Sevgilimi aldattım, çok pişmanım. Ne yapmalıyım?

Eski sevgilimle 3 4 yıla dayanan bir geçmişimiz var. Onu çok sevmiştim zamanında. Yeni bir ilişkiye başladım 2 ay olucak eski sevgilim bana mesaj atmış geri dönmedim. Ondan sonra arkamdan konuşmaya devam edince ben de ona yazmakta buldum çareyi. Aslında amacım eskiye dönmek falan değildi. ayrıldık diye düşman olacağız değil birbirimize kin kapmamamız gerektiğini düşünmüyorum dedim. Sonra o ayrılık mevzumuzu açınca benim suçsuz olduğumu söyledi. (Aslında ben suçsuz değildim beni terk eden oydu bir kıyafet için göbeğim gözüküyormuş). Neyse benim de artık ona karşı bir sevgim olmadığı için kendimi savundum. Konuşma bitmişti ki bana eskiden çekilmiş olduğumuz fotoğrafı yolladı. O fotoğraf ben de yoktu ve görünce çok duygulandım. Onu hala unutamadığımı fark ettim. 2 3 gün sonra aklım başıma geldi ben napıyorum diyip kendimden utandım ve ona konuşmamızın yanlış olduğunu söyledim. Fakat konuşmayı keserkende duygusal bir şekilde konuştuk. Ona konuşmalardan sevgilimin haberi olmaması gerektiğini söyledim. O da tamam dedi. Sonra benimle uğraşmaya başlayınca konuşmaları sevgilime attı. Sevgilim benden ayrıldı çok haklıydı. Eğer ayrılsaydı bu soruyu yazmazdım. Ben çok özür diledim. Bana ben hiçbir şey için üzülmem bu senin hatan sana inanmak ve eskisi gibi güvenmek istiyorum dedi. Benden ayrılmadı ama hala yüzüne nasıl bakıcağımı bilemiyorum. Şu an bütün hesaplardan neredeyse %80 erkeği takibi bıraktım (arkadaşlarımı) bana eski güveni gelir mi ve bu günler geçer mi?
Sevgilimi aldattım, çok pişmanım. Ne yapmalıyım?