Hatalı insanın gururunu düşünmesi ve olayı inada dahi götürmesi sizce normal mi, yoksa yapılması gereksiz mi? Buradaki asıl düşündüğü şey gerçekten "gurur" mu?

Birbirimize verdiğimiz değerin, sevginin araya saygısızlık girmediği sürece gururdan üstün olması gerektiğini, benzer durumlarda her zaman adım atmayacagımı söylerim. Arada gerçekten sevgi oldugunda insan boyle detaylara takılmıyor, haklı ya da haksız olmanın önemi kalmıyor. Ego savaşı olmuyor arada.
Ne gururmuş arkadaş. Gurur uğruna insanlar birer birer sevdiklerini kaybediyor. Karşılıksız aşk gurur meselesidir. İstenmediğim birine kendimi asla yamamam. Fakat arada aşk varsa ve pişmanlık duyulan hatalar yapılmışsa gurur bir kenara bırakılabilir. Telafisi var ya da yok. En azından o mesajı atmak, o şansı istemek lazım. Bunu yapmadığına ve gurununu öne sürdüğüne göre gerçekten sevmiyor demektir...
Hatalı olduğunu bilen insan gurur yapmaz. Bir şekilde kendisini haklı çıkarıyordur kafasında veya karşı tarafın söylediği, bunu kendine yediremediği bir şeyler vardır. Neden gurur yaptığını sorup cevabına göre tepkimi koyardım.
Konuyu gereksiz yere uzattığını düşünürüm Geriye kalan hayatımı daha huzurlu, şeffaf yaşamak istediğimi düşünerek ilişkiyi kafamda bitirir, zamana yayarak ayrılırım (güzel günlerin hatrına)
Cevap
5Cevap
Tepkim ne olur madem hatalarını biliyo yuzune vurulduğunda zaten hatami biliyorum der gururundan yazamiyorsa gurursuz olucak bir hata yapmaması lazim yapiyorsa utanıp yazmak zorunda
Bu gurur değil, pişkinlik. Haksız yere kırılan, üzülen kişi sen isen gurur yapıp yazmamayı tercih edebilirsin.
Hatasını bilen biri gurur yapmaz. Ne zayıf bir karekter yahu
Allah'a emanet ol denilir ve bir daha konuşmama kararı alınır
Hatalarına bilen hatalı olduğunu anlayan biriGururun çok da önemli bir şey olmadigini da bilmeli
Bu insana gönül emanet edilmez kırar atar bu. Ver yolu gitsin. Hicbir şey demez silerim
Ikılı ılıskıde gurur yapılıyorsa cokkk yanlıs noktalardaymısızzz
Fazla gurur bir yerine vurur derdim ama cevap vermem
yazamadıkça insanda o dert büyür ve son bulmaz. kesinlikle bu bir bahane
Hatalı olduğunu düşünüyor ve seninle hâlâ devam ettirmek istiyorsa ilişkisini yazardı. Gurur falan boş yani.
Gururunla baş başa kal derim
''Ya gururun ya ben''derim
Ne gururmuş aw iki tuşa bastıramamış mı
Bırak ulan edebiyat yapmayı 😃😃
Gururunla kal o zman ne diyebilirimki
Gururunu ez geç öyle gel karşıma.
Gururuyla mutluluklar dilerim
Düğünüme gelirsin derim
Gururunla yaslan
Kendi bilir derim
Pis yalanci derim
Şutlarım.