Aldatma herkesin tüylerini ürperten bir sözcüktür. Kimileri fiziksel ilişki olmadan yalnızca duygusal ilişkiyi aldatma sayarken, kimilerine göre aldatma aldatmadır; fiziksel ya da duygusal olması fark etmez. Sizce aldatan mı, yoksa aldatılan mı suçludur?Aldatmayı haklı kılan sebepler var mıdır?
Bir ilişki yaşanıyorsa temelinde sevgi, daha sonrasında güven ve saygı olmalı. Bunların birleşimi benim gözümde ise sadakattir. Gerçek sadakatin malzemesi sevgi, güven ve saygıdır. Karşısındaki insana bu hisleri besleyen bir insan, kendine sahip çıkması gerektiğini bilir. Kendini kaybettiği anlarda bile bu duygular güçlüyse onu tutabilir. Aldatmak bu yüzden önce kişinin karakterini daha sonra karşısındakinin gururunu zedeler. Durum böyle iken aldatma hiçbir şartta haklı kılınamaz. Bir taraf sevmiyor ve hislerini yitirmiş ancak diğer taraf çabalıyorsa, bu durumda bile aldatma yerine daha medeni yollar vardır, ayrılmak gibi. Her şartta aldatmaktan daha saygılı ve onurlu yollar bulunuyor. Bu da her kim olursa olsun aldatmayı haklı kılmıyor. Bazı ilişkilerde insanların beklentileri farklı olduğundan ve bu isteklerinin karşılığını alamadıklarından ayrıldıklarını gördüm. Bu da geçerli bir sebep değil aksine menfaat ve anlayışsızlık üzerine kurulmuş bir ilişkidir. Siz, siz olun aldatmayın. Başkasına bakacaksanız da gözlerinizi tutmadan ilişki yaşamayın. Çünkü gün geliyor, yaşattığınızı yaşarsınız:)
Suçlunun kendi haklı gösterme çabasından doğan "içi boş ve bir o kadar da pişkin" söylemlerin bütünüdür. Aldatmak bir ihtiyaç değildir, tedavisi olmayan karakter bozukluğu ve şeref yoksunluğunun kimi bünyelere iliştirilmesiyle maymun iştahlılığa evrilme dürtüsündeki bozuk skaladır. İhtiyaçlar gereklilikleri doğurur; ilişkisi olan bir insanın ihtiyaçlarını karşılayamaması durumunda (artık beklentileri neyse; cinsellik, duygusal bağ, maddiyat vb.) hali hazırdaki ilişkisini sonlandırıp kendine daha uygun birini bulması mantığın getirisidir. Oysa ki aldatmak "hayvani içgüdünün karşı konulamaz esaretinden" zavallı bireylerin tercihi halini alıyor. Aldatmayı haklı çıkarmaya çalışmak ahmaklıktır. Hiçbir neden bireyi aldatmaya itemez, kendisine saygısı olan insan aldatmak denen şuursuzluğun dahiline girişmez. Mantığını kullanan her insan aldatmak yerine ayrılmayı tercih eder; aldatmak içten içe doyumsuzluğun, kendi sanrılarında hep daha fazlasını istemenin faturasını gerekçelerle örtmekten başka bir ahlaksızlık değildir. Hayatın tek amacının cinsellik olmadığını eğer ki cinsellik için birini aldatıyorsanız orada sevgiden bahsedilemeyeceğini net biçimde kavramak gerekiyor. At gözlüklerinden bakıp sürekli cinselliği ön planda tutan insanlar aldatmaya meyillidir. Bunun için kendilerince geçerli safsatalardan oluşan sebepleri haklıymışçasına sonuna kadar diretirler. Aldatan insan karakter fukarasıdır; haklı çıkabilecek hiçbir yaptırıma dahil değildir. Karşısındaki kişinin sevgi dahilinde duygularını çarçur etmeye odaklı, onun sadece et parçası olduğunu düşünüp metalaştıran her kim olursa olsun yüzde yüz hatalıdır.
Aldatmak densizliği asla cici gösterilemez şuursuzluk içeren bir kavramdır bana göre. İlişki dahilinde aldatmayı meşru görmek "kişinin öz saygıdan yoksun" olduğunun en büyük göstergesidir. Karşınızda hali hazırda ilişki sürdürdüğünüz insanın hissiyatlarını görmezden gelip kalbini kırmak pahasına onu hiçe saymak sağlıklı bir durum değildir. Aldatmanın bahanesi falan olamaz sebep arayanların temel sorunu bizzati "doymak bilmeyen maymun iştahları" olsa gerek. Aldatmak insanı ucuzlatır sadakatsizliğini beyan etmesine zemin hazırlar. Karşı cinsinizin duygularını sırf kendi tatminkarlığınız açısından suistimal ediyorsanız kişilik problemleriyle karşı karşıyasınız. Heyecan aramak diye bir durum söz konusu olamaz eğer ki gözünüz sürekli dışarıda flörtöz bir kişiyseniz "ciddi ilişkiler" kurmayacaksınız. Günü birlik yaşayacaksınız hayatı buna rağmen birlikteliğinizde aldatma eğilimine girip "heyecan" saçmalığını kabul kılınabilir göstermeye çalışıyorsanız maalesef geçerli değildir. Aldatmanın cinsiyeti yok yapan her kim olursa olsun "karakter yoksunu" sıfatını layıkıyla taşır. Ayrılmak seven insan için aldatmaktan daha şereflice ve olgun bir eylemdir.
Aldatmak bir seçimdir. Hatta iki yönlü bir seçimdir. Hem gönlümü eğlendireyim, hem de birlikte olduğum kişi bende kalsın eylemidir. Haklı gören olur, görmeyen olur açıkçası pek umursamıyorum. Herkesin fikri kendine. Benim fikrim tamamen şudur;
Aldatan kişi, birlikte olduğu kişinin eksik gördüğü yanlarını bir başkasında tamamlamak ister. Ve bunun için bir eyleme başvurur. Haklı mı derseniz %75 haksız. Gelelim %25 neden haklı.
Ortada bir ilişki varsa, o ilişki sürekli heyecan olarak canlı tutulması lazım. Uyumun süreklilik arz edilmesi lazım. Arada çıkan tartışmalar, çok cüzi düzeyde kalmalı. Belli belirsiz, ufak tefek sıkıntılarının üstünü kapatmak gerekiyor. Büyüyen her küçük problem, toparlaması güç sonuçlar doğurur.
Erkek ve kadında birbirlerine olan saygısını yitirmeden, birbirlerinin beklentisini karşılamalıdır. Karşılanmayan her beklenti arayışa sebep olur. Bazı insanlar bunun üstünü örter, bazılara da örtemez.
Özellikle aldatan erkeklerdir, bunu hiç birimiz inkar edemeyiz. Özellikle evliliklerden sonra bir mayışma sendromu görülüyor. Bu kadınlarda daha fazla sanırım. İlişkiyi canlı tutmanın temel direği kadındır. Kadın her daim bu konuda daha fazla çalışmalı. Çalışılmadığı durumlarda saygısız erkekler eşini aldatma yoluna gidiyor.
Aldatmanın bahanesi olamaz. İnsanlar ilişkilerinde anlaşılamadığı için aldatma eğilimine girer. Bu ister duygusal isterse de fiziksel olsun. Yani ilk olarak anlayışsızlık olduğunda iletişim kopukluğu nedeni ile bu eğilime girer. Bazılarının bahanesi ise hani derler bir anda oldu veya kendimde değildim. Hemen arebesk haller başlar. Sonra pişmanlıklar... Sana akıl verilmiş ve bu aklı kullanman istenmiş. Sen o aklı kendi dünyanda allem kallem edip şeytanlıkla kullanıyorsan elbette art niyet aranır. Hiç kimse aldatma eğilimine girerken düşünmez ama kendi başına gelince aslan gibi kükrer. Peki sen anlaşamadığın konuda hemen yeni kapı aramak yerine oturup kaç defa ilişkini kurtarmaya çalıştın. Bence hiç !! Bunu aldatma eğilimi olup ve aldatanlar için söylüyorum. Eğer iki tarafın huzurluk ortamı devamlı ve çözülmeyecek sorunu varsa zaten orada bir sevgi yoktur. Baştan o sevginin temeli sağlam atılmamıştır. Yani kalp ile akıl arasına sağlam köprü kurulmamıştır. O zaman aldatmak yerine birbirinizin hayatından çıkarsınız. Zaten çıkarsınız derken çoktan çıkılmış hayatlar ortadadır.
Bence aldatılmayı haklı kılan hiç bir şey yoktur, yorumları okuyorumda eğer hakediyorsa altadılmalıdır diyor bazı insanlar, sizler kendinizde her hangi bir eksik olduğunda aldatıldığınızda bunu kendinize gayet normal bir olaymış olarak görebiliyormusunuz, yoksa aldatıldanız bile zaten ben bunu haketmişdim diyebiliyormusunuz, tabiiki diyemiyorsunuz, sadece sırf yorum olsun diye aldatmanında haklı tarafları olabileceğinden bahsedenler savunanlar var, tüm aldatan erkek ya da kadınların Allah belasını versin, hiç bela okumam ama konu aldatma olunca dayanamıyorum maalesef, aldatmanın haklı tarafı olmaz olmamalı, yolunda gitmeyen bir şeyler varsa ve tekrarlanıyorsa ayrılmak en doğrusu, aldatmak eylemini savunanlar karaktersiz insanları savunduklarının farkına varmalı. aldatmak dünyanın en iğrenç eylemidir, sakına modern toplum medeni insanlar başlığı altında toplanmasınlar, özgürlükten bahsetmesinler. beraberliklerde ya da evliliklerde nasıl karar alınıyorsa ayrılıklarda bile insan insan olabilmeli, yoksa hayvanlardan farkımız kalmaz!!
Aldatmadan kesinlikle hiçbir şekilde Yani haklı sebebi yoktur Vek geçerli hiçbir nedeni de yoktur aldatmak sadece beyni çalışmayan yani aklını iyi yerde kullanamayan insanların başvurduğu ikinci yoldur yani aldatmayı gerektirecek sebepler ortada varsa bile İnsan aklı ile düşünüp yine aklı ile hareket edebilir Örneğin karşı taraftan ilgi örmüyor musun ya da artık Sıkıldın mı Ya da artık İlişkin monotonlaştı mı bunun emin olun ki sebepleri vardır sebepleri olduğu kadar da eskisinden daha da iyi olabilmenin de yolları da vardır ve en son çare Eğer olmuyorsa da ayrılık Ama tabii şunu da eklemek istiyorum günümüzdeki takıntılı aşklarda insanlara zararı her Örneğin ayrıldıktan sonra hala kıskançlık krizine giren insanlar da var O konu çok ayrı bir şey ama dediğim gibi yani aldatma kesinlikle aklı çalışmayan insanların başvurduğu ikinci şeydir
Elbetteki vardır. Eğer eş ilgisizse , bakımsızsa, cinsel yönden anlamıyorsa , uzak duruyorsa ya da kalas gibiyse.. kimse kusura bakmasın o eş beni aldat diye bağırıyordur. Boşansın o zaman? İşte o herzaman mümkün olmuyor. Bu durumda olanlara Allah yardım etsin
Haklı kılacak hiçbir sebep yok, sıkıldıysan ayrılacaksın, başkasıyla olmak istiyorsan ayrılacaksın, mutsuzsan ayrılacaksın, ayrıldıktan sonra ne halt yediğin kimseyi ilgilendirmez ama hayatında biri varken aldatmanın hiçbir haklı sebebi yok olamazda, basit.
bu aldatma olaylarında iki taraf da ilişkiyi pek ciddiye almıyor aslında yani her ikisi de ilişkinin dışında olan tipler, birbirlerini aldatıp geri barışıyorlar filan, aldatma kelimesinin geçtiği çoğu ilişki zaten sahte. bir de bu şekilde olmayanı var orada da bir taraf felaket derecede aptal ve saf oluyor iki taraf da suçlu bu durumda, insan ne çeşit bir ilişki yaşadığından haberdar olmalı, olan biteni göremeyecek kadar salaklaşmamalı.
Yerine göre olabilir. Sizi aşağılayan, küçük gören, ilgilenmeyen, aldatan, küfreden, ikinci plana atan biriyle birlikte iseniz haklıdır. Yani aldatmak sadece fiziksel olarak olmuyor. Duygusal da aldatabiliyor bazen. İnsan farklı biri değer verdiği an bir süre sonra birlikte olduğu kişiyi duygusal olarak da aldatabiliyor. Onun haricinde evliyse cinsel hayatı iyi gitmiyorsa yine aldatır ve cinsellik bir ihtiyaçtır. Kadının veya erkeğin cinsel sorunu olmadığı sürece cinsel hayatı iyi gitmiyorsa yine aldatır ve haklıdır.
Aldatan neye göre ? aldatilan neye göre? Bizler cok farkli milletiz aslina bakarsak bir iliski icindeyiz seviyoruz seviliyoruz duygular hisler paylasiliyor derken zmaan ve anilar birikiyor sonrasinda ya aldatilan ya da aldatan taraf olunuyor ! Neden? Niye? Ne için ? Saygı göstermiyor du sevmiyordu ilgisizdi bakimsiz oldu kufur soyluyodu maddi yonden iyi degildi ailesi kafa yapımda degildi çok yakisikliydi cok guzeldi cinsellik yasamıyorduk bakireydi vs diye uzuyor. Çünkü insanlar olarak nankör varlıklarız bundan olablir mi?
İster fiziksel ister duygusal bir sebep olsun bana kalırsa kimse aldatılmayı haketmez... Sürdürdüğün bir ilişkin var madem onlarca belki yüzlerce kişinin içinden o kişiyle birbirinizi bulup bişeyler yaşamak için bir yola girdiyseniz bu yolda beraber yürümeniz en doğrusu Ayrılmayı haklı kılan sebepler olabilir amenna hatta aldatmaktansa ayrılmanın tarafını tutarım çünkü güven gibi zor kazanılan manevi bişeyin hiçe sayılması kim olursa olsun hak etmez yollarınız ayrıldıktan sonra herkes yoluna gittiğinde istediğin kişi ile istediğini yaşayabilir hakkıdır ama aynı yolda giderken o yola 3. bir kişi almak demek her iki tarafa da ihanet etmek demek 🤷♂️
Aldatmanın hiçbir haklı yönü yoktur efendim.. İnsanın karakterinde kadını sadece bir ihtiyaç giderme için görmek kadar iğrenç bişey yoktur.. Kadını ihtiyaç giderme olarak gören insanoğlu insan değil köpektir.. Çünkü köpekte işini bitirince çeker gider..
Aldatmanın hiç bir sebebi savunması olamaz. Aldatan insanın sebepleri tamamen o durumu elde edebilmek için cımbızla çekip bulduğu bahanelerdir. Her ne konuda hoşnut olunmuyorsa ya da kabaca ayran gönüllü ise öküzün biri birini bırakıp diğerine geçsin ona bile anlayış gösterilir.
Günaydın sağlıklı sabahlar diliyorum aldatmak eşinize parklerinize sevgilinize yapılabilecek en büyük haksızlıktır ama çok özel durumlar olabilir bunlar iki taraftan birinin çok hasta olması her iki taraftan birinin aktif diğerinin pasif olması. Yani tek taraf için seks hayatının bitmesi demek diğer taraf için bitmesi demek değildir tekrar ediyorum istisna durumlar için konuşuyorum bunları🍀
Asla olamaz çünkü evlilik son derece sadakati ister, hem sadece bu dünya yokki, birbirinin cesedine mubtela olasın, eğer adatma varsa öyle evlilik sahte kalır, amaçsız, ruhsuz, sevgisiz, Bir anlam ifade etmeyen, hayvansal Bir yaşama döner ve sonunda hüsran ayrılıklar, çocuklar acı büyükler hata düşüncesi içinde, felaket...
Aldatmanın haklı bir gerekçesi olmaz bir istisna olur oda şu şekilde seni aldatan eşini aldatarak ondan intikam almak ve onunda bilmesini saglamak sonra yolları ayırmak. Aldatmak insan onuruna, şerefine aykırı bir davranıştır insan olduğunu savunan birinin yapmaması gereken bir eylem. Veya aldatan eşini aldatarak onun gibi karaktersiz olmadan ayrılmak, boşanmak gerekir en doğru karar bu olsa gerek. 🤠
Aldatmayı, yapılan bir eyleme karşılık olarak kendinde hak görmek bana göre doğru değil. Bu eylem, insanın kendisine olan bir saygısızlığıdır. Bu duruma neden gelindiği üzerine düşünülmeli ve eğer yanlış kararlar verildiyse geç de olsa dönülmeli bence.
Asla diyeceğim şeylerin biri budur. Aldatmadan önce ayrılmayı şiddetle tavsiye ederim. Bunu herhangi birinin söylemesiyle değil birlikte olduğu kişiye olan saygından yapmalı zaten. Ayrıldıktan sonrası ise kimseyi ilgilendirmez, ister dağa sevdalansın ister başkasına. Karşısındakine olan saygısını korusun da.
Aldatmanın hiç bir haklı sebebi olamaz eşini sevmiyosan ya da sana herhangi bir konuda yetersiz geliyosa ayrılırsın. Sonra kimle olursan ol ama aldatmak karaktersizliktir. Haklı yapan bir kılıf olamaz olmamalı!
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aleti küçük ise erkegin.. aldatılır.. sonuçta büyük olanıda merak ediyoruz..
Selam, İnsanlar birbirine güvenmeyecek mı? Arkadaşım aldatacaksan evlenme tek eşliliğe karşıysan evlenme !!! He kocan kalas çıktı ya da karın bakımsız leş... E o zaman uyar olmadı sen beni doyuramıyorsun de çek git!!! Bu ihanet güveni sarsıyor, şerefsizce bişey yokmuş gibi eşinle aynı yatağa giriyorsun çocuklarının yüzüne bakıyorsun yazık ki ne yazık!!!
Allah aldatan kadın / erkek farketmeksizin cezasını versin... Bu kadar NET!!!
Elbette var hem duygusal hem fiziksel anlamda erkek ya da kadın karşı taraftan beklediği şeyi bulamıyorsa hakli ama fiziksel anlamda derken mesela kadın için işte panos i küçük eşimin o yüzden aldattım veya karımın göğüsleri küçük oyuzden aldattım bunlar geçerli sebep değil bence bu affedilmez bir durum ama mesela ilişkiye girmek isteyip de karşı taraf reddederse sürekli burda aldatan taraf haklı olabilir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
O kadar dizi o kadar filmler o kadar Apartlar evler niçin yapılıyor sanıyorsun yeni dünya düzeninin en heyecanlı modası insanlar azıyor artık yeme içme giyme her şey bol Fakat aldatmakda aldatılmakta çok büyük bir şey Kimse Aldatmasın Be çok mu zor inanın gözümün içine düşen kızlara yan gözle bakmıyorum çünki benim bir helâlim var ve ben yapmıyorum Allahu teâlânın izniyle de yapmıycam çok zor değil yapılabilir şeytanın ve nefsinizin söylediklerine kulak asmayın her zaman kalbinizi dinleyiniz der islam alimleri çünki akıl yanılır fakat kalp yanılmaz kalbin huzursuz ve sıkıntı duydugu hiç bir işi ve eylemi gerçekleştirmeyin göreceksiniz ki kalbiniz ve içiniz daha ferah olacak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
aldatmanın hiçbir haklı gerekçesi olamaz kardeşim, aldatma düşüncesi beynine saplanan ve kafaya takan biri derhal evli ise eşinden ayrılmalı ne halt yiyecekse o zaman yemeli, sevgilisi olan ve böyle düşünenler sevgilisini terketmeli.. masum olan ne eşlerin, ne sevgililerin zavallı duruma düşmeye hiç hakları yok...
Aldatan insana sorsan zaten hep bir bahanesi olur. Bugün gidip hırsıza sorsan onunda bahanesi olur çünkü minareyi çalan kılıfını hazırlar. Aldatmanın hiçbir zaman gerekçesi olmaz.
Eğer aldatmaya bahaneler sebepler görebilen varsa aldatılan kişinin aldatanı öldürmesini de doğal karşılasınlar o zaman sonuçta aldatılan insanın da ruhunu öldürüp insanlara karşı saygısını sevgisini güvenini öldürüyor. Ha yani aldatmayı normal gören varsa aldatılanın aldatana kendince ceza vermesine de ses etmeyecekler çünkü aldatmayı doğru gören insanın hukukla alakası yoktur.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Aldatmayı normal gören birisi eksilemiş aman ne üzücü ne üzücü.
Buna karar vermek çok zor ve güçtür çünkü insan ilişkileri o kadar komplike ve karmaşıktır ki hiç bir şey göründüğü gibi değil dışardan değerlendirmek çok kolay olsa da bile... O yüzden at gozlukleriyle değil olaya büyüteçle bakmak gerekir. Olayın iç yüzünü anlamak ihanetin altında yatan sebepleri bulup çıkarmak gerekir
Erkekler vicdanlarını susturmak için kadınlarını suçlayacaklar şimdi 😊 yok kilo almasaydı, yok ilgi gösterseydi, yok şöyle yapsaydı böyle yapsaydı’ diye 😊
Katıldığım görüş fiziksel ya da duygusal aldatma aldatmadir. Aldatan suçludur kesinlikle. Sen bir yolda birlikte ilerlerken sapıp o yolda kimseyi bırakamazsin ki bu sıradan bir insan değil. Senin herseyin. Bir insan nasıl bu kadar duygusuz ve bencil olabilir ben bilmiyorum ve öğrenmek te istemiyorum. Tabiiki ilişkiyi bitiren bazı sebepler vardır. Ama bunu arkadan iş cebirmedenr güven kırmadan da yapabilirsiniz. Mesela *konuşarak*.. o yüzden kesinlikle aldatan suçludur hic bir zaman güvenilmez. Sizi bir kişiyle aldatan. Sizi aldatani iki kişiyle aldatır. :)
Adının bile aldatma kandırma olduğu halde bunu normalleştirmek yozlaşmaktan başka birşey değildir aldatmadın fiziki veya duygusal bir yönü yoktur ama yanlışlık olarak bakarsan affedilebilir bir farklılığı olabilir en azından zina dan uzak olmuş ama kul hakkına girmekten kurtulamamıştır
Hayır yoktur, ihanetin asla haklı yanı olamaz, yanındakini sevmiyorsan veya başka biri ilgini çekiyorsa yanındakinden ayrılırsın, ilişkiyi bitirirsin. Karşıdaki kişiye ilgisi geçmiş olabilir ama bu kimseye aldatma hakkını vermez.
Aldatmayı haklı kılan sebebi olan biri zaten uğraşmadan, emek vermeden, sevgisini göstermeden kaçamak bir hayatı kendi için uygun buluyordur. Dolayısı ile aldatmanın affı olmaz, mazur gösterilecek bir tarafı olmaz.
Genel olarak ve düz mantıkla aldatan suçludur ama aldatılan da hiç suçsuz denemez çoğu aldatmalarda. Çok ilgisizse, cinsel soğuksa, sürekli balım ağrıyor diyorsa falan. Mesele erkeğin önemli cinsel sorunu varsa kadın nereye kadat katlanabilir ki.
Kesinlikle hiçbir haklı sebebi olamaz önce ayrıl sonra ne halt yiyorsan ye kimsenin gururuyla oynamaya gerek yok seresizliktir o daha nicesi de dilim varmıyor bak sinirlendim şimdi
Bence vardır. Düşünsenize, karı koca olmuşlar ama ev arkadaşı gibi hareket ediyorlar. Sadece bir tarafın istegine göre münasebetler oluyor. Canı istemeyince sırtını dönüp rahat bir uyku çekebiliyor. Bana dokunmasın da ne olursa olsun mantığı olursa bu kişi, kadın olsun erkek olsun farketmez, aldatırsa maalesef haklı olur.
Öncelik le sorun lar esler arasinda konusup cozulmeli herkes basina buyruk hareket etmemeli buna rağmen sorunlar cozulmuyorsa resmi ayrilik yolu gozukur anlasmali bosanirlar sonra kim ne yapmak istiyorsa yapar bir sey yapilcaksa karsidakinin onurunu da dusunmesi lazım onursuz insan karsidakinin onurunu da dusunmez yalanla dolanla ugrasir ancak buda ilerde patlak verir olumler vb durumlara yol acabilir de iyi hesap yapmak lazim
Bir taraf hiç sexe yanaşmıyor ellettirmiyor bile olduğu zaman aldatma kapıdadır.. Hele kadın kokusuna ve lezzetine alışkın bir erkek için o kudan ve lezzetten mahrum edilmek olur ise konu..
Bugüne kadar sayısız defa bu soruyla karşılaştım ve aldatan kişilerle sohbet etme imkanım oldu. Haklı bir sebep bulabilen ve izah edebilen kadın/erkek kimseyle karşılaşmadım.
Aldatmanın haklı bir tarafı varmıdır bilemem ama sanırlm karşılıklı ilgi ve iletişim ile beklentilerin karşılanmamasının farklı arayışlara ittiğini düşünüyorum.
Aldatmayı haklı kılan hiçbir sebep olamaz. Eğer seviyorum dediğin insanı aldatıyorsan o "seviyorum" kelimesiyle yalnızca onu değil kendini de kandırırsın. Ne sen üzül ne karşındaki, ayır yolunu sonrasında kimle ne yaptığının gram önemi yok. Öbür türlü aldatılan taraf kendisiinde hata arıyor acaba çirkin miyim, neden sevmedi vs. Diye. Ne gerek var ki buna yani yürütemeyeceği ilişkinin işine girmesin kimse.
Aldatmanın haklı bir sebebi olamaz. Seven insan karşısındaki insanı kusurları ile sever zaten eğer küçük bir şeyi bahane edip karşısındakini aldatiyorsa kişi zaten sevmiyordur
hiç bir gerekçe aldatmayı haklı gösteremez. aldatmak piskolojik bir rahatsızlıktır ve aklınızda olsun aldatmak bir karakter şeklidir. aldatan hiç bir zaman düzelmez. ne kadar aşık olsa da aldatır.
Haklı kılan mı? Hangi sebep bu yanlışı haklı kılabilir ki? Kimse, ne olursa olsun aldatılmayı hak etmez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aldatan. Ne yakisikli ne guzeller ne karakteri duzgun insanlar aldatiliyor. Ayrilirsin ya da boşanırsın neyse ondan sonra istedigini yaparsin. Bana gore fiziksel duygusal ya da dusunce ile hepsi aldatma grubuna girer.
Hayır öyle bişey yok. Aldatıyorsan kadın erkek dinlemeksizin sereffsizsindir. Ayrıl sonra ne halt yiyorsan ye ama aldatmak asla kabul edilir bişey değildir ne olursa olsun
Şimdi herkes atlayacak ama bence vardır. Şu şekilde evliyim ve karım bana gerekli ilgiyi göstermiyorsa aldatırım ama öbür yandan boşanma davamıda açarım.!