyor. Beni en çok düşündüren bu.. Düğün mevzusu gereksiz geliyor. O kadar masraf. Sade bir nikahla evlenilmeli. Ufak bir kutlama falan. Ama öyle olmuyor. Gösteris meraklısı cogu. Çeyiz alacagima kitap alıyorum pisman olur muyum bilmem 😂
- +1 yıl
Evet aynen katılıtotum 4 saat birilerini eglendirmek için senelerce kendini borca sokuyon cok sacma degilmi
EgitiM dedikce de sonra farkediceksin yas ilerlediginde cevrende senin yas grubundaki herkez ya evlenmis ya cocugu var evlenmis ayrilmis falan olanlarda olucak, insanin ister istemez morali bozulur.. ask kismina geljnce bende kolay sevmemiyorum cunku gercekten sevdigim olacak dedigim bir iliskiden ciktim iste bu insani cok etkiliyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. bu konuda tam kararli degilsin. bence evliligi yap karsina hoslanacagin biri cikarsa kendini evlenmemeye sartlama. enazindan cocuk seviyorsan onu dogur. bide evliligin caresi var bosanirsin biter. ama hic evlenmemenin caresi olmaz velli yastan sonra. ayrica yaainda ne varmiski benim kiz kardesim 33 te evlendi ikinciyi dogurdu yeni. sen kasma kendini ama oluruna birak
00 Yorumla
+1 yılZorlama tabiki. Evlenmen gerekmiyo öyle bir gerekçe yok, aşık da olamıyorsan neden evleniyosun. Sevdiğin aşık olduğun biri olur o zaman istersen evlenirsin. Evlen rahatla diyenler olmuş, ne alakası var evlenilince rahat mı olunuyo çok saçma bir zihniyet. Bence'de eğitim konusunda kendini geliştirmek çok daha iyi. Evet 29 yaşındasın ve çevrendeki insanlar evlenmediğin için garip, farklı bakıyo olabilir, sen hiç aldırma ne istiyosan nasıl canın öyle istiyosa onu yaparsın.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılKendini nasıl mutlu hissediyorsan onu yaşa. Başkaları için değil kendimiz için yaşıyoruz bu hayatı. Şayet istemediğin bir yola girersen hayat seni savurur. Kendini tanıyamazsın. Bazı insanların evlilik karakterinde yok. Tecrübeyle sabit.
10 Yorumla İstemiyorsan evlenme, evleneceğin adam da sen de mutlu olmazsınız gönlünden ne geçiyorsa onu yap
12 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun :)
Tabiki HAYIR! Sırf millet istiyor diye evlenmek... yani bence hata olur. Evlenmek için bir yaş mı var ya? Onu kim belirliyor ki? Bence aşık olmayı bekle ki gerçi bana göre evlenmek için illa aşık olmayada gerek yok bazen öyle bir insan ile tanışıyorsun ki “aşk” değil ama o kadar iyi hissettiriyor ki sana “evet doğru insan bu” diyorsun.
10 Yorumla
+1 yılSenin kendini geliştirmene izin verecek biriyle evlenmelisin, mesela ben eşim evde kendini geliştirsin çeşitli alanlara yönelip onlineş yaparak çocuk baksın isterim, yeterli maaşı fazlasıyla kazanıyorum çok şükür ve bakış açım bu, bu tarz biriyle olursa evlen (Not: Evlenme teklifi içermemektedir 😅)
10 YorumlaÇok benziyoruz.. ve benim düşüncem zorlamayalım kendimizi. Olacağı varsa kendiliğinden olsun bunca zaman zorladık olmadı değil mi?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayatında evliliğide yer ver derim. İnsan sevmek, sevilmek, değer görmek, anne olmak ister. Tabiki evlilik basite alınacak bişey değil iyi düşünüp karar verilmesi gerekiyor dogru ınsanı bulmak önemli hakkında hayrlısı olsun.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyaşlanana kadar evlenmicen o zaman öyle mi hiç çocuk sahibi olmazsın başını okşayacağın bir akıllı bıdıgın olmaz 30 yaşından sonra zaten tehlikeli olur doğumlar
Bence birini sevip evlen evlenirsin yine hobilerine devam edersin kendi sevdiğin hobileri eş adayında da bulursun belki00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. artık evlenme konusunda fazla seçeneğiniz yok.
o yüzden karşınıza biri çıkıyorsa çok absürt bir durum olmadığı sürece kabul edin.
yani sağlikli olarak çocuk sahibi olma yaş sınırına yaklaşıyorsunuz.010 Yorumla
Soran+1 yılZorla mı evleneyim istemeden?
Soran+1 yılAşık olmadan evlenemem ki
Soran+1 yılYok kusura bakmayın
Soran+1 yılSiz mantıklı olanı seçin
Soran+1 yılBenim de gerek yok zaten
Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı. Zorlama bence, olursa olur olmazsa hobilerle ve arkadaşlıklarla devam zaten. İlla biriyle de evlenmek için evlenme; sevebildiğin ömür geçirebilecegin biri ise değerlendir.
10 YorumlaSen aynı bensin zorlamana gerek yok bence en mantıklısı kariyer👍🏻
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılKarar sizin bende baski goruyorum evlenemedim diye sanki suclu benmisim gibi nişan attim yeni diyorum hemen yeni biriyle tanismami istiyorlar yaa daha icimden söküp atamadim diyorum 😢
02 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz söküp atamadan, istemediğinizle evlenmeyin, zorlamayın insallah hayırlisı olsun, yeniden mutlu olun 😊
- +1 yıl
Teşekkürler
+1 yılilk önce çevren den uzaklaş mantıklı düşünmeye çalış
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet ayrı eve çıkmalıyım
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ne desem bilemedim yapmadiklarini yap sana bisey diyemem bu konu da haklısın çünkü içinde kalmasın ama şunu unutma eğitime devam edersin ama inşallah hepimiz için geçerli hayırlı şekilde evlen :) önce istediklerini yap
20 Yorumla
+1 yılsenin evlenip evlenmeyeceğini çevrendekiler mi belirliyor? bu ne asparagas bir durumdur.
24 Yorumla
Soran+1 yılArtik evlen diye söylüyorlar sadece
- +1 yıl
söylesinler senin evlenmeye niyetin varsa evlen şu an niyetin yoksa kendini hazir hissettiğinde evlenirsin, Buna çevren karar veremez
Soran+1 yılYani tabiki de evlenmek istiyorum ancak şu bu sana uygun değil deyip mantık evliligi yapmamı istiyorlar, sevmeden. ayoksa elbette kim sevdiği adamla evlenmek istemez ki?
- +1 yıl
istediğinle evlenirsin buna kimse müdahale edemez, eğitim diyorsan da eğitimini tamamlarsın
- Aşk İlişkileri konusunda 683 cevap paylaştı.
+1 yılZorlamamalisin hayat senin hayatın ne istiyorsan onu yap
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeyenleri görüyoruz, 35 inde evde kedisiyle story atıp kendini iyi hissediyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar ama değiller çocukları yok aile kuramamışlar o sıcaklığı hissi yaşayamamışlar.
00 Yorumla
+1 yılvalla bu saatten sonra hobilerin sana sadece boş bir heves oldugunu anlatır zamanın ii kullan evlenerekte yapabiirsin ben denedim inan olmuyo
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle evlenmek zorunda değilsin kimse senin hayatına karışamaz o yüzden ver kendini eğitime kimseyi de dinleme
00 Yorumla
+1 yılAcele işe şeytan karışır. Doğru zamanı vardır bence herşeyin merak etme. Kendini geliştirmek istiyorsan geliştir... :')
00 Yorumla
+1 yılHevesini kırmak yerine annene kulak verip mantığınla test edebilirsin. Her şekilde eğitiminde geliştirebilirsin kendini
00 Yorumla
+1 yılEvlenecem ben ya yetti canıma..
Vermezlerse gaçacam diyen kz geldi aklma 😅😅 iki ucu b. klu deynek durumları bunlar00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. geçmiş olsun bu saatten sonra evlenmeniz zor. bu durumu yaşayan tek siz değilsiniz.
06 Yorumla
Soran+1 yıl😁 Neden zor ki o kadar 😐
Soran+1 yılEvet ekonomik özgürlugum var, mesleğim, iyi bir cevrem var ve biraz özgurlugume de düşkünüm. Doğru nolcak böyle bilmiyorum 😁 Benim gibi de çok kişi var sanırım
Soran+1 yılBence de öyle de toplum buna hazır değil 😂
+1 yılValla bende senin gibiyim ama bir yerden sonra hep aynı şeyleri yaptığını yerinde saydığıni anlıyorsun
00 YorumlaBu istediklerini birlikte yapabileceğin birini bulup onunla evlensen çok şükela olur
02 Yorumla
Soran+1 yılYani keşke ama yok öyle biri. Bekleme evlen biriyle olsun bitsin derdindeler.
Her şeyin hayırlısını dile..
Akışına bırak bacım.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSoru sormak için soru sormayın lütfen! Bu yaşa gelmişsin hala bunu mu soruyorsun. Cidden boş boş şeyler
11 Yorumla
Soran+1 yılNiçin bu kadar eleştirdiniz ki fikir almak için sordum
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendini amaçsız hissettiğinden dolayı kendini birşeylre adamak istyorsn. Eğitim ya da başka birşye adım atsanda korkarım sonunu getiremzsn
02 Yorumla
Soran+1 yılYani muhtemelen biri olması şart hayatımda ama evlenir miyim hemen bilemiyorum 😁
Cevap sahibi+1 yılİnsan denilen varlık sadece oksijen su ve yiceklerle beslenmiyor 😅 duygusal ruhsal ihtiyaçları da var, haliyle bir kadın/erkek de hayatına dahil olmalı aksi halde eksik bir yanı kalmş oluyor
Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Kesinlikle hayır istemiyorsan kariyerinde devam et evlilik seni bir adım geriye atabiliri şartlama
00 Yorumla
+1 yılBen de evlilikten yana değilim. 26 yaşında olmama rağmen memurluk sınavına hazırlık yapıyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı. Daha ne eğitimi evlen çocuğunu eğit sende ha kariyerde yap çocukta
00 Yorumla
+1 yılZorla aşk ve evlilik olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum da işte.. m
+1 yılAcele etme alalemi boşver hobilerinle uğraş uzülme
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
İkisi bir arada olabilir şeyler
Evlenince hobiler yapılmıyor mu iş güç kurulmuyor mu?
Anlamıyorum hiçbir şey için kendini zorlama00 YorumlaZamana bırak nasipten öte köy yok içinde bir sey kalmasın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlendikten sonra da yapabilirsin onları
Engel değil ki. Ayrıca yaşın 20-21 de değil, pişman olursun 5 sene sonra00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatı olağan akışına bırak ve ailenin de bir yere kadar
00 Yorumlahayat senin hayatın ama hem kariyer yapıp hemde aşk yaşayabilirsin. ikisini bir arada götüremeyecek kadar beceriksiz misin :)
03 Yorumla
Soran+1 yılAşık olamıyorum ki
+1 yılEvlenmek öyle bir şey değil ki sevmediğin adamla mi eğleneceksin
01 Yorumla
Soran+1 yılİşte yaş gectikce insan oyle bir zorunluluk hissediyor
yuva kurmak güzel dir, sannıırm aileniz hep baskıcı olmuşs size
05 Yorumla
Soran+1 yılAnnem çok baskıci ve dominant bir kadın evet. Evlendigine de pisman. Sevmeden evlenmis. Kurtulus yolu gini görmus. Elalem ne der mantigi yani. Bu yuzden soguk bakıyor olabilirim.
Soran+1 yılGibi. Evliliği kurtuluş yolu gibi görmüş. Onun da annesi baskıcıymış. İnsan doğduğu aileyi seçemeyince sıkıntılar yaşıyor malesef
+1 yılegitimine zorla Şu an egitimin ne duzeyde lisan mezunumusun yoksa lisemi
08 Yorumla
Soran+1 yılÖğretmenim ben. Ama yüksek lisans ve doktora yapmak istiyorum.
- +1 yıl
ögretmensen yuksek lisansa baslamaman hata sonucta ailenden uzaklasıp ayrı eve cıkıp istedigini yapabilirsin bıransınız nedir
Soran+1 yılİngilizce
Soran+1 yılAyrı eve çıkmayı düşünüyorum evet
- +1 yıl
ayrı eve cık hobilerine yönel hatta imkanın varsa tayinini baska ile aldır daha rahat edersin ondan soonra kendini egitimine ver
Soran+1 yılBen özeldeyim malesef, atanınca daha iyi olacak gibi.. Teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
aynen atanınca daha iyi olur ayrı sehir ayrı ev bbu sekilde cevre baskısından kurtulursun
Soran+1 yılİnşallah 🙏
+1 yılKendini zorlamaya gerek yok. Olacağı varsa olur.
10 Yorumlahayır zorlamamalısın ne istersen onu yap
30 Yorumla
+1 yılevlenmeden de yasaniyor evlenmek zorunluluk degildir kendini kisitlama
00 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan zorlamanın bir anlamı yok zamanı beklemelisin
00 Yorumla
+1 yılYapmadığın şeyler içinmi pişman olucan yaptığın şeyler içinmi, seçim senin
00 Yorumla
+1 yılNe zaman istiyorsan o zaman evlen, bu hayat senin 🥀
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evlenmek istemiyorum. Kendimi eğitim konusunda geliştirmeye devam etmek istiyorum. Kendimi zorlamalı mıyım evlilik için?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar,
Zamanında yaşadığınız hayal kırıklıkları ve zorluklar geleceğe dair umudunuzu kırmış olabilir. Evlilik süreci sosyal öğrenmeye dayalı değildir. Çevrenizdeki kişilerin evlenmeleri veya aile üyelerinizin size baskı kurması evliliği seçip seçmeyeceğiniz yönünde bir değişken olmamalıdır.
Kendinize zaman ayırıp içsel bir yolculuğa çıktığınızda evliliğin ve kariyer hayatının sizin için neler ifade ettiğini not edebilirsiniz.
Her ikisi içinde not çalışmalarınızı tamamladıktan sonra evlenmenin pozitif yönlerini ve kariyer hayatına devam etmenin pozitif yönlerini karşılıklı maddeler halinde yazabilirsiniz.
Bazen zihnimizde bize aralarında uçurum varmış gibi gelen seçimlerin aslında kıyaslamaya değer bir farkının olmadığını bu sayede daha net gözlemleyebiliriz.
Öncelikle kendinize şu soruları sormanızda fayda var:
Çünkü pekala doğru yapılmış bir evlilik, kendinizi geliştirebileceğiniz, kariyerinize ve hobilerinize zaman ayırabileceğiniz bir evliliktir.
Evliliğe dair olan temel motivasyonunuzda olumsuz şemalar ve zorluklar yer almaktaysa, evlenince kariyer hayatınızın sonlanacağını ve kendinize zaman ayıramayacağınızı düşünüyorsanız, evlilik size bir boyunduruk ve kısıtlama hissi getiriyorsa bu konuda bir uzmanla görüşüp bu düşünceniz üzerinde çalışabilirsiniz.
Sevgiler.
Uzman Klinik Psikolog Büşra Sarı.
Merhaba bende ne zaman ilişki yaşasam hep sanki hiç sevilmiyormuşluk hissine kapılıyorum ve sürekli ağlıyorum üzülüyorum ve mideme sürekli ağrılar giriyor kendimi çok değersiz hissediyorum ve ilerde evlenirsem mutsuz bir evliliğim olacağına kendimi o kadar inandırdım ki birinin beni seveceğine aşık olup beni mutlu etmeye çalışacağına olan inancım bitmiş durumda. Pskolojim bozuldu kimse beni gerçekten sevmiyor sanki ben hep daha fazla değer veriyorum bundan sonra ilişkim olsa ne yapacağımı bilmiyorum ve beni sevdiğine nasıl inanıcam çok mutsuzum
Bende de o sorun var psikologa gittim sebebinin çocukluk döneminde bağlı olan bir travmaya sebep olduğunu söyledi psikoloğum kusurluluk şeması. Bu şemayı kırman ve kendini değersiz hissetmene sebep olan anıyı bulup bunun üzerine gitmen gerekli nasıl sevilmeyecegine olan inancın oluşmuşsa sevileceğine olan inancının da oluşabilecegini kendine inandırman gerekli sebebi yetersiz olman değil yetersiz hissetmenle alakalı. Bir anda düzelmiyor maalesef üzerine çokça gidilmeli tek nedene bağlı olmuyor beraberinde aşağılık kompleksini kendini sevmemeyi kıskançlık gibi bir çok olumsuz duyguyu da beraberinde getiriyor
Evet bu dediklerinin hepsini yaşıyorum
Fakat çocukluğumda yaşadığım böyle bir şey olmadı aşırı sevgi dolu bir ailede büyüdüm
Budurumu nasıl atlatıcam nolur yardım edin