Şu an evliyim. Eski sevgilimde evli. Ayni ortamdayız cogunlukla. Öğrenci oldugum donem parasiz kaldigim cok dönem oldu. Kendisi arkadas oldugumuz zamanda bana talebim olmadigi halde zor durumda kaldigimi görünce para vermisligi var. Sevgililik doneminde de sıkıştığım an yardim ederdi. Hepsi borçtu. Ödedim hepsini elime para geçince. Bu arada tek bana degil insanlara genel maddi manevi yardim eden biriydi. Bir geçmişimiz var. Esim haliyle cok haz etmiyor kendisinden. Ben olsam bende etmem hakli. Surekli esinin eski sevgilisinin etrafinda olmasi rahatsiz ediyor ama ayni arkadas ortaminda bulunuyoruz ve ayni işte calisiyoruz. Karşılaşmak zorunda kalıyoruz. Her neyse konu şu. Bu arkadaş benden borç istedi. Bende geçmişi hatirlayip, bana yardimlarini hatirlayip para verdim. Eşimle genelde her ay paralari ortaya koyar ve iste fatura, gida alış-verişi falan der ayarlariz. Açık cikinca niye eksik cıktı diye sordu bende durumu anlattim. Kendi paramdan verdim dedim. Cok bozuldu. Tavir yapıyor Şu an. Yanlış mi yaptim bilemedim. Arkadas gercekten sıkıntı da olmasa oyle herkesten para isteyen biri de degil. Eski sevgilim olmasi sorun oluyor iste biraz ama biz arkadasiz. Bana hicbir yanlışı olmadı evlendigimden beri. Mesafeyi koruyor ve esimin tavrinida biliyor. Zaten mesafeyi korumasa ben silerim kendisini, konuşmam. Boyle sorun oldu aramizda. Yanlış mi yaptim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yani eşinle ortak bir şekilde hesabınızı tutuyor olmanız çok güzel bir şey. ne olursa olsun eski sevgiliniz sonuçta karşınızdaki kişi. eşinizin ondan rahatsız olması çok normal. sizinde kendi paramdan verdim demeniz çok yanlış. sizin kendi paranız yok. kazanılan tüm para ikinizin ortak parası. onun rızasını almadan vermemeliydin. eski sevgilin sana bu durumu paylaştığında benim bunu eşime sormadan vermem mümkün değil demeliydin. o sana zamanında yardım etmiş evet. ama o zaman o tek başınaydı ve kararını kendi alabiliyordu. Sen şu an evlisin ve tek başına karar vermen doğru değil. eşine hak veriyorum bu konuda. eşine git sarıl özür dile. ve bir daha böyle birşey olmayacağını söyle. Güzel yuvanı ve böyle anlayışlı bir insanı kırma. eski sevgiline de durumu açıkla ve seni anlamasını bekle. şartlar aynı şartlar değil.
12 Yorumla
Soran+1 yılKendi paramdan verdim dememin sebebi onun parasindan almis olsam daha da sinirlenir diye düşündüm. Benim senin paran yok evet ama eksik benden cikti ortaya parayi koyunca haliyle neden eksik sordu. Bir de ortak paralari koydugumuz bir yer var. Hani kendi paramdan vermemin sebebi esime borclu görünmesin diye boyle yaptim. Yoksa aramizda senin benim param olmuyor. Ama haklısın. Aslinda önceden haber verecektim ama zaten arkadas borcu tam maaş yattiktan sonra söyledi. Biraz önce olsaydi eşime deme fırsatım olurdu. Dogru degildi yaptığım. Ya ne bileyim. Kendiside bana sormadan yardim ettigi arkadaşları oluyor ben bunu sorun yapmiyorum. Kendi kazanıyor kendi hesabindan verdigi oluyor. Benimkinin sorun olmasi biraz geçmişle alakali işte.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBorç para verme ihtiyacından fazlası olması durumunda verilir. Yaptığın doğru ama eşine sorup yapsaydın iyi olurdu. borç verirken ödemelerinizde sıkıntı yaşamanız abest olur. Onun dışında kendi harcayacağın parandan borç verdiysen bir şey olmaz doğru yapmışsın.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. bence senden borç isteyerek o yanlış yapmış. zor bir durum ama bence başkasından istemeliydi sonuçta borç isteyecek bir sen mi kaldın?
00 Yorumla
Yanlış yapmışsın evlisin o bekardı ama sana verdiğinde aynı şey olsa sen ondan alabilir misin? Almamalısın her ne olursa olsun evliysen eski sevgiline eşinin haberi olmadan para vermemeliydin en azından haberi olsaydı eminim ki çok bozulmuştur ki bu çok doğal bişey. Haklı yani ne yap et gönlünü al. Bu tarz hareketlerden de kaçınmalısın boşanabilirsiniz. Ama yalan söylememene sevindim
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
35Cevap
Bir erkek olarak genel olarak yaptığın şeyde iki yanlışın var bana göre ama affedilmez değil. 1- Parayı bildirimsiz vermek. Vermeden önce de söyleyebilirdin. 2- Kendi paramdan verdim. Ben parayı kime verdiğine değil bu iki yanlisa odaklanirdim. Dürüstce eski sevgilim demişsen olay bitmiştir benim için. Söylediğim hatalar da kavgalik değil özürlük hatalar bana göre. Esimle asla birbirimizin iznine ihtiyaç duymadığımız şeyler var ama birbirimize saygı duyup asla bildirimsiz hareket etmeyiz. İzin başka bildirim bambaşka şeyler.
20 Yorumla
+1 yılBekar olup verseydin bu sorun olmaz
Ama evlisin senin benim param yok ki kazandığınız ortak değil mi
eşine sorman gerekiyordu..
yanlış olmuş bence dahası adam zaten bu durumdan haz etmiyorken birde sen tutup adama borç vermişşin
iki kat sinir bozucu bir durum
empati yap aynı şeyi eşin yapsan ne hissederdin?
Geçmiş günleri bir yana bırakmak bence en iyisi bu durumda hayatında sorumlu oldugun birisi var eşin ondan habersiz iş yapma00 Yorumla
+1 yılBirinin İhtiyacını gidermek güzel birşey yalnız Senin Evliliğini riske sokuyorsa güzel bir dille borç veremeyeceğini söyleyebilirdin. Tamam önceden sana bir çok kez destek çıkmış olabilir ama ikinizde Evlisiniz artık Aynı ordamda olmanız bile doğru değil. Birde Eşine Kendi paramdan verdim demen yanlış hatta hata etmişsin. Evlilikte senin benim param diye birşey olmaz. Bunun ayrımını Eşine yaptınmı Eşinin sana karşı soğumasına sebep olursun. Dinende Eşine felanca kişiye şöyle yardımda bulundum veya borç verdim demen gerekiyordu parayı vermeden önce. Eşin hakkını helal etmezse O adama o para helal olmaz. Sana da Günah olarak Amel defterine yazılır. Çok ince çizgi bu konular Kardeşim
00 YorumlaBirincisi eski sevgiliden arkadas olmaz hele hele evli bir insan asla eski sevgilisiyle arkadas olamaz
İkincisi anlattıgına göre öyle bir durumda bende yardım etmek isterdim zamanında çok iyiliği dokunmuş kıramazdım heralde ama eşinede hak veriyorum sonuna kadar haklı ne kadar eskide kaldı desende eski sevgilin ve aynı ortamdasınız umarım ilerde daha büyük sorunlara yol acmaz02 Yorumla
Soran+1 yılZamaninda yaptigi iyilikler karışısında ezildim baya borcumu odesemde. Bu devirde kimse cikarip anne babasina bile parayi zor veriyorken o bana ilk basta aramizda bir sey yokken arkadasken yardim etmişti. Sevgili oldugumuzda da. Birden utana sıkıla borc isteyince veremem diyemedim. O yaptigi iyiliklerin karsiligini vermek istedim. Normalde bana da para odetmeyen biriydi ve oyle zorunda olmadıkça birinden para isteyen biri değil. Benden isterkende utana sıkıla istedi. Ben para verdim sucluyum ama onda da suc yok mu? Neden gelio benden istiyorsun? Belki güven meselesi bilmiyorum. Esimde dedi neden ozellikle senden istiyor ki dedi. Bunu sorgulamamistim basta. Yaptigi iyiliğe karsilik vermek istedim. Esim hakli. Empati yapiyorum. Yaptigim hataydi belki ama zamani geri alamam. Bundan ders cikarmak önemli ve ben bu yorumlardan da, kendi kendime dusundugumde de, esimi dinledigimde de cikarmam gereken dersi cikardim. Bundan sonra yapmam gereken tekrarlamamak ve dikkatli olmak. Istersem soylemeyebilirdim. Ne o adama borc verdigimi ne de eski sevgilim oldugu ama ben evliligime ve esime saygimdan ötürü seffaf oldum esime karşı. Dürüst olmayi seçtim ama dogru soyleyeni dokuz koyden kovalar diye de cok haklı bir söz var. Saklasam sucluyum, dürüst oluyorum yine suçluyum.
- +1 yıl
Dürüst davranmakla en iyisini yapmışsın yalan söyleseydin ortaya çıksaydı eşin olmayan birşey için senden şüphelenecekti. Diyorum ya bende olsam kıramazdım zamanında sana bu kadar iyilik yapmıs yanında olmus kim hayır diyebilirki hayır demeye utanırdım. Ama esinede hak veriyorum zaten adamla aynı ortamdasin muhakkak aklı kalıyordur kimse bundan hoslanmaz ya da takmayacak kadar rahat olamaz. Bende olsam tavır yapardım yani aslında ikinizinde kendinize göre haklı sebepleriniz var esinin yerinde olsan sende aynı tepkiyi verirdin eminimki.
Son olarak dedigin şeyde aklıma gelmedi değil evet sana zamaninda yardim etti ama o zaman bekardınız ve aranızda birşeyler vardı aslında onun düşünüp senden istememesi gerekiyor evli barklı kadınsın. Bu adamın cevresinde hicmi esi dostu akrabası yok? Buda aklıma gelmedi degil. Neyse olan olmus sen esinin gönlünü almaya bak ve alttan almaya calis elbet eskisi gibi olursunuz ama eski sevgilinle muhabbetin ilerlerse evliligin icin iyi sonuclar dogurmayabilir
- Aşk İlişkileri konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir şekilde yanlış yapmadın neden dersende eşine söyle mazide kaldı birbirimizi arkadaş sayıyoruz olan biten herşey geçti geçmişte kaldı geçmişi kurcalama sende de zamanında ben zordayken yanımda destek olan para veren oydu ve ben şimdi o zor durumdayken ona sırtımı dönemem tabiki yardım edicem de büyüklük sende kalsın kavga falanda etme böyle bir konudan durumu insani açıdan izah et eşinde anlar seni umarım
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle guzel yorum teşekkür ederim. Zaten bana yardimlari olmasa ve borcuna sadik kalamayacagini bilsem vermezdim. Para kolay kazanilmiyor. Ama bana zor zamanimda yardımı olan ve borcunu ödeyeceğini bildiğim birine yardim ettim sadece. Ben arkadas olarak goruyorum ama eşim potansiyel suclu gibi bakıyor adama malesef.
- +1 yıl
öncelikle rica ederim ve bence eşinde kendi açısından haklıdır onuda suçlama ikinizinde kendine göre haklı sebepleri var dediğin gibi para savruluncak bişey değil zor zamanında yardımcı olmuş birine sırtını dönemezsin ki bu insanlığa sığmaz dediğimi yap eşine empati yapması gerektiğini olanları unutmasını söyle geçmişte geçmişte kaldı eşinde eskiye takılıp kalırsa ileriki hayatında çok zorluklar çeker birlikte önünüze bakın yoksa birbirinizi çok yıpratırsınız iş meselesine gelincede aynı iş yerinde çalışıyormuşsunuz nolursa olsun illaki muhattabınız oluyordur normalde yani eşinin anlayışına sığın al karşına konuş sonrasında sonucu bizede burda bilgilendir ama ters giden bişey olursa burdan yaz her zaman yardımcı oluruz :)
+1 yılYanlısı surda yapmışsın para vermeden önce eşine haber vermeliydin. Ayrıca hesabı madem ortaya paraları koyup yapıyorsunuz o zaman kendi paramdan verdim dememelisin çünkü sizin evinizde o paralar evin parası senin benim param diye ayirirsan bu defa adam sinir olur. Kıl kapar huylanir aklına olmadık şeyler gelir ve bu yüzden sorunlar yaşarsınız. Ben olsam eşinin yerinde bende aynısını yaparım hatta gorusmeni bile istemem. Yine eşin riza gösteriyor konusmaniza felan
00 Yorumla
+1 yılHayır, ihtiyacı olan birine yardım etmissin. Anlatma uslubundan anladıgım kadarıyla bu gecmısınden x bır insan da olsa arkadas oldugun veya tanıdıgın gene yapardın. Sadece haber vermemen ve kendi paramdan verdim seklinde soylemen hos olmamıs. Esine de ihtiyac sahibi herhangi biri olsaydı da gene yapacagını soylemelısın, duzgunce anlat emınım duzelırsınız.
00 Yorumla
+1 yılİkinizde evlisiniz ve gecmisinizde bir beraberliğiniz olmuş.. Hangi mantıkla para alışverişi yapip görüşebiliyorsunuz? Üstelik ortak bir parayı ailenin rızkını eşine danışmadan nasıl verirsin? Ayrica eski sevgiliden arkadaş filan olmaz çıkın bu kafadan.. Sadece kendinizi kandirirsiniz yalandan.. Dogru yolda değilsin kısaca. .
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılSelam,
Eşin haklı... Fazla muhattap olmamalısınız o arkadaşınız ile...
Anlıyorum yardımcı olmuş ama hem karşı cins hemde eski sevgiliniz olma münasebetiyle ne kadar aranızda hiçbir şey yok olmaz olamaz da deseniz haklı olarak eşiniz gibi düşünürüm kıskanılır arkadaş olmaz öyle 🙄
Bilmiyorum anlatabildim mi?08 Yorumla
Soran+1 yılYa tabii ki hakli. Zaten ikisini bir araya getirmemeye çalışıyorum. Bende mesafeyi korumaya çalışıyorum ki eski sevgilimde ayni sekilde. Ikimizde evliyiz yuvamiz var. Bizim yok ama kendisinin minik bir kiz cocugu var. Benimde esimin yaninda kiz arkadasi olsa kiskanirim, sorun cikar aramizda esimin duygularini anlıyorum. Ama yapabilecegim bir sey yok. Eski sevgilimle ayni bolumden mezunuz. Ayni yerde çalışıyoruz. Simdi o var diye işimden mi olayim? bunca borca girmisken tum yuku esimin maasina mi bırakayım. Bildigim kadariyla karısı bu yasadigimiz sehirden gitmek istiyor. Ailesine yakin olmak istiyor. O da calisan kadin cunku. Hem is hem cocuk zor oluyordur. Giderlerse sorun kalmayacak.
- +1 yıl
Yani en azından sıcak olmayın resmi konuşun içli dışlı olmayın BENCE...
Soran+1 yılTabii ki öyleyiz Şu an . Diger arkadaslarimda damimi oldugum gibi degilim. Kendisine de dedim benden samimiyet bekleme. Eşim rahatsiz oluyor anlarsin ya. Aramızdaki mesafe önemli diye belirttim.
- +1 yıl
Sakın ama sakın...
Eşinizin gönlünü alın bence 😉
Ulen ben senden başkasına yan gözle bile bakar mıyım bebeğim falan de ne bileyim işte bu örnekti 😛😂😂
Soran+1 yılTamam guzel denerim dediginizi soylemeyi😂 zaten mubarek ay. Boyle kus ve dargin girmek olmaz boyle guzel bir aya. Ilk iftari huzurla, keyifle yapariz insallah.
- +1 yıl
Benimkini söyleme kız daha güzellerini söyle samimiyetle ☺️
Mutluluklar ❤️
Soran+1 yılTesekkur ederim yorumlarınız icin. Size de hayatinizda mutluluklar. Saglikla kalin
- +1 yıl
İnşallah teşekkürler ☺️
+1 yılEşin haklı yanlış yapmışsın ben olsam ben de hoş görmem yığınla eş dost akraba var seni mi bulmuş isteyecek çok saçma ve çok yanlış
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kendi evinizin ihtiyacı yoksa doğru bir karar vermişsin bence. Ama eşin de haklı sayılır bi' yerde. Tutar büyükse ona danışmalıydın. Kendi paramdan verdim diyorsun ayrıca senin paran benim param mı var evlilikte?
110 Yorumla
Soran+1 yılSimdi bizim evde paralari ortak koydugumuz bir nokta var. Orda karışıyor zaten. Onun parasi benim param falan. Aramizda zaten senin benim yok. Eski sevgilimi gordukce esim cok rahatsız oluyor haliyle haklı da. Simdi gidip ortak koydugumuz yerden parayi alip versem arkadaşa eşime de borçlu olmus olacakti. Ve eşim neden benim paraminda veriyorsunki elin adamina diyebilirdi. Bunu demesini engellemek icin, eski sevgilimin eşime de borclu görünmemesi icin kendi aldigim maasimdan verdim. Yoksa onun benim param bir sey yok. Ha onceden soyleseydim verme diyebilirdi. Tamam ver diyebilirdi. Tam maasin yattigi gun borc isteyince benimde elimde para olunca hemen vermis bulundum o ara esime fırsatım olmadi söylemeye. Akşamına getirip maaslari koyunca ortaya aklima geldi ve soyledim. Parayi birden verince yuzyuze de soylesem sikinti olacakti, telefonla arayip soylesemde sıkıntı olacakti ki öyle oldu zaten. Danisma firsatim olmadi ama arkadaşa eşimle hesap ortak ona danışayım oyle verebilirim diyebilirdim o an düşünemedim. Bir daha dikkatli olurum
Soran+1 yılYa aslinda esime danışayım, eşimi arayip sorayim demekte absürt oluyor. Yani insan soyle düşünür ben olsam oyle düşünürüm. Kiz o kadar okumus çalışıyor, kendi kazandığı parasinin hesabini niye esi de olsa baskasina veriyor ki diye düşünürüm tam tersi bir durum olsa. Haber ve bilgi verilebilir eşe. Ama hesap ortakta olsa kaznailan parayi neye harcayacagim beni ilgilendirir. Eşime de bilgi verilir. Ondan gidip izin almak garip oluyor açıkçası. Ben kazandigim oarayi baskasina hesap vereyim ondan gizli harcamayayim diye o kadar emek verip okumadım. O zama okumayip evlensemdim ev kadini olsaydim o zaman hesap verirdim esimde haliyle sorardi ne yaptin parayi diye. Burda iki kisinin ekonomik bağımsızlığı var. Para konusunda hesap sormak haddimize degil. Yetiskin ve ne yaptigimizi bilen bireyleriz. Sadece parayi nereye harcadin diye sormak yerine parayi suraya harcadım diye bilgi verilebilir.
- +1 yıl
Danışmak izin istemek gibi değil de haberi olsun gibisinden söylemekti kastım. Sonuçta verilen para sizin yuvanızı ilgilendirir gene. 5 biriktirceğinize 3 biriktirirsiniz. Söylediğinde haklısın tabi de şimdi eşin de kazandığı paranın hepsini harcasa kendi param diye olur mu öyle? olmaz tabiki. borç verdiğin kişi de eski sevgilin olunca.. yani eşinin gönlünü almanda fayda var bence. Konu büyütülecek bişey değil zaten onun da hemen affedip normale dönmeniz mantıklı olan, parana karışmıcak olsa da haberi olması asıl mesele bence..
Soran+1 yılTabii ki oyle benimde demek istedigim izin almak degildi. Maaşımızı bir kutuya koyup istedigimizi ordan harciyoruz. Ben kiyafet ayakkabi alacakken ordan aliyorum. Esim yine oyle. Tabi borclari, faturalari, evin ihtiyaclari icin olan miktari ayırıyoruz köşeye. Bende tum parami harcayayim demedim. Sadece onunda parasi oldugu yerden borç verirsem daha da bozulur, sinirlenir diye düşündüm. Yorumlarin icin teşekkür ederim. Bir anda oldu. Bir anda borç istedi bir anda verdim parayı. Zaten çalışırken kafa 1 milyon yorgun oluyor insan. Arayip danisma, soyleme aklima gelmedi. Arayip soyleyipte eve binbir suratla gelsin istemedim. Her neyse yaptik bir hata. Ders cikarmak önemli olan. Yorumlarin icin fesekkur ederim
Soran+1 yılIdare eder. Ilk basta hic konuşmuyordu. Simdi ne yesek ne yapsak falan diye konusuyor. Ya da evde bulamadigi bir eşyası varsa nerde diye soruyor. Onun dışında mesafeli. Aksam konuşayım guzelce gonlunu alayim. Ramazan geldi. Ilk orucu, ilk iftarimizi küs küs yapmayalim.
Soran+1 yılYok ya yarin iftara kadar soylediklerim, gonlunu alma işlemim anca sürer diye iftar dedim😄
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Dürüst davranmışsın sonuç olarak.. olayı saklayıp eşin fark etseydi asıl o zaman hata olurdu. Sana normal görünse bile yine de eşini kıskandırıp rahatsız edecek bu tür yaklaşımlardan sakınmanı tavsiye ederim.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenimde kiskandirmak gibi bir derdim yok. Zaten fazlasoyla birbirleriyle karsilasmasinlar diye caba harcıyorum. Aralarinda yine yorulan benim sorun cikmasin, birbirlerini gormesinler diye 40 takla atiyorum. Esim cogunlukla iş çıkışı benide gelip aliyor. Bazen kapinin onunde bekliyor bazen iceriye giriyor. Benim haberim olmadan goruyorlar birbirlerini. Haberim varsa da esimin morali bozulmasin görmesin diye baya çaba harciyorum. Zaman zaman işten cok bu beni yoruyor. Bende is yerinde her zaman dip dibe degilim o arkadasla. Arada karsilasiyoruz. Mesafeyi korumaya dikkat ediyorum. Beni gercekten hayat, iş falan degil bu olay yoruyor. Esim karsilasmasin, ben karsilasmayayim, benimle karsilastiginda konusmasin pek falan derken gercekten bu konu beni fena yoruyor.
Ya sadece şunu düşün. sen zor durumda olan birine maddi anlamda yardım ettin ve bitti. eski sevgilinmis kayninin amca tarafından yengesiymis felan umrunda olması. Allah rızası için verdin de ve sohbeti yine az tut tamamdır.
00 Yorumla
+1 yılBence yanlış değil ama ona bu durumu izah etmeliydin bence zamanında sana yardımcı olduğunu sende şimdi onu geri çeviremediğini söyleseydin belki daha iyi olurdu aranız şu an için suyuna gitmeye çalış derim illa düzelir aranız
00 Yorumla
+1 yılBence o mesafe koysun koymasin sen onu tamamen silmelisin hayatından
Ve bence para vermemen gerekirdi şimdi ister istemez aranızda illaki bı iletişim olacak herkes evli hemde durduk yere gölü bulandirmissin00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEşim böyle bir şeyi yapmasaydı cidden çok sinirlenirdim. Ama vermişsin artık yapacak bir şey yok. İkinizin àrasında bilinmeyen bir şey dönüyor gibi ama sana göre mesafelisiniz.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. Olmus ama esınden gızlı olması anlamlı gelmedı ama taraflarında bu durumu bılmesı gereklı degıl huzursuz etmek olmamalı Bu tarz konulardan uzak durulursa kımse huylanmazzzz
00 YorumlaKeşke eşinden habersiz değilde bilgi vererek yapsaydın. Sevgiliyken temas ve paylaşımlarınız oldu mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılTemas ve paylasimdan kastın ne? Yakinlasma ve cinsellik ise olmadi. Hicbir sevgilimle bir sey yasamadim. Evliligi bekledim.
Evet hatan var. Peki eski sevgiline karşı hala hislerin var mı? Ya da evlendikten sonra eski aevgilinle birşey yaşadın mı
01 Yorumla
Soran+1 yılYok hicbir sey olmadi. Zaten esimle uzun yillar beraberlikten sonra evlendik. Eski sevgilimlede 7-8 ay beraberligimiz oldu. Bir sey hissetmiyorum. Esimi seviyorum. Sevmesem ayrılırdım, evlenmezdim. Kafami kurcalayan zerre bir sey yok. Zaten eski sevgilimde evli ve esiyle görüşüyoruz. Hatta bildigim ben eşime dürüst oldum söyledim eski sevgilim oldugunu ama arkadasin eşi beni bilmiyor eski sevgilisi oldugumu. Yoksa sorun cikar baya. Esime de söyledim kiza karsi pot kirma bilmiyor soylememis diye. Cunku bende olsam esimin eski sevgilisi ortaliklarda olsa fena rahatsiz olurum
Arkadaş olarak doğru olanı yaptın, eş olarak yanlış.
30 Yorumla
+1 yılEvlisin ve eskı erkek arkadasin yasıkıntı oldugu için hoş olmamış yarin bir gun bu olay cok buyucek
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı.
+1 yılYani konu eski sevgili olunca eşin rahatsız olmuş bu normal bence de
10 Yorumla Evli olduğun halde eski sevgilinle halen muhattap oluyorsan vahh senin gariban kocanın haline ALLAH yardmcısı olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılBu gibi seylerde hep kadin suclu görülüyor. Adam benden niye borç istedi? Niye özellikle ben? baska arkadaşı yok mu? Bu açıdanda bakmak lazim. Bunu dusunmemistim kocam söyledi niye ozellikle senden istiyor deyince bende de bir şüphe oluştu. Ben evliyim ve kimseyle muhattap olmuyorum ama karsi taraf ben evli oldugum halde, kendisi de evli oldugu halde neden gelip benden borç ister ki? Ben kendisine eşimin ondan rahatszi oldugunu, bana yaklasmamasi gerektigini, benimde rahatsiz oldugumu soyledim en başta. Ben netim. Eşimi seviyorum. Rabbim bana muthis bir es nasio etti bende ona layik olmaya calisiyorum. Insanlik yapayim birine yardim edeyim dedim basima bela oldu. Siddete ugrayan kadini korumaya calisan kadir vardi sonra hapse gonderdiler iyilik yapayim derken. Benimki de o hesap oldu.
+1 yılEski sevgili konusu geçsin yeter kabullenemem zaten aynı iş yerinde olmalarını da istemem.
10 Yorumla
+1 yılSana defalarca yardim ettiyse pardonda ne yanlisi varsa tabiki vericeksin
00 Yorumla
+1 yılSorun yok. Büyütmez. Ama mevlaya göre değişir. Ne kadar verdin?
00 YorumlaYanşış yapmıssın eski sevgiliden dost arkadas olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılBir ay sonra para fazla çıkınca da sevinir merak etme ve bence doğru yapıyorsun
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bende eski sevgilimin yeni sevgilinden alacakliyim 😌
00 Yorumla
+1 yılEşinden özür dile adam çok çok çok haklı en azından para vermeden önce söyleyebilirdin işini arkadaş ortamını değiştir görüşme onunla
00 YorumlaBu durumda Eski sevgilinle arkadaşlık bağını koparmak mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış tabi. Hey gid ihey ne kadınlar var. Paradan açık çıkmasa haberi olmayacak garibimin. Açık çıktıda anca öyle haberi oldu. Dikkat et tehlikeli hareketler bunlar. Evliliğin en büyük üdşmanı tehlikeli hareketlerdir. Sen kendince haklı görüyosun kendini ama iş öyle değil işte
35 Yorumla
Soran+1 yılParadan açık cikmasa niye haberi olmasin. O adamin eski sevgilim oldugunu soyleyen benim. Soylemesem haberi olmayacaktı. Ben dedim bu adam eski sevgilimdi diye. Maas aldigimiz gun benden borc istedi. Bende verdim. Eve geldigimde zaten yorgunum baya. Esime dedim maasini aldin mi evet dedi. Getir kutumuza koyalim sen parami al say dedim. Normalde boyle al say demem. Ikimizde parayi saymadan kutuya koyarız. O ara alıştırmaya calisiyorum durumu. Nasil soyleyecegimi dusunuyorum. Cunku pat diye ben eski sevgilime borç verdim diyemiyor insan. Say dedim saydı eksik var dedi evet dedim. Sıkıla, utana, mahcup sekilde söyledim durumu. Acik cikmasini, ogrenmesini saglayan benim. Yoksa her aldigimiz maasi tek tek saymiyoruz. Sadece faturalara, ev alisverisine gidecek miktari alıyoruz ordan. Geri kalan orda kaliyor. Bende onun aldigi maasi bu vakte kadar saymadım. Esime say diyerek o ara kendime zaman kazandirmak istedim. Nasil ifade etsem, nasil konussam diye cumlelerimi kafamda toparlayacak zaman olusturmak amaciyla yaptim.
Cevap sahibi+1 yılolmaz ne olursa olsun yaptığın yanlış. Borç verdiğin insan kocanın rahatsız olduğu sevmediği eski sevgilin. Birde üstüne üstün böyle birşey yapıyorsun. bu adam sinirlenmesinde ne yapsın. Kendini rahatlatmak için doğru birşey yaptığını inandırmaya kkendini tatmin etmeye çalışıyosun. Ama böyle olmaz. Yanlış anlaşılacak sebebleri doğurma. Bilmiyorum sanki kocanı değilde onu tercih etmişsin gibi geldi. Çünkü sen bu borcu verirken kocanın o adamı sevmediğini rahatsız olduğunu ve öğreneceğinde kızacağını biliyordun değil mi? evet biliyordun. Bu şu demek oluyor. Kocam bile olsa yinede ona borç veririm. Bu senin normal arkadaşın olsa zaten kocan birşey demeyecekti doğrumu? ama bu eski sevgilin
Soran+1 yılPeki bir de su açıdan dusun hep kadini yani beni suclamaya yonelik seyler yapiyorsun, soyluyorsun. Adam da hic mi suc yok? Ben evli barkli kadinim. Eski sevgilimde evli. Onca kişinin arasindan neden benden borç istiyor? bu gibi seylerde hep kadin suclu oluyor nedense. Sanki ben gittim adama yalvardim borcu benden al diye kafasina silah dayadim. Aman amma sorun oldum eşim de bir iki trip atti ama konusunca anlaştık. Evliligi oyle kolayca cope atmak, karina kolayca sifat yapıştırmak kolay degil. Allah'tan konusunca anlasabildigim bir esim var. Sizler gibi degil de bir yerde hata da yapmis olsam anlasabiliyoruz. Baska bir zihniyette olsa Şu an haberlerde ölüm haberim veriliyordu. Bu gibi konularda kopurmemek, duzgunce konusup anlasmak önemli. bir an once verdigim parayi ödese de konu kapansa. Diger yaptigim yorumlara bakarsan kendimi hakli gormedigimi gorursun. Hata yaptığımi farkındayım. Belki borc vermem hata, belki esime danışmalıydım. Hatami kabul ediyorum. Diger yorumlarimda bak. Ben hakliyim demedim. kendimi hakli cikarmaya calistigimda yok. Ben ne kadar sucluysam borc isteyende gelip benden istemesi o kadar suç. Sadece bana yıkmayın olayi. Bu ayni sey gibi. Kadin gider aldatır sevgilisini/eşini. Ama hic diger erkek ne yapti ne etti de kadının aklina girdi bunlar konusulmaz. Kadin yapmıştır denir hep. Bu zihniyet iste. Erkek ne yaparsa yapsin dokunulmaz oluyor kadinin adı çıkıyor. Bende birinin bana gecmisteki yardimlarina karşılık yardimda bulunmak istedim. Hatami da kabul ediyorum. Bundan da dersimi çıkardım. Uzatmaninda manası yok. Eşimle anlamışken size laf düşmez. Evet kırılmış, kıskanmış, sinirlenmis ama bunlari bana tatli dille anlatti. Hatami, olmamasi gerekeni, cikarmam gereken sonucu beraber çıkardık. Konuyu ve defteri kapattik. Kapatmazsak bu evlilik yurumez. Hicbir evlilik yurumez bazi seylerin uzerini kapatmazsan. Sabah aksam kavga edelim o zaman. Bu yaptin, bu oldu diye huzurumuz falan kalmasin.
Cevap sahibi+1 yılcinsiyet ayırdığım yok. Aynı şeyin eşin yapsaydı emin ol senin yanında dururdum. Sana derdim ki sonuna kadar haklısın. Eşinin senin hoşlanmadığın rahatsız olduğunu bildiğin halde gidip sevgilisine borç vermesi yanlış derdim. Hatta daha ağır bir şekilde söylerdim emin ol. Senin alnına silah dayamadı bana zorla borç vereceksin diye değil mi? derdin bizim durumumuz borcvumuz var harcımız var diyip bir şekilde kibarca söylerdin eşinin üzeleceğini bildiğin için. Bu da bir seçenek olabilirdi senin için. Olan olmuş. Zaten böyle bir şeyi bir daha yapmayacağına eminim. Sütten ağzın yandı çünkü
Cevap sahibi+1 yılgeçmiş olsun diliyorum. Mutlu olmaya devam edin
Sen gene iyisin, bizim askerde bir çocuk teskere aldı... Bizim kamiller de, "cocuk teskere aldi, gelirken sigara migara getirir simdi nasilsa" diye dusunerek cocuga yuklu miktarda para verdiler... Sonra ara ki bulasin:):):):)
00 YorumlaEşinin yanında eski sevgilinin olması sıkıntı olur bence
30 YorumlaKocan aşırı sakin biri imiş.. hatta ve hatta abartı şekilde sakin biri..
Bilmem anlatabildim mi 👿00 Yorumla
+1 yılParayı eski sevgiline verdigini söylemek le hata etmişsin keşke başka bı yere harcadığını bahane etseydin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi paramdan verdim dmeen yanlış. Ve vermeden önce sormalıydın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet yanlış yaptınız, ben olsam, bırakın borç vermeyi o işyerinde bile calismazdim.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Bence yanlış!00 Yorumla
+1 yılBana da normal bişy gibi geldi haber verseydin keşke öncedn haber vermediğin için özür dileyebilirsinsin ama çok bişy yok bence erkekler abartmış
10 YorumlaHaklısın. Önemli olan niyet. Aslında eski sevgilin senden borç istememeli. Eşin de haklı, sende haklısın. İyi ki yalan söylemedin 🌺
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru yapmışsın o sana yardım etmiş. yalanda söylememişsin kocana sorun yok geçer tribi
10 Yorumla
+1 yılBence verirken esine soylemeliyın ben olsam ben de bozulurum esin hakli
00 Yorumla
+1 yılkarım böyle virsey yapsa deliririm eski sevgiliden arkadas markadas olmax bilader!!
00 Yorumla
+1 yılEvliliğinle oynuyorsun ✂️
01 Yorumla
Soran+1 yılBana gecmiste yardim eden birine karşılık vermek suc mu oldu? istesem eşime karşı bunu durustlukle soylemeyebilirdim para verdiğimi. Ama evliligimize ve esime saygimdan ne yaptigimi söyledim durustce. Eski sevgilim olduguna ben soyledim. Soylemesem haberi olmahacakti. Gider arkadasa da seni bilmiyor çaktırma diyebilirdim. Ama konuda da dürüst oldum. Ben seffaf davraniyorum. Gecmisimi, bugunumu, gelecegimi esime soyluyorum. Sakladigim hicbir sey yok. Evliligimle oynadigimi dusunmuyorum. Sadece bana zor zamanimda yardimci olan birine ayni sekilde karsilik vermek istedim. Cunku zamaninda yaptigi yardimlarla beni cok ezdi. Istemedigim halde parayi cikardi düşünmeden verdi. Bu devirde cocuk anne babasina para vermiyor bırakıyor öylece. Ben insan olarka yardim etmek istedim. O kisi eski sevgilim olmasa bile guvendigim, borcuna sadik kalacagini bildigim kisiye de yardim ederdim. Esiminde boyle zor durumda olan birine sirtina cevirecegini sanmiyorum. Yardim ettigi, borç verdigi arkadaslari oldu. Eski sevgilim sifati olunca cocugun uzerinde o yuzden sıkıntı oluyor. Baska bir sey yok yoksa ortada. Sadece yardim etmek istedim. Gecmisteki yaptiklarinin sirasi bende diye düşündüm
+1 yılIyilik yap denize at demisler iyi yapmissin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılVuuu sen ne yaptın 😱
00 YorumlaYanlış yaptın tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEski sevgiliyle aynı işte çalışmak mı yuh
00 Yorumla
+1 yılEski sevgiline günahını bile vermemelisin
00 YorumlaBence çok yanlısın icindesin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru yaptın
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılBir daha yapma
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaEvet yanlış
00 Yorumla
+1 yılNormal tavır alması
00 Yorumla
+1 yılVermeliydin
00 Yorumla
+1 yılYanlış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış ettin.