Arkadaşlar iyi akşamlar benim eşim hiç çalışmıyor ailesinin parasıyla geçiniyoruz oda 7 bintl bu devirde bu para kime yeter derseniz çok haklısınız geçinemiyoruz zarzor geçiniyoruz ailesiylede artık anlaşamıyoruz evinizi ayırın gidin diyorlar kovuyorlar bizi artık yüzsüz olucak adım eşim yüzündw eşimde rahat yere konmuş popiş gibi gidip çalışmıyor 4.5 senedir evliyim hiç çalışmadı ailesi yüzünden oldu tabiki şimdide kavga ediyorum git çalış diye çalışmıyor napıcam bana akıl verin onun çalışması için ne yapmalıyım sizce özellikle erkekler siz beni anlayın?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Değişmesi imkansıza yakın. Böyle gelmiş böyle gider... İleride yaşanılacaklar da belli maalesef... Sen dayanamayıp ayrılmak isteyeceksin. Önce umursamayacak. Ardından sen pılıyı pırtıyı toplayıp kendi ailenin yanına döndüğünde, seni ikna etmek adına pişman olduğunu çalışacağını söyleyecek. Aslında bunu söylerken kendisi de inanmayacak. Amacı seni ikna etmek olacak... Sonrasında muhtemelen daha ciddi sorunlar yaşanacak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu adam artık düzelmez. daha fazla parası olsun gidip kumara düşer zaten. Beyin yok çünkü. Yani eğer seviyorum ben çalışır geçimi sağlarım dersen iş aramaya başla şimdiden yok ben uğraşamam dersen söyleyeceğin cümle basit.
"xxx ya hemen çalışmaya başlarsın ya da ben boşanıyorum."
seni anlamıyorum ben 19 yaşında b. k mu vardı evlendin? bulunmaz hint kumaşını bulmuşsun diye evlenmişsindir zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDurumunuzun kötü olduğunu biliyorsun neden bir daha hamile kalıyorsun ki? Kocan sorumsuz bir adam. Ailesini düşünseydi girerdi bir yere eleman olarak , hamal olarak çalışırdı bir de ev tutardı eşini , çocuğunu zor duruma sokmazdı. Ailenin sana yardım etmemesine bir şey diyemiyorum bir aile kızı gitse bile arkasında olduğunu hissettirmesi gerekiyor. Allah yardımcınız olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Keşke yargılamadan önce karşınızdaki insanı anlamaya çalışsanız toplumumuzun anladığı tek taraf yargılamak zaten
Cevap sahibi+1 yılBen kimseyi yargilamiyorum hanımefendi. Fakat eşinizin ailesinin yanindasınız bunu sizde biliyorsunuz. Çalışmadığını da biliyorsun. Bu şartları bile bile çocuk yapmanız doğru değil. Eşinize de bir iş bulup ev tutana kadar çocuk yapmak istemiyorum deseydiniz şimdiye rahatınıza kavuşurdunuz. Şimdi iş işten geçmiş. Allah kimseye göstermesin , kimseyi yadirgamıyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok gurursuz. Babam bana bir baltaya sap olamıyorsun. Hayatındaki başarın ne ki? Abilerin meslek sahibi oldu senden bir halt olmadı dedi. Oysa kendisi çalışmamı istemiyordu. Bütün gün ağladım o günü. Ertesi gün direk iş buldum. Hatta annemi aradım ise girdim anne çalışıyorum haberin olsun diye
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
44Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence sabredin
00 Yorumla
+1 yılEvlendiğinizden beri çalışmayan bir adam var. Evine hiç bakmayan, karısının bile karnını doyuramayan, sorumsuz, asalak gibi yaşayan bir adam ve sen çocuk sahibi oldun. Öncelikle kendi düşen ağlamaz, sonrasında beni yargılamayın, beni anlamayın işlerine girme senin kafayla benimki farklı ben çocuğu rastgele yapma düşüncesinde değilim.
015 Yorumla- +1 yıl
Beni kınayan herkesin başına gelir umarım 🙏🏾🙏🏾🤔🤔
- +1 yıl
Valla canım ben kendimi bildim bileli çalışıyorum, bana kimse hazır hayat sunmadı.
- +1 yıl
Dediğim gibi inşallh kınadığınız hiçbişey başınıza gelmez tabiki eşim çalışmamakta haksız ha banada gelince ben çok çalışmak istedim ama eşim izin vermiyor kaç kere bunun üzerine kavga bile ettik ama olmuyor ikna edemedim
- +1 yıl
Zaten çalışması gereken eşin. Senin çalışmaman gayet doğal.
- +1 yıl
Aynen haklısın yok bende çalışmak istiyorum bütün yük erkekte olsun asla istemem bir kadının engeli yoksa oda çalışmalı birbirine destek olmalılar bence ama eşimde beyin yok yapacak bişeyde yok
- +1 yıl
Bence erkek hakkıyla çalışırsa kadının çalışmasına zaten gerek kalmaz. Kadınların çalışmasına karşı değilim ama evi geçindirmek aslen erkeğin görevidir.
- +1 yıl
Yok ya bence eğer çocuk şuanlık ypksa ikisininde görevi çocuk olsaydı erkeğin derdim ama bence ikiside eşit benim kafam bu yönde yani şöyle diyeyim erkek çalışsın kadında parasını har vurup harman savursun kafasında değilim bence bütün kadınlar çalışmalı
- +1 yıl
Bende erkeğin iyi kazanması kadınında ona destek olması kafasındayım.
- +1 yıl
Tabikide iki kişide birbirine mutlu, huzurlu, saygılı ve destek olsalar her türlü kimsede sorun olmaz işte hayat olmuyor öyle
- +1 yıl
Yaş kaç bu arada senin?
- +1 yıl
24
- +1 yıl
Anladım daha önce bir işte çalıştınız mı
- +1 yıl
Evlenmeden önce aile şirketinde çalışıyordum hem okuyup hemde çalışıyordum ama evlenince çıkmak zorunda kaldım
- +1 yıl
Yani bir mesleki tecrüben varsa, tecrübeni hakedecek işi bulabilirsen kariyer odaklı çalışabilirsin. Fakat yinede bu iş olmaz adama harçlık verecek halinde yok.
- +1 yıl
Ben çalışsam çok iyi oluruz ama haketmiyor ne sevgimi nede değerimi yapabileceğim bişey yok bundan sonra ne yapsam kendime yaparım kendi karıma
+1 yılValla ablam isin zor böyle erkeklerde var calismayin kızıl olan erkekler Allah yardimcin olsun ama erkek dedin adam çalışmasi gerekir ailesine karisina çoçuguna bakmasi gerek yani
Bi şekilde al karşına konuş güzelçene ikna etmeye bak ona yardimci ol iş bulmasinda03 Yorumla- +1 yıl
Canım benim benim ona sunduğum işleri kimse eşine sunmamıştır hep ailesi engel koydu yani kafasına girdi oda çalışmak istemrdi şimdi ailesi bile binpişman yaptıklarına
- +1 yıl
Gercekden bazi insanlarin kafasi hiç calismiyor o kocanin ailesi gercekden affedersin ama m@l insanlarmış
Insallah düzelir kocan Allaha dua et hayirli kapilar açilr insallah canini sıkma - +1 yıl
Topluca sülalecek m@llar merak etme hak veriyorum sana duan içinde çok teşekkür ediyorum 🙏🏾🙏🏾
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaa ne kadar ayıp, ne kadar utanç verici bir durum. Resmen ailenin üzerine çökmüşsünüz. Nasıl böyle bir adama kocam diyip o kadar sene yanında durdun onu da bilmiyorum ama işi artık tehdit boyutuna getir. Ya kalkar çalışır bir iş bulur ayrı ev açarsın ya da ben boşanıyorum de.
Bu kadar sene beraber yaşarken ikiniz beraber çalışıp para biriktirseniz şu an ev sahibiydiniz valla.10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Aklınız yeni mi başınıza geldi?
Çalışmayan, sorumluluk sahibi olmayan erkek çocuktur, eş koca olmaz!
Geç kalmışsınız çalışacağı olsa zaten çalışırdı. Sorumluluk sahibi olup olmaması kişilik ve karakter meselesidir. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o olur, çalışmaz!
Ailesi de haklı, çalışan sorumluluk sahibi ve ana anne kuzusu olmayan kişileri seçin arkadaşlar! 😅00 Yorumla
+1 yılHer şey para değil ama parasızlık yüzünden aile bağlarınızda kopacak eşinizin ailesine de durumu anlatın eğer düzelmezse evliliğimi bitiririm diyin eşinize sonuçta siz kendi başınıza çalışıp gül gibi geçinirsiniz kadının erkeğe bakma hakkı yok ama erkek bakmak zorunda
114 Yorumla- +1 yıl
Canım benim bu devirde para olmazsa sence geçim olur mu bide üstüne çocuğum var nasıl yapıcam çocuğuma bir gelecek yapamayacak bir adamsa ben napayım bu adamı
- +1 yıl
İşte bende onu diyorum birde çocuğu var bence yol yakınken bunları konuş ciddice iş bulamasa bile insan bi köşede sebze satar yine ailesine bakar
- +1 yıl
Ailesi eşin hakkında ne diyo sende suç buluyorlar mı
- +1 yıl
Yok benim tarafımdan bir sıkıntıları yok eşimde bütün suç ben baştan kendimi öldürme derecesine geldim ama çare değilmiş
- +1 yıl
Bana kalırsa biriktirebildiğin kadar gizlice para biriktir kimseye söyleme bi köşeye at paranı altın felan al neyin ne olacağı belli olmaz
- +1 yıl
Valla param yokki nasıl biriktircem
- +1 yıl
Yani sende haklısın evden katalog satışları yap komşu akrabalara felan avon gibi şeyler
- +1 yıl
Veya çocuğunu bahane edip o 7 binden bi miktar al
- +1 yıl
Bana doğru düzgün bişey almıyor parada evlendiğimden beri toplasan 1 bin lira tek vermiştir
- +1 yıl
Bıraksan ailen sana destek olmaz mı veya kardeşin felan
- +1 yıl
Çocuk var diye ailem kabul etmez
- +1 yıl
Aile evinde en azından çalışabilirisn aileni ciddice karşına al konuş bana kocalık yapmıyor çocuğumun geleceği için bunu yapmalıyım
- +1 yıl
Bilmiyorum gerçekten biri bana güzel bir akıl versin yoruldum gerçekten hamileyim ama hep stres altındayım hep mutsuzum oturup hep ağlarım olmuyor yaşama sevincim yok 😑
- +1 yıl
Üzülme canım benim dua et inşallah kocan düzelir ama önce bi ayaklan kocan işin ciddiyetini anlayıp seni kaybetme korkusundan bi tutuşsun ama eğer baktın o da umurunda olmuyor boşanmak en mantıklısı sevgi karım doyurmuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durumu evlenmeden önce biliyor muydun ya da nişanlıyken biliyorsan boşa ağlama
İkincisi de kaynana söyle neyle çıkalım yetiştirdiğin şımarttığın çocuğun boş geziyor taş mı yiyecem ben diyeceksin şaaaak diye tokat gibi çalacak suratına kaynananın00 YorumlaÖyle saçmalık mı olur? Eşiniz çalışmak zorunda. Erkek diyorsa kendisine, adam diyorsa kendisine ailesine bakmak için çalışmak zorunda.
30 Yorumlane saçma hayatınızı var ya
o niye evlenmiş
sen onunla niye evlendin22 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum sizi
+1 yılYazık olmuş.. Erkek adam onurlu haysiyetli olur.. kendi ailesini her türlü gecindirmesini bilir. Ama senin eşin de erkeklik onur diye bir şey yok. Olsaydı bunları yasamazdiniz
00 YorumlaGecmis olsun dertleşmek istersen yazbana ancak
Esinin meslegi var mi
Ise girip girip ciktimi hic
Sana tuhaf gelen dusunceleri var mi esinin
00 Yorumla
+1 yılYanlış anlama da bu saatten sonra çok zor. Alışmış bir kere böyle. Tepkini sert koy. Her geçen zaman daha zor hâl alacak. Çevremde böyle insanlar hep öyle gittilr
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Bu yaşına kadar çalışmayan adam bu saatten sonra bir yerde çalışamaz. Rahata alışmış. Ailesinin hatası. Sen bunu baştan düşünecektin. O zaman da çalışmıyordu bu adam.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşan desek nereye gideceksin. işe gir desek kocan iyice yatmaya alışacak. başka çocuk yapma bari kardeş. baktın olmuyor ayrılırsın bi işe girip çocuğuna kendi ailenin yanında bakarsın. Allah yardımcın olsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı. Çok üzüldüm. Çalışmayan bir erkeği evlendirmek büyük sorumsuzluk.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılhuylu huyundan vazgeçmez bi ara annenin evinedön çalışana kadar gelmicem de bi dene bakalım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl evlendiniz en cok onu merak edıyorum. Ayrılırdım öküz gibi paso yatan erkege gelemem
00 Yorumla
+1 yılailen arkandaysa bosan o boyle alıstıysa * sene calısmaz
00 Yorumla
+1 yılSeverek keyif alarak yapabileceği bir işe yönlendir. Nerede yaşıyorsun
00 Yorumlaciddi ciddi konuş ya insan gibi çalışsın ikiniz de çalışın ya da🤷🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyan gel yat osman. bulmuş rahatı. aslında sefalet, ne rahatı.. ailesi neden evlendirmiş🙄sana yazık.
00 Yorumla
+1 yılEşinin çalışmasını sağlamam için onu kendine bağlaman ilgili hale getirip sözünü dinlettirebilmen ipleri eline alman gerek o zaman kontrol sende olur istediğin gibi yönetirsin
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası iş gotu yoksa onda ne duruş ne de karakter de yoktur. Muhtemelen usengeclikten çocukta yapmamıştır bence yol yakınken ilk virajdan ayrıl derim..
00 Yorumla
+1 yılErkek adam çalışmalı öyle yan gelip yatmakla olmaz
01 Yorumla- +1 yıl
Keşke dediğin gibi olsa
+1 yılOlacak iş degil bu zamanda faturalara yetmez o para
00 Yorumla
+1 yılİyi olmuş çalışan adama varmassiniz böyle mallara varırsınız
00 YorumlaEşin sorumsuz bi adam 🙄
11 Yorumla- +1 yıl
Mükemmel tespit
+1 yılNiye çalışmıyor engeli mi?
06 Yorumla- +1 yıl
Beyinden kesin engellide diğerini bilemem
- +1 yıl
Çalışmasan bu hayata hep başkasına muhtaç kalırsın bu karekter meselesi ben hayata o şekilde calışmam
- +1 yıl
Yani yaşamam o şekilde gurursuz bir yaşam asla
- +1 yıl
Aşırı gururlu biriyim şuana kadar asla kimseye gururumu ezdirmedim ama bu zamanlarda bu adam yüzünden her şey oldu bıktım bende insanım
- +1 yıl
İşte izin vermiyorki çalışayım bana kalsa ben gider temizlikçide olurum paramıda kazanırım ama eşim mal
- +1 yıl
Seni demiyorum eşini diyorum
+1 yılAdam çalışmıyor anladıkta ya sen çalışıyormusın?
02 Yorumla- +1 yıl
Kendisi çalışmıyor izin vermiyor bende çalışayım
- +1 yıl
Sen kendini kurtar ve çalış
+1 yılSen 4.5 senedir ailesiyle nasil yasadin aw
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAdam rahata alışmış tabii çalışmaz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılneden böyle biriyle evlendin ki
10 Yorumla
+1 yılOnu çalışması için birazcık zorlasan iyi olur.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmayan adamla ömür geçer mi ya
00 Yorumla Boşan gitsin. Böyle tiplerle ömür mü geçer
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılBosab başka birini bul boynuzla ya da hakediyola
00 Yorumla
+1 yılBoşan ya bu ne üşengeç erkekten olmaz
00 Yorumla
+1 yılBoşan git niye eziyet ediyon kendine
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılvalla ayrılmak demek boşanmaka olur
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Calismayan adamla evlenecek kadar zalakmiydin?
00 Yorumla
+1 yılMesleği yok mu?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılevleneceginiz kişileri duzgun secin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bence ayril cünkü ilerde calismas seni calistirir
00 YorumlaCalismayan bir adamla evlilik yaptiysan suc sende
00 Yorumla
+1 yılÇocugun yoksa kurtar kendini
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerede oturuyorsun ki
01 Yorumla- +1 yıl
İstanbul kadıköy
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoş adam gereksiz adamdır boşan yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKripto paradan para kazanin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. İşin zor geçmiş olsun
00 Yorumla
+1 yılcalismaayan koca mi olur ya
01 Yorumla- +1 yıl
Malesefki var
Boşa gitsin
10 Yorumlaboşan
10 Yorumla
+1 yılTek çocuk mu eşin
00 YorumlaHayat müşterek
00 Yorumla
+1 yılEn doğru yol ayrılık
00 Yorumla
+1 yılEvlilik işleri çok sıkıntı bu zamanda ya.
00 YorumlaNeden çalışmıyor peki
00 YorumlaDostum evlenirken nasıldı ailesinşn durumu nasıl?
00 YorumlaEşinden ayrıl
00 Yorumlaabi şaka mı?
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşim çalışmıyor, ailesinden geçiniyoruz. Ailesi evinizi ayırın diyor ama eşim çalışmıyor. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım