Okumak istemiyorum, dini eğitim almak istiyorum iyi bir eş ve anne olmak istiyorum?

Üniversite okumak istemiyorum orada öğrenilenler bana gereksiz geliyor dini eğitim alıp evimde çocuklarımı güzel ve özenli yetiştirmek istiyorum İslâmiyet'i hayatımın demirbaşı yapmak istiyorum fakat ailem buna kızar ve akıllarına bile getirmek istemezler üniversite okumamış olmam benim değerimi sıfıra indirir gözlerinde. Fakat ben Allah katında değer kazanmak istiyorum, ibadetlerimle zamanımı harcamak istiyorum. Ailemin bana bakma gücü de var. Kendi harcamalarını kısıtlamak istemezler ve "modern" olduklarını düşünüyorlar maalesef cahiller ve ben çok zor durumdayım utanılacak bir şey yapmışım gibi olurum gözlerinde eğer okumazsam. Benimse hiç isteğim yok, bu dünya için değil ahiret için çalışmak istiyorum. Dinimizde de bir kız çalışmak istemiyorsa ki zaten sağlık ve din alanı dışında çalışması gereksiz görülüyor ve ailesinin durumu varsa ona bakmakla yükümlüler; kişinin çalışmak, okumak gibi bir zorunluluğu yok. İlim öğrenmek şartı ile. Ben de 4 sene üniversite sıralarında dirsek çürütüp mutsuz olacağıma bu değerli zamanımı Allah yolunda harcamak istiyorum. Fakat anne babanın istediklerini yapmak da farz hükmünde. Bu konuda karşı gelsem asilik etmiş olur muyum? Dini açıdan bilgisi olanların tavsiyelerini duymak isterim. Hakaret edecek olanları Allah'a havale ediyorum ve sitede şikayet edeceğim baştan söyleyeyim.
Güncellemeler
+1 yıl
Öncelikli görevimiz ilim öğrenmek. Daha sonra pozitif bilimler dünyadan geri kalmamak için bilinebilir. Eskiden Osmanlı'da yaşamış ve şimdi bile dünya çapında saygı duyulan büyük âlimler medreselerde yetişti. İlim öğrendiler, daha sonra pozitif bilimleri gördüler. Ahir zamandaki kültür anlayışı edebi eserleri okuyup bilmekten ibaret oldu. Bu eserlerin çoğu dine zıt içerikli oluyor fakat öyle bir sistem ki bunları okumadan, bilmeden meslek elde edemiyorsun. Yozlaşmadan başka bir şey değil.
Güncellemeler
+1 yıl
Dünya bizi tanısın, Müslümanlığın muazzamlığını öğrensin. Kendi sistemimizi kendi ülkemizde kendimiz kuralım ve dünyaya nasıl yaşanır gösterelim. Ahir zamana ayak uydurmak zorunda kalmayalım, yıllarca Osmanlı kaliteli zamanlarında nasıl da güzel hüküm sürdü, şimdi ne oldu Müslümanlığımıza? Neden böyle Batı özentisi olduk çıktık? Biz istersek Batı'dan kat kat üstün olabiliriz. Zaten üstünüz, takvamız var. Bırakın dünyevi çıkarlar onlara kalsın. Allah katında bunların bir değeri yok...
Okumak istemiyorum, dini eğitim almak istiyorum iyi bir eş ve anne olmak istiyorum?