21 yaşında boşanmış çocuklu birinin ne gibi hedefleri olmalı?

21 yaşında bir kadının ne zaman evlendi de çocuğa kaldı da boşandı anlamak zor.
Evlilik genç erkek ve kızlara evcilik diye mi öğretiliyor bunu bir türlü anlayamıyorum?
Önünüzde üç yol var:
1. Meslek sahibi olabileceğiniz bir lisans bölümünü okumak, örnek hemşirelik veya öğretmenlik,
2. Dışarıdan alacağınız kurslarla hem kendinizi geliştirmek hem de para kazanmak; ücretsiz kurs veren Halk Eğitim Merkezlerinden ahçılık kursu, pastacılık kursu, dikiş nakış kursu, takı ve çanta kursu, yazılım kursu vb.
3. Tekrar imkanı varsa eşinizle meselelerinizi çözüp evlenmeniz. Bir kötü gidip bir iyi gelmiyor maalesef...
Okuma fırsatın olmamıştır sanırım önce okulunu oku. Çocuk gelişimi gibi hemen iş bulabileceğin ve çocuğunu yanında götürebileceğin işler üzerine okuyabilirsin. Ardından iş hayatına atıl ve kendi ayakların üzerinde dur. Ailen varsa yardım al gurur yapıp bu yaşta çocuğunla tek yaşamak için çabalama.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Ne yaşın ne de boşanmış çocuklu olmanın herhangi bir önemi yok. Herkesin hayatı kendine. İçinden geldiği gibi kafana göre neyi nasıl istiyorsan öyle olsun! İşine gücüne çocuğuna ve kendine sahip çık. Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir. Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin hiçbir anlamı yoktur.
Çok uzun bir süre düşündüğün tek şey ,çalışarak ve kimseye muhtaç olmadan ayakların üzerinde durman..
Bir Kadın her zaman güçlüdür bunu unutma , çocuğuna da bakabilir -çalışadabilir..
Kendi gücünün farkında ol sadece..Dünya erkeklerin merkezinde dönmüyor ve hayatını düzene koymadan -gerçek anlamda iyi hissetmeden bir ilişkiye başlamak doğru olmayacağı gibi, seni başladığın yere itebilir
@UNNkNOWN35 Şuraya yazıyorum bu seneler geçsede hep böyle olucak ben bir kadın gördüm güçlü olan ne kadar kıymetini bilemezsek anlayamazsak bir tek annem var sizin dediginiz tanıma uyan güçlü olan.
Ve bu güçlü kalmayı sadece sevgiyle başardı ve bazenleri sorarım kendi kendime nedir ya bu derim annemdeki bu evlat sevgisi çözemem çıkamam işin içersinde çok garip...
@mert19971111 ne güzel dedin..
Bir anne gücünü evlatlarından alır , ne zaman yorulsa onu düştüğü yerden kaldıran güç evladının varlığına duyduğu sevgidir..
Senin anneni başta olmak üzere /tüm güçlü annelere mutluluk diliyorum..
Öncelikle hiç kimsenin negatif eleştirisini hatalarının yüzüne vurmasındam dolayı güvenini kaybetmemelisin. Bu kaderdi yaşandı hatalı yönleri oldu karşı tarafın oldu bunları bilmeli ve kabullenmelisin. Çalışman gerekiyor. Çocuğun belli bir yaşa geldiğinde okula ara vermişsen okumaya devam edebilirsin. Çocuğun ile kendine aynı anda bilgi birikimi katarsan hem kendini hem çocuğunu yetiştirmiş olursun. Kaderimiz belli ve biz seçimler yapmakla mükellefiz. Seçimlerimiz de etkileniyor çünkü hep birlikte yaşıyoruz ve herkesin bir kaderi var. Yaptığın hata da yapman gereken bir şeydi ancak zaten bu olucakmış diye düşünmek yerine düzeltmek için hareket etmek zorundasın. Çocuğunu bir ahbabının yanına bırakabilir okuyorsa okumaya devam eder mezun olduğun an en azından iş garanti olur. Değilse de çalışıp yardım al. Seni anlayan çocuğuna yardımcı olabilecek bir arkadaşın vardır. Çocuğunu belli bir yaşa kadar sorumluluğunu üstlen ve onu ihtiyaçları karlılandıktan sonra ya da temelde halledebildiğnde yeni yelkenler yol açarsın. Bu süreç içerisinde de güzel şeyler olabilir ancak ilk önce ceremesini çekmen gerekiyor
Ayrıca babası ile de bir planlama yapman gerekiyor. Sizi özellikle çocuğunu ortada bırakmamalı. Bu kaç yıllık evliliğiniz var ya da ne şartlarla oldu bilmiyorum ama eğer sorumluluk üstlenmez ise bu geçirilen onca yılın yalan olduğu anlamına gelir
Her şeyden önce hayatta mutlaka bizim tüm kullanıcıların göremediği şeyler vardır. Olabilecek tüm ihtimalleri değerlendirmeli ve hayatında hareket ettikçe sana armağan sunacağına emin olabilirsin. Kusura bakma küçüğüm açıkçası böyle bir tecrübem de olmadı. Umarım yalnızca morelini neden yüksek tutman gerektiğini ve çözüm yolunun hiç bir zaman tükenmeyeceğğni sen hareket ettikçe çözüm yollarını yaratacağını karşılaşacağını anlatabilmişimdir. Yardımım dokunmuştur 🙏🙏
Öncelikle çocuğuna en iyi şekilde annelik/babalık yapmak, onu en güzel şekilde yetiştirmeye çalışmak olmalı. Tabiki ayrıldım ve çocuğum var diye kendini bırakmamalı çünkü çocuğuna iyi bir eğitim verebilmesi ve onu donatabilmesi için önce kendini geliştirmesi gerekir. Bir şekilde hem gelirini sağlamalı hem de mesleki eğitim almali. Bilgisayar kullanmayı bilmiyorsa öğrenmeli, yabancı dil öğrenmeli, çalışmalı. Bu şekilde kendini ve çocuğunu yetistirdikten sonra tamamlamak isterse üniversite bitirebilir ama asla vazgeçmemeli ve en önemlisi de bir daha evlilik kararı alacakken çok dikkatli olmalı. Çünkü artık evleneceği kişi sadece kendinin değil çocuğunun da hayatına girmiş olacak.
Düşünceleriniz çok doğru... bende böyle düşünüyorum... hayatın sonu değil, herşey devam ediyor... ve modern dunyanın şartlarına uygun da gelişmek gerek ister o veya bir başkası.. sevdiklerimizle iyi vakit geçirmek için ve istediklerimizi yapmak için hayata devam etmeliyiz
Valla kim ne derse desin bu evlilik iş hayatı falan tamamen şans işi valla bak şansın varsa yürür gidersin mutlu mesut yaşarsın çok görüyoruz ikinci evliliği yapıp da gayet rahat edeni hem maddi hem manevi olarak çocuğu olan da oluyo olmayanda ise gelince oda şans bence ben mezun olduktan sonra ordan oraya savruldum hep kapılar yüzüme kapandı çok umutsuzluğa kapıldım bunalıma girdim sonra bir yer denk geldi tesadüf eseri 4 yıl oluyor ve çok memnunum aska gelince hiç umudum yok kısmet ve şans artık evde kalmış da olabilirim 😀
@sextadında valla bilmiyorum böyle 20 li yaşlarinda evlenmiş boşanmış ya da evlenmeyi düşünen kızlara gıpta ediyorum 😀 helal olsun hem koca buluyorlar hem evlilik denen zorlugu üstleniyorlar bide üstüne bosuyorlar ikinciyi buluyorlar helal olsun bende o azim hiç yok
Önce destek alabilecegi birisi mutlaka olmalı iş hayatı olduğunda evladına bakabilecegi birisi olmalı. Annenin çocuğuyla daha yoğun ilgilenmesi gerektiği bir dönem.
Açıkcası 21 yaş olmak ve kendin hariç 1 canın daha sorumluluğunu taşımak biraz zor süreç ve bu süreçte yalnız olmak daha da zor.
Allah kolaylık versin.
Öncelikle ilk hedefi kendine laf getirmeyecek tavırlar sergilemek olmali ki çocuğu için güzel seviyeli bir anne olabisin.
Sonra kendini her alanda geliştirmek için karşısına çıkabilecek her fırsata açık olmalı
Eğitimine devam etmeli ve kendini ilgisi olduğu alanlarda geliştirmeli.
Sporunu düzenli yapmali ve çocuğuyla birlikte hobiler geliştirmeli bağlarını artırmak ve çocuğunun özgüvenli yetişmesini sağlamak için.
Mutlaka güzel bir işte çalışmalı şartlar elveriyorsa
Öncelikli hedef olarak yanında çocukların olduğu için düzgün bir işin olmalı ki kimseye muhtaç olmadan çocuklarının onurunu kırmadan düzgün bir hayat kurmalisin sonrasında ise zaten bunları yaparken bir insan çıkarsa karşına tekaradan evlilik yapabilrisin
neden cok erken evlendın arkadas ekonomık zorlulukalr aıle ıcı sıddetı tetıklıyor o kadar cok ornek var bu kadar genc yasta evlenıldımı ufacık tartısma ayrılıga gıdıyor gunumuz genclerı dıreyatsız UMARIM BUNDAN SONRAKI HAYATINDA BU KADR CABUK KARARLAR VERMEZSIN
Öncelikle bir mesleğin yoksa bir yerde meslek edinecek şekilde çalışmak, öğrenmek ve kendini geliştirmek, yani 21 yaşındaki diğer kızlardan farkı yok, yükün daha ağır evet sorumlulukların daha fazla ama olabildiğince ekonomik özgürlüğünü kazanmak ve kendini geliştirmekle zaten mükellefsin. Üzüntüye kapılma, moralini bozma unutma, yaşadığından çok daha fazla yaşamdığın günler var, ve bir tecrübelerin var, bunları kullan ve geleceği daha güzel yapmak için çokca çalış sonra o olur zaten.
Elinde olana bakmak lazımNe kadar parası varDiplomasi eğitimi nedirİşi var mıKaç çocuk ve yaşlarıÇocuk bakımında aileden destek alıyor muFiziği nasılSağlığı yerinde mi. Nerede yaşıyor.. İş deneyim ve referansları var mı Tüm bunlara cevap aldıktan sonra yaklaşık bir tahminde bulunabilirim.
Kendi ayaklarının üzerinde durmak için herşeyi yapmalısın, çocuğun için yaşanacak güzel bir ortam ve iyi bir eğitim imkanı sağlamalısın. Kimseye muhtaç olmadan çocuğunla birlikte olması gerektiği gibi bir ömür sürmelisin. Her zaman ilgili olup, çocuğuna hem Anne hem Baba olmalısın kısaca artık tamamen çocuğun için yaşamalı ve ona karşı getirmen gereken bütün sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisin. Tüm hedeflerin bunlar olmalı.
En başta o kişinin hayatı çocuğunun sağlıklı gelişimi üzerine kurulmalı. Eski kocasıyla ilişkisini düzgün bitirmeli , yeni ilişkilerini çocuğa yansıtmamalı. Geçmişin hırsını çocuğundan almamalı. Kariyerinde macera aramaktan ziyade bir rutin oturtmalı ve masraflarını çıkartabilmeli. Nafakaya güvenerek yaşamamalı.
Bazen evlenseydim, çocuk yapsaydım, Boşansam da kendime güzel bir hayat kurabilirdim, yanlız kalmazdım, yaşama sebebim olurdu diyorum. Bence çok güzel bir yerdesin. Hem özgürsün hem yalancı aşklardan uzak bir gerçek sevgiye sahipsin. Hayat yeniden ve daha güzel başlıyor. Yolun açık olsun
Şimdi senin için en önemli şey çocuğun olmalı. Kendini gelistirmelisin. Tek başına ayaklarının üstünde dik durmayı öğrenmelisin. Ailen sana bı yere kadar bakar. Sonra yavaştan ses çıkartmaya başlarlar. Aynı yollardan bende geçtim çocuğum yok ama evlenip bir süre sonra geri dönünce yükmus gibi hissediyosun kendini
Rica ederim. Ne demek. Burda sapık çok var. Özele filan birsuru davet olur takma kimseyi. Ne zaman konuşmak danışmak istersen burdan yaz yorum. Konuşuruz ederiz. şu an sadece hayatına ve çocuğunun geleceğine odaklan. Allah'a emanet ol 🙏. Umarım bundan sonra hep gülerek geçer ömrün
Ya siz yargılamak yerine çözüm yolu önerisi yazsanıza kim ister sanki böyle olmasını çok yargılısınız sanki bir gün sizin basınıza gelemicekmiş gibi konusuyosunuz 🤬 , açıkçası ailenden destek alıp çocuk biraz büyüyünce işe girebilmen ayaklarının üzerinde durmak mantıklı olan bence
21 yaşındasın ve çocuğun mu var valla hiç çabalayıp etmeden evlenip üstüne çocuk sahibi olmuşsun bundan sonra toparlaman zor ama kendine bir iş edin ve ekonomik özgürlüğün olsun hedefinde çocuğunun hayırlı edepli ahlaklı iyi bir insan olarak yetiştirmek olabilir
Çok afedersin ama bir hedefi olsa o yaşta çocuk doğurmak evlenmek yerine okuluyla veya mesleğiyle uğraşırdı.
Öncelikle geçmiş hayatınızı bir kenara bırakın ve kendinize güvenerek planlarınızı yapın.
Muhakkak surette çocuğunuza zaman ayırabileceğiniz bir iş bulmaya çalışın.
Devlet veya özel sektör destekli kurslara gitmeye çalışın.
İmkanınız varsa mesleki iş getirili bir okul okuyun.
Boşanmak dünyanın sonu veya hata değil bunu bilin.
Ailenizden muhakkak destek alın ve eskisinden daha fazla onlara yakınlaşın.
Hayatınızda başarılar dilerim.
Kendi ayakları üzerinde durabilmeyi hedeflemeli. Hayatında bir çocuğu yokken bile bunu hedef edinmeyip kolayı seçip evlenip, çeşitli sebeplerden evliliği bitip evladıyla bir başına kalınca daha zor hayat şartlarında kendi ayakları üzerinde durmaya çalışması çok ağır gelecek. Ama artık mecburiyeti var.
Merhabalar,
Yirmili yaşların başı yetişkinliğe geçiş dönemidir. Nedenler ne olursa olsun, bu geçişin vaktinden önce olması bir önceki dönemde boşluklar bırakır. Bu durumun en net halini bebeklerin gelişiminde görebiliriz. Önce anne sütü ile beslenirler. Sonra süt akışkanlığında mama, gerçek süt, gıda püreleri, yumuşak gıdaları çiğneme, minik katı gıdaları çiğneme ve son olarak istediklerini sağlıklı bir şekilde sindirebilecek düzeyde çiğnemeye ulaşırlar. Bu adımlardan birinin atlanması bebeğin çiğnemeyi, sindirimi doğru öğrenememesi ve buna bağlı sorunlar yaşamasına neden olur.
Hayatta her zaman ilerleme zorunluluğumuz olduğunu düşünürüz. Oysa ki gereken yerde geri adım atmak, geridekileri yoklamak, düzenlemek, ilerleme ve gelişmemizin daha sağlam olmasını sağlar.
Bu durumda yapılması gereken de budur. Şu anı ve yaşananları, sorumlulukları yok saymadan, mümkün olduğunca önceki gelişim basamağı duygusal, sosyal açıdan gözden geçirilmeli; desteğe ihtiyaç duyulan alanlar belirlenmeli, geleceğe yönelik istenenlere ulaşabilmek için eklemeler yapılmalıdır. Hayatımız boyunca, her zaman ilerlemeden önce, geçmişten getirdiğimiz, bizi engelleyen blokajlar üzerinde öncelikle durmalıyız.
Ruh, beden, zihin bir bütündür. Bunlardan birinde olan problem tüm hayatımıza yansır ve bu alanlardaki sorunlar kendi kendine kaybolmazlar. Bunları fark etmeli, değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz.
Ruh, beden, zihin birlikteliği içinde sağlıklı günleriniz olsun🌺
Psikolog olmak çok güzel 😍 sadece şuraya takıldım çoğu kişi ,20 yaşındada tam olarak çocukluktan çıkamaz
Bir ton şey yazılmış ama soruya cevap yok süper
Dönüp bir önceki basamağa bakması, orada olan eksiklikleri, yıpranmaları onarması gerektiğini, daha sonra kendi istekleri ve durumuna planlama yapabileceğini söyledim. Önceki basamağın ne olduğunu kendisi bilebilir, kimi için ergenliktir, kimi için bekarlık, kimi için çocuksuz geçirdiği dönemdir. Herkesin hayatı ve hayattan beklentileri farklıdır, madde madde şunu yap bunu yap denmesi her türlü sonucu doğurabilir. Sağlıklar dilerim.
El birliği ile TDK'ya gidip hedef kelimesinin anlamını değiştirirsek eğer size katılabilirim.
Söyledikleriniz güzel şeyler ama bazı insanlar sandığınız kadar narin olmayabilir bende bu hanımefendi güçlü bir profil uyandırdı.
Dert yanmamış sitem etmemiş yardım istememiş hedef belirlemek istediğine göre kendinde o gücü enerjiyi bulmuş bir sonra ki yorumunuzda hedef olarak bir şeyler söyleyebilirsiniz umarım
Üzgünüm beklentiniz karşılanmadığı için, ancak 1-2 cümleden edinilen izlenim kişilerin kendisini bağlar, izlenime göre yönlendirme yapmak profosyonel koşullarda da hayat akışında da uygun değildir.
Size de iyi çalışmalar.