En İyi Cevaplar
+1 yılÇok büyük geçmiş olsun umarım probleminizi çözmüşsünüzdür. yazdıklarınızdan güçlü ve sağlam bir karakteriniz olduğunu sezimledim. her zaman şuna inanirim kadınlar her konuda daha güçlüler. Yeterki kararlılıklarından vazgeçmesinler.. kesinlikle dünyalık olarak bütün ilişkilerinizi kesmemiz gerekiyor bir trafo gibi düşünün. şarteli aşağı indirmeniz iletişimi tamamen kesmeniz gerekiyor ne iyi günde Ne Kötü Günde. Size tavsiyem bir eviniz olsun tapulu bir uğraşınız olsun buna Özen gösterin Hayat yarın ne getireceğini bilemezsin maddi olarak da ayakta durabilin. Atalarımız ne diyorlar b*** ye b*** iç b** sat b** oğlu b*** Muhtaç Olma... argo olduğunu biliyorum Can Yücel'in dediği gibi bu kadar namussuz varken küfüre nasıl kayıtsız kalırım Ben. Yani kitapla Sokak her zaman birbirini tutmaz Siz maddi olarak da güçlü olarak ayakta kalmanın yoluna bakın durumunuz iyi ise har vurup harman savurma yayın bu insanlar hep zayıf anınızı kovalar Allah korusun Eşinize bir şey olursa başınızı alıp başka bir ile gidebilirsiniz en azından her şey düşünmekte fayda var Madem etrafınızı yılan dolu
00 Yorumla
+1 yılBen gerçekten çok üzüldüm yaa , aşağılık bunu nasıl yapar. Öyle bir girdapki, kayınbaban durumu anlayabilecek vasıfta birisiyse ona anlatman doğru olur. Zaten bunu geçince diğer kapı savcılık oluyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Kirli yakıştırmalar yapanlar, böyle durumlarda sadece kendi cirkefliklerini aşikar etmiş olurlar , kendini bu şekilde açığa vuranlarında sözlerine itibar etmemek en doğrusu. Güncellemede gelen teşekkür için , rica ederim ve bende size asil duruşunuz için teşekkür ederim. Ümid ederim ki tüm kadınlarımız sizin gibi olabilsin. Kendi ailenize durumu aktarırken , aile üyeleri içinde fevri ve düşünmeden hareket edecek bireylerin bunu ilk aşamada bilmemesine özen göstermenizi tavsiye ederim.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim kendimi o kadar güçlü hissediyorum ki tek ihtiyacım paylaşmakmış
- +1 yıl
Rica ederim. Böyle olmanıza gerçekten ama gerçekten çok sevindim. Ümid ederim ki sonuçlar sizin için çok güzel olur.
+1 yılGerçekten durumun çok kötüymüş, bütün ekran görüntülerini toplaman çok iyi olmuş elinde kanıtlar var. Boş bir şekilde ilk önce eşine durumu açsaydın iftira olarak karşılanabilirdi, ama çok iyi yapmışsın. Moralini sakın bozma kesinlikle karşılıklı bir şey olmadığı için, için rahat olsun. Canım benim umarım durumun düzelir maalesef insanlar nefslerine hakim olamıyorlar, seni tebrik ederim ki kendine hakim olmuşsun. Bol bol dua et, benim de dualarım seninle. Eşine sahip çık emin ol bundan sonra seni daha çok sevecek. Daha çok güvenecek. Yapman gerekenleri zaten yazmışsın en iyisi bu. Herkes bir imtihandan geçer bununda bir sınav olduğunu unutma hayatım. Bu sınavdan başarılı geçeceğine eminim...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
203Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
u +1 yılEşine söyleyecek olursan elinde sağlam delille söyle durduk yere iftara yersin. Ayrıca bu konu gizli kalamaz, gün gelecek bu adam fiziksel tacize başlıcak. Eşinin başına her türlü bela ama sen saklarsan daha da bela.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendi ailene açıkladıktan sonra eşine açıklayabilirsin
00 Yorumla Bunu tek başınıza çözemezsiniz. Çok korkunç bir olay, eşiniz zaten zorlu bir süreçten geçmiş, sizde size yakışanı yaparak dik duruş sergilemişsiniz bu andan itibaren yapmanız gereken kendi ailenize durumu anlatmanızdır.
Muhtemelen eşinizin ailesine aktardığınızda haklı olan taraf kendi oğulları olacaktır. Size inanamayabilirler ve iş daha da çıkmaza girer.
En azından ailenizden bir kişi bu durumu bilmeli ve elinizdeki deliller ile kendinizi korumalı ve savunmalısınız.
İş çığırından çıkmadan bir an önce paylaşın. Çok zor bir durum, Allah yardımcınız olsun330 YorumlaAile & Toplum konusunda 962 cevap paylaştı. Yaşadığın şey çok ağır bunun üzerine eşinin kardeşi geliyoruz üzerine, bu konuda yapabileceğin tek şey bu durumu eşine ya da annen ve kayınvalidene anlatmak, bunu annenle eşine anlatır isen kavgalar çıkabilir üzerine giderler işin kardeşin üzerine yani, ama yok sessiz sakince halletmek istiyorum duymasını istemiyorum büyüsün istemiyorum dersen tek çare eşinin annesiyle yani kayınvaliden konuşmak, durumu anlatırsın üzerine geldiğini sürekli sana iğrenç tekliflerde bulunduğunu eşimin rahatsız olduğunu bana yetmediğini söylediğini kayınvalidene anlatarak olayı çözebilirsin, bu şekilde hem kan dökülmez hem de eşinin kardeşinden kurtulursun tamamen kayınvaliden sana yardımcı olur.
70 Yorumlailk olarak erkekler reedilince zannediyorlar kadın naz yapıyor. Ve yüz verip vermemeniz bir erkek için çok önemli degil ... o zeevkinin peşinde olur sizin aciniz bazılarına daha çok arzu veebilir çünkü bunlar hastalıklı, ilk olarakk kendi ailenizin destegini yanınıza alın mutlaka sizin aileniz sizin sırtınızda bir Dursun. sonra karşı taraftan sözü en çok geçen ve en mantıklı kişiye anlatın anne olur baba olur. siz anlatırken kesin oğlumun aklini çeldi demiycek biri çünkü kimse yoğurdum ekşi demez... bu mantikli insan eğer derse aman sus kimse duymasın ben onunla konusurum yapmaz bir daha sakın dinleme çünkü o birdaha yapacak hemde artık siddet içerikli sana saldiracak... bu sefer eşinin bütun ailesini topla anlat o adamin karısina attığı mesajları gösterme derler onlarin yuvasi yıkılmasın diye falan aama o kadında ne ile evli olduğunu bilmeli bence işi ailelerden götür ve ayri evdeysen aslla o abini veya hanimini veya cocuklarini eve alma ayni evdeyseniz o adam hemen evini ayirsin ya da sen ayir ben fikrim teşekürler
00 YorumlaBence eşinin kardeşini yakalamasını sağla, eşin kardeşinin tavırlarından şüphelenirse eğer görüşmeyi kestirir.. şimdi sen direk söylersen bu sefer o da bana öyle davranıyor gibi çamur bir insan daha da çamurlaşabilir. Senin namusuna laf edebilir, zaten kardeşinden korksaydı ya da iyi biri olsaydı sana o yan gözle bakmazdı. Adam zaten şaşırmış. Sen hayır dedikçe tacizlere devam etmesi, belki kanına girebilirim tarzında bir ışık aramasından.. Ve sen böyleleriyle kibar yoldan baş edemezsin.. senin her hayırın ağzından çıktığı anda ona evet olarak gitmişcesine daha da şehvetlendirdiğine de eminim.. Yasak elma durumu bu... Bu tarz insanları kendi kendine açığa vurdurucaksın. Yani ben olsam bigün o adamın telefonundan numaramı eşimin numarasıyla değiştiririm. Bana atıcağı mesajları ona atsın. Sonra eşim bunu öğrendiğinde söylerim yaptığımı. Ve bir iki kanıt sunarım. Ya da dedikleri gibi oyun kurabilir bir şekilde insanlara o insanın pis yüzünü gösterebilirsin.. çünkü senin bu olayı direk anlatman sonucu çok büyük kavgalar olabilir, iftira diyebilirler, iftira atabilirler.. hele bir de sonucu beklediğin gibi insanlardan bir destek göremiceğin sekilde olursa kötü olur.. hepsini sen iyi tanıyosun.. eşin çok sert biri ya da yumuşak biri ona göre bir plan çiz ve o adamı bence bir tongayla herkese göster..
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Ailene, varsa abine, babana, erkek kardeşine anlat. Onlar gerekeni yapar. En son eşine anlatırsın. Eşin rahatsızlık geçirmemiş olsa ilk ona anlat derdim..
Geçmiş olsun...160 Yorumla
+1 yılöncelikle çok geçmiş olsun. umarım eşin bir an önce atlatır ve eski yaşantısına döner. yaşadığın olaya gelince eşinin abisi gerçekten pislik herifin tekiymiş. insan kardeşine karşı bu tip düşünceler nasıl besleyebilir aklım almıyor. sana yaptıkları ile ilgili elinde kanıtlar varsa bence sakla onları ancak eşine bu süreçte söylemen eşini olumsuz yönde etkileyebilir. Eşinin abisi sana bu şekilde davrandığında artık durmazsa savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyleyebilirsin. elinde kanıtlar olduğu için kimse sana iftirada atamaz bu şekilde. eğer hala durmazsa eşinin ailesine söyleyebilirsin durumu. eşin düzelincede eşinle paylaşıp kurtulursunuz bu heriften. böyle bir adamın kardeşi olmak bile büyük sorun.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle çok büyük geçmiş olsun, şu an hasta bakan biriyim. Hasta psikolojisini ve sorumluluğunu iliklerine kadar yaşamış bir kişiyim şu an.
Durumunuz çok kritik ve hiçte hafife alınacak bir durum değil, öncelikle hızlıca yapacağınız şey o şerefsiz kişinin kayıtlarını filan almanız olacaktır. Whatsapp dan yazıyorsa oradan ya da nereden yazıyorsa. Aynı ortamlarda bulunmamaya gayret edin. Avukat bir yakınınız varsa hukuksal süreci görüşün ve son olarak imkanınız varsa kesinlikle psikolog desteği alın derim.
Kızmayın ama sizin bu olayınız bana Brad Pitt' in İhtiras Rüzgarları filmini aklıma getirdi. Orada iki kardeş var ve abisinin sevgilisine sarkıntılık edip ilişki yaşamışlardı ama sizin konudan çok farklı tabi :)) fırsatınız olunca mutlaka izleyin.00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. Eşinin abisi seni taciz ettiği zaman kaydet bunu, hatta önceden hazırlık yap bu konuda, artık bir yere kamera mı saklayacaksın, telefonun kaydını açıp görünmeyer bir yerden sesli ve görüntülü kayıt mi yapacaksın, orası sana kalmış.
Bir şekilde taciz konuşmalarını kaydet, daha sonra da bunu ona göster ve sana bir daha yaklaşacak olursa görüntüleri ve konuşmaları kardeşine izleteceğini söyle, başka da bir şey söyleme.
Sana zarar vermemesi açısından görüntülerin ve konuşmaların başka bir arkadaşında daha olduğunu söyle ama bunun kimde olduğunu söyleme, sana bir şey olacağı taktrirde arkadaşının görüntülerle karakola gideceğini söyle.
Eğer yakalanmadan ustalıkla bu işi yaparsan büyük ihtimalle bir daha senin yanına bile gelmez.
Yok devam ederse eşine izlet, ne olacaksa olsun...00 Yorumla
+1 yılBu ahlaksız evli mi?
Mesajları mutlaka tutun. Yazılı delil her yerde geçerlidir.
Eşinizin ailesi evlatlarından taraf olabilir. Benzer bir olayda bu ahlaksızlığı yapan kişinin suçu masum kadına yıktığını ve herşeyi mahvettiğini duymuştum. Asla ertelemeyin, düzelir geçer mantığıyla yaklaşmayın. Ahlaksızlığın affı, bahanesi olmaz.
Eşinizin olmadığı bir mecliste ailesi ile konuyu çok resmi çok net bir dille konuşun. Gerekirse attığı ahlaksız mesajların ekran görüntülerini kağıtlara bastırın herkes gözleriyle görsün. Sözlü olarak da söylediklerini dile getirin. Eğer bir şey yapamayacaksanız bu işi savcılıkla halledeceğim diye çok net belirtin.00 YorumlaEşin için çok üzüldüm geçmiş olsun en kısa zamanda tamamen iyileşir inşallah ❤ şimdi söyle diyeceğim ama kolay değil kaza geçirmiş her açıdan psikolojisi yıpranmış söylersen daha kötü olabilir hem kendini gerçekten yetersiz hisseder hemde kardeşine birşey yapabilir gerçi öyle kardeş olmaz olsun ona üzülmemde eşin için üzülürüm.
Bana kalırsa önce kayınbabana kayınvalidene söyle kaynınla görüşmeyi kes uzaklaşın onlardan. Sana attığı mesajları silme ileriye giderse delil olarak kullanırsın. Eşin şu an ki durumda olmasa direkt söyle derdim ama bu durumda çok daha yıpranır
Kardeşin bile hayırlısı ya nasıl insanlar varmış😔00 YorumlaŞimdiye kadar beklemen hata olmuş. Eşin iyi değilmiş kabul ama kayınvalidene vs. böyle bir ahlaksızlığı çoktan ortaya dökmen söylemen gerekiyordu. Baktın devam ediyor şikayet etmen gerekiyordu. Kendi aileni işin içine katman gerekiyordu. Kusura bakma ama biraz çok boş davranmışsın bu konuda. İnsan evli olmasa bile tacize uğradığında sesini çıkarması gerekir kaldı ki sizdeki durumlar bambaşka eşinin kardeşi oluyor o şahıs. Evet zordur eminim belki benim için konuşması kolaydır ama kendini çok zor durumlara sokmuşsun. İcabına bak bir an önce gittikçe daha çok batacaksın iftiraya uğrayacaksın senin başın yanacak. Kurtar kendini bu durumdan.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılBenden yaşça da hayat olarakta büyüksün. Abla diye hitap edeceğim...
Seni bir ablam olarak görüyorum. Böyle şerefsizler varya elime bir geçsin sana yemin ediyorum öldürürüm onu. Ya böyle şerefsizlik mi olur ablam ya kurban olduğum ne durumda olduğunu senden başka kimse bilemez. Senin yerinde olsaydım kıyamet koparirdim.. Olması gereken de bu. Susma sonuna kadar bağır çağır diren. Bu şekilde yapmaz isen ileride kan dökülür şimdi değil. Biraz ne demek istediğimi anla. Bir gün seni bir yerde sıkıştırdı diyelim esin de gördü o zaman kan dökülür. Açık acik git kaynanan evine anlat kaynanana. Her şeyi eşine de o anlatsın. Çok karışık Allah yardım etsin inşallah.00 Yorumla
+1 yılAbi olabilir mi böyle bişey Allah aşkına ne oluyor anasini bikeyim utanç verici benim başıma öyle bişey gelirse abim midir ne halttir sakat bırakırım,öldürme öldürüp ömür boyu hapis yatmam, o yüzden size tek sozum genç yaşta evlenmeyin 1+1 de olsa evinizi alın sıfır, tek çocuk yapin, cocugunuzu iyi koşullarda okutun, geçse olsa yasiniz 40 da olsa evlilikde geç değil çünkü evini almışsın bankada paran hazır, eşine güzel hayat sunacaksin,40 yaşındaki erkek de evleneceği kadın yaş araligi 30-34 olabilir, maddi yönden erkek güçlü olmalı tamam tipde önemli tıp+maddi güç ama Türkiye'de insanlar 18-25 yaş aralığında evleniyor ne evi var ne parası dediklerine erkekler dikkate alsın kadın narindir, dediklerimi yaparsaniz ne ailenize ne abinize ne diger kardeslerinize muhtaç olursunuz, sağlığınıza dikkat edin.
11 Yorumla- +1 yıl
Selam sizden yorum almak istiyorum bana yazar mısınız bir konuda
+1 yılEşin henüz tam olarak iyileşmemiş. İyileşene kadar sabret. Bu süreçte mesajları sakla ve abisi ile aynı ortamda yalnız kalmamaya çalış. Dikkat et seni haksız çıkaracak duruma düşme. Şerefsiz belli ki sana göz koymuş. İlla ki bir şeyler yaşamak istiyor.
Eşine söylesen kan dökülür
Çok kötü bir durum. Eğer yardım almak istersen mutlaka haberleşelim.23 Yorumla- +1 yıl
Bu adam duramayacak fiziksel tacize başlayacak. Kadınlarımız da bu durumlarda aman duyulmasın diye susuyor tacize maruz kalmaya devam ediyor
Allah belasını versin
Sen ne ile uğraşıyorsun o neyin peşinde
Soran+1 yılBen eşim kaza geçirdiği dönem 2.5 aylık hamileydim o kadar kötü bir süreçti ki düşük yaptım, kimseye söyleyemedim düşük yaptığımı zaten süpriz bir hamilelikti eşime bile söylememiştim daha. Böyle bir durumda tekrar çocuk düşünebilmek benim için çok zorken çocuğun olmuyorsa sana yetmiyor gibisinden şeyler söylüyordu Allahından bulsun, kendim de psikolojik destek aldım ilk bir ay, o kadar zordu ki düsmanım bile yaşamasın böyle bir zorluğu. Gözümün içine baka baka artık ona sadece dua et diyordu insanlar. Bunlar yetmezmiş gibi taciz.. İnanmayanlar var üstüne, ne diyeyim. Ben yaşadım kimse yaşamasın.
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
Ama sakın susma
Yardımcı olurum her konuda
Öyle pislikler yaşamasın
öncelikle geçmiş olsun
tebrik ederim karakterli bir eşmişsin
eşin çok şanslı
eşine direkt söylersen çok yönlü yıkım olur
ama bu şerrefsiz de ortalığı boş bulmamalı
eşinin ailesinde karakterine inandığın biri varsa olayı büyütmeyecek o adinin kulaklarını çekecek ona söyleyebilirsin
veya kendi ailenden birine direkt değil de ima yoluyla söyleyebilirsin
fazla mesaj atıyor, eşim kaza geçirdiğinden bu yana bana çok ilgi göstermeye başladı , anlam veremedim , direkt bişey demek de istemiyorum ama rahatsız oluyorum şeklinde bişeyler dersen anlar ve el altından uyarırlar o gereksiz de kendine çeki düzen verebilirir en azından ortalığın boş olmadığını anlar00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk kez şu KS de gizli yorum yapıyorum, durumunuza o kadar çok üzüldüm ki anlatamam çünkü nki bizzat başımdan geçmiş olay fakat eşim rahatsız değildi ve taciz eden kişide kardeşi değildi kardeşim dediği en yakın akrabasiydi.. Eşinizin sağlık durumu dolayısıyla ona anlatmamız uygun olmayacaktır fakat elinizde bütün kanıt ve delilleri tutun birini bile silmeyin yok etmeyin, ve ailenizle konuşun bu durumu size yine en yakın dost ve yardımcı aileniz olacaktır bu durumda.. Eşinizin böyle olmasi ya da kan dökülecek olma ihtimali kesinlikle sizin tacize uğramaya devam etmeniz anlamına gelmiyor.. Kader arkadaşım kendinize çok iyi bakın umarım bu beladan zararsız kurtulursunuz...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılSelam ,
Ş. siz insanlar gördüm ama böylesine kardeşim kendi öz kardeşinin hanımına göz diken anası babası dahil insan müsveddesini ilk defa duydum Allah yardımcınız olsun...
Mesajlar falan taciz var demişsiniz silmemişsinizdir inşallah kendi ailenizle paylaşın gerekirse sizin aile ve kaynana kayınpederin ile birarada konuşulsun o ŞEREFSİZ ile görüşmeyin eşiniz ile de görüşmesin abim nerede deyince de yurt dışında çalışmaya gitti deyin...
Çünkü ortakapili şerefsizin yaptığını kocan duyarsa moral bozukluğu sağlam adamı bile yıkar... Sizin eşinize çok büyük yıkım olur..
Gelmiş geçmiş olsun o ortakapili şerefsizin de yanına kâr kalmasın inşallah 😠😔01 Yorumla- +1 yıl
Güncellemenize cevap;
bir bilen olarak size yorum yazan doktor Melis hanım size ulaşabilirim diyor bence bu kadını dinleyin yardım alın ya da söylediklerini dikkate alıp eşiniz ile de paylaşın ki abisinin ne mal olduğunu görsün...
Önce namus sonra sağlık önemli bence vazgeçtim yazdığım bazı kelimeleri yazmaktan
Ow mevzu derin.
Konuyu açacaksan da bir anda bodoslama dalma. Bu arada aşırı absürt bir durum değil seninkisi , kayınpederi tarafından akşam yemeğine çağırılan arkadaşlarım var benim :)
Olayın Polyanna kısmını geçtikten sonra , konuya genelleme olarak ufaktan girip sonrasında bireysele çevirmen de ve iyi bir politikaya bakar. Hani politika dediğime bakma , seni dinlerken ve olayın en hakim kısmı olarak seni dinlerken , bir de kardeşime kulak vereyim meselesine girmemeli kesinlikle. Girmemesi sana zaman kazandıracak ve ikna edebileceksin. İlk duyduğunda tabiki de , bir kabullenmeme , inanmaması tutabilir , sakin ve makul karşılamalısın. Geri aldığın bildirimlere göre de hareket etmelisin ki , son demine kadar 3. bir şahıs durumun içerisine girmesin ya da çekilmesin. Hatta şahsi fikrim konuya girdikten sonra burada soruyu güncelle , birlikten kuvvet doğar misali , illâ ki bu durumun hakkından da gelebiliriz.
Şimdiden başarılar ve sabırlar diliyorum.00 YorumlaKardeşim zor bir durum senin yapacağın tek birşey var o şerefsize birdaha az bir adi konuşursan savcılığa suç duyurusunda bulunurum eli ayağı tutuşur korkar rahatsız edemez yok eğer ederse kocana herşeyi anlatıp bu adinin kanını döküp beni yanlız bırakma hapse girme ben suç duyurusunda bulunacam devlet bunun hakkından gelir hapse attıkları gibi papuç pahalı bida rahatsız etmeye yeltenemez hapse girmemek için eğer bunu yapamam kocama anlatamam diyorsan birinci olanı yap tehtit et sertce savcılığa suç duyurusunda bulunurum dersen netice alırsın
00 Yorumla
+1 yılŞimdiye kadar söylememiş olman çok büyük hata hem de çok büyük hata ilk terbiyesizlik yaptığı gün Ortalığı ayağa kaldıracaktın ve etrafındaki herkese söyleyecektin çok büyük hata yapmışsın kadın Susunca sorun çözüldü mü çözülmedi Neden sustun o zaman?
20 YorumlaBu o. c. nun önce babasına anlat, anası ôrtmeye kalkar. Sibra sabırla bekle. Ona it gibi davran. Eşine söylemenin şimdi bir manası yok ama iyice kendine geldiği an bilmeli. Eşinin annesi babası oğullarını evlatlıktan silip kendileri anlatsın. Ha daha aksi mi oldu. Aileni de olaya dahil et büyüt fırtınayı. Ama kademe kademe git. Bu nasıl bir cesaret anlamıyorum.
10 YorumlaSes kaydı ya da mesajları al savcılığa vercem de seni ya da kayınbaban veyahut aile büyüüün illaki vardır durumı anlat yani kısacası oturup saklamak kendi kendine tribe girmek yerine konuş söyle ilk sana bnnu dediğinde sesini çıkarsaydın bunlar yaşanmazdı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılbende çözüm şu olurdu galiba bir iki güvenilir kişiye durumu anlatır tenhada bir güzel dövdürürdüm selamımı ilettirip. Seni zayıf görüyor olabilir. güçlü olduğunu göster. ben olsam yine masada yanlışlıkla üstüne kaynar çaydanlığı ya da yemeği dökerdim herhalde gebermesin ama çeksin diye. tabi sen uyma bana ailene anlat. inan burada yazmanla aynı şey. destek olacaklar.
10 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun.. Dediğin gibi namus meselesi kan döktürür. Bu yüzden ilk olarak, en şiddetli tepkiyi verecek kişi olan eşine söyleme (ilk olarak söyleme).. Büyüklerden birine söylemen en sağlıklısı ama, her kime söyleyeceksen elinde mutlaka ama mutlaka kanıtın olsun. Yoksa "iftira atıyorsun" meseleleri oluyor.
110 Yorumla- +1 yıl
@Rollandi Annen erkek galiba?
- +1 yıl
@Rollandi bu konuda kadınlara aşağılık demek yerine erkeklere kadın delisi ya da abaza desen daha doğru olur sanki. Bu örnekte gorüldüğü gibi kardeşleri birbirine düşüren kadın değil, erkeğin abisinin pislik karakteri. :)
- +1 yıl
@Rollandi Mafya babaları, çocuk/kadın tecavüzcüleri, hırsız/dolandırıcılar, ülkeyi satan hain askerler, kaçakcılar, vs.. gibi erkeklerden oluşan bu berbat olguların hiçbiri beni feminst yapmadı. Çünkü ben, erkeğin, dağ gibi bir baba, dağ gibi bir eş, dağ gibi bir abi olduğu bilincindeyim. Kadın cinsine olan antipatin senin şahsi problemin.
- +1 yıl
@Rollandi çok genel konuşuyorsun insanları cinsiyet olarak ayırmamak gerekiyor. Etrafındaki kadınlar nasıl bilmiyorum ama benim tanıdığım kadınların hicbiri böyle değil.
- +1 yıl
@Rollandi ne diyosun sen lan canım hiç bir insanı bu derece aşağılayamazsın sen kimsin ki böyle konuşabiliyirsun şerefsiz sensin aşşağılık yaratık ve evet haklısın keşke senin annen ve baban evlenmeseymiş onları hiç anlayamadım gerçekten senin gibi bir insan düşmanı ucubeyi dünyaya getirmişler * yüzünden miş sen ilk önce doğru konuşmayı öğren saygın olsun onlarda bir birey kadın yukarıda çok kötü bir sorunununu anlatıyor senin dediğin şeylere bak aptal beyinsiz ucube boş yaratık
- +1 yıl
Argo kelimeyi canım olarak düzeltmiş
- +1 yıl
@Rollandi hesabını mı kapadın lan beyin yoksunu
- +1 yıl
@rollandi ne oldu lan ya arkadaşım korktun mu yazık ya
- +1 yıl
Sik*k p*ç
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Öncelikle çok geçmiş olsun, eşinizin kötü günlerde yanında olmanız ona olan sevginizi ve sadakati izi gösterir. Abisine gelecek olursak onun yaptığı şerefsizligi öncelikle eşinizin annesiyle uygun bir zaman ve ortamda konuşun. Anneniz bu sorunu asmaniza yardımcı olur diye düşünüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 438 cevap paylaştı. Cok acı kı o ıkısı kardes aralarındakı bag ne kadar bılemem senı ne kadar sahıplenır esın bılemem her turlusune hazırlıklı olmak adına elınde 3-5 kanıtın olsun dıyebılırım ses kaydı goruntu vs gıbısınden ya da tanıklar gıbısınden yıne de sen bılırsın tabı aıle konusu bunlar hassas konular kızmızı cızgıler var arada
10 YorumlaEşin bir tam olarak kendine gelsin daha yeni iyileşmiş. Önce eşine aç bence sadece. Çünkü abisi kesinlikle inkar edecektir. Aileler duyunca benim oğlum yapmaz falan filan mevzularına gelir kendinden şüphe duyar hale gelirsin. Durum devam etmiyorsa eşine de ki bir şey yapmanı değil sadece bilmeni istiyorum. Senin bilmemen beni rahatsız ediyor.
10 Yorumla
+1 yılİşini sağlama al sonra bu şerefsiz sana iftira atabilir düşünmeden hareket etme tüm delilleri elinde biriktir önce kendi ailenle paylaş bu durumu mesajları göster onlarla birlikte eşinin ailesine söylemeyi dene kim varsa artık. Daha psikopat bir fikir de geldi önce ailene söyledin mi tamam eşinin ailesine falan da söyledin hepsini bir evde topla o şerefsiz sana teklif de bulunmuştu ya birlikte olduğunuz eve çağır herkesi bir arada görsün napıyor bakalım
11 YorumlaSnaa söyle anlatayım ailen için den kimseden bir yardım alamıyorsan Eğer en yakın karakola git sana atılan mesajları göster bayan polıslere derdini guzelce anlata bilirsin korkuyorum eşime bisey de diyemiyorum sizden yardım istpyroum den cık işin icin den o adamın varya direk alırlar
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmişe dönme şansımız yok tabi ama en kötüsü bunu kanıksaman olmuş. Bence bir yerde cingarı çıkar. Birilerininin huzuru kaçacak diye kendi huzurunu altın tepside sunma. Ama mutlaka delillerin yanında olsun. Ekran görüntüleri vs. Bu tarz tacizlerde tanıdık veya yabancı kesinlikle sosyal medya üzerinden karşılık vermemek gerek bunu da söylemeliyim. Ekran görüntüsü ve engelleme en temizi.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadinlar korktugu icin boyle tiplere cevap vermiyorlar pisip oturuyorlar.
Al kapi gibi ekran goruntulerini. Ve birdaha mesaj atarsa deki
Polise giderim ve dilekce verip seni savciliga sikayet ederim hem ailene hem konu komsuya hem akrabalarina hemde arkadaslarina rezil olursun hemde icerde yatarsin de
Beni baskalarina benzetme adami yakarim gibisinden konus korkma bu tipler genelde sessizlikten cesaret alir sessiz olma.00 Yorumla
+1 yılAblacım Lütfen öz kardeşler deme bana ya ne pislik insanlar var sövecem olmuyor kimsenin günahını almak istemiyorum Allah'ından bulsun öyle kardeş ablacım biraz geç gördüm soruyu belki çözmüşsündür ama çözmediysen tek yapamazsın ailene falan bahsetmen en doğrusu olacaktır bu arada tebrik ederim eşine sadık bir kadınsın anlaşılan gerçekten taktır ettim
00 YorumlaKeşke ailenle de görüşmek yerine ona elinde ekran görüntüsü olduğunu ve buna devam ederse şikayet dahil eşine söylemeye kadar her şeyi yapacağını söylesen. Ailenin karışması ortalığın karışması demektir her halukarda. Eşini de ikna et bulunduğunuz yerden ayrılın imkan dahilinde ise.
00 Yorumla
+1 yılBu çok ciddi bir konu. Her şeyi enine boyuna düşünmenizi tavsiye ederim. Ben sizin yerinizde olsam taciz eden kişiyi sert bir dille uyarır ve kardeşine söylemekle tehdit ederdim. Öncelikle bunu denerdim çünkü olaylar büyümeden çözmenin bir yolu olabilir. Ha olmadı, hala devam ediyor, o zaman söylemelisiniz. Çünkü bu konu ciddi bir konu.
00 YorumlaÖncelikle çok geçmiş olsun ALLAH şifalar versin inşaAllah eşinize. Çok zor bir durumla karşı karşıya kalmissiniz durusunuz takdire şayan. Bu sıkıntıyı mutlaka aileniz ile paylasin yalnız kalmayın ve delillerinizde mevcut. Utanmasi gereken o şerefsiz şahıs siz değil. Bu durumun asla üstünü kapamayin yoksa daha büyük problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Sonuc herne olursa olsun hak davanizdan şaşmayın ve suamayin Allah sizi feraha kavusturacaktir. Allah yar ve yardımcınız olsun selametle
00 YorumlaBöyle bir şey olamaz ya. Düşman bile böyle davranmaz. İnsan ne kadar kansız olmalı ki kendi kardeşi canıyla elleştiğinde, yatağa düştüğünde gezediğinde onun karısına göz diksin. Gerçekten böyle insanlar var mı bu rezillik ya. Aklıma iki variant geliyor ya sorun sahte trol görüş toplamak için, ya da böyle insan adına lekeler var gerçekten
00 Yorumla
+1 yılAilen ve eşinle kanıtlarınla birlikte anlatmak zorundasın. Geç kalırsan eğer sözlü tacizler tecavüze dönebilir. Kardeşinin güçsüzlüğünü bile bile ve göz göre göre yengesini ayartmaya çalışıp art niyetle bakan abi/kardeş/ana/bacı farketmez başına geleceklerden kendileri sorumlu. Suçluluk duymamalısın o senin KOCAN.
00 Yorumla
+1 yılKanım dondu ne iğrenç insanlar var, çok geçmiş olsun eşinize Allah şifa versin , bence bunu siz kendi ailenizden biriyle mutlaka paylaşın. Rahatsızlık geçirmese direkt eşinize söylemeniz gerekirdi ama o şoktan sonra bir de bunu kendisi öğrenirse psikolojisi bozulabilir. Allah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
+1 yılBu durumdan ilk eşine bahsetmen zaten doğru olmaz. İlk yapacağın şey bu durumdan Annene bahsetmen olacaktır. Annen bunu doğru bir yolla aile fertlerine anlatacaktır. Ayrıca aynı şehirde yaşıyorsanız eşinle beraber uzak bir yerlere gitmenizi tavsiye ederim.
O şeref yoksununada iki çift laf etmek isterdim ama ağzımı açarsam susmam😖00 Yorumla
+1 yılTam başlığı okudum kan dökülür dedim sende öyle yazmışsın. Dünyada ne kadar iğrenç insanlar var aklım almıyor be ne ahlaksızlıktır insan müsfettesi ya! Bence bir yarfım falan var çünkü zaten eşinle yeni toparlanmışsınız şükürler olsun ki usulunce söyle. Kayınvalidene de söyleme sakın kimseye güvenmiyorum artık iki kardeşine mi düşüreceksin falan deyip konuyu kapatmanı ister. Bunu bir şekilde kocana demelisin
00 Yorumla
+1 yılSöylemekten baska caren yok yarin obur gun tecavuz bile edebilir eşin o adamı silsin sonucta namusuna göz dikmiş cok zor bir durum yani o adamin katli bile vaciptir oderece bunun altinda kalma eşine soyle once işini garantiye falan al ses kaydi video kaydı falan isin saglam olsun sonra sen haksız olmiyasin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılTüylerim diken diken oldu bu ne çeşit serefsizliktir. Kardeşinin eşine "batan geminin malı" gözüyle bakan biri nefes almayı hak etmiyor kesinlikle. Durumu önce kendi ailene, sonra güvenlik güçlerine bildirmelisin. Mesaj ve diger arama kayıtlarını silmiş olmalısın, bundan sonrakileri mutlaka yedekle.
Kendini ve eşini o soysuzlarin yanindan uzaklaştırmak zorundasın00 Yorumla Merhaba öncelikle allah yardımcın olsun. Seni takdir ettim de demek istemiyorum aslında ahlak aile terbiyesi almış her kadının yapması gerekeni yapmışsın. Eşine ve ailesine anlatamamış olsan bile kendi ailene durumu izah etmelisin ve gerekirse ailen konuşmalı böyle bir durumu elbette güler yüzle eşinin ailesi karşılamaz lakin bunu yapman gerekiyor. Gerekirse abisinin attığı mesajlar sözlü tacizler hepsini kayıt altına al ve o şekilde göster çünkü kimse düz anlatılan bir olaya inanmaz hele ki söz konusu çocuklarıysa umarım en kısa sürede allah yardım eder yolunuzu bulabilirsiniz ama şu an bizim sunduğumuz dışarıdan görüşler ailenizi en iyi siz bilirsiniz en doğrusunuda siz yaparsınız umarım hatasız belasız bu korkunç olay başınızdan geçer gider
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 855 cevap paylaştı. Öncelikle eşine söyle çekinme. Kendi babana söyle baban kayınpederinle konuşsun. Kayınpederine kendin söylersen inanmazlar bir de üstüne dayak yersin memleket neresi bilmiyorum ama kan dökülürse dökülsün hiç kafana takma eşine ve babana söyle usulunce
00 YorumlaSenin gidip onu şikayet etmek gerekiyor bir kere bu adam fırsattan istifade sana yürümüş laftan anlamamış üstelemiş bir gün eve misafir olarak geldiğin de napicaksin. Miden kalkar. Emniyetin psikologları var ücretsiz onlara danis ve uygun zamanı tercih edin. Eşinin durumu iyi olduktan sonra öğrenmesi ilişkiniz ve sağlığı açısından çok önemli.
00 YorumlaÇok zor bir durum söylesen kötü söylemesen kötü. Ama fevri davranma eline kanıtları biriktir öyle konuş şöyle bir durumda olabilir eşin inanmayadabilir sana, abim yapmaz vs diyerek ya da neden bana soylemedin ailene veya polise soyledin de ilk bana söylemedin diye tepki gösterebilir. Bunları düşün eşini sen daha iyi tanıyorsundur. Bence ailenede eşinede ayni anda söyle ama kendi ailene eşinin ailesini karıştirma bile direk oğullarını koruyacaklardir bu kesin.
01 Yorumla- +1 yıl
Bişey sormam lazm sana yazmrsn bana
Sessiz kaldığın kimseye söyleyemediğin için zaten bunlar olmaya devam ediyor öncelikle sakin ol çünkü eninde sonunda bunu söyleyeceksin ve bu zamana kadar geciktirmenin sebebi herkesin iyiliği içindi söyleyince de emin ol çok rahatlayacaksın bunları bil istedim başta eşine bence de anlatmamalısın sonrasında kesinlikle anlat ama zaman geçtikten sonra kayınvalidene anlat falan demişler ama anneler çocuklarına karşı bazen toz konduramıyorlar sen delil sunsan da bazıları bir şeyler için seni suçlayabilirler nasıl insanlar olduklarını düşünüyorsun bilmiyorum ama dikkaat etmelisin ve kime söylemelisin bir fikrim yok ama kirli kan bazen çıkmalıdır eğer kimseye söyleyemiyeceksen de tehdit etmelisin telefonla kayda falan alabilirsin bu şekilde daha iyi tehdit edebilrsin allah yardımcın olsun
00 YorumlaEşinize bu süreçte söylemeniz doğru olmayacaktır. Psikolojik olarak çöker ve bu olay kötü sonuçlar doğurabilir. Derdinizi anlatabileceğiniz bir yakınınız var ise kendisiyle konuşun, durumu izah edin. Bir çözüm bulamaz iseniz kocanıza o zaman söylersiniz ki çok zor bir durum, üzüldüm sizin adınıza...
00 Yorumla
+1 yılBence kayınvaliden ve kayınbabanla konuşmalısın. Kesinlikle annene ve babana da anlat. Kendi oğulları olduğu için illaki şoka girecekler ve kabullenmek istemeyecekler. Bu yüzden mesajlarla falan kanıtın olsun. Umarım en zararsız şekilde atlatırsın. Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yıleğer bunu senden değil de başkasından bir şekilde öğrenirse asıl o dökülecek kan senin kanın olacaktır...
başkası senin yapmadığın bişeyi sanki sen yapıyormuşsun gibi de gösterebilir...
ama sen eşine kendin söylersen söylenir bağırabilir kızabilir öfkelenebilir ama lafı senden duyduğu için birlikte daha rahat bir yol haritası çizebilirsiniz...00 Yorumla
+1 yılEsin için geçmiş olsun.
Ailede böyle bir taciz söz konusu ise kesinlikle susmamalisin sen sustukça o senin üzerine gelecek.
Her türlü mesaj konuşma vs hepsini kaydet bir yere.
Sonra önce kayinvalidene aç durumu.
Aile büyükleri bilirse bence daha sağlıklı olur.
Esin birde bunu öğrenirse büyük yıkım yaşar ve Birdaha toparlayamayabilir.
Kayinpederin falan varsa onlara göster kaydettiklerini zaten onlar icabına bakarlar heralde...00 Yorumla
+1 yılEsinin abisi kardesı kaza gecırdı dıye sana teklıf etmesimi lazım serefsız ınsan yenge dediğin kısı kanı bozuk demekkı mesajları tacızlerını gıt polise ver şikayet et korkma kocanda sana bırsey yapmaz endıselenme sakına kan dokulmez abısıne dıyecegı kelıme abım degılsın bundan sonra der ya da oldurur dünyadan bı pislik gıtmıs olur en azından uzme canını esın bilsin
00 Yorumla
+1 yılBunu yapan şerefsizdir. Ulan yengene sulanmak da nedir. Yengen senin bacın sayılır. Namussuzluk bu. Sen en güzeli ilk başta tehdit et. Eğer bir daha mesaj atarsan seni önce kardeşine söyler sonra annene söylerim de. Eğer ki değişmezse o zaman gerekeni yaparsın. Böyle durumlarda kayınvalide en iyi çözümdür ama o son çare şimdilik sen önce ilk dediğimi yap bakalım tansiyonu ne olacak
01 Yorumla- +1 yıl
Yabancı kimseye anlatma sana diyecekleri laf belli. Kuyruk sallamasaydın sana kimse birşey yapamazdı diyecekler o yüzden yabancı kimseye anlatma
Yaşadıgınız şeu cok zor aynı durumu annemde yaşadı birebir olayın gidişatına şahit oldum
Birincisi kaynınız su katılmamıs bir bacım cocugu bu yuzden size iftira atabilecegi cok net ve ortada
Ilk onceliikle işe ses kaydı ile başlamalısın ki elinde delil olsun
Daha sonra ilk olarak bunu kocana değil kayınvalidene söyle
Kayınvaliden seni susturmak istersen sakın uyma
Cubku babaannen annemi susturmak istediginde olaylar cok ciddi boyutlara gitmisti
Kayinvaliden susarsa esine yavas yavas sakinlestirerek anlat cunku sıkıntılı bir durumda şu an
Bence susmamalısınız
Bu namus olayi ve bu işte fevri olmayana ilk basta soylemek akillica olacaktir00 Yorumla
+1 yılOrtada bir taciz var elinde delillerin de var Devletin Karakolu, Adliyesi duruken KS ye sormak biraz bana tuhaf geldi! Elinde yapabilecegin 2 secenek var ya susacaksin tacizlere boyun egeceksin ya da sikayetci olacaksin (eger delilin var ise) bukadar basit bunun kararini vermek icin buraya sormak sacma geldi bana
00 YorumlaÖnce güvendiğin ve anlatabileceğin bir aile büyüğün varsa ona anlat ve bu şer. fsizle konuşmasını iste. Olmazsa tehdit et mesajlarla beraber savcılığa gideceğin hakkında. En olmadı onun ailesinden birine ufaktan durumu aç. Yine de iflah olmuyorsa eşine söyle.
00 Yorumla
+1 yılKuzenimin çok mutlu giden evliliği aynı şey yüzünden bitti. kan dökülür huzursuzluk çıkar diye kocasına söylemedi. Kocası taciz mesajlarını gördü ve onu boşadı. Durum çok farklı yerlere gitti anlayacağın. Hiç düşünme bir büyüğün nezaretinde söyle eşine. başka şekilde duyması farklı şeyler çağrıştırabilir. Senden duysun.
22 Yorumla- +1 yıl
Ve emin ol bu rahatlığı saklayacağını bildiğinden. O yüzden susma. Kayınvaliden dahil kimseye güvenme, kuzenimin kaynanası ona iftira attı çocuklarını bile göstermiyorlar. halbuki kızı aylarca kayınvalidesi susturdu aman sus birbirlerini öldürürler ben halledicem diye. Sonra da ben bilmiyordum bu kız namussuz benim çocuğumu baştan çıkardı dedi. O yüzden gerçekten seni anlayabilecek bir büyük ile otur eşine anlat mesajları da göster defolup gitsin o adam.
- +1 yıl
En kötüsü de kadının yok yere iffetine leke atıldı. Sen akıllı ol aman derim
+1 yılBu duruma cok üzüldüm. Eşinize söylemeden önce su geldi aklıma. Bu adamın delil niteligi taısyan taciz mesjları dökman ses kaydı vs var mı? Eğer bunlar varsa Kayınvalide kayınpederi ve eşini gizlice toplayıp bunları göstermen ve durumu açıklamalısın. Eger yeterli delilin yoksa bu durumda sana inanmamayı secebilirleer. Buyuzden kendını saglama almalısın
02 Yorumla
Soran+1 yılMesajların hepsi duruyor sakladım ama ses ve görüntü yok ne yazık ki :(
- +1 yıl
mesajda bir delil sayılır
- Devamını Gör (276)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Hikayenizin derinini ancak okuduğum kadarıyla bilebiliyor ve geri kalanını ancak tahmin edebiliyorum. Bu sebeple umarım tam size ulaşabilirim.
Yaşadığınız durum ile ilgili çok üzgünüm. Keşke başınıza hiç böyle bir şey gelmemiş olsaydı. Fakat hayatta maalesef ki hepimizin başına zor sınavlar gelebiliyor.
Lütfen bu kişiyle tüm iletişiminizi kesin. Eşinizin tıbbi durumunu bilemiyorum. Fakat hiçbir durum sizin tacize maruz kalmanıza bir neden oluşturamaz.
İdeal şartlarda hayat arkadaşınızdan destek almanızın ve bunu onunla paylaşmanızın doğru olacağını söyleyebilirim. Sizin destek almak için ilk muhattabınız eşiniz.
Fakat eğer kendisi henüz yeterli psikolojik duruma sahip değilse bir aile yakınınızdan destek almanızı tavsiye ederim. Yalnız olmak zorunda değilsiniz!
Elinizde sahip olduğunuz kanıtlar, kendinizi anlatma konusunda size yardımcı olacaktır.
Lütfen hatırlayın ki bu durumdan utanması ya da suçlu hissetmesi gereken kişi siz değilsiniz. Bu karşı tarafın düşünmesi gereken bir konu.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle,
iyiki varsınız
Vay be KS nin hizmetine bak melis hanım tam buraya göresiniz çok kolay gelsin
İnşallah uygular bunları ya. Hakettiğini alsın o aptal
teşekkürler