Ilişkimin gerçekten bitmesi mi gerekiyor?

Merhaba, uzun süreli bir ilişkim var. Sevgilimle benim ortak bir arkadaşımız var gerçi benimle sevgili olduktan sonra tanıştılar. Dostum diyebildiğim birisi. Biz arada ufak tefek tartışmalar kavgalar yaşadığımız da genelde onla konuşurdum meğersem kız arkadaşımda onunla konuşuyormuş. Bir müddet sonra o dostumun sözlerinden dolayı ve her kavgada beni suçlu bulmasından ve nedense sürekli ayrılık tarzı konuşması beni rahatsız etti ve ne sevgilimin ne de kendim bir daha onunla bir şey paylaşmadık ve bu konuda sevgilimi uyardım. Fakat son zamanlarda ettiğimiz ve ilişkiye ara verdiğimiz tartışma da ise bana "o senden daha ilgili o beni anlıyor" tarzı konuşmalara girdi ve bende rest çektim ve ilişkiye ara vermek istediğini söyledi. Kız arkadaşımın ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum benden ilgi görmek istediğini söylüyor gösterdiğimi düşünüyorum ama instagramdan gidip eskiden hoşlandığı bir erkeği ekliyor ve bundan sebep kızdığımda benimle kavga ediyor. Yaptıgı hareketlerden dolayı ondan gerçekten soğudum ve uzaklaştım fakat bir yanımda ondan kopamıyor. Gerçekten bir çıkmaz içindeyim ayrılmak mantıklı geliyor fakat çok da zor geliyor.
Ilişkimin gerçekten bitmesi mi gerekiyor?