Sizce dediğiniz için hepsi şahsi düşüncem lütfen eleştirenler çıkmasın.
Biriyle evlenmeye karar verdiğimiz zaman bana alınan yüzüğün maddi değeri yoktur gözümde,10.000 tl ile alınan yüzükte yüzüktür 1000 tl ile alınan da, önemli olan düşüncedir, kafam kadar şu kadar pahalı yüzüğüm var diye millete boş hava kasacağıma beni hayatına ortak etmek isteyen, seven ve düşünen birine sahip olduğum için ne kadar şanslı olduğuma dair mutluluk duyarım, gelelim düğün meselesine, hayatımda hiç oturup bir fincan kahve içmediğim, aynı ortamda bulunmaktan dahi keyif almadığım insanlara didinip biriktirdiğim paralarla (borca girenlere hiç değinmiyorum bile) göbek atmaları için bir servet harcayamam, kimseye de nasıl bir ailenin gelini olduğumu ya da maddi imkanlarımızın ne durumda olduğunu kanıtlama gereksinimi duymam o parayla eşimle gider krallara layık bir tatil yaparız, bizim hayrımıza olur. Sade ve beyaz bir elbise ve bir takım ile nikahı kıyıp şık bir portre yatak odamın baş köşesine yeterli olacaktır. Gelelim ev meselesine evin her şeyi dahil uygun fiyatlı ürünlerle max 30.000 tl’ye hallolabilir, daha azına ev düzenlere de şahit oldum. En yüksekten total bir hesaplama yapılırsa benim için 45.000 tl yeterlidir.
Not : 50.000 tl’ye düğün 100.000 tl’ye ev döşeyenleri düşünce hiç bir şey istememişim.😀63 Yorumla- +1 yıl
Destan yazdın mübarek 😄😅
- +1 yıl
Şunu kadin kuaforü camlarina assak bence algı oluşturmaya yeter
En İyi Cevaplar
+1 yılGenel olarak herkes gereksiz abartı vs vs bulmuş 😂 ama herkes şunu unutuyor ki burası Türkiye burada örf adet gelenek var biz yeni nesil işte sade şık az masraflı olsun ya da ona ayıracağım parayı balayına ayırırım falan diyor. Öncelikle zaten elde öyle bir para olsa düğünü sıkıntısız yaparsınız. Kimse balayı için bu kadar para harcamaz. Herkesin ailesi belli bir kültürle büyümüş. Herkes istese istemesede bu masrafı yapıcak maalesef. Evet abartısına bende karşıyım ama en az orta halli bir düğün ev 100 bini bulur. Mesela biri çeyizi çok gereksiz görmüş buda bir hata bence. Çünkü çeyiz her ne kadar eski bir adet gibi görünsede olmazsa olmazlardan bir çeyiz bir günde yapılmıyor. Yıllarca duran bir emek. Bir tabak alıp bir köşeye bıraksanız evlenirken birde tabağa (küçük bir örnek) sizi bir ton masraftan kurtarıyor. Bence zaten ev için "en iyisi olsun" diye düşünen biriyim. Burada en pahalısı demiyorum.. ama aldığ bir koltuk yıllarca gitsin diyenlerdenim. Üç yıl sonra çöpe atıcaksam neden masraf yapayım. Sonuçta yuva kuruluyor arkadaşlar. Evet türkiye de şartlar çok zor. Ama kadın evde çeyizini zaten bu tüm mutfak malzemelerini nevresimi şu busu kaplıyor.. yapsa erkekte önden bir birikim yapsa. Yarın yokmuş gibi yaşamasa iki taraf zaten az bir borçla bu mesela kapanır.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🍀🦇
Bence gelir düzeyine bağlı, gelir düzeyini aşırı aştırıp senelerce ödemek mantıklı değil. Lakin Türk kızlarında genelde ( istisnalar hariç) "bir kere evleniyoruz en iyisi olsun" mantığı var, evlenirken evliliğin borcunu yıllarca ödüyorlar.162 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl**Mümkünse sorumun altına yorum yapmayın rahatsız oluyorum her seferinde kaldırmaktan bunaldım.
Cevap sahibi+1 yılYorumun*
Ben pek düğün olmasını istemiyorum olacaksa da sade bir düğün olsun çok masrafa gerek yok, bütçe olarak hesaplamadım dostum şu an bir fikrim yok :)
80 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Ben evlenmemeye karar verdim. Ama geleceğimde üniversiteyi bitirip bölümümün gerektirdiği bir meslek sahibi olursam öncelikle ayrı bir eve çıkmam gerekecek. Bunun için ise zaten benim üzerime olan ev var ailemle birlikte yaşadığım. Bu evi satıp yeni bir ev alacağım. Böylece ev ücretinden kurtulurum. Evimin mobilyalarını, döşemesini, eşyalarını derken 500.000₺ tutmuş olur. Ama geleceğimde bu ücret ikiye katlanır. Ama ona göre de bu ücreti bildiğim bankadan kredi çekip ödeyebilirim. Döşemesi derken; banyo, lavabo, oturma odası, vb. evimin tüm bölümlerini dış ve iç mekan olarak iyileştirmedeb kastetmekteyim.
20 Yorumla
+1 yılBenim şahsi görüşüm şu ki, evlilik için yapılan çoğu masraf gereksiz ve saçma geliyor, durumu olanlar eğlenceye eşyaya düşkün olanları tenzih ediyorum ben şahsen düğün konularının kişiye zora sokmamasından yanayım, durumu olan da olmayanda o kadar çok şeye yersiz para harcıyorlar ki, kredi çekip düğün salonu tutup evlenenler, lüKS salonlar, gümüşlükler, kullanmayacakları kadar ya da kullanmasa da sorun teşkil etmeyecek kadar çok eşya alanlar, şahsi fikrim ben olsam sade şık bir nikah, kullanabileceğim kadar eşya ve harika bir balayı, balayı önemli benim için ona paraya acımam. Bir kere oluyor cümlesi ile züğürt tesellisine girip ego ya da isteklerimi kabartmayı doğru bulmuyorum. Tercih meselesi, tektaş vs. Evlilikte sevgi saygı huzur yoksa gerisi ilerde çokta hatırlanmıyor yani. :) Sonra senelerce borç ödüyorlar, evde tartışmalar, altınını ver satayım sıkıştım muhabbetleri tonla gereksiz. Evleneceklere mutluluklar.
20 Yorumla
+1 yılEv kurduğunuz için belli bir bütçe gerekiyor tabi. Benim anlamadığım bu masrafları kadını satın almak olarak gören bazı ergen erkeklerin zihniyeti. O masraf illaki olacak sen de erkek olarak bir miktar harcama yapacaksın. Bunu kadını satın almak için değil evini kurmak için yapıyorsun. Bugün karısını satın alınan mal olarak goren biri paraya ihtiyacı olunca da karısını satar sanırım. Söylediğiniz sözlerin nereye gittiğini biraz tartın evladım. Esinize mal muamelesi yaparken kendinizi güzel kardeşim yerine koyuyorsunuz bu şekilde.
14 Yorumla- +1 yıl
Avutma yapmıyorum gerçeği söylüyorum. Yuva kurmak para gerektiriyorsa bu kızların suçu değil. Ona bakarsan bu masrafları kız tarafı zenginse kızın ailesi de yapabilir. Hiçbirsey olmasa kiz çeyiz yapıyor bu da 50 binden aşağı değil. Çeyizsiz kızı da kimse istemez. Bunlar olunca da kız mı erkeği satın almış oluyor o zaman?
- +1 yıl
Bence bu saçma oldu çeyizsiz kızı kimse istemez olayı. Ben mesela çeyizim olsun istemem. Ne yapacam çeyizi alacağımı alırım ve bir düğün ev alma vs durumu oldu mu yarısını o öder yarısını ben zaten olması gereken de budur bir kişinin üstüne yük bindirmek saçmalık olur. Ben şaşalı bir şekilde de evlenmem bir kır düğünü yaparım en güzeli zaten bence kır düğünleri çok abartılı olmayacak şekilde yaparım düğünü biter. Sadelikten yanayım daima. Ve evleneceğim kişi ben erkeğim ben öderim kadın ödemez zihniyetli biri zaten olmaz. Evleneceğim kişi olgun düşünceli ileri görüşlü biri olur bu yüzden bunları bile düşünmeme gerilmeme gerek olamaz asla.
- +1 yıl
@günsugökçe valla burada çoluk çocuk hep hayal dünyasında geziyor ama yine de siz bilirsiniz çocuğum. inşallah dediğiniz gibi olur
+1 yılEn az 500.000 tl tutar. Altın, kız isteme , nişan, kına , düğün, giyim, ev eşyaları vs vs zaten %80 i erkeğe ait. Birde bu hiç yoktan yere gelin arabası önü kesmeler, sandığın üzerine oturup para dilenmeler vs damada fatura edilen o masraflardan bahsetmiyorum bile. Sonuç; Millet eğlenecek diye onca organizasyon stres vs yaşanılıp evlenilir, milyarlar harcandıktan sonra balayına gidilip gelindikten sonra ev hanımı olacak hanfendi hadi aşgiooo pizzacıyı ara 2 pizza söyle der. Evlenmeyin arkadaşlar bence 2 yumurta kırıp yiyin. Kredi borç harç ile evlenip ömür boyu bankaların kölesi olmayın. Zaten faizlerde yüksek aman aman öyle bir hata yapmayın. Ben evliliği mantıksız buluyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün gereksiz ama düğün yapılmasa bile çok masraflı ev düzmek araba ev almak önemli bence refah için, tek başıma yapamam ama iki kişi olduğumuzda bana denk biri olursa birlikte yapabiliriz. Maalesef herkes yapamıyor çünkü türkiyede her şey çok pahalı. Bi de çocuk olunca aşırı masraf oluyor
50 Yorumla
+1 yılBen şu an nişanlıyım ve evlilik hazırlığındayız. Nişan evde oldu, 12.000 civarı harcadık. Benim mutfak eşyalarım vs zaten hazır, salon, yatakodası mobilyaları İçin 40.000 bütçe ayırıcaz. Düğün salonu istemiyoruz nikah ve kına gecesi olacak. Henüz onlar İçin ne kadar gider bilmiyorum ama tahminim yine 50-60.000i bulur. Beyaz eşyalarımı kendim aldım. Nişanlım sadece salon ve yatakodası takımı, koridor halısı ve televizyon alacak eşya olarak.
10 Yorumlabenim için düğün, kına gecesi ve nişan gereksiz olduğu için nikah, gelinlik damatlık masrafları yeterli. açıkçası o kadar para verip kimseyi eğlendirme mantığında değilim, tek gece için dünyanın parasını öddeyip sonra aylarca borç ödemek bana saflık geliyor ne yalan söyliyim. benim içim masraf gelinlik damatlık, evin masrafları ve güzel bir balayı olabilir.
10 Yorumla
+1 yılay düşündükçe sinir oluyorum. Mecbur muyuz bunları istemeye 😐?
45 Yorumla
Soran+1 yılMecbur değiliz elbet bende sade düğün tercih edenlerdenim çok masrafa karşıyım ama genele bakılırsa durumlar ortada malesef çok yüksek rakamlar çıkıyor ortaya
- +1 yıl
yani rakam için türkiyede yaşamıyorum. orada düğün yapmayı da düşünmüyorum. sevgilimle evlenir miyiz bilmiyorum (evlenmezsek ayrılırız anlamına gelmiyor)
Soran+1 yılUmarım en mutlu olcağın şekilde ilerler durum dostum 🙂
- +1 yıl
aramızda huzur olsun yeter. gerisi önemli değil 🌼 teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim 😊
+1 yılBence az bir miktarada evlenebilirsiniz. aile arası nişan ve nikah balayı için harcansın para millet düğünde halay çekecek diye bi salona 15 bin vermek gereksiz
30 Yorumla
+1 yıldüğün salonların bazıları yemekte yapıyo ama en az 30 milyardan basliyo ev kirası sana bağlı oturcan eve ama diğer ev masrafları en az 250 bin eşyalar falan sonra yüzüğe gel bir tek taş al 1400 de yani sana toplam 600 milyara patlar tahminen
10 Yorumlahem gelirdüzeyine hem beklentilere hem yaşadağın yerin pahalılığına birçok faktör var ben türkiyenin güneyinde mesela çok rahat derim ki evi arabayı saymıyorum sadece düğün takı ve diğer masraflar 75 ile 120 bin yer çok rahat.
10 Yorumla
+1 yılAdam gibi bir ev düzebilmek için 150 en az oda kira yani
50 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Sadece ev eşyaları ve ıvır zıvırlar 60 ile 80 bin tutuyor. Yani 10 binlik düğün masrafını kimse dert etmesin.
30 YorumlaKına, nişan, düğün masrafı, ev eşyası ve balayı dahil olmak üzere en az 150000 tutar diğer ev alma, araba vs olcaksa saymıyorum bile. En ekonomik şekilde yapılanı bile 100000 bulur herhalde
12 Yorumla
+1 yılYani hesaplamadim ama düğün, nişan, kına gibi (bana göre gereksiz) detayları çıkarsak onun dışında eşyalar çok lükse kacilmadan alinirsa fazla tutmaz gibi geliyor.
10 Yorumla
+1 yılArtık eskisi gibi düğünlerin kaldığını düşünmüyorum. Nikâh yeter diye düşünüyorum. İlla evleniceksen de düğün salonu, gelinlik, damatlık falan en az 70 bin TL tutar.
10 Yorumla
+1 yıl100-150 bin tabi ev filan alınmazsa. Çok çok zor ya evlenmek. Ben nikah istiyorum sadece maddiyattan değil düğün bana mantıksız geliyor. Umarım karşıma nikahı kabul edecek biri çıkar 😇
10 Yorumla
+1 yılAylık 5 bin üstü maaş geçinmek için birde mümkünse ev ve 100 K ya kadar da birikmiş lazım. 😁
40 Yorumla"Herşeyin en iyisi olsun" derler hep olsun da o borcu gene birlikte ödeyeceğiz. Bunu hatırlamalari lazim. Çok uçuk fiyatlar artık ya!
20 Yorumla
+1 yılSade bir nikah ve sade elbise vs olursa, sacma adetleri uygulamazsaniz 5binden bile uyguna halledersiniz. Ev ve esyalar disinda.
20 Yorumla
+1 yılAga eğer mantikli bir kizla karsilastiysan (bir kere evleniyorum yiaa demeyen) ve evin de varsa en fazla 100k tutar bence o da luks takılırsan.
20 YorumlaBunun giyimi, çeyizi, düğün ici salom susleme vs kina gevesi salonn tutma ve sonrası masraflar baya bi 200 bini geçer
10 Yorumla
+1 yılBen de araştırmaktayım sadece oturma grubu 20.000Tl civarlarında tabi 10 15ede bulursun bence her şey 200bini geçer
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılCok para ister.
Önce kağıda ne alman gerekir, ne yapman gerekir listele ona göre onlara fiyat belirle sonra hepsini topla cevabı bulursun..10 Yorumla Herkesin kendi Fikri ama ben düğünü gereksiz bulmuyorum alışveriş yaparken hesaplı olmak yeterli olacaktır herşey tadında güzeldir 🤗
10 Yorumla
+1 yılBen çok aşma taraftarı değilim her türlü lüksten kaçınırım. Niyetim yıllarca borç ödemek değil
20 YorumlaÖzellikle doğuda 300 bin liran yoksa evlenmeye kalkma otur oturduğun yerde
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl60-70 bin falandır bence
daha fazlasına gerek yok
o kadar sosyetik olmanın kimseye faydası olmaz.
60-70 bin fazlada gelebilir.
50 bin iyi bence.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Bu rakam son derece degisken olur. Ortalama yüz bin.. Ama 30-40 bine de olur, milyonlarca liraya da.
10 Yorumla
+1 yıl150 bin vardır herhalde baya masraflı detayları düşünürsek
10 Yorumla
+1 yılevde alınacaksa o işe para yetmez. sadece düğün ve ev eşyasına 100 bin yeterli olur.
10 Yorumla
+1 yılBence düğün gereksiz. Ona harcayacağın parayla balayına gidilir. Yani ben olsam öyle yaparım. Her şeyin lüKSü de var. Uygunu da var. Ucu bucağı yok seçeneklerin. O yüzden burada bütçe lafı etmek pek doğru değil.
00 Yorumla
+1 yılDüğün, eşya, yemek, kıyafet, takısıyla 250 bin civarı tutar. Sadece düğün salonları 15 binden başlıyor. Sade düğün istiyorum diyenlere kötü bir haberim var, Aileniz giden takılar gelsin diye o düğünü ya pa cak ! ☺️
10 Yorumlaohooooo bütün aşamaları mükemmel yapayım dersen buna para mı yeter :))
10 Yorumla
+1 yıl250.000 TL yeterli
Evin olacak sıfır
500 Gr altın bilezik takacaksin
Araban olmalı
Bankada paran olmalı
Sağlık güvencen olmalı
Kız alıyorsun koyun değil22 Yorumla- +1 yıl
İki kişi evlenirken ikisi de ortaya bir şeyler koymalı. Kız ne koyacak?
- +1 yıl
@Benzema_12 şerefini koyacak
Kişilerin görgü kültür ve eğitim seviyelerine göre değişiyor
10 Yorumla
+1 yılYa ev baştan kurulacaksa zor ve pahalı olur. bence evlenmek için yani çok da şey etmemek gerek. yakın dostları çağırır bir yemek yersiniz yani.. çok da şeye gerek yok
10 Yorumla
+1 yılEğer orta halli bir harcama planı varsa kız tarafı+erkek tarafı toplamda 100- 150 000 ₺'ye tüm masraflarını (ev eşyaları, nikah, düğün vs dahil) çıkarır
10 Yorumla
+1 yılGünaydın. Gelir düzeyine de bağlı olarak çok da kasmadan hayatınızı idame ettirebilecek miktar yeterli olur.
24 Yorumla- +1 yıl
Soruyu sorana yorum yapın bana değil.
- +1 yıl
@cheeleeqqarqnz öyle bir kaide yok. Fakat yorumuma cevap vermeniz gerekmez. Sizin gibi bende fikrimi söyledim.
- +1 yıl
Sana ne? sana mı kaldı avukatı mısın? Siz kirlisiniz zaten kirletmek haddinize mi?
En güzeli güzel bir bahçede sevdiğin insanlarla beraber güzel uzun uzadıya bir akşam yemeği ve kapanış
20 Yorumla
+1 yılNişan kına düğün eşya takribi minimum 100 bin lira tutar diye düşünüyorum. Balayı ve ekstra kutlamalarıda sayarsanız 150 bin civari denilebilir.
00 YorumlaBence evlenmeden önce kesinlikle Bir ev almalısınız birde araba bunlar oldukdan sonra 100bine çıkarsanız işin içinden
10 Yorumlaİnsanların abartılı beklentileri var. Siz verdikçe daha çok istiyorlar. O yüzden ne yapsanız yetmeyecek.
10 Yorumla
+1 yılbaya bi mesela ben yeni evlendim pazartesi 3 yıldır 2 buçuktan fazla para biriktirdik sizde biriktirin
10 Yorumla
+1 yılDüğün kadar gereksiz bir şey yok. Tek bir gece için o kadar çok masraf yapılması bence aşırı yanlış...
10 Yorumla
+1 yılBayanların bi butce ayirmasina gerek yok bence 😄😄
20 Yorumla
+1 yılUfak nişan yeter mümkünse kimse gelmesin
51 Yorumla- +1 yıl
Hahaha benim kafadansin 😄😊
500 bin tl de olsa ona göre harcama yapılır. O sebeple ne kadar az o kadar iyi.
00 YorumlaEğer ki içinde ev de satın almak varsa 600 700 bin geçmiş olsun 😀
10 YorumlaDüğün yapılacaksa en az 100 bin TL gerekiyor.
43 Yorumla- +1 yıl
Yapmicaz
- +1 yıl
😊
+1 yılEv hariç 150 bin TL knk biz doğuluyuz zaten en az 150 Gr altın isteniyor bizde😊😂😂😂
10 YorumlaDüşünmüyorum evlilik.
20 Yorumla
+1 yılkalbime bakan bir cift göz olacak kadar
10 Yorumla
+1 yılBu biraz kişiye bağlı mesela ben çok eşya istemem, düğün de istemem onun yerine balayında harcarız daha iyi
10 Yorumla30 bin ekonomik bir evlilik yapılabilir
10 Yorumla
+1 yılÇok para lazım boşverin evlenmeyi
10 Yorumla
+1 yıldusuk gelirli olsa yeter
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl200 bin 300 bin şart bu zamanda her şey pahali
10 Yorumla
+1 yılÇok lazım çok
40 YorumlaKuzenim 250.000 bin harçadı
334 Yorumla- +1 yıl
Kuzenin erkektir 😄 kızlar ne kadar harcıyor acaba?
- +1 yıl
Doğru. Evlenirken erkekleri soyuyorsunuz parasal olarak.
- +1 yıl
Para için evleniyorsanız sizde bir sıkıntı var.
Çalışın kazanın. Erkeği para makinesi olarak görüyorsanız sizlerle evlenmeye gerek yok zaten bekar kalın. - +1 yıl
Seninle evlenecek erkeğe yazık.
- +1 yıl
Gerçi senden iyi bir eş olur mu o da muamma...
- +1 yıl
Tahmin edebilirim en azından. Benim tahminim iyi bir eş olamayacağın yönünde...
- +1 yıl
Yoo takıntılı değilim. Durum böyleyken evlenilmez diyorum sadece. Beni çok da ilgilendirmez.
- +1 yıl
Bir 250 bin de sen harcatırsın evleneceğin erkeğe. Yazık.
- +1 yıl
Dert etmemesi için zengin olması gerek. Hem sen 250 bin harcamaya değer misin?
- +1 yıl
Evlilik ayağına erkeği sömürecek kızlardan Allah beni uzak tutsun ve senin gibilerden.
- +1 yıl
Paraya bakıyorsunuz sadece, uzak durun zaten.
- +1 yıl
Sana 250 bin de yetmez tüm dünyayı istersin.
- +1 yıl
Hiçbir şey. Senin gibi paragözleri insan yerine koymuyom ki bir şey istiyim...
- +1 yıl
Yanlış konuşmuş olsam da paragöz olduğunuz doğru...
- +1 yıl
Erkeğin kızla evlenmesi için 250 bin TL harcamasını savundun. Kız niye harcasın dedin ben de erkekleri soyuyorsunuz dedim. Sen de kızı almasın o zaman dedin.
Bu da paragöz olduğunu gösteriyor zaten. - +1 yıl
Takıntılı deli değilim de sinir olduğum konulardan biri bu sadece.
Bu sitenin insanları boş gerçi ya gidicem ben. - +1 yıl
@tncrkpk43 Erkeğin kızla evlenmesi için 250 bin TL harcaması mantıklı mı? Kız niye harcasın be demek? Hayatı mı paylaşıyoruz yoksa sırtımıza binmek için mi evleniyorsunuz? Kızı almasın o zaman ne kadar iğrenç bir düşünce, o zaman harcadıysam satın aldım tepe tepe kullanabilirim yani 250 bini harcadıktan sonra, cümlenden mal olduğunuz çıkıyor çünkü. Valla sen adam gibi birini bul da onunla kavuştuğuna şükret, böyle abuk sabuk para peşinde dolanmayın.
- Devamını Gör (16)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat