Bu durumun içerisinden çıkamıyorum, sevgilimin eski hayatını kafama nasıl takmayacağım?

Bir kızla tanıştım bir kaç ay flört ettik sonra ben bu kıza aşık oldum o da bana oldu sonra geçmişinin çok kirli olduğunu öğrendim ve yıkıldım. Geçmişi aklımdan çıkaramadığımdan ve takıldığımız zamanı aklımdan çıkaramadığımdan ayrıldım. O dönemde çok pişman olduğunu dile getirdi ağladı sızladı her şeyi göze aldı. Ayrıldık aradan 9 ay geçti hiç konuşmadık 9 ay içerisinde hiç bir şey yapmadı yanlış olarak. Ben hayatımda olmamama rağmen gerçekten değişmiş hatalarını anlamış ve kendimi geliştirmiş olduğunu gördüm hala çok seviyorum onu ama geçmiş hala kafamın bir köşesinde beraber olmak mutlu olmak istiyorum ama geçmiş yüzünden olmuyor kafamda hep bir şeyler oluyor. Ama ondan da vazgeçemiyorum. Başka biriyle olma ihtimalini aklıma bile getiremiyorum ama söylenilen şeyler gördüklerim işim içinden çıkamıyorum ne önerirsiniz yardım edin bana lütfen?
Bu durumun içerisinden çıkamıyorum, sevgilimin eski hayatını kafama nasıl takmayacağım?