Bu konuda senin fikrin nedir?

Evlenirken aile ile evleniyorsun unutma bunu, bunu ben söylüyorum çünki severek evlendik ama karar verdiğimiz her konuya maydonoz olan bir ailesi var. Arayıp hal hatır sormayı ihmal ederler, aç mısın ekmek yiyor musun kiranı ödeyebildin mi borcunuzu ödeyebildiniz mi demezler ama iş hayallerimizin arkasından koşmaya gelince, taşınmak istediğimizde hepsi cıngar çıkarmıştı tartışmalar olmuştu o zaman dedim ki kızım sen başına bela almışsın dedim. Aile gerçekten çok önemli, benim tek şansım eşimin destek olması birde ailemin ve benim dişli çıkmam. Arkanda ailen yoksa eşinde anacı babacı ise yandın gitti. Aile ÇOKKK ÇOKK ÖNEMLİ. Nikahta imzayı önce onlar ile atıyorsun unutma. Şimdi yaşımız 29-30 hayallerimiz var, her hayalimizin arkasından hepsinin bir tepkisi bir fikri var, aklını çelende sen oluyorsun her zaman nedense. Aileye önem ver. Bencil olmamasına cahil olmamasına dikkat et.
önemli.
çünkü her insan önce anne ve babada yetişir. Bakardım annesi ve babası aynı zamanda diğer aile üyelerine.
şayet ailesi kötüyse birde erkeğe bakardım bundan ne kadar etkilenmiş bu etkilenme katlanır düzeyde mi değil mi? ve anne baba kuzusu mu. şayet meleyen bir erkekse üzgünüm ailesiyle devam etmesini isterim. yok adil bir erkekse şans verebilirim.
bir erkekle annemle yaşayacağız evlenirsek dedi diye ayrıldığımı bilirim :D hemen duyar duymaz kaçtım ondan düşünün artık ne kdr önemli olduğu ailesinin benim için. böyle anne manyağı erkekler evlenmeyin annenizle kocayın :D
Anne ve Babaya saygı olmalı, bir çocuk yetiştirmek kolay değil fakat büyükler çok karşıyor ise konuşmak saygılı ifade etmek şart
Cevap
7Cevap
Eşinin ailesi çok önemli aslında karşılıklı saygı sevgi bağları aileden kabul etme gibi birçok şey var ben eşimin ailesini kendi ailem gibi sahiplenirim sevgimi gösteririm en başta eşimin mutluluğu için arada kalma gibi olaylar olmaması için herkes için böylesi çok daha iyi bence🙂
malesef doğru. bizimki gibi doğu kültürü benimseyen bir çok yerde bu böyle. avrupada ve batılı medeniyetlerde de hiç yok değil kısmen geçerli ama bizdeki kadar hiç değil. ve gerçekten çoooookkk önemli ya..
Çok coklkkkkk
Ya ben oturup ana baba şefkatini hissedebileceğim ve içten satılabileceğim ikinci anne baba isterim
Uzak uzak hoşuma gitmez
Sevemezsem evlenemem şahsen
Ikinizin iliskisine evinin içine karismayacak derecede soz sahibi olmalilardir ve onlar sana saygi duyuyorsa seb iki duymalisin bir sorun yoksa saygını korumalisin sonucta ailelerde evliligin bir parcasi senin ailene esinin nasil olmasini istiyorsan sende onun ailesine oyle ol
Eşin kadar önemli insanın sen eşinle ne kadar iyi olursan ol bir şekilde senin huzurunu bozmayı başarabiliyorlar sorunlu aileyle ne kadar araya mesafe koyarsan o kadar huzurun yerinde oluyo
Evlenirken senin de soyledigin gibi aile ile de evleniliyor o yüzden aile faktörü önemli , onlarla da iyi anlasabilmek güzel bir enerji tutturmak gerekli.
Şahsım adına söylüyorum ki karşı tarafın ailesi ile çok da samimi olma taraftarı değilim. Kendi ailem yetiyor.
Saygıda kusur yok öncelikle
Eşime önemli gelen banada önemli gelir eşim ne derse o
- Hiç önemli değil.
- Yalnızca evlendiğim kişiyle evlendiğimi düşünüyorum.
En önemli faktör valla sırf aile yuzunden nişan attim demeyin seven arkasinda dururdu diye inanin aile kötü olunca ara bozan aramayin baska
Eğer iletişimde olunacak ise, aileler de çok mühimdir..
Hər detayi her zorluguyla beraber olabilmeyi başarabilenler evlenmeli bence aile olmayi fedakarlıklari ve sevgiyi paylasmayi bilenler
Çok önemli bir nevi aileler de evleniyor
Esinden bile onemli.. cekilmez birileriyse evlenmek bile dusunelebilir. Kimseyle ugrasamam
Kültür aile yaşantısı ve aile yapısı önemli
Ailesiyle evlenmiycen anasıyla yatmiycan gece esin iyi olsun yeterli
En az kendi ailem kadar önemli
Kendi ailem kadar önemli
Eşim kadar önemli
Önemli.
Önemli değil
Çok önemli
Çok önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba,
Görücü usulü yapılan evliliklerin, aşk evlilikleri kadar başarılı olduğu yapılan araştırmalarla desteklenmektedir. Ve burada görücü usulu yapılan evliliklerin başarısını arttıran faktörlerden bir tanesinin ailelerin iyi anlaşması ve çiftler arasındaki sorunlarda yapıcı rol oynamaları olarak gözlemlenmiştir.
Bu sebeple ailelerin yapıcı bir tutumda oluyor olması çifte, evlilik süresince yaşadıkları zorluklarda, kolaylaştırıcı bir destek sağlayacaktır.
Evliliğin düğün aşamasından, ilk yılına, çocukların ilk doğdukları zamandan, büyürken ki süreçlerine kadar bir çok çiftin “özellikle” zorlandıkları dönemlerde aile desteği, çiftin de yıpranmasını önemli ölçüde engelleyecek ve kolaylaştırıcı faktor olacaktır.
Ailelerin anlaşamaması ise, eğer çift iyi bir ekip olabilmiş, ve tüm süreci beraber yönetiyorlarsa yıpratma payı olsa da evlilik bütünlüğünde önemli bir faktör olmayacaktır.
Aynı şekilde eğer çift, iyi bir ekip olamamışsa aileler iyi de anlaşsa yine de bütünlüğü tehlike altında olacaktır.
Bu sebeple öncelikli olarak çiftin iyi bir ekip olması, arkadaşlıklarını ve paylaşımlarını korurken, birbirlerinden ihtiyaçları olduğunda destek alabilmeleri birincil faktörken, uyumlu geniş aile bireyleri kolaylaştırıcı olacaktır.
Fakat geniş aile bireyleri zorlu bile olsa, eğer ekip kuvvetliyse el ele yine üstesinden gelinmemesi için de bir sebep olmayacaktır.
Sevgilerimle,
Teşekkür ederim, görüşünüz için.
Ne demek, harika bir soru. 🙋🏻♀️