Düşüncelerine elbette ne ben ne de burdakiler karışabilir. Yorumlarına genel anlamda baktığımda çok saygılı biri olduğunu gördüm ama tek yanlışın üniversite hakkında ki görüşlerin üniversite zaten sen istersen algıların açıksa ufkunu genişletir ve sadece para kazanmak amacıyla bakıyorsan üniversiteye yine yanılıyorsun sendeğil çoğunluk yanılgı içinde zaten. Bende dinime sonuna kadar özen gösteriyor onun emirlerine uymaya çalışıyorum ama bir yandan da kendimi dünyadan soyutlamıyorum zaten Allahta müslümanın böyle olmasını istemiyor. Müslüman kadın pasif değil tam aksine girişken olmalıdr.
02 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite okumakla kişinin girişkenliği ölçülmez. Birçok hafız, cemaat üyesi bilgin kadın var ve onların düzenlediği camilerdeki sohbetlerde, konferanslarda vesaire zaten sosyalliklerini görebiliyoruz. İnsanın içinde olacak, her türlü gösterir kendini. Allah bize de nasip etsin inşaAllah. Yorumun için de ayrıca teşekkürler
Soran+1 yılMedrese bitirmiş son derece sosyal ve âlim kişiler var yani. Zaten asıl sosyallik dini yaymaktaki beceridir, insanlarla dini yaymak ve yaşamak için bir araya gelmek demektir. Yoksa ahir zamandaki sosyallik anlayışı değil. Cafelerde, sinemalarda zaman geçirmek ya da üniversitede okumak bile değil. Gerçekçi düşünürsek ancak birilerine ilim öğretiyorsanız ve ortamda dinleniyorsanız sosyalsinizdir.
En İyi Cevaplar
+1 yılBu dusuncuklerin cok guzel. ama ailen universite konusunda israrciysa sen de ilahiyat fakultesine git. dinini hem ogrenir he m de ogretirsin boylece. ailenin de tizasini almis olursun. belji senin vesilenle onlarla degisirler. dua et bunun icin. Allh yardimcin olsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılTek yol bu gibi gözüküyor... Allah razi olsun
- +1 yıl
eig için teşekkürler. Allah niyetini hakkında hayırlı eylesin, başarılar.
Soran+1 yılİnşaAllah Amin
sen ailene bu durumu açıklamamaışsın sen bildiğin dogrularla açıkla ailene durumu anlat herşeyi genede seni anlamzlarsa sen bildiğini yapmakta özgürsün sonuçta anne baba rızasıd çok öznemli dinde ama annen baban islam adına yapacagın birşey için sana engel olup rıza göstermiyorsa onları dinlemeyebilirsin bence.
04 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur ben de böyle düşünüyorum ama cesaret edemiyorum işte
Soran+1 yılDoğrudur, Allah razı olsun
+1 yılÇok doğru düşünüyorsun islam her şeyden önce gelir
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOkumadan herhalde bir değerin kalmaz. Ailene katılıyorum o konuda. Bu modernite değil, cahillik hiç değil. Senin inandığın şey asıl cahillik.
Dışarıda o kadar insan hem günlük gerekliliklerini yerine getirirken hem de ibadetlerini yapabiliyorlar. Senin özelliğin ne ki beceremiyorsun bunu? İlahiyat oku, din kültürü öğretmenliği oku ama bişey oku yani. Sonra kocam beni dövüyor boşanamıyorum diye ağlıyorsunuz. Önce kendi ayaklarının üzerine basmayı öğren. Ailen sana bir yere kadar evet bakar ama onlar (görmezsin umarım ama) öldükten sonra dua ederek evine yemek getiremezsin.55 Yorumla
Soran+1 yılOkumadan neden degerim kalmasın? Allahu Teala'nın gözündeki degerim hepsine bedel Elhamdülillah. Kullarının saygısına gerek yok. İlahiyat konusunda hem fikiriz, en azindan 4 sene bosuna dirsek curutmus olmam. Hem diplomam olur hem ilmim.
Ve öyle bir durumda mahrem olan yakın erkek akrabalar kadına bakmakla yükümlü. Hic kimse olmazsa kadının kadınların oldugu bir ortamda calisma hakki var. Bunlari bilmedigin icin suclamiyorum tabi ama ogrenmis oldun- +1 yıl
Canım sen beni anlamıyorsun. Eninde sonunda yalnız kalacaksın. Dinin gerekliliği vesaire tamam da sen ciddi soruyorum yarın öbür gün daha kendi çocuğunun karnını zar zor duyurabilen birinin eline kaldığın zaman sana el bebek gül bebek yapacak mı zannediyorsun? İnsan olarak değerin elbet vardır, ona bir lafım yok. Ama toplum için değersiz kalırsın okumazsan. Yarın öbür gün kocan üzerine kuma da getirir, seni hor da görür, aç da bırakır. Ben sana diyorum ki en azından elin ekmek tutsun sırf duayla olmaz bu işler. Ben sana git hukuk oku avukat ol ya da git mühendis ol demiyorum. Elinde ya arkadaşım bende bunu yapabiliyorum diyeceğin bir mesleğin işin gücün olsun. İlahiyat oku işte ne zararı var?
Soran+1 yılİyi de her okumayanın üzerine kuma mı getiriyorlar. Allahu Teala bana hayırlısını nasip edecek belki sen nereden biliyorsun? Okuma işini zaten düşünüyorum
- +1 yıl
Kuzum kesin böyle olacak demiyorum ama genel tutum budur. Eğer eline ekmeğini alamazsan hor görülürsün. Onlar sadece işin meselaları. Millet nasılsa elime bakıyor bir halt yapamaz diye senin üzerine gelir. Keşke hayırlısı nasip olsa dediğin gibi ama kötüsüne de hazırlıklı olman gerek. Herşey de kader kısmete bırakılmaz. Kaderini kendin yazarsın.
Soran+1 yılTabiki öyle katılıyorum buna ben de. Sadece demek istediğim eğer Allah takva sahibi, hayırlı bir eş nasip ederse böyle bir baskı yapmaz o kişi. Çünkü Allah'tan korkar. Böyle bir eş nasip etmezse de ailem var, acımasız olamazlar herhalde. Çocuklarıyım ben çünkü. Yoksa başka kimseden yardım beklemem, bu ikisi de olmazsa helal bir işte çalışır ekmeğimi kazanırım, çünkü Allahu Teala böyle söylüyor.
Sağlık konusunda 11,7b cevap paylaştı. Neden birinden birini tercih etmekte ısrarcısın ki? Dini eğitim ayrı mesleki eğitim ayrıdır. Her insan kendisine yetecek , başkasına yük olmayacak şekilde çalışıp üretmeli. Bunun için de bir meslek eğitimi alabilirsin. Sonrada dini eğitim konusunda hayallerini gerçekleştirebilirsin. Unutma ki her şeyin aşırısı zararlıdır. Hayatı içinde bulunduğumuz şartlardan soyutlanarak yaşamanın dine de uygun olmadığı kanaatindeyim.
27 Yorumla
Soran+1 yılCunku ikisine yetismeye calisirken birinden birisi aksayacak. Sana cook ornek veririm de uzag gider...
Soran+1 yılSoyutlayarak yasayacagimi kim soyledi, elimden geldiginde cocuklarima ve arkadas cevreme ogretecegim dinimi. Bu soyutlamak degildir. Universite ve diploma her sey degil bunu kavrayamiyorsunuz. Ya da siz secimlerinizi buna gore yapiyorsunuz Allahu Teala dine gore yasamamizi isterken. Siz bilirsiniz her koyun kendi bacagindan asılır
Soran+1 yılAllah razı olsun zaman ayirdiginiz icin
Soran+1 yılÂmin inşaAllah
+1 yılKarar senin kararın kimse seni zorlayamaz ama bence okumalısın kuranda oku diyor öğren diyor sen adam gibi okuluna gidip geldikten sonra hiçbir şey olmaz ama bence okumalısın okuyarakta o dediklerini yapabilirsin engel değil ama istemiyorsan kimse seni zorlayamaz tabii ama bana sorarsan üni oku derim en azından dersinki üniversite mezunuyum
216 Yorumla- +1 yıl
herkes senin gibi düşünürse erkek doktora muayene olmak istemeyen kadın ne yapacak kime gidecek yanlış bir düşünce ilahiyat oku demiş biri sakın okuma şu an ki ilahiyat dini yanlış öğretiyor çünkü eğer okuma düşüncen olursa diye söylüyorum ilahiyat okuma sakın
Soran+1 yılBen o donemi gectim kardes ben liseyi bitirdim yani artik geri donmem mumkun degil bundan sonrasini dusunuyorum anladim
Soran+1 yılAnladin?
- +1 yıl
@iffetlimuvahhid bakıyorum da cevap veremeyınce kacmıssın :) sen fıtnecının tekısın. sen dını kullanarak fıtne yapıyorsun :) ve ınan bana atesle oynuyorsun.. boyle gıdersen yatacak yerın yok. Evet ben uydurulmuş dine Kur-an ı fitne olarak sokuyorum ve dağıtıyorum.. demıssın.. uydurulmus dın Islam mı oluyor? Islamın kıyamete kadar bozulmayacagını Allah belirtmıstır. daha ayetten haberın yok. kafana gore yontuyon. tartısmaya yuzun yok mu pembe gıbı engel koymussun :)
- +1 yıl
Anladım ben sadece fikrimi söyledim Hemen eksi vermişsiniz benim sözlerimi yanlış anlamayın benim annemde lise mezunu bir çok üniversite mezununu cebinden çıkarır
@Çağrıİzmir Kadının dinen çalışması caiz değil üniversite eğitimi almış olsa bile dinen kadının görevi bellidir erkek çalışır kadın çocuklarının kişisel gelişimi geliştirmek ile sorumludur kadının görevi budur haa sonra bunu söyleyince mıçınızdan yorum yapıyorsunuz yobaz yaftasını yapıştırıyorsunuz sığ ve cahilsiniz benim annemde lise mezunu ve yüzlerce Üniversite mezununu cebinden çıkarır bir dahada özelden terbiyesizlik yapma senin aklını alırım... - +1 yıl
@çağrıİzmir35 Kadının dinen çalışması caiz değil üniversite eğitimi almış olsa bile dinen kadının görevi bellidir erkek çalışır kadın çocuklarının kişisel gelişimi geliştirmek ile sorumludur kadının görevi budur haa sonra bunu söyleyince mıçınızdan yorum yapıyorsunuz yobaz yaftasını yapıştırıyorsunuz sığ ve cahilsiniz benim annemde lise mezunu ve yüzlerce Üniversite mezununu cebinden çıkarır bir dahada özelden terbiyesizlik yapma senin aklını alırım...
- +1 yıl
Zaten farketmişsindir muvahhidin dediklerini dikkate alma sakın
- +1 yıl
@çağrıİzmir35 sen geçmişimi kaldıramadan ben senin geleceğini karartırım koç yumurtası
- +1 yıl
@çağrıİzmirli35 Adam ol miktirme belanı sen adam olsan özelden bir kadına hakaret yağdırıp sonra burada artistlik yapmazsın adam tikerim belanı soğan erkeği senin gücün anca kadınlara yeter senin gibi folloşları entari giydirip gezdiriyor sirke koyup 50 kuruşa izlettiriyor fındık fıstık attırıyoruz senin geçmişin ile geleceğin bir araya gelse benim geçmişimi bırak geleceğimi dahi daha kaldırmaya çapı dötlek geçmişimle bir olur senin gelmişini geçmişini o biçim yaparım anladım şimdi miktir senin anca kadınlara gücün yeter kaburgalarını alırım
- +1 yıl
Geçmişimle geleceğini tikerim sonra geleceğim ile gelip bir daha geleceğini tikerim ardından geçmişimle geçmişini geleceğim ile geçmişini tiker ardından geçmişim ve geleceğim ile o kaldırdığın dağda diker diker bir daha tikerim sonra bir bakmışsın geleceğin altına can simidi koymadan oturamıyor ;)
- +1 yıl
@illalazımmıki bırak şu nu yaa adam ne alıyorsa beyin sulanmış anlatıyorum anlatıyorum kafa basmıyor adam sapıtmış resmen yaaa uçmuş aynen dediğin gibi akıbetini hiç iyi görmüyorum vatandaşın Allah akıl fikir versin başka bir şey demiyorum :) hadi senin beyin sulanmış sen şaşırmışsın bari milletin aklını karıştırma akıl fukarası iffetlimuvahhid
- +1 yıl
@çağrıİzmir35 geçmişimi demişsin sende anlamışsın zaten geçmişimi dağa kaldırmaya çapının yetmeyeceğini geçmişimi kaldırırım demişsin pes bu kadar meshebi genişlik görmedim doğrusu puu senin sıfatına bende seni adam sanmıştım bir an azda olsa adam olma ihtimalin vardı oda ortadan kalktı yalnız şunu belirteyim geçmişime gücün yetmiyorsa geleceğime hiç yetmez sen git geçmişini düz şimdi ne geniş adammışsın geçmişini dağa kaldırıp düzüyorsun edep haya da kalmamış sende yazık
- +1 yıl
@çağrıİzmir35 babanda seni kazara kondomdam sızdırmış keşke klozete attırıp üstüne sifonu çekseymiş
- +1 yıl
Yırtık kondom çocuğu
- +1 yıl
Hazmet şimdi sen bunları koç yumurtası
- +1 yıl
İstersen gargarada yapabilirsin
Allah kalbine gore verecektir buna emin ol, cok erdemlerin var, ozel birisin bence, bu yaslardaki kizlarin buyuk bir cogunlugunun aklinin ucundan bile geciremeyecegi şuura sahipsin, ne desem az gelir, sana soyle soyke yao demeye bile gerek gormuyorum, cunku niyetinin karsiligini alacaksin buna inanan bir insanim, hakkinda hayirlisi olsun
27 Yorumla
Soran+1 yılİnşaAllah çok sağ olun
Soran+1 yılÂmin inşaAllah. Ve kesinlikle, dine fitne sokuyor bu sitede sürekli okuyanlara da sebep oluyor Allah bizi böylelerinden korusun inşaAllah gerçek hidayeti nasip etsin hepimize
Soran+1 yılMaalesef öyle kardeşim. Allah hidayet versin inşaAllah
Gizli Üye(36-45)+1 yılOKU Allah'ın emri biliyorsundur. ''aklını kullanmayanların üstüne pislik yağdıracağım'' da ayettir. fakat aileni modern diye cahillikle suçlamanı anlayamadım açıkçası. okumanı ve seni güzel yerlerde görmek istemeleri nasıl cahillik olabiliyor?
illaki okumam diyorsan ailenle otur konuş, düşüncelerini izah et. ama çağımızda evde oturarak eş bulman imkansız. bu devirde herkes çalışan eş arıyor.02 Yorumla
Soran+1 yılGuzel yerler derken? Kardes benim bildigim tek guzel yer camidir, cocuklarin ve esin yanidir. Haramin oldugu hicbir yer guzel olmaz. Guzel geliyorsa seytanin aldatmasidir. Ben zaten ilim ogrenmek istiyorum dedim, bos bos oturacagim demedim
Soran+1 yılHadîs-i şerîflerde de evlenecek erkek ve kadınlar için ayrı ayrı tembihler bulunmaktadır. Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) de bir hadîs–i şerîflerinde evlenecek erkekler için şöyle buyurur: “Kadın dört şeyi için nikâh edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini. Sen dindar olanını seç ki elin bereket bulsun.”1 Başka bir rivayette de “soy” dışındaki diğer üç nitelik yani malı, güzelliği ve dindarlığı belirtilmiştir.2 Bu hadîs–i şerîfte, evliliğin uzun ömürlü olması için eş seçiminde göz önüne alınabilecek hususlar sıralanmış, bir erkeğin evleneceği kadında araması gereken temel şartın dindarlık olduğu belirtilmiş; ancak mal, soy ve güzellik gibi unsurların da evliliklerde tercih sebebi olabildiği realitesi göz ardı edilmemiştir.
Genellikle bir kıza talip olan erkek, başkaca özellikleri göz önünde bulundurur; fakat bu arada dindarlık arka plânda kalabilir. İşte Allah Resulü (sallallahü aleyhi ve sellem) dindar olanın tercih edilmesi gereğini gayet kibar ve nazik bir üslûp ile belirtmis
Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı. İlahiyat okuyabilirsin. Hem aileni memnun edersin hem dinimizde bilmediğin şeyler varsa öğrenmiş olursun. Hemde diploman olur. İlerde evlenirsin Allah korusun ama eşine birşey olur boşanırsınız vs o zaman nasıl kendi ayaklarının üzerinde duracaksın? İşte bu yüzden diploma şart
05 Yorumla
Soran+1 yılDusundum ben de fakat kararsizim... Kendi ayaklarimin ustunde durmam gerekmiyor, ailem ve sonra devlet bana bakmakla yukumlu ve zaten nafaka hakkim da var. Dinimizde kadinlarin calismasi zaruri durumlarda. Ailenin durumu varsa ya da devlet yardim ediyorsa kadin calismaz. Fakat hicbiri yoksa ve nafaka da yoksa ancak o sekilde kadinlarin oldugu ortamda calismak gerekir. Okul ortami boyle degil ki.
- +1 yıl
Sana diyorum ki en kötü durumu düşün. Ailen vefat etti, eşin kötü durumda ve devlet sana bakmıyor. Senin kendi mesleğini eline alman lazım şart bu. Ayrıca kuran 'da kadın çalışamaz diye bir ayet yok. Tekrar söylüyorum eğer okula gitmek istemiyorsan açıktan ilahiyat oku. Tabi bunlar benim düşüncelerim. Kolay gelsin
Soran+1 yılAile vedat ettiginde cevredeki mahrem erkek akrabalar kadina bakmakla yükümlü. Ayrıca harama karisilacak bir durum varsa calismamiz caiz degil. Ben boyle bir durum gordugum icin istemiyorum zaten. Bunu bilmediginiz icin sizi suclamiyorum ama ogrenmis oldunuz
Soran+1 yılDoğrudur fakat elim ayağım tutuyorsa çalışırım Elhamdülillah.
+1 yılYa bak bacim senin bu söylediğin şey çok saçma yok o bakar bana yok bu bakar bana pardon da kimse sana bakmak zorunda değil ayrıca sen besleme misin ki sana bakacaklar millet kendi karnını zor doyuruyor. Bir de " 4 sene bosuna dirsek çürütmüş olmam" diyorsun afedersin de milyonlarca okuyan insan var şimdi onlar canım mi? Bir akıllı sen misin?
05 Yorumla- +1 yıl
canım mi *
Soran+1 yılHerkesin aynı şeyi yapması o işin doğru olduğunu göstermez. Ben insanları hor görmüyorum, öyle bir izlenim bırakmak istemem. Sadece öncelikleri farklı demek ki. Kendi tercihleri. Her koyun kendi bacağından asılır. Ne demiş Necip Fazıl: "Dinde zorlama yoktur, insan özgürdür elbette! İsteyen bu dünyada pişer isteyen ahirette."
- +1 yıl
Ya sen zorlama yoktur diyorsun ama bayagi dayatiyorsun millete. Kendi doğrudan herkesin doğrusu yapmaya çalışıyorsun. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Tamam dindarsin okey süper ama başkalarına da kabul ettirmeye çalışıyorsun yani en azından öyle duruyor
Soran+1 yılKabul ettirmeye çalışmıyorum, ısrarla saçmaladığımı ya da "yobaz" olduğumu ileri sürenlerin bana haksızlık ettiğini söylemeye çalışıyorum. Dinimiz neyi uygun görüyorsa ben onu söylüyorum burada, yobazdan tut cahil bile oldum. Neyse herkesin görüşü kendine. Rabbim biliyor içimi. Zaman ağırlığın için Allah razı olsun senden...
- +1 yıl
Hepinizden allah razı olsun ama böyle bir soruya gelecek muhtemel görüşler bunlar
+1 yılUfkun ne kadar genişse çocuklarının ufkuda o kadar geniş olur
tahsil çok önemlidir. İnsanlar dini ne zaman yanlış uygulamaya başlamıştır.
Cahiliye döneminde. Sen sen ol okumaktan öğrenmekten gerekse yüksek öğrenimden kaçma13 Yorumla
Soran+1 yılKardes ben liseyi bitirdim gereken bilgileri aldim gercekten bundan sonrasi zaten okudugum alandan ötürü cok da onem arz etmeyecek emin ol doktor falan olabilecek olsaydim kesinlikle olurdum bunun icin gec kaldim cunku farkli bir alanda okudum tahsilden kactigim yok aksine ilim yoluna kendimi adayacagim Allah'in yolu en büyük yol inşaAllah herkese nasip olur
- +1 yıl
tamam ben yönelme demiyorum ki yahu, fakat kişinin bakış açısı ne kadar darsa o kadar tahamülsüz olur. Allah korusun ilerde şöyle olsa;sen işte iyice kendini yetiştirmiş olsan hadi çoluk çocukta olsa yarın senin çocukların senin bilmediğin ve dini senden farklı yaşayan insanlara takılsalar , sen bilmediklerinden imtihan ediliyor olamazmısın. Senin şuanki bakış açın Allah korusun ilerde ben daha iyi bilirim, benim bildiğim daha iyidir şekline giderse ne yaparsın. Geleceğini sadece gidip geleceğin dar duvarlar arasında mı sokmak istiyorsun.
madem ilahiyat oku arkadasım, İslamın bilminin farkında ol. Yeni düşüncelerin yeni fikirlerin seninde bilmini, ilmini attıracağını düşün.
Soran+1 yılKusura bakmayın ama yorumunuz oldukça mantıksız. Ben kendimi dört duvat arasına sikistirmayacagim bu bir, ikincisi de ilim ogrenen insan zaten akli basinda olur ve gayet de bilgili olur. Cocuklarim niye baska turlu dinî yasayanlarla olsun ya iyiyse olsun tabi bana da ogretsin ama kotuyse asla izin vermem Allahin izniyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılIlahiyat okuyabilirsin. veya bir kursta dini egitim alip. Acik ogretimden okul bitirebilirsin.
Ama okul bitirmeni tavsiye ederim cunku egitimli bir annenin cocuklari uzerindeki ozellikle ergenlikte daha cok olur.
Annem cahil kadin ev hanimi psikolojisine burunmezler annem egitimli bir insan ama Allahin yasamasini istedigi sekilde hayatini sekillendirmis derler. bu onlari yetistirmende daha pozitif bir durum olur04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHangi sehirdesin
Soran+1 yılDiplomanin illa pozitif bilimlerin oldugu bir okuldan olmasi sart degil ki. Medresede de ogrenci yetisiyor ve muazzam bilgide olabiliyorlar. Ve ben bu yasima kadar lise egitimimi tamamlayarak iyi bir egitim aldigimi ve yeterli oldugunu dusunuyorum pozitif bilimler acisindan. Hayatimda bana bir daha yaramayacak seyleri bilmek istemiyorum bos yere. Bana bundan sonra lazim olacak sey ilimdir. Cocuklarimi da bu yolda yetistirmek istiyorum zaten, Allah nasip ederse İnşaAllah
Cevap sahibi+1 yılInsallah nasio eder
Cevap sahibi+1 yılNasip
+1 yılKardeşim dini açıdan aklına takılan herşeyi kur-an ile açıklarım sana. Fakat üniversite oku , iyi bir kariyer edin ve insanlara öğrendiklerini öğret. EĞer sen üniversite okumazsan pek dinlemeyecek seni insanlar. Amacın zaten meslek edinmek değil eğitim almak ve o ortamı yaşamak. Ben çok istiyorum üniversite gitmek o mesleği yapmayacağım halde eğitim için gitmek istiyorum.
116 Yorumla
Soran+1 yılBen oradaki egitimi sorguluyorum zaten. İyi bir ilim egitimi alirsam neden dinlemeyecekmis beni insanlar? Su zamana kadar aldigim pozitif bilimlerle alakali egitimlerin yeterli oldugunu dusunuyorum. Universitedeki haram ortaminda neden kendimi zora sokayim ve istemedigim yerde 4 sene dirsek curuteyim? 4 sene boyunca ilim ogrenmek varken... Vakit harcamak en buyuk israf...
- +1 yıl
Kardeşim ilim ne demektir? Sorgulamanız gereken dininiz. Emin olabilirsin tahsilatın ya da paran olmasın seni dinlemezler. Üniversitedeki haram ortam ne demek? Kardeşim bunları bana açıklarmısın.
- +1 yıl
muvahhıd burada dogru dıon
Soran+1 yılBu konuyu seninle tartismak istemiyorum, haram ortaminin ne oldugunu soruyorsun daha bana. ne diyeyim ki sana
- +1 yıl
Demek istediğim bu benimle tartışmak için '' İLim '' gerekiyor.
Nahl suresi 116
Dillerinizin uydurduğu yalana dayanarak, “Bu helâldir, şu da haramdır” demeyin! Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa eremezler - +1 yıl
kıbır yapma. bırsey dedık dıye.. zaten senınle hemfıkır oldugum konular gayet sınırlı. bır ıkı konu ya var ya yok. ulema mısın da benımle tartısmak ıcın ılım gerekıyor dıyorsun..
- +1 yıl
senın yanlıslarını saysak sayfalar yetmez. hemen ıkı sey dedık dıye kıbır tavan yaptı.. dıyorum kı bu ınsan belki farklı dusunur. nerde Muvahhidde o dusunce. benı haksız cıkaracagına hemen kıbır yapıyor..
Soran+1 yılBiz haramı helali Allah'ın kitabından ve Elçisinden öğreniyoruz sen merak etme. Dine fitne getiren de sensin, biz değiliz. Allah affetsin hepimizi
- +1 yıl
Evet ben ALLAH'ın haram etmediğini haram etmeyin diyorum ama fitneyi ben sokuyorum :D Gösterirmsin bana peygamber nerede ve size nasıl dini öğretiyor bende gidip öğreneyim?
- +1 yıl
Yunus suresi 17
Allah'a karşı yalan uydurandan veya O'nun âyetlerini yalanlayandan daha zâlim kim olabilir? Bilesiniz ki suçlular asla iflah olmazlar.
Zümer suresi 32
Allah hakkında yalan uydurandan ve önüne konulan gerçeği yalanlayandan daha zâlim kimdir? Cehennem, kâfirler için uygun yer değil midir?
Soran+1 yılRabbim nasıl da seni sana yazdırıyor. Onun adaleti tartışılmaz
- +1 yıl
hahahaha :D:D Yaaaa işte nasıl inkar ediyorsunuz ayeti. O laf cambazlığınız bana sökmez siz kumda oynayın :D Doğruları söyleyince nasıl sinirleniyorsunuz ve anında inkar moduna geçiyorsunuz :) İşte kendinizi anında belli ediyorsunuz.
Soran+1 yılRabbim kimin inkârcı olduğunu biliyor Elhamdülillah.
- +1 yıl
Ya elhamdülillah deyince inkarcı olmuyorsun znanet sen :D
Soran+1 yılDine bid'at ve fitne sokuyorsun ve bu kesinlikle çok tehlikeli, bunları okuyanlara da sebep olma. Bir an önce hidayete erersin inşaAllah.
- +1 yıl
Ben dosdoğru hidayet üzerindeyim eminim sen onu da bilmiyorsun. Evet ben uydurulmuş dine Kur-an ı fitne olarak sokuyorum ve dağıtıyorum. Bİdat diye birşey yok Biz yanlızca ALLAH'a kulluk ederiz.
+1 yıldüşücelerin güzel eğer yaptığın şey doğruysa karşı gelen ailen de olsa doğruyu yapmalısın... korktuğun buysa kur'an ın onaylamadığı bir davranış değil
06 Yorumla
Soran+1 yılSag olun. Cesaretim kırılıyor iste bir cesaret etsem. Cevremdekiler de hep tersi dusuncede ben mi hata yapiyorum yanlis dusunuyorum anlamiyorum
Soran+1 yılEminim yanlis olmadigimdan ama cevre baskisi cok kotu ya
- +1 yıl
maalesef çevre dediğimiz ne yaptığını bilmezlerle dolu.. bende okul eğitimini gereksiz buluyorum aynı durumda sayılırız... konuşmak iyi gelirse mesaj atabilirsin
Soran+1 yılMaalesef öyle...
- +1 yıl
peki mezhebin? hadislere bakış açın nasıl?
Soran+1 yılMesajdan devam edelim
Gizli Üye(25-29)+1 yılya canım herşey allah katımı ya sen bence basite kaçıyorsun bu dünyadaysan bünyanın gereklerini önce yerine getirmelisin sonra ahıretine bakmalısın ikisinide bir arada idare edebilirsin seninkini kolaya kaçmak olduğunu düşünüuorum
03 Yorumla
Soran+1 yılKolaya kaçmak isteseydim ilim öğrenmek istemezdim. Ben diyorum ya ilâhiyat ya medrese sen diyorsun kolaya kaçıyorsun
Cevap sahibi+1 yılilahayat istıyorsanda o ünüversite sınavına eşşek gibi çalışmak zorundasın ilim bilgi herşey ünüversiteden geçer
Soran+1 yılİlim üniversiteden geçmez. Medreseler, Kur'an kursları bu yüzden var zaten. İlmi binlerce çocuğa okulda öğretmek isteyenler için üniversiteden geçer, evet.
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi diyosunda sadece diger dunyayi dusunmek olmaz Allah her iki dunya icinde calismamizi istiyor. Ayrica ailen hakli gibi su donemde okumamak buyuk sorun oyuzden dini ilimlernilahiyat bolumu falan okuyanilirsin? bu ibadet yapmana engel degil
21 Yorumla
Soran+1 yılYine en dogru yol o gibi gözüküyor fakat ordaki ortamda tartışılır... Allah hayırlısını nasip etsin
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence evlenme imkanın varsa düşündüğün biri evlen. O şekilde üniversiteye git. Hem kendini gunahtan korumuş olursun hem de okumuş bir insan olarak çocuklarına daha verimli olursun.
04 Yorumla
Soran+1 yılŞu an öyle birisi olmadığı için ama inşaAllah nasip olacak. Artık evlilik yaşını da Batılılar gibi ileri çektiler bu yaşta evleneni de yargiliyorlar. Bu yozlaşmayı bozan bir ummet olacagiz inşaAllah
Cevap sahibi+1 yılBana gore eger dogruyu kisiyi seçecek olgunluktaysan erken evlenmek çok güzel bişey. Ben gec evlendim nasip olmadı uzun süre ama bunu hep istedim. Sonu nereye vardığı belli olmayan aç ve sapık erkeklerle muhatap olmaktansa dindar ve iyi huylu bir insanla evlenmek en guzelidir.
Soran+1 yılKatılıyorum. İnşaAllah bana da nasip olacak dini bütün, iyi bir eş
Cevap sahibi+1 yılInsallah canım. Amin.
+1 yılİki dünya için de çalış. Sonuçta Allah bu Dünya yı da bu kadar boşlamanı istemez
04 Yorumla
Soran+1 yılBu dunyayi boslayacagimi kim soyledi? Siz cevrenizdeki dindarlari gorup mu yorum yapiyorsunuz acaba... Onlar gercek dindarlar degil... Ev hanimi olup tesettürlü olmak ve namaz kilmak degildir dini bütün olmak. İlim yoluna kendini adamaktir, sonra da ailene faydali olmaktir. İslâmiyeti ogretmektir. Eger amacim dunyayi boslamak olsaydi universiteye gider abuk sabuk bilgileri beynime sokarak sinavlari gecmeye calisir, sonra kazanacagim paralari nerelere tatile giderek harcasam diye dusunurdum.
- +1 yıl
Eğer Dünya yı boşlamayı düşünmeseydiniz doğru düzgün bir bölüme gidip üst mertebelerde bildiğiniz gibi daha çok dinden uzak kişiler var. Oralara erişip onlara yol gösterirdiniz. Ama siz kolay yolu seçmiş islamiyete adıyacağım kendimi diyorsunuz.
Soran+1 yılBak ben zamaninda cok calismadim ve simdi telafi etmek istiyorum eger cok calismis olsaydim saglik alanini secerdim ya da yine dini bir alan ama temeli alamadim artik sansim yok. Simdi kurtarmam gerek zararin neresinden dönülse kârdır kardesim
Soran+1 yılDönülse derken bunlari ogrenerek degil cunku artik mumkun degil temeli almadim bunun imkansiz oldugunu cocuga sorsaniz bilir. Benim bundan sonra akillica davranip kendimi ve ileride olacak cocuklarimi dogruya sevk etmem gerek Allahin izniyle
Sağlık konusunda 7,6b cevap paylaştı. Senin hayatın sonuçta birilerinden izin alman gerekmiyor
00 Yorumla
+1 yılseninki de bir tercih. herkesin okumasına gerek yok. ama senin gibi bir kızın okuyup mesela doktor olması dini inancı senin gibi güçlü olan kadınlar için bir kazanım olmazmı?
05 Yorumla
Soran+1 yılBen liseyi bitirdim bu yüzden böyle konuşuyorum ve alanım sağlık seçmeye uygun değil. Yoksa kesinlikle sağlık alanında okur ve çalışırdım
- +1 yıl
öğretmen olabilir imam hatipde öğretmenlik yapabilirsin.
Soran+1 yılTek yol bu gibi gözüküyor İnşaAllah nasip olur
- +1 yıl
Allah hakkında hayırlısını nasip etsin.
Soran+1 yılÂmin Allah C. C. razı olsun
şuna zekam yetmiyor veya çalışmak istemiyorum desene boşuna dini falan bahane etme
73 Yorumla
Soran+1 yılSen benim zekâ düzeyimi ve neler yaptığımı bilmeden hangi hakla bu yorumu yapıyorsun basit insan
Soran+1 yılKi bunlar seni zerre kadar ilgilendirmez. Bak yoluna
Gizli kullanıcı olmasan ciddiye alıp bir şeyler yazabilirdim
31 Yorumla
Soran+1 yılKendini iyi tanıyorsun
Kendin kadar cahil, boş ve gereksiz çocuklar yetiştirip gelecek nesillere kötülük yapacaksın yani.
21 Yorumla
Soran+1 yılCehalet algınız farklıysa bilemem.
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah gönlüne göre versin. İnşallah istediğin olur. :D
04 Yorumla
Soran+1 yılÂmin
Cevap sahibi+1 yılİnşallah senin gibi birisi de bana nasip olur. :D
Soran+1 yılAllah hepimize dini bütün olmayı ve dini bütün kimseleri nasip etsin inşaAllah
Cevap sahibi+1 yılAminnnnnnn.
- Sağlık konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılsenı tanıyor muyum :)
13 Yorumla- +1 yıl
kadının calısması sadece bazı durumlarda caız olabılır..
halvet dediğimiz kadının mahremi olmayan bir erkekle baş başa kalmamasıdır. Buna göre kadın çalıştığı ortamda bir erkekle yalnız başına kalamaz.
Üçüncü şart kadının mahremi olmayan erkeklerle laubali bir ilişki içine girmemesidir. Kadın vakarını ve ciddiyetini daima korumalıdır. Bu, iffetin muhafazası için hayati bir şarttır.
Dördüncü şart, kocanın rızasıdır. Bir kadının, kocasının islama aykırı olmayan isteklerine uyması dinimizin emirlerindendir. Kocası çalışmasına izin vermiyorsa, kadın çalışamaz. Bu durumda kadın, kocasının getirdiği rızık ile yetinmek zorundadır.
meseleyı Islam acısından sordugunuz ıcın cevaplıyorum.. - +1 yıl
benı cahıl olarak lanse eden, daha da ılerı gidip haddini asan, tekfir eden sıgırlar, once kendılerı ılım alsın. ozelden laf salatası yapmayın. ben ulema degılım ama Allaha sukur ayırt edebılecek kadar bılgım var.
Soran+1 yılElhamdülillah 💪
Dinde dünyada ahirette önemli ikisinide boş bırakmacaksın büssürü dindar kız var okuyup çalışıp evlenip çocuk yapan bence seninki kolaya kaçmak
14 Yorumla
Soran+1 yılSen yanlis biliyorsun. Her dinini yasayan dogru mu yasiyor saniyorsun? Ailenin ya da esin maddi durumu yeterliyse kadina bakmakla yukumluler. Ve erkek dini butun kadini evlenirken oncelikli olarak secmekle yukumlu. Takva sahibi bir adamin benim dinimi gorup evlenmemesi mumkun mu?
Soran+1 yılSiz ilim yolunu kolay yol olarak goruyorsaniz o sizin cahilliginizdir. İlim yolu en yuce yoldur ve en dikenlisidir. Cunku sonunda myevesi cok tatlidir. Asil kolay yol diger yoldur, ilimsiz olan sadece dunyevi bilimlerle ilgilenilen yol.
Soran+1 yılDünyadan soyutlama anlayışınıza göre değişir. Benim için sosyallik camide olmak, mümin insanlarla sohbet etmek, ilim öğrenmek, cemaatlerde bulunmak, âlimlerle görüşmektir. Gerçek sosyallik de budur zaten
yahu böyle bir kişilik veya dindar bir kişilik olacaksanda sistemin gerektirdiklerini yapman gerekir. bence ikisinide bir arada yürütebilirsin.
17 Yorumla
Soran+1 yılİkisini bir arada yürütmek çok yıpratır insanı. Ayrıca din ogretmeni falan olsam namaz saaatiydi vs onları nasıl ayarliycam laik düzen ibadetleri zorlaştırdı açıkçası
- +1 yıl
abi sanki üniversitelerde tamamen boş şeyler öğretiyorlar. normal okuluna gidip bişeyler öğrenmek bile yararlıyken bu kadar bilim adamı, teorisyan, yazar, oyuncu yetiştiren üniversiteleri resmen bir paragrafta çöpe attın. işte sıkıntı bu bizim insanımız ya dindar olup ilimle uğraşmıyor ya da ilimle uğraşıp dinini unutuyor.
Soran+1 yılSaydigin islerin cogu haram iceriyor. Oyuncuyu bana ornek verirsen tabiki cope atarim. Ahirette hangi oyunlari oynadin hangi karakterleri canlandirdin diye sormayacaklar. Ne kadar ilim ogrendin diye soracaklar. Bilim adami zaten onemli, onu dinimiz de degerli görüyor. Tıp alanındaki her iş Allah katında çok değerli. Yazar da bir ölçüde değerli olabilir, ilimle ilgili yazıyorsa.
- +1 yıl
şu an farkettim tam bir yobazsın. diğer tarafta hangi karakteri canlandırdın diye sormayacaklarmış haha ha. o zaman çok iyi bir inşaat mühendisi de ilim sahibidir ona da hangi binaları diktin diye sormayacaklar? veya eskiden ilim sahibi bir matematikçiye hangi formülü bulduğunu sormayacaklar? oyunculukta bir meslektir, onunda bir bilim dalı vardır ama senin gibi düz mantıkları sanatın bilim yönünü anlayamaz
Soran+1 yılSaçmaladın. Öncelikle ibadetler ve ilim gelir. Daha sonra meslek. Allah'ın uygun gördüğü çalışma alanları zaten Sağlık ve Din. Bunları yapabilecek kapasiten varsa önceliğin bunlar olmalı. Eğer yoksa yine bunların alt dallarında kendine illa ki yer bulursun. Sen mesleğini yapıp ibadetini aksatırsan ne mesleğinden hayır gelir ne de Allah'tan sana yardım. Emin ol bir yerde tökezlersin. Tökezlemedigini iddia etsen de tökezlersin, farkinda olmazsin. Ayrica muhendis olduysan da ailenin gecimini saglaman gerektigi icin bu yanlistir demiyorum, zaten benim ne haddime Allahu Teala demezken. Hâşâ. Sen aileni bakmakla yükümlüsün erkek olarak. Ama o iş senin ibadetlerini yapmana engelse orda bir yanlış var demektir. Gerekirse tarlada çalışırsın ibadetini aksatmazsın. Günümüzdeki geçim derdi en iyi telefonu alabilmek, ev alabilmek, marka giyebilmekten ibaret olduğu için tarlada çalışmak biraz kompleks yapabilir bazılarında... Dersen ki ben ibadetimi aksatmıyorum bina mi da dikiyorum senden iyisi yok
- +1 yıl
yahu dini aksatıp sana iş yap demiyorum ki. ama neden ikisini de yapamayasın. yok ikisini bir arada yürütmek çok yıpratır yok öyle yok böyle. şuna kendime güvenemiyorum desene. seninki resmen iki dünya arasında tercih yapma meselesi. sanki allah bu dünyayı bırakın herşeyi ahirete hazırlayın demiş. bu dünyada en az diğeri kadar önemli bir dünya. sabahtan beri burada saçmalayan sensin acayip düşüncelerin var git kendini dergaha kapat o zaman ya.
Soran+1 yılYahu ben liseyi bitirdim alanım da cok tercih yapilacak bir alan degil su an zaten bu yuzden bunu lehine cevirmeye calisiyorum. Kendimi en iyi ben bilirim aksatacagimi dusundugum ortamlarda bulunmak istemiyorum demek istiyorum
+1 yılMaliki yevmiddin. iyakenabüdü ve iyakenestayin.
Bunu oku imam ol13 Yorumla
Soran+1 yılUganda'da olurum, doğru.
- +1 yıl
Mübareklerin hepsi manyak 😄😄😄😄
Soran+1 yılBir sen akıllı zaten
- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDin kültürü ögretmenliği gibi bir bölüm okusan?
13 Yorumla
Soran+1 yılDüşündüm fakat mezun olunca çalışmayı istemiyorum çalışırsam çocuklarıma ayiracagim zaman azalır ama bilmiyorum ya
- +1 yıl
Çalışmazsın ama bir sürü bilgi edinmiş bu dogrultuda kendini geliştirmiş olursun
Soran+1 yılBir de ibadet saatlerini ayarlamak zor oluyor daha şimdiden zorlaniyorum ogretmen olunca ne yapicam yüküm artacak
- Sağlık konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılCemaatte ogrenirsin ama her cemaat degil
03 Yorumla
Soran+1 yılTabi her seyin bir sırası var medrese egitimi guzel ve guvenilir dogru yolda olan bir cemaat ortamı ve sahih insanlar... İnşaAllah hepsine sahip olacağım Allah'ın izniyle
- +1 yıl
Allah yolunu acik etsin :)
Soran+1 yılÂmin
Allah akıl fikir versin ne deyim
42 Yorumla- +1 yıl
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDddddddddddddddddddddddd
Soran+1 yılAllah hepimize hidayet versin inşaAllah.
+1 yılbu devirde çalışmayan kadını alan zor ççıkıyor
14 Yorumla
Soran+1 yılFakat dini bütün kadınla evlenmek öncelik dinimizde eger ben dört dörtlük olursam belki böyle birisini arayan biri evlenmek ister
- +1 yıl
kadının calısması caız degıl kı..
- +1 yıl
çalışan kadın dinine bağlı olamıyormu ne saçma? kadın dediğin kültürlü olacak eğitim seviyesi iyi hayata bakış açısı pozitif olacakki çocukları ona göre yetişecek. sen çocuğuna kuru kuru ya din eğitimi ni nasıl vereceksin? Din dediğin sadece dini bilgilerden ibaret değil gülüm. Dinde çalışmakda bir ibadettir okumakta.. ilk ayet nedir? okumaktır. okumadan sen neye kime eğitim veriyorsun. şu zihniyete bak
- +1 yıl
kadının çalışması nerde caiz değil kime göre değil? Kuranda yazmıyor nerenden çıkarıyorsun peki ha? O zaman senin tayyibinin kızı sümeyye neden çalışıyor madem caiz değil
- Sağlık konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılyanlış düşünüyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
dini her an öğreniyorsun ama üniversite eğitimi onu her an alamazsın , sen eğitimini al din zaten içinde var, sorun olmaz.
Soran+1 yılYanlış düşünüyorsunuz. Allah'ın "Oku" sözünü herkes örnek veriyor ve bunu bilime yoruyor halbuki ilimi kastediyor. Gerçek bilgi Allah'in bilgisidir. Pozitif bilimler ilimden sonra gelir. Ulemaları, âlimleri hatırlayın. Hepsinin önceliği ilim idi ve hepsi dünya çapında ün sahibi oldu. Bugün yarın ölsek bize coğrafya, matematik değil Allah'ın kitabı ve ilmi sorulacak. Ne öğrendin denilecek ne diyeceğiz? İki karpuz bir koltuğa bu saatten sonra sığmaz. Zaten tıp alanım olsaydı Allah'ın emri olduğu için en iyisi olmaya gayret ederdim. Fakat önce ilim sonra tıp yine bu böyledir.
- +1 yıl
her şey allahın emri... oku işte
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne