Aldatan eski sevgili neden kıskanır?

Merhaba arkadaşlar.
Eski sevgilim ayrılırken aıleler uyuşmuyor yaşam tarzlarımız benzemıyo ve artık sevmiyorum diye ayrıldı. Tabi sonrasında telafi İcin mesaj attım defalarca en son bana bir kızla foto attı. Muhtemelenn aldatıyormuş. Benim psikoloji yerlerde tabi 4 yılı aşkın bir süredir hayatımdaydı. Yurt dısındaydı neler yaptıgını kımlerle takıldığını öğrenmek için merakıma yenik düşüp fake insta actım yurt dışındaki bazı arkadaşlarını takıp ettım. 3 - 4 arkadasıyla konustum ve hatta ordakı sevgılısını buldum. Üniversiteden tanıştığımız için bazı ortak erkek arkadaslarımız vardı. Kendi instagram hesabımdan onları gorunce sinirlenmiş aradı küfürler havada ucustu bana bunu nasıl yaparsın dıye. Beni hala sevdiğini pişman olduğunu söyledi. Agladı zırladı. Fake hesaptaki arkadaşlarına da itiraf ettim onun sevgilisi olduğumu. Onlarda kendı hesabımdan ekledı. Onları gorunce iyice cıldırdı tehdit mesajları hava da uçuştu. Eğer sevmiyorsa neden bu şekilde davranıyor anlamıyorum. Seviyorsa da sevgilisi neden var? Ayrılalı 9 ay oluyor bu arada.
Durum bir hayli karmaşık bende kafayı yemek üzereyim.
Aldatan eski sevgili neden kıskanır?