Erkek arkadaşımla ciddi bir ilişkimiz var evlilik düşünüyoruz maddi durumumuz çok parlak değil bende işe başlaycam ve birlikte para biriktiricez düğün+ev için eşyalar toplam ne kadarlık bi masraf gerektirir? önceden evlenenler yada bu tür konularda bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim şimdiden teşekkürlerr
Cevabın nedir?
Evlilik Kredisi
Evlenmeyi düşünen, ancak ortaya çıkacak harcamalara bütçesi yetmediği için adım atmakta zorlanan çiftler için evlilik kredileri sunuluyor. Evlilik kredisi, evlilik ve düğün masraflarının karşılanması için kullandırılan bir bireysel tüketici kredisidir. Tüm bankalarda vadeler farklı olmakla beraber 60 aya kadar vadeler sunulmaktadır.
2 kişi / Nüfus Sureti + 1 kişi İkametgah Senedi
25
2 kişi / Sağlık Ocağı Genel Rapor +Kan Testi-HIV-HEP B&C
100
2 kişi / Akciğer Röntgeni
15
Nikah Dairesi + Düğün için ek ödeme
200
Resmi İşlemler Toplam
340
Gelinlik + Duvak + Takı Kesesi + Gelinlik İç Çamaşırı
3,150
Gelin buketi
150
Kürk etol + Broş (Kış mevsimi) ve diğer gelin aksesuarlar
250
Gelin Ayakkabısı
200
Giyim-Gelin Toplam
3,750
Damatlık - Smokin
1,250
Gömlek + Papyon/Kravat + Yelek + Ayakkabı
500
Damat Aksesuarları (Kol düğme vb)
200
Giyim-Damat Toplam
1,900
Makyaj + Kuaför
400
Güzellik Salonları
200
Güzellik-Gelin Toplam
600
2 kişi / Alyans
300
Pırlanta Yüzük
1,500
Pırlanta Gerdanlık veya Takı Seti (İnci-Altın)
3,000
Takı Alışverişi Toplam
4,800
Otel fotoğraf çekimi+Video Çekim (DVD)
1050
Stüdyo Fotoğraf Çekimi
500
2 kişi / Vesikalık Foto (resmi işlemler için)
40
Barkovizyon sunumu hazırlatma & sunum
500
Fotoğraf-Video-Barkovizyon Toplam
2,090
Davetiye (200 adet) + Hattat Yazım
400
Nikah Şekeri (300 adet)
300
Davetiye-Nikah Şeker Toplam
700
Dekorasyon-Sandalye Süsleme (300 kişi)
1,200
Dekorasyon-Masa Süsleme (30 masa)
1,500
Nikah Masası Dekorasyon + Anı Defteri Kürsüsü
500
Düğün Yemeği (300 kişi)
22,500
Metrotel Bahşiş (Garsoniye)
500
Nikah Memuru
100
Düğün Pastası
1,000
DJ - Müzik tesisat
1,250
Gece konaklama için otel odası
500
Gelin Arabası süsleme
500
Düğün Organizasyon Toplam
29,550
GENEL TOPLAM
43,73038 Yorumla- +1 yıl
Hahah aynen ya naptın sen :D
- +1 yıl
Ahahhaha=D
- +1 yıl
@besus :D:D
En İyi Cevaplar
walla epeyii epyi masraf gider şartosun ben evlenmedim ama gecen yaz nice abilerimi arkadaşlarımı evlendirdim hepsi şimdi evden cıkmayıp borc ödemekle mesguller niye derseniz nerden baksanız bi evlilik beli cok dersiniz ama bizim burada en az 30.000 tl yi buldu bulur da ni zaten mobilya beyaz eşya mutfak eşyası masası sandalyesi ediğü düdüğü 10.000 de walla bak dğün masrafları gelinlik damatlık eşe dostda bizim burada gömlek ceki falan dersken yakın arkadaşına takım elbise falan wallahi bi dünya para haa önemli olan düğünde kendi geline yaptıgınız takılar onlar sizin olacak gerisini zaten geldiği gibi kimden geldiysen isim yazar sizde ona geri takarsınız ne zman evlenirse bu işler böyledir daha calgıcı calgıcıya takılan para düğünde önü kesildğinde en az arabalara 50tl vereceksiniz bu işler böyle ufak tefek gözükür ama walla zaten ben evlendiğimde masrafı cok merak ediyorum zatnen.eşe dostu agırlamaya semah yaparsız biz onlar 5000 tl tutar eti rakısı birası derken eğlencesii abooo yaniiiiii dğüne girince masraf cogalır yain
20 Yorumla
her şey eksiksiz ve kaliteli olsun diyorsan en az 35 bin tlyi gözden çıkarmalısın. kızın aldığı eşyalar incik boncuk gibi görünüyor ama onlar asıl para tutan şeyler. mutfak masrafın çok olacak. iğne ipliğine kadar her şeyi sen düşüneceksin. erkek kaba eşyaları alıp kenara çekiliyor ohh :) ama bunları düşünüp sıkıntı etme. niyetiniz varsa ki varmış, bir an önce para biriktirmeye başla. yapabileceğin en iyi çeyiz para. o olunca bütün eksikler 1 haftada tamamlanır. sırf formalitedir gelenektir diye de kullanmayacağın şeylere para ödememeni tavsiye ederim. (dantel, örtü gibi) biraz stresli ama çok keyifli dönemler. tadını çıkarın ;) şimdiden mutluluklar dilerim :)
10 Yorumla
+1 yıleşyaların hepsini içeren çeyiz paketlerı var onları öyle bır dukkandan 10 bın tl ye kadar alabılırsın gelinliğide kiralarsın ;) sonucta 1 kere gıyıceksın şahsen ben gereksız buluyorum yeni alınmasını her neyse düğün salonu fıyatlarına bak şehire semte gore degısıyo ;)
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
38Cevap
çok para harcamaya gerek yok,çok para harcarsanız her eşyanın oldugu eve girersınız sureklı kavga edersınız bıraz gecım sıkıntısı falan olsun zorlanın bırlıkte ustesınden gelın bırbırınıze destek olunkı evlılık yurusun cok duyuyoruz 4 4luk dosenmıs eve gırıp sonra anlasamadık bız bosanmaya karar verdık dıyenlerı bı dosek bı masaylada evlenılır(2 gonul bır olunca samanlık seyran olurmus derler ya ),sız gene en az 5-10 bın tl bırıktırmeye calısın esyaları taksıtle alırsınız hem dugune gelenlerde 3 er 5 er bısı takarlar ordanda bıraz masraflarınız cıkar hadi Allah mesut etsin
30 Yorumlabence evi eşyayla fazla doldurmayın şimdiden ,yatak odası oturma grubu beyaz eşya televizyon öncelik vitrindi falan hiç gerek yok ,düğün salonu ortalama 4000 lira tutsa yatak odası 3000 oturma grubu 2000 desek beyaz eşya televizyon 5000 desek ,yemek takımlarıydı perdelerdi küçük ev aletleriydi 3000 lirada hadi onlara ayıralım ,ev tutma muhtemelen kira depozit ister 700 ona desek su doğalgaz elektirği üstüne alma hadi 300 de onu diyelim 1000 lira ,18000 liraya çıkar bir evin ihtiyacı, takılan takılardan bilezikti altındı onları geç 3000 lira nakit kalır 15000 lazım size :)
10 Yorumla4 halı 200 tl den kalite 800
Hoover (( en Dayanıklı ve uzun süre kullanabileceğin markadır)) buzdolabı çamaşır makinesi bulaşık makinesi süpürge ocak 5.000
yatak odası yemek odası oturma odası 7.000
2 kanepe + tv+ ıvır zıvır. 3000 bin ve eşya olarak ütü falan ufak tekef eşyalar ev hediyesi oalrak gelir düğünlerde zaten. ... 15.800.. 48 ay vadeli 400 tl kredi ile rahat ödenir..
.. düğünde takılan çeyrekler salon masrafını karşılar...
altın takacaksan .. 4 ssizin taraf taksın 3 kız tarafı taksın kafi.. oda birikim olur..00 YorumlaZaten evliliği olumsuz etkileyen en kritik konu maddiyattır. Bu zamanda %100 kanaatkar birini bulmak zor olsa da, yinede masrafı en aza indirmek gerekiyor. Yani her şey tam olacak %100 kaliteli eksiksiz olacak diye direten biri yerine, yahu eşyalar ikinci el olsada olur. Yani şu eşyalar çok kaliteli ama bütçemizi aşıyor. Daha uygun olanları alalım. Şu evin kirası uygunmuş, bir çift bilezik yeter. Diyebilen birisi olmalı. Sonuç olarak, ne kadar az masraf olursa huzur oranı da o kadar artacaktır. :)
00 YorumlaArkadaslar siz kafa mi buluyorsunuz :) ben Bingol de yaşıyorum allah nasip ederse bu yaz evlilik düşünüyoruz. sevdiğim insan İstanbul da yaşıyor sadece 60 70 bin altın alacaz orda düğün burda düğün hesabıma göre 130 150 bin arası bişey gidecek evim var oda olmasa büyük sıkıntı olurdu. Allah hepimizin yardımcısı olsun ama dediginiz rakamlar çok komik oluyor. arsa mi satacam düğün için. Umut iyi bişey ama bazı syleri yaperken gerçekçi olmak lazım.30 40 bin lafları dönüyor o paraya sadece eşinize takı alırsınız bence düşünün
02 Yorumla- +1 yıl
30 bin 40 bin komik bir rakam en aşağı 80 90 bin bulur
- +1 yıl
Benim ki 1,9 milyon tuttu. Çırağan sarayı 800 kişi
+1 yılDesinler diye fuzuli masraf yapmazsanız 85 m2 bir ev 400 Liraya kiralayıp 2500 Liraya içine girersiniz..Perdeler ,yatak, mutfak eşyaları olsun yeter..Gerisi taksitle oluyor...Büyük borç yapmadan tek tek alınıyor..En mütevazi hesapla 15.000 yeter..Gözünde büyütme..Yuvanı kur..
00 Yorumlaborçla 10 lira yeter bence herşeyin lüksüne kaçmıycaksın ve altınlarınıda borçlar için düğün sonrası paylaşacaksın tabi
11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın evet bencede öyle düşünüyorum teşekkürler
+1 yılvalal hiç bir bilgim yok bu konuda ama bir tavsiyem var kiraya çıkmayı düşünmeyin. once ev alın sonra gerekirse eşyadan falan kısar düğünü yaparsınız. başınızı sokacağınız bir yuva yoksa gerisi cok zor oluyor. once ev. sonra düğün yapın.
10 Yorumla7-8 bin altınlara gitse..15 binde eşyalar tutsa..ortalama toplamda standart bir evlilik 25 bin lira civarında tutar..takılardan nakit 5-6 bin gelse,30 ceyrek altın gelse,7-8 tane bilezik takılsa..giderler ile gelir anca birbirini dengeler sanırım : )
00 YorumlaMerhaba,
Bu, genel bir topluluğa, özel bir kredi verme yetkisine sahip olan Bayan Rose Badmus'un, herhangi bir finansal yardıma muhtaç olan herkes için finansal bir fırsat yarattığını bildirmek içindir. Bireylere, firmalara ve şirketlere sadece% 2 faiz oranı ile açık ve anlaşılır şartlar ve koşullar altında kredi veriyoruz. bugün bize e-posta ile ulaşın, böylece kredi koşullarımızı ve koşullarımızı şu adreslerde size verebiliriz: (roseofsharonfinance@ gmail. com)00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılbende evlilik niyetindeyim 10 düğün evlilik masrafları için 20 25de eşya için düşünüyorum. ev durumunuz ne varmı oturabileceğiniz bir eviniz?
02 Yorumla- +1 yıl
Yok hayır kiraya çıkabiliriz hesabın mantıklı bencede o kadar miktar yeterlidir sanırım teşekkürler
- +1 yıl
çok lükse kaçmadan vede herhamgi bişeyi eksik etmeden yapmak için bu miktar uygun geldi bana. ama en başta ev şart bence ben ilk onu hallettim herşeyden önce özellikle istanbulda evin olmadan geçinmen sıkıntı.
+1 yıldostum o sizin lükse olan ilginizle orantılı, yaşadığınız şehir de önemli tabi yani düğünü yapacağınız yer de önemli. 40 bin lirayı gözden çkar derim altın hesabıyla.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldüğün filan masrafları 45.000 tuttu. fakat ben evlenmeden önce evimi arabamı ve evimin içini döşediğim için(toplam 155000 ) şu an çok mutluyum eşim çalışıyor ben çalışıyorum sürekli fazlalık paramız oluyor yani anlıcagın borç ödemek yerine sevgilinmle huzurlu bir şekilde yaşıyoruz .
00 Yorumla
+1 yılev kirala eşya al takı tak gelınlık kınalık yemek cerz su bu yanı bunların hepsı en uygunu olsun dersen 30.000 en assa yanı ama adam gıbı bırsey olsun dersen bı 70.000 80.000 gozden cıkaracan
02 Yorumla- +1 yıl
Yohaminaaaa
- +1 yıl
Aynen öyle
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. biz bi yakına 3 hafta önce yaptık, evin tüm eşyaları, tüm düğün masrafları 28950 tl tuttu. tabi izmir'de olan bişi.
diğer illerde daha ucuza olabilir.01 Yorumla- +1 yıl
kardeş benimkisinn annesi sadece 25 cumhuriyet altını başlık parası istiyor.
Herkez kendi bütçesini ayarlar ama bence tam takır 50 milyar lazım yani ben en azından kendi düğünümü öyle yapmak istiyorum yaklasık bir 5 sene sıkıntı çekeriz ama yapacak başka bişey yok.
00 Yorumlane 30 bini yav! ne 50 bini?
Benim bilader geçen yaz evlilik yaptı gayet rahat bütçeyle tabi.. yaklaşık 15 bin mi ne harcama oldu.01 Yorumla
+1 yılen az 30bin. tecrübeyle sabit. erkek kardeşimi evlenirirken cebimizden çıkan masraf.
01 Yorumla- +1 yıl
Hmm çokda değilmiş bencede 30 ideal kredi falan çekeriz olmazsa altınlarla öderiz:) teşekkürler
+1 yılvalla evdn eve fark var kaba taslak 150 milyarlık bi ev alsan içini falan komple dizsen 30 milyara falan ıvırdır zıvırdır düğündür falan 20 milyar desen toplam 200 e çıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı durum benim de başımda var kendi çapımda çeyizimi düzmeye çalışıyorum ama sanırım adam akıllı bir düğün için 20.000 tl lazım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 794 cevap paylaştı.
+1 yılHesaplı kullandıgınız takdirde 10.000 bin yeter de artar bile..
13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
10000 tl mümkün değil yani yok öyle bir şey
dugune ve sececeginiz ev esyalarina baglidir ki bu. ikinizin bir aylik kira vb masrafini karsilayamadan evlenmeyin ama.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılhangi şehirde ikamet ediyorsun istanbul mu tokat mı
02 Yorumla- +1 yıl
İzmit/Gebze
- +1 yıl
tamam şimdi oldu oradaysan mesele yok . 20,000 TL yeterli
+1 yılYeni evlenen akrabam oldu.Valla gözünü korkutmıyım ama 35.000TL masraf oldu dedi.
00 Yorumlaevlendikten sonraki bütçeden daha az bir bütçe gerekir
00 Yorumlaevlenmek için en az 30 bin tl olmalı. bu da evlilik yapmak isteyen gençleri mutsuz ediyor. para para para... lanet olsun sana seni icad edeni de...
10 Yorumla
+1 yılortalama mütevazi ev eşyaları için 10.000 TL ayırmak lazım
Düğünü masrafını kim karşılayacak?
altılar, gelinlik falan kim karşılayacak?02 Yorumla- +1 yıl
Düğün erkek tarafının diye biliyorum eşyaları ortak alıcaz zaten altınlarlada balayına çıkmayı düşünüyoruz :)
- +1 yıl
15.000 civarı halledersiniz
Korkma Allah ev yapana ve evlenene yardımcı olur.
hımmm, neresinden baksan ölüsü ölüsü yani hani mezar artık, en az 10 bin TL masraf gider.
00 Yorumlaçeyizini annen hazırlarsa bişeye gerek yok korkma hatta atacak eşya bile bulursun :D
00 YorumlaAşırı lükse düşkün değilseniz 7 ila 10 dur bence bildiğim fiyatlara göre tahmin yürütdüm.
02 Yorumla- +1 yıl
7-ila 10bin lira masrafa tav olacak kız bulursan haberim olsun. belki bacanak oluruz. bende bekarım. sen denizler alemindemi yaşıyorsun arkadaş. :-)
Hindistanda düğün masraflarını eşyaları falan herşeyi Kız tarafı karşılıyor. Hindistana gidip evlencem ben. :D 50 bin net gider. geçmiş olsun. :D
00 Yorumla
+1 yılSana bağlı kız tarafının istediği altın miktarına göre değişir
00 Yorumla
+1 yılne kadar açılırsanız o kadar 25bin 40 70 100 500 1.000 000
00 Yorumla
+1 yılağbimler 5000 liraya evlendi. sevgi aşk olunca para pul oluyo bacım.
Allah mesut etsin.10 Yorumlaen kötüsü 30, orta hallisi 30-60,iyisi 60-90, lüksü 90- ...
00 Yorumla
+1 yılGelenek göreneklerin ya. Yok altın yok kına yok zart yok zurt
01 Yorumla- +1 yıl
Gelenek görenekleri siceyimmmm
coookk calısmanız lazım cok :D
00 Yorumla50 bin liraniz yoksa oturun oturdugunuz yerde
11 Yorumlaiç güveyi git bunları düşünme
00 Yorumla20bn tlye çok rahat çıkar sanrım
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen az 150 bin lira lazım düğün hariç
10 Yorumlaen az 35 bn tl
00 Yorumla30-40 ıyıdır
02 Yorumla- +1 yıl
merve doğru söylüyor. en az 30bin sayın gökhan bey.
+1 yıl40 000 halleder
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen az 5.00
01 Yorumla- +1 yıl
Ahahhaha 5000? Şaka mi
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri