Mevlam, hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı eylesin, gönlünüzden geçeni de hakkınızda hayırlı eylesin inşallah. <3
İnsan sevdiğini güzel şeylere benzetmeyi sever. Çünkü bazen hislerini rahat bir şekilde dile getiremez. Bazıları bu konuda çekinir. Kimi bir çiçeğe benzetir kimi de anlamlı sözlere. Kimi gamzesinde ki çukura gömülmek ister sevgisini tarif edebilmek için, kimi de esen seher yeline mahkum olup süzüldüğünü tarif eder. Aşk, benzetilen güzel hislerle süslenir. Benim açımdan papatya gibidir sevilen. İnsan papatya gibi sevmeli, papatya ya benzetmeli diye düşünüyorum. Çünkü herkes seviyor sevmiyor diye yıpratıyor sevdiğini. Hâlbuki ki sonunda hangi yaprak kalırsa kalsın o senin papatyandır. Neden onun canını yakıyorsun ki?
Ben ne zaman birini sevsem kaktüs kesiliyorlar😒 o yüzden kimseyi sevmemek lazım. Fakat beni sevenler hep bana kırmızı gül benzetmesi yapmışlardır nedenini bilmiyorum 🤷🏻♀️ bu yüzdendir belki kırmızı güllere düşkünlüğüm.
Nergis Çiçeği : anlamı, saygı duyma anlamını taşımaktadır. Özellikle kış ve ilkbahar aylarında tercih edilen bir süs bitkisidir. Güzel kokulu bir çiçek olması nedeniyle tercih edilen çiçeklerden birisidir. Ve önemli olan candaşım nergis çiçeği anlamı bende çok büyük :)
Önemli olan ulaşılmaz deyip pes etmek değil nasip deyip tevafuka sığınmaktır. Mavi gül kızıl elma gibidir. İmkansıza ne kadar yakın olsa da hayal ettikçe adım adım yaklaşma menzilidir.
Sevdiğin yok diye bir çiçeğe benzetmeyeceksin anlamına gelmez ki :) Eğer olsaydı bence senin benzeteceğin çiçek papatya olurdu :) Nedenini söylemeyecem :)