Erkekler evlenince değişir mi? kayınvalidemle ne yapacağım?

Herkese merhaba. Şimdiden cevap verecek olan herkesten allah razı olsun. 2 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımı çok seviyorum. Erkek arkadasım 18 yasında babasını kaybetmiş ve annesiyle beraber yasıyor. İlişkimizin 2. Ayında annesiyle tanıştığımdan beri annesi bana defalarca laf soktu defalarca patavatsızlık etti 1 defa annesi yüzünden ayrılıp barıştık. Annesi erkek arkadaşımla ilişkimi yönetmek istiyor. Kendi kızına temizliğe gidip beni de kendi evine temizliğe çağırıyor. Erkek arkadaşıma belli etmeden sürekli psikolojik baskılar uyguluyor bana. Bu durumu erkek arkadaşıma paylaştığımda bana dediği; olaylardan etkilenme, o anne yapar, hiçbir şeyi unutmuyorsun kincisin diyor. Erkek arkadasım beni bir konuda uyardığında daha sonra annesiyle o konu hakkında konuştuğumda ikisinin de cümlelerinin aynı olduğunu fark ediyorum. Müstakbel kayınvalidem sürekli oğlunu dolduruyor, duygu sömürüsü yapıyor eşi olmadığı için. Ben bunu erkek arkadaşıma anlatmaya çalıştığımda bana sinirleniyor ne yapacağımı bilmiyorum onu çok seviyorum. En son onların ailesinden biri bana; kaynananla iyi anlaş yoksa oğlunu doldurur sana karşı dedi çok mutsuzum. Erkek arkadaşıma kendimi nasıl açacağımı bilmiyorum her günüm düşünerek ağlayarak geçiyo. Erkek arkadaşımı nasıl düzeltebilirim?
Erkekler evlenince değişir mi? kayınvalidemle ne yapacağım?