Bana kalırsa bu açıkça risk almaktır. En mutsuz zamanınızda aklınıza gelir genelde böyle şeyler ve de yapmadan gitmek bilmez. Kendinize saygınız varsa, kırılan kalbinize bir hançer daha saplamak istemiyorsanız uzak durun, yapmayın. Benliğinize karşı işlediğiniz bir cinayettir ve en büyük yanlıştır. Bırakın herkes kendi halinde takılsın. Gerçekten çok sevdiğine inansaydınız zaten yanınızda olurdu. Stalklama olayının ana prensibi merak gibi görünüyor fakat altında sürekli "acaba kiminle ne haltlar yiyor" kini yattığı için bence hem ona hem de kendinize saygı bakımından kesinlikle yanaşmamanız gereken olaydır. Ayrılık, unutma ve akabinde gelişen alışma süreçlerinin doğal akışını aksatır ve mütemadiyen insanı zihinsel olarak yorar bu aktivite. Bahse konu süreçleri atlattıysanız da gereksizliğini beyan eden bir aktiviteye dönüşüyor. Nitekim sosyal medyada eski sevgilinizi stlaklamak, düşmeye başladınız mı durmayı zor başaracağınız bir dipsiz kuyuya girmek gibidir. Ciddi manada realist bir rabbit hole deneyimidir.Biliyorum aranızda hala eski sevgilisini stalklayanlar illaki vardır; peki ama neden stalklama ihtiyacı duyuyorsunuz, sizi buna iten amaç nedir?
Yıllar sonra aklınıza gelir de, iyi mi, her şey yolunda mı diye sayfasına bakıp çıkarsanız bunda bir sorun yoktur ancak eski sevgiliyi sürekli stalklamak bana göre hastalıklı bir harekettir. Kabul edilebilir yanı yoktur iki tarafa da zararı dokunabilir. Kim yollarını ayırdığı, hayatından çıkardığı kişinin farkında bile olmadan halen gözetiminde olmak ister ki?
Ömrüm boyunca eski sevgililerimi stalklamak gibi bir çabaya girmedim. Çünkü sosyal medyada kullanan birisi değilim. Lakin sevgilim buraya üyeyse ve profili açıksa bir süre stalk yaparım. Eski sevgiliyi stalklamanın mantıklı olduğu kadar mantıksız yönleri de var. Geçmişte iyi kötü bir şeyler yaşayıp paylaştığım kadının ilişkiden sonraki psikolojisini merak ederim. Buradaki maksat iyi olup olmadığını, günlük hayatını ne denli etkilediğini görmek. Eğer mutluysa mutlu olurum, bu benim canımı yakmaz. Hatta isterim ki, dünyanın en mutlu kadını olsun.
Stalk yapmamdaki diğer amaç ise, ilişkinin ne denli sahte veya gerçek olduğunu öğrenmektir. Çünkü karşında arkadaşın ya da sevgilin olsun fark etmeksizin, aranızdaki bağlar kopunca kişinin gerçek yüzünü görürsün. Verilen sözlerin önemini, sana anlattıklarını, amacını, ya ben bu adamdan kesinlikle uzak dururum gibi cümlelerin gerçekliğini mesela.
Şöyledir ki, ilişki içinde y*vşak diye nitelendirdiğim kişilerle, ilişki bitiminde samimiyet yakaladıysa, nasıl bir arayış içinde olduğunu, amacının ne olduğunu, beklentisinin ne olduğunu az çok anlamama yardımcı olur.
Evet, ben eski sevgilisini stalk yapan bir üyeyim. Peki ya ne kadar süre? İlişki biter ve en fazla üç gün.. Fazlası zaman kaybı. Gencim ve önümde uzun bir zaman var. Geçmişte ilişkilerim nasıl bitip yeni bir ilişkiye yelken açtıysam, yine aynı olacaktır. O yüzdendir önüme bakıyor olmam. Hiç değilse önüme bakarken, ''eski sevgilim'' diye adlandırdığım kişinin karakteri hakkında bilgi sahibi olurum.
Elbette ki eski sevgiliyi stalklamak, yaptığı şeyleri takip etmek saçma. Benim nazarımda yapılmaması gereken bir şey. Kendi açımdan konuşayım ben hayatımdan çıkardığım kişinin benden sonra neler yaptığını merak etmiyorum. Ben artık onun hayatından çıktım ve benimleyken umrumda olan yaşantısı artık mantık olarak umrumda olmuyor. Hani kafa doldurmaktan başka bir şey değil bence.
Bu tür eylemlerde mantık aranmaz pek hislerle yapılır. Mantık olarak ele aldığımızda ise bu insanı manevi olarak yıpratır stalk yapılıyorsa bitirilemeyen hisler vardır onları yüketmek uerine acıtmak hiçte mantığa sığmıyor. Bakmayacaksın, görmeyeceksin, ilgilenmeyeceksin..
Eski sevgiliyi stalklamak mantık dışı bir hareket bence. Eski adı üstünde neden halen kurcalamak ister ki bir insan bişeyleri. Gerek yok. Biten bittiyse eski sevgiliyse öyle işler çocukça bile değil artık.
gidin gitmişgecen geçmiştir. aynışeyleri deneyip farklısonuçlar mı bekleyelim. eski sevgiliyi stalklıyorsak o eskimemiş demektir. eskimeyen yanımızda değil ise ondan kurtulmak tedavi ve kurtuluştur.
Ya ben hep whatsapda çevrim içi kaldım kaldım durdum ben durdukça o da durdu hayatında biri var sandım beni aradi hayatında biri var dimi dedi o bana ben ona bakmisiz 4 ay😂