+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun Allah kimseye muhtaç etmesin bunu anlamış olduk bir kez daha.
Eşim hemşire demişsin özel sektörden atıldı galiba siz resim öğretmenisiniz ama aktif çalışmıyorsunuz diye düşünüyorum zira atanmış bir öğretmen ve hemşire maaşı ile gayet rahat bir şekilde yaşanır, ki siz evinizden olmuşsunuz ailenize sığınmışsınız.
Ailenizin yaştığı büyük terbiyesizlik varken iyi yokken kötü Allah öyle insanlardan uzak etsin. Onlardan gelecek hayırıda istemem ben olsam.
Eşinizin ailesine gidin yapacak bir şey yok yakınlara sığınmak yardım istemekten başka10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 860 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle geçmiş olsun. Çoluk çocuk saçma sapan yorumlar yapmış biraz baktımda yorumlara. Hayat her zaman gülmüyor insanın yüzüne. Bir yorumda gördüm eşin tazminatını alamamış sanırım eğer açmadıysanız dava açın o hakkınızı bir kurtarmaya çalışın öncelikle. Onun haricinde şu son dönemde devletin verdiği kredilere başvurun vurmadıysanız. Bunlar size uzun vadede yük olsada kısa ve orta vadede elinizi rahatlatır. atanmanız için akp içinden tanıdık bulmaya çalışın çünkü artık bu ülkede işler ankarada dayın varsa oluyor...
Ev işine gelince ev sahibiyle konuşun depozutoyu 2 ya da 3 taksit halinde ödeyin. En kötü depozito tutarı kadar senet yapsın size ödeyince seneti alırsınız.. Siz sıkışmazsınız ev sahibinede güvence olur sizin ödeyeceğiniz dair.00 Yorumla
Yorumlara bakıyorum maşallah herkes yargıç olmuş. İlçede yaşıyorsan kaymakamlık ilde yaşıyorsan valilik kanalları ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı ile görüşe bilirsin. Devletin kira yardımı elektrik fatura yardımı gibi bazı yardım kanalları var ama şartlarınız nasıl onların şartları ne bilmiyorum o yüzden kesin birşey söyleyemiyorum. Kulaktan duyma bilgilere güvenme git kendin araştır kendin görüş. Durumunuzu anladığım kadarıyla devlet yardımı zor ama bir bakmakta fayda var.
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılRabbim eşine tez zamanda güzel bir iş nasip eylesin ama böyle evde oturmak olmaz yani hiçbir şey yapamıyorsa seyyar satıcılık yapsın simit satsın ama sizi bu durumlara düşürmemek için elinden geleni yapsın öyle bir yerlerde oturup işin gelmesini beklemek veya iş bulmak kolay değil çaycılar da Aschcılık yapmak istese süreç geçinceye kadar çok rahat bir şekilde iaşesini kazanır
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılSaglikcilar nasik issiz kalıyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle gerçekten geçmiş olsun,
1 yılda hiç iş bulamaması (küçük et olsa) bana biraz imkansız gibi geldi..
iş seçen biri mi eşiniz?
Cünkü öyleyse Buda aileni yormuş olabilir , çünkü bir mücadele gören kişi , bu şekilde davranamaz belki de ailen, eşinin artık gerçekten bir mücadele vermesini istediği için böyle davranmıştır..
Devletin sosyal desteklerinden faydalanabilecek durumdasınız, eşiniz çalışmıyor ve haliyle SGK da yoktur , ailenizle yaşıyorsunuz ve desteğe ihtiyacınız var -başvuru yaptınız mı sosyal yardım hiz. Daha önce?
Diyelim ki hepsi olumsuz, en yakın sosyal yardım hizmetleri kurumuna gidip durumunuzu anlatın -yada bulunduğunuz ilçenin belediyesine , en doğru olan yolu onlar size sunacaktır..64 Yorumla
Soran+1 yılEşim çalışıyor... derdimi anlatamamışım ki
- +1 yıl
Eksik anlatım ne yazık ki yanlış yorumlanmış..
Hemşir ise ve çalışıyorsa devlet yardımı biraz zor görünüyor gibi , ama kaymakamlığa ya da belediyeye bir bakın..
Mutlaka konuk evler vardır bir süre sizi orada tutabilecekleri
ya da bir aile büyüğüne gidip ailenizle konuşmalarını ve bşraz zaman tanımlarını isteyebilirsiniz..
Eşinin kendi ailesi yok mu?
ya da bir akraba -es /dost..
Çünkü söylediğin gibi kısa bir süreye daha ihtiyacınız tek var
Zor bir durum, birilerini devreye koymanız gerekiyor
Soran+1 yılEşimin ailesi yok maalesef. Başlığı KS otomatik düzeltmiş bende az önce farkettim. Ama konuk evi meselesini araştırıcam teşekkür ediyorum
- +1 yıl
Zor zamanlar , geçicek elbette ve bugünleri tecrübe diye anıcaksınız..
Bağlılığınız bir birinize daim olsun ve dilerim en kısa zamanda halledersiniz sorunlarınızı
+1 yılEn kötü senaryoya göre konuşuyorum. Varsa kardeşlerin, yoksa kuzenlerin olmadı hala dayı teyze amca vesayire bir ortama toplayacaksın. Çekinmeden durumu anlatacaksın. Ve çocuğu geçici bir süre için birinin himaye edip edemeyeceğini soracaksın. Yani siz belinizi toparlayana kadar çocuğa analık babalık edecek bir akraba arayacaksın. O arada karı koca boş durmayacak gerekli atılımları yapacaksınız. Kiralık eve çıkılıcak ve istikrarlı bir şekilde çalışılacak. Ha bu illa sigortalı ve birinin himayesinde olan bir iş olmak zorunda değil. Gerekirse alacaksın eline tahta çıtaları ve naylon defter ciltlerini oturup günde yirmi tane uçurtma yapacaksın. Ve her gün bunları götürüp parklarda bahçelerde satacaksın. Gerekirse kocan gündüz yevmiyelik işler yapıp akşam senin açtığın börekleri üç tekerli bir arabada zabıtayla yüz göz olmayacağı bölgelerde tabak tabak satacak. Dularım sizinle. Allah yardımcınız olsun.
20 Yorumla
+1 yılDeğerli kardeşim,
Ailede bir yere kadar.
Onlar yapacaklarını yapmışlar. Hiç kimse evinde 1 sene yatan damat kabul etmez.
Eşin sorumluluk bilip iş seçmeden gerekirse simit satacaktı, göze batmayacaktı. Ailesi olan bir adamın maalesef iş seçme lüksü yok, erkek evini geçindirmek zorunda, en azından istediği işi bulana kadar gerekirse hamallık yapacaktı. Yani ailenize gönül koymayın, onlar üzerlerine düşeni yapmış. Sen ve çocuğun olsa tek inan dert etmezlerdi, ama dedim ya kimse 1 sene boyunca sağlıklı bir damat evde yatsın ben bakayım istemez. Eşin şuab işe girmiş yorumlardan anladığım bu, buna da sevindim. Ailenizden bir kaç ay daha zaman isteyin. Sonra ilk fırsatta ayrılın. Onlar da haklı.20 Yorumla
+1 yılKusurabakma ama öyle kocalık olmaz. Eşin seni de çocuğunu da kimseye muhtaç etmemek için ekmeğini taştan çıkarabilseydi bu durumlara düşmezdiniz. Bir yıldır işsiz evde yatıyorsa zaten boğanın gitsin. Çocuğa annen baksın git sende çalış eşin de çalışsın. Bir yıl boyunca iş bulamadım demedim iş beğenmiyorum desin. Çalışana iş var. Böyle boşvermişlik böyle eziklik görmedim. Eşinin sağlık problemi olsa anlarım ama evin erkeği yeri geldiğinde simit satar eşini ve çocuğunu kimseye muhtaç etmez. Bir yıldır ailenin yanında omurgasızca nasıl yaşayabildi eşin merak ediyorum...
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır öyle değil. Eşimi işten çıkardılar kendisi Hemşire. Evlendikten 5 6 ay sonra. Henüz evlilik borçları vs. Varken ıssız kaldı sonra benim sağlık sorunum ve hamilelik.. elde avuçta olani hastanelere harcamak zorunda kaldık. Eşimin gitmediği kapı kalmadı ama iş yok bulamadı. Sağlık çalışanı olmasına rağmen inşaat işlerine bile iş oldukça gitti. Ama maalesef kırdı faturaydı yetmedi bir türlü. Izmirde yaşıyorduk evsiz kalmak üzereydik annemler çağırdılar gelin burada kalın İstanbul büyük iş bulur dediler. Yine İstanbul'da aylarca kapı kapı gezdi bulamadı. Bu durumdan en çok rahatsız olan o... içgüveysi gibi ne acı. En sonunda işini buldu. Uzun süredir çalışıyor fakat borçlardan kalan para kızımın masrafına gidiyor. Daha yeni yeni toparlandik, artık kenara 3 5 kuruş atarız derken birkaç tatsız mesele oldu ve evden kovdular açık açık. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum. Ne gidecek yer var, ne de kenarda 3 kuruş para. Eşimin işi var, depozito falanı filanı olmasa esyala bir ev bulsak bir şekilde gecinicez ama öyle pat diye ev bulup tutma imkanımız yok.
+1 yılİnsan Allah-u Teala'dan başka hiç kimseye muhtaç değildir. İnsan sokakta yatmayı göze alabildiği zaman Allah-u Teala mutlaka bir çıkış yolu açacaktır. Ama siz bir gecekonduya razı gelmez iseniz Cenab-ı Hak size neden başka kapılar açsın ki? Devlet noktasında ise "şahsım adına söylüyorum" devletin bir kuruş parası cebime gireceğine öleyim daha iyi... Yetimin hakkı var o parada. Bu yazdıklarımdan bir eleştiri algılamayın. Geneli kastederek yazdım. Şahsınızı kasteden hiç bir cümle yok yazdıklarımda.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılKocan iş seçen birisi sanırım çevresine baksa minimum asgari ücret veren bir çok iş var mesala ben kendimden örnek veriyim bakarım ama mücadelemi kaybetmedim kendi şirketim hattı ama ben iş aradım buldum geçicice olsa şimdilik işim var sigortam var birde tanıdık yer bu bana yetiyor kısacası eşiniz istese herşeyi yapar iş seçmesin bulur mücadele versin ben bekar halimle koşturuyorsam oda koşturur
30 Yorumla Esin illa bir yerde calisabilir is bulabilir, biraz secici ya da maaş düşük geliyor olabilir... Issizlik maasi odeniyormu? En azindan is bulana kadar hakkı varsa başvursun...
bir yandan ailende hakli bir senedir kalıyorsunuz birlikte, 1 senede hic mi is bulamadi esin? Annenlerin orda otururken bulabilirdi... Kolay degil zor ama zor da basarilir... bir yandanda sizi kovmalari da dogru degil hele ki bu zamanda... Yani zor ama bu durumlarda secici olmayacaksin05 Yorumla
Soran+1 yılEşim zaten çalışıyor.
Soran+1 yılBilmiyorum bende artık yoruldum sığıntı gibi yaşamaktan ama başka çare yok baksana. Devlet yardım etmiyormuş. Etse şaşardım ya zaten
.
Soran+1 yılGerçekten öyle. Zaten tükendim ne desem boş. Bilemiyorum.
+1 yılİşte bu yüzden kendi ayaklarımız üzerinde durmalıyız, ekonomik özgürlüğümüz olmalı. Çünkü bir yerden sonra ana, babada el oluyor. Demek ki sen Allah korusun eşinden boşansan çocuğunla birlikte senide yük görecek annen ve babanNe olursa olsun yedi aylık bebeğinle ve eşinle seni kovmaları son derece yanlış. Hemde çok yanlış. Bir çözüm bulmalılardıKovmalarına gerek yoktu. Allah büyüktür. Umarım eşin iş bulur. Rabbim kimseye muhtaç etmesin Sokakta gördüğümüz hayvanların rızkını veren Rabbim size de bir yol gösterecektir eminimİşsizlik maaşı alabilir eşin, inşaatta çalışabilir. Tek göz evde olsa kendi eviniz olsun kardeşim 🌺
10 Yorumla
+1 yılE devlet üzerinden sosyal yardım talebinde bulun.
Ayrıca bu son bir yıldır işsizlik hat safhaya ulaştı. Fazla üzmeyin kendinizi çoğunluk bu durumda ve herkes neyaparim diye düşünüyor. İllaki bir çözümü vardır. Sabır sadece.
Kolay değil haklısın ama bir müddet bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor maalesef. İnşallah tez zamanda rahatlarsıniz.10 Yorumla
+1 yılZor bir durum iki ucu b.. klu değnek hesabı. Vasıflı insanların işsiz kalması kadar zor bir durum yok. 1 yıldır işsiz kalması suanki şartlarda normal. Umarım hemen atlatırsınız. Aile bir yere kadar evet beraber yaşasaniz ne olabilir ki. Ama durum öyle değil. Herkesin bir hesabı var. Önemli olan işsizlik sürecinde kişilerin ortaya koyduğu durum önemli olan. Biz hikayeyi sondan dinliyoruz. Dört duvar arasında insanların ortaya koyduğu durumu değerlendirmek gerek.
00 YorumlaAllah yardımcın olsun. Öncelikle iş seçmeden ne olursa birşeyler bulmaya çalışsın. Daha sonra biraz olsun durumu toparlarsanız tekrar iş değiştirme yönünden arayışa girebilir. Öncelik iyi kötü demeden birşeyler ayarlaması. Yanlış anlama ama gerekirse işletme işletme dolaşıp baksın hangisi uygunsa. Yeme içme konusunda allah büyük bir kapı açar. Ev evin üzerine olmaz. Çıkın hemen evden.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,6b cevap paylaştı.
+1 yılDevlet yardım etmez. Oraya umut bağlama. Gerekirse her gün makarna yiyeceksiniz ama oradan taşınacaksınız. Ailene de bu tutumlarından dolayı bir daha selam vermeyin bence. :):
72 Yorumla- +1 yıl
Aynen 👌
+1 yılişsizlik diye birsey yok iş begenmemezlik var halr gitse hamallik yapsa insaat da calissa gunluk 100 tl veriyorlar daha yuksek olan yerde var kardesim bir insanda calisma istegi olmali
56 Yorumla- +1 yıl
Sen de hayatında çalışkan mısın bilemiyorum, çalışmak istemek önemli en önemlisi yaşamak istemek tabii
- +1 yıl
Çok haklı erkek hamallık yapar simit satar mendil satar ne bilim ufak tefek te olsa eve günlük 100 ikiyüz getirecek bişey bulur 1 yıl çok uzun bir süre ailenin tutumuda yanlş blkide eşinizin rahat davrandığını düşündükleri için öyle davranıyolardır
- +1 yıl
@Burcukoverenıko Simit satmak kolay mı sizce? Hadi alın bir simit tezgahı da bir yerde satışa başlayın. Bakın görün başınıza neler geliyor? Evet erkek o kadar uzun süre işsiz kalmamalı ama torpiliniz dayiniz yoksa tutunmak kolay değil. Hayatta bunları deneyemliyerek yaşamış birisiyim ben.
- +1 yıl
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Bir erkek eşinin evinde 1 yıldır işsiz ise kusura bakmayın ama bence iş için gerçek bir mücadele yapmıyor. En çok 3 ay işsiz kalma hakkı olur. Ben bekarken bile kimseye muhtaç kalmayayim diye her işi yapıp uzun süre işsiz kalmadım.
20 YorumlaValla kardeşim, benim çiftliğe bir iki gün içinde eleman lazım aile için ev de var ama iş zor maaş az. Bu tarz yatılı bir iş bakabilirsiniz. Hemşire adam nasıl işsiz kalıyor şu devirde hayret, korona morona hastaneler para basıyor halbuki
10 Yorumla
+1 yılİSMEK bazen öğretici ilanı veriyor. Eşinize gelince; gömmek değil ama aileniz yine iyi tutmuş inanın yanlarında. 1 yıl size kısa gelebilir ama aile üstüne aile olmuş sizinki. Eşinizin ailesi ilgilensin biraz da, sonuçta çocuğunuz onların da torunu.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayat inişli cıkışlı elbet bir karıncanınnbile rıskını verem mevlam sizin durumunuzada care olur sadece sabredin yakındır güzel günler
29 Yorumla- +1 yıl
İki kişi memur maşıylamı bu durumdasınız pes yani
Soran+1 yılMemur olsak bu durumda olur muyduk? Ben çalışamıyorum hastayım, eşim özel hastanede çalışıyor devlet memuru değil.
- +1 yıl
Yaa senin spruların celişkili kocam calışmıyo dedin başta dimdi calışıyo dedin fakesin sanırım
Soran+1 yılEşim çalışmıyor demedim. Işsiz kaldı annemlere taşındık durumları yeni yeni toparlıyoruz dedim. Toparladigimiza göre çalışıyor olması gerekir değil mi?
- +1 yıl
Hiç şikayet etme sonuçta tutunacak bir dal var allah bir an önce yuvanızalavuştursun ama unutma sorun madiyat olsun cözölür cözülmiycek saglık sorunları gibi insanlar var colu cocugu esi günden güne eriyip hayat ipinden kayan insanlar onların umutlarına göre haline sükrek senin olayın gelip gecici sadece sabır
Soran+1 yıl7 aylık çocuğum ile sokakta nasıl kalacağım peki beyefendi? Çocuk olmasa tamam kalayım her türlü dustugum gibi kalkmasını bilirim ama çocuk var. Çocuk olunca öyle bahsettigin gibi olmuyor. Maddiyat işi cozulurmus. Bu ay çocuğa asi yaptırmanız gerekiyor 300 tl imiş. Hemde ölümcül bir hastalığın aşısı ama güzel devletimiz karşılamıyor. Gel de çöz hadi. Borçtan kalan 3 5 kuruşa anca bez alıyorduk aşısını nasıl yaptıracağız diye düşünüyoruz. Öyle konustugun gibi basit değil o maddiyat isleri.
- +1 yıl
Sokaga atıyorlarsa bu atanların ayıbı ananın babanın 2 aşısını karşılayamıyorsan devlet onuda karsılıyor fakir kegıdı bile yetiyor devletimiz sükür kimseyi yarı yolda bırakmaz spr sürecten geciyoz hepimiz sadece
Soran+1 yılO fakirlik belgesi esin çalışıyorken verilmiyor. Devlet karsiliyormus allah aşkına zaten tahammülüm yok fikrin zikrin yoksa bana boş akıl verme kardeşim. Git işine.
- +1 yıl
www.gazetevatan.com › kimler-...
Kira yardımı ne kadar 2020? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır
Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kpss 65 altı puanla arkadaşımın kız kardeşi İstanbul da bir hastaneye atandı hemşire olarak. Eşin keşke şansını burda değerlendirseymiş. Erkek açısından kötü bir durum daha kötüsü artık bu duruma alışıp yayılması ne diyeyim Allah yardımcın olsun.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 510 cevap paylaştı. Sağlık bakanlığı yeni açılan hastanelere elaman bakıyor internetten bir form doldursun çağırırlar benim kardeşim doldurdu sağlıkla hic bir alakası yokken çağırdılar şansınızı orda deneyin
11 Yorumla- +1 yıl
O aslında çok riskli bir iş. Hem de 7 aylık çocuğu varken. Virüs varken bence kardeşiniz de gitmesin hayatını boşuna riske atmasın. Tabii ki sizin kararınız ama
+1 yılHemsireyse kolay iş bulur. İş demek illa İstanbul'da Ankara 'da yani batıda olması şart değil. Gerekiyorsa Kars'a gidin. Karnınız nerde doyacaksa orda yasayin.
10 Yorumla
+1 yılEmin ol eşin çalışıyor bile olsa o evde kalmak onun içinde son derece rahatsız edici olurdu en az 6 aylık ssk prim ödemesi varsa işsizlik maaşı alabilirdi
14 Yorumla- +1 yıl
işsizlik maaşı ne kadar bro bu ihtiyaçlar nasil karşılanır o parayla
- +1 yıl
Ya en azından annenden babandan para istemezsin ya da haftada bir adam eve bir şeyler alır dolabı doldurur anladınmı kendi yiyecek ihtiyacını karşılar şu an. 5 kuruş katkınız yok ve bu daha kötü bir durum
- +1 yıl
ha ben evden çıkmalarına yaramaz diye düşündüm haklısın
- +1 yıl
@Karamellicake yok ya ona asgari ücret bile yetmez
Aşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Ailen yardımcı olacağı kadar olmuş bir adam bu kadar uzun süre nasıl iş bulamaz kahvehane de çay dağıtır yine bakar evine su satar yine bakar senin eşinde sorumsuzluk aileye fazla yaslanmışsınız
03 Yorumla- +1 yıl
Fakat insan evladına bakmalı, korumalı. Sokağa atacak kimse çocuk doğurmamalı. Siz de böyle düşünüyorsanız bence çocuk yapmayın. Yazık olur çocuğa.
- +1 yıl
Soruyu soram kişi ben değilim. Saçma sapan konuşmayın lütfen. Böyle düşünüyorsanız gerçekten çocuk doğurmayın. Yazık insanlara.
+1 yılAllah yardımcınız olsun, hiç bir şey yapamıyorsa geçici süre beden gücü günlük yövmiye usulü iş bulabilir.
07 Yorumla- +1 yıl
Son güncellemeyle durum değişti. Sizin durumunuzdakiler için yardım olacağını sanmam, kredi çekin ev tutun nakitiniz yoksa, hazır faizler dusuk eşin extra nöbetlere gider düzeltirsiniz öğretmen olduğunu varsayarsak zaten tatildesin part time sende bir şeyler yapabilirsin çocuğuda kaynana ya da annene bırak gündüzleri, durumunuz çok kötü değil bana kalırsa.
Soran+1 yılBen rahatsizim calisamiyorum. Borçlar yüzünden kredi çekemiyoruz..
- +1 yıl
Aileler yardım etmiyormu? Eşin özel mi çalışıyor?
Soran+1 yılAileler yardım etmiyor maalesef annemde kalıyorduk işte o da kovuyor artık.. Eşim özel çalışıyor.
- +1 yıl
Extra nöbet yapsın toparlanana kadar hangi branşta hemşir bilmiyorum ama size sizden başka kimse destek olmaz.
- +1 yıl
El ele verin yaparsınız gencecik insansınız karamsar olmayın.
Soran+1 yılHaklisin böyle anı kovulma gibi bir durum olmasa zaten toparlanmaya başlamıştık. Aksilik işte gelin e üst üste geliyor. Yoğun bakım hemşiresi ve sürekli olarak izinsiz çalışıyor mesai alabilmek için. Ekstra bir nöbet zor yani. Teşekkür ederim fikirlerin için.
T. C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iletişime geçerseniz size yardımcı olabilirler, ek olarak eşinizin işkur kaydı yoksa işkur kaydı oluştursun.
00 Yorumla
+1 yıl1+1 gibi küçük bir eve cıkın daha az kira odenen semtlerde bulursaniz daha iyi olur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligindan yardim isteyebilirsiniz.
10 YorumlaŞu zamanda işsizlik olabilir ama 1 sene de olmaz. Kınamak gibi düşünmeyin ama 1 sene işsiz kalan adam iş bulamamış değil, iş sevememiştir.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO çocuğu da dünyaya getirip hayatına el birliğiyle s*mışsınız ebeveybln olamiycaksaniz o potansiyel yoksa, bir ev geçirendiremiyorsaniz evleniyorsaniz da çocuk yapmayin.
12 Yorumla- +1 yıl
dimi ya paran yok kendine bakamıyorsun, bir de çocuk yapıyorlar şaka gibi
Soran+1 yılArkadaşım keşke o kadar basit olsa. Işler bazen yolunda gitmeyebiliyor. İkinizinde işi vardı evlendigimizde. Ben resim öğretmeniyim, eşim hemşire. Ben evlendikten sonra sağlık sorunları nedeni ile isten ayrıldım ve hamile kalmam gerekiyordu sonrasında rahmim alınacaktı. Hamileliğinin ilerleyen zamanlarında eşimin çalıştığı hastane küçülmeye gitti ve işten çıkarıldı üstelik 6 yıllık çalışan ve hala tazminatını alamadı bile. Elde avuçta olan hastanelere gitti. Is bulur dedik ızmirde gitmediği kapı kalmadı, bulamadı. Artık günlük inşaat ya da amelelik işlere gidiyordu ama ne kira parası ne de fatura parası çıkıyordu. Evden çıkmak zorunda kaldık boylece. Aslında bizim mesleğimiz var, bilinçli insanlarız da ülkenin basindakiler sagolsun bizleri bu duruma düşürdü. Resim ogretmeniyim yillarca atanamadim. Benimle ayni puani alan arkadaşlarım bir bir atanırken ben hala bekliyordum aynı şekilde eşimde atanamadi. Ben kızımın hayatına sıçmak için getirmedim dünyaya. Illa ki bir yerinden tutunacağız hayatın fakat her şey ters gidiyor ve bir fikire ihtiyacımız var.
+1 yılAilen aklı sizi artık evlisiniz ev üstünde ev olmaz yolunuza bakacaksınız iş bulmak kolay değil doğru fakat ev üstünde ev olmaz Bunu kabullenmek lazım
11 Yorumla- +1 yıl
.. haklı *...
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. işsiz erkek olmaz gitsin limon satsın ailende kocanın üşengeçliğinden kovuyor. adam olan adam ailesini kimseye muhtaç etmez.
10 YorumlaSosyal yardım hizmetleri var Devlet bu durumda sığınabileceğiniz bir yer
20 YorumlaAile dediğin 10 sene olsa bile öyle yapmaz sizin aile sorunlu ben olsam tüm ilişkimi keserdim aile ile
00 Yorumla
+1 yılBizim devlet kendi vatandaşına yardım etmez nerde oc varsa ona yardım eder eşin hemşireymis özel hastanelere basvursun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 747 cevap paylaştı.
+1 yılHocam biriniz öğretmen biriniz hemşire bir ev kirası da mi cikartamiyorsunuz millet asgari ücretle çalışıyor tek kişi çalışıyor geciniyor
00 Yorumla
+1 yılkocanın ailesi niye bakmıyor sizi bir süre de onlarda kalın ve senin ne gibi bir rahatsızlığın var da çalışamıyorsun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılYapacak bsiey yok kendi ayakları üzerinde durmalısınız ama ailenin böyle birsey yapması onur kırıcı olsa gerek
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. İyide annenler haklı kız mı verdi damat mı aldı iş bulamıyorum diye birşeye asla inanmam iş beğenmiyorumdur ı
01 Yorumla
+1 yılSenin ailen çok vicdansız İş sadece bunu bilir bunu söylerim
014 Yorumla- +1 yıl
Ben hala halden anlamayan ailene kızıyorum
Soran+1 yılYapacak bir şey yok, ne diyebilirim
- +1 yıl
Nasıl birşey yok ya. Keyfinizdenmi geldiniz oraya
Soran+1 yılDüşünmeyen insana ne diyebilirim ki? halimizi biliyorlar görüyorlar... buna rağmen kovuyorlar, ne yapabilirim?
- +1 yıl
Çıldırıyorum arkadaş bu ne vicdan ya. Nereye gideceksin
Soran+1 yılBilmiyorum. Çocuk olmasa sokakta yatayım, bir şekilde düştüğümüz gibi kalkarız ama çocuk var. Bu noktada kilitlenip kalıyorum.
- +1 yıl
Hangi şehirdemsiniz
Soran+1 yılİstanbul
- +1 yıl
Düşünelim o zaman İstanbul'da nasıl bir çözüm bulabiliriz. Bağlı bulunduğun belediyenin böyle bir desteği varmıdır acaba
Soran+1 yılSoruşturdum ama eşim çalıştığı için yardım ya da destek sağlanamıyormuş
- +1 yıl
Aldığı maaş sizi bir eve sokamıyor mu? Sen resim öğretmenliğin nasıl ve nerde yapıyorsun
Soran+1 yılBen çalışamıyorum rahatsizim. Eşimin aldığı borca gidiyor
- +1 yıl
İnsan ayağını yorganına göre uzatmalı. Ama kader bazen tüm planları bozuyor
Soran+1 yılYanı kenarda olsa 3 5 kuruş dakika durmayacağım boş eve taşınacağım ama yok. Bir kaç ay olacak ki kenarda depozito kira parası biriksin. Sıkıntı ya. Sahiden bu duruma dusecegimizi hiç düşünmezdim. Hayat zor.
Is te hep derim evlenilecek kişinin mutlaka kendine ait evi olmaz mi biraz da zengin olmalı sorunlar parasızlıktan çıkıyor
00 Yorumlaeşin artık iş seçmesin amelelik falan da olsa bir çalışsın pansiyonda falan kalın 1-2 ay öyle zar zor idare edin sonra güzel bir iş bulur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanırım eşiniz çok seçici birisi çünkü gerçekten çalışmak isteyen birisi illa iş bulur ki bir yıl gibi uzun bir zamandan bahsediyoruz. Bence bir yerden yardım bulmak yerine iş bulmalı. Siz ve çoçuğunuz için çaba sarf etmeli.
00 YorumlaYanı vaziyet kötü yapacak birşey yok anca karsniza bir hayırsever çıkacak öyle hakkınızda hayrlisi diyelim
00 YorumlaHemsire ogretmen nasil sokakta kaliyonuz yaa yazık 2300le geçinen var pes
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılEşine söyle az delikanlı olsun gerekirse limon satsın calıssın ayrı eve cıkın. Ailen haklı
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 463 cevap paylaştı. Kocan iş sevecen birisidir yoksa işzilik neden olsun ki?,
10 YorumlaKocan iş seçen birisi sanırım çevresine baksa minimum asgari ücret veren bir çok iş var
10 YorumlaÖgretmen evinde kalın ya da hastane de bir oda ayarlayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir kiraya cikmaya deneyin paranizi idareli harcayin borclardan analdigim. Kadariyla kurtuldunuz. Mobilya isini zamanla ya da taksiztle halledersiniz
00 YorumlaAllah yardımcınız olsun çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın 🤲
00 Yorumla
+1 yılSosyal hizmetlere başvurabilirsin. Acil dersen inceleme yapıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılAlllah yardımcın olsun kardeşim hiç bir fikrim yok inan ki
00 Yorumla
+1 yılyorum yapmak istemiyorum tamamda senen nereden buluyorsun böylelerini
00 Yorumla
+1 yılEşinin ailesi yardımcı olmuyor mu?
Durumlar zor Allah yardımcınız olsun.
Kaymakamlığa giden yardım isteyin00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef devlet bir şey yapmıyor. Eşinin mesleği var mı?
00 Yorumla Onlar da haklı. Evine sahip çıksın isteniyor iş seçemez her şeyi yapmak zorunda
01 YorumlaAllah yardımcınız olsun bazıları çok güzel yaşarken bazılarını hiç bir şey olmuyor ben şuna inanırım hep. Herkesin vardır nasibi ama bekleyerek gelmez arayacaksın en başta
00 YorumlaYok artık ikiniz de meslekli insansınız😱 parayi nereye gömdünüz
10 Yorumla
+1 yılYa yapmayın Allah aşkına, ben de hiç işleri güçleri olmayan birileri zannettim. Hiç yoktan eşin alıyordur 4/5 bin. O bile yeterli size 😠
Bulun araştırın uygun bir kira çıkın, siz hiç yok olanlari çaresizliği yaşamıyorsunuz10 YorumlaAllah Yardımcıniz olsun çok üzüldüm ya kaymakamliga gidin yardım talebinde bulunun şu haberler de çıkan yardım parası talep etmediniz mi? 😪😪😪
01 Yorumla
+1 yılKimse size bakmak zorunda değil en bastan ailene gitmek sacmalikmis üstelik muhtac degilsiniz ogretmen hemsire nasıl oluyor Da ev tutacsk gucunuz yok asgari ucretle gecinip çocuk okutanlara birkez daha helal olsun👏
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat