+1 yılSağlam karakterli vicdanlı merhametli temiz düzgün bir insan olduktan sonra nereli olduğunun bir önemi yok benim için ama babam için önemli sanırım 🤷🏻
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnsani bakımdan kişilerin 'hüküm veremeyeceği' bazı gerçeklikler vardır. Aile, memleket, fiziki yapı vb. değişmez şaşmaz. Kişiye özeldir doğal süreç gereği gelişimini tamamlar ve şekillenir.
Evleneceğim kişinin hangi memleketin insanı olduğunun hiçbir önemi yok. Gereksiz 'ideolojik ve antropolojik' ön yargılarına mevcudiyet vermiyorum zihnimde. Kendini geliştirmiş ve sürekli yenilenmeye açık olması gayet makuldur bana kalırsa. İnsan doğduğu yerin gelenek ve görenekleriyle büyür, yetişir. Pek tabii bunlardan vazgeçmesi söz konusu olmasa da kendini direkt olarak köreltmesi de hoş değildir. Yani eğitimine (sadece okuldan ibaret değil) önem vermiş hayat tecrübelerini iyi bilen, sadakat, sevgi, güven gibi kavramlardan üst düzeyde anlayan insanlara denk gelmek isterim.
Yetiştirilme tarzının, kendi gelenekçiliğinin ötesinde bambaşka profil çizen karşı cins diyorum ben. Bölgesel ayırmak insanları kategorize etmek abesle iştigal olacaktır; sevginin kimden çıkacağı anlık aşık olacağınız belli değil en nihayetinde. Niteliklerine bakmak daha akıllıca memlekete göre insan ayrıştırmak dogmatik algıların işidir.12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. Gayet güzel açıklamışsın.
Bazı kardeşlerimiz ibretlik namına okusun bu yazıyı. - +1 yıl
Teşekkür ediyorum abi, herkes kendi fikriyatını belirtir. Düşünceler sabit düzlemin üzerinden belli oranda değiştirilebilir; yeter ki bunu şapkamızı önümüze alıp irdeleyelim.
Nereli olduğu önemli değil. Benim için içinde insanlık barındırması önemli.
Şu zamanın için de bulunduğumuz zamanda IN_SaN bulmak oldukça güç.
Aşk belki gelir ya da gelmez ama sevginin kapımızı çalabilir olasılığı yüksek. O yüzden önce insanlar güzel yürekler aramalı, memleket ayrımından önce derim..20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle Dünyalı olmaması lazım😂
yoksa evlenmem14 Yorumla- +1 yıl
Muazzezler kültürü erkek sever :))
- +1 yıl
Bu aralar Erkek sevmemeyi tercih ediyorum azizim😀😂
- +1 yıl
Sevip sevmemek tercih olsaydı, Neşet Ertaş ozan olmazdı. :)
- +1 yıl
Kesinlikle tercih 🙏🏻
+1 yılKalpler bit atsin yeter. Gerisi onemli degil benim için
10 YorumlaÇok önemli ırkı yaşadığı yer ailem için 2 misti önemli
16 Yorumla- +1 yıl
Ailenin istediği biriyle mi evleneceksin?
- +1 yıl
Aynen öyle oluyor işte. Ne düşünürsen düşün. Her istediğinin tam tersi olacak. çünkü Allah büyük konuşana onu yaşatır.
- +1 yıl
Herkes kültür farkı diyor Ancak kültürler karıştı birbirine. Eskisi gibi değil hiçbirşey
+1 yılAsla değil. Önemli olan ne kadar “iyi” biri olduğu. Din, dil, ırk gereksiz detay. Ben Hristiyanım ama bir Müslüman ile de evlenebilirim. 🤷🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılYes... Şahsen bir Suriyeli ile evlencek olsam ölmeyi yeğlerim...
30 Yorumla
+1 yılNereli olduğunun ne önemi var? İnsan her yerde insan sonuçta
20 Yorumla
+1 yılasla önemli degil. hatta farklı bir ülkeden olması daha tatlış olur gibi ahhah
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 371 cevap paylaştı. Önemli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Konyalı diye sevmekten vazgeçecek haliniz yok.
10 Yorumla
+1 yılNefes alması dışında bir takım özellikleri barındırsın , insan olmak beyne kalbe sahip olmak gibi
10 Yorumla
+1 yılYani çok önemi yok aslında. Kendini iyi yetiştirdiği müddetçe...
10 YorumlaExtreme bir yer olmadığı sürece önemli değil for example Kamboçya
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet önemli gidipte bir Yozgat'lı, Çorum lu ve Sivas'lı biri ile evlenmek istemiyorum. Çok sinsiler
30 Yorumla
+1 yılIrkçı birisiyim türk olmanın da bir meymeneti yok ama güneydoğu asyalı ve siyahi istemem. Türkiyeden de doğulu ve iç anadolulu istemem
10 YorumlaDüz mantık biri değilim, insanları genelleme içine sokmadan ayırt edebilirim. Yani kısaca nereli olduğu önemli değil Ne olduğu önemli
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevet Isvecli erkeklere zafim var liseden beri.. Isvece gitmek hayalim baska kadinlarlar gordugumde acayip kiskaniyorum sjhsbsbsbbs hemde hepsini
20 Yorumla
+1 yılEvlenme saçmalığı gibi düşüncem yok ama artik bir bölge halkına kin güttüren o zalim utansın👍
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir Akdenizli olarak Karadenizlilerden çok çektiğim için istemiyorum Ordu , Rize özellikle.
10 Yorumla
+1 yılHayır ama kültürlerimizin benzemesini isterim🙂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşta kayseri olmak üzere içanadolu olmasını istemiyorum ama nasip :(
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDegil ama çoğu zaman İzmirli bir erkekle evlenmek istemişimdir..
10 YorumlaBenim vatanıma ülkeme karşı saygı duyuyorsa nereli olduğunun pek bir önemi yok.
30 Yorumla
+1 yılİnsan olması önemli nereli olduğu değil:)
114 Yorumla- +1 yıl
@pigletsevengiller İnsan olabilmesi de kişinin milli-sosyal kökeninin nereye dayandığı ile ilgili yanlız 😏😉
- +1 yıl
Bu görüşe katılmıyorum ben.
- +1 yıl
@pigletsevengiller kendinizce haklı olabilirsiniz belki de saygı duymayıp eleştirinizi de hoş karşılarım. Ammavelakin miye bu görüşe katılmadığınızı ve insan olabilmenin temel nitelikleri size gore nedir öğrenebilmek isterim
- +1 yıl
Yani doğaya, insana saygılı, ilgili ve sevgili biri insandır benim için. Kökeni neresi ne önemi var.
- +1 yıl
36 yaşındayım ve Îstanbul doğumlu Makedonya nin slavlık'tan müslümanlığa geçen azınlık bir topluluğun ferdiyim. Balkan'lıyım diye söylemiyorum lakin bu saydığınız nitelikleri en çok dikkat eden ve özen gösteren bizim milli-sosyal kökenimiz diyebilirim. Cünkü küçümsemek için söylemiyorum ama türkiye den ornek vermek gerekirse özellikle doğu ve karadenizlilerde bu saydığınız nitelikler istisnai olsa da çok zayıf..
- +1 yıl
@pigletsevengiller siz egelisiniz bizden çok insan var oralarda yani bizim kültüre yakınsınız o yüzden bilirsiniz.
- +1 yıl
Egeli olduğumu nereden bildiniz:) bende göçmenim ama sizin gibi düşünmüyorum sadece:)
- +1 yıl
Bir yorumunuzda gözüme ilişti : ) bir göçmen olarak benim gibi düşünmüyorsanız öyleyse siz osmanlı zamanında o bölgeyi türkleştirmek maksatlı götürülen yörük türklerinden olabilir misiniz? 🤔🧐😏
- +1 yıl
O ne demek allah aşkına... işi iyice farklı boyutlara taşıma çabası.. benim nazarımda 83 milyon türk vatandaşı türk vatandaşıdır. Hepsi kardeşim. Selanikliyim, atalarım karamanoğlu beyliğine kadar gider. Çok esaslı bir türk beyliğinden geliyorum. Şimdi benim türklüğümü mü tartışacağız. Siz kendi meşrebinize göre biriyle ahbaplık edip hayatınızı idame ettiremekte özgürsünüz. Ben aynı şeyi düşünmüyorum diye. Osmanlı zamanında şuraya götürülendednendnendndndbdj ne alakaaaa. İnsan oldun diyorum insan meksikalı da olabilir isveçli de mardinli de olabilir izmirli de insan olsun insan kıymeti bilsin.
- +1 yıl
@pigletsevengiller Osmanlı zamaninda göçebe ettirilmiş Yörük türkü dememe niye bu kadar kızdığınızı anlayamıyorum. Değilim diyebilirdiniz. Yanlız size tavsiyem her şeye herkese karşı bu kadar agresif olmayın kendinizi ruhen fiziken yıpratırsınız. Şunu demek istiyorum yaratılış itibariyle herkes insan (kul)'dır yanlız yaşayış itibariyle insanın insanlıktan çıkıp başka bir hal aldığı ortadadır. İnsanlara saygısını, samimiyetini, güvenini yitirmiş, toplumsal dayanışma için gerekli normları tanımayan bölen, yıkan, parçalayan ve ayrıştıran insan ve topluluklar benim için insan ya da kardeş değildir. Ayrica 83 Milyon dışında da aslen türk olan insanlar var ve bunlarda milli-sosyal kökenini inkar etmezler. Bazıları türklerin yaymış olduğu olumsuz izlenimler nedeniyle kimliklerini gizlerler âmenna. Yani bir kişinin kıymetini bilmek için tartışmasız tahsile ya da doğduğu yere bakmak değil kökenine bakmak lazım derim. Size esenlikler sunarım...
- +1 yıl
Bülent bey sizsiniz tamam 👍🏻 o kadar farklı frekanslarda konuşuyoruz ki birbirimizi anlayamadığım apaçık ortada. İyi günler size
- +1 yıl
@pigletsevengiller İnsanız ama frekanslar farklı toplumun sürdürülebilirliği açısından çözülmesi gereken önemli bir problem doğrusu.. Neyse istemeden sizi inciltecek üslubum oldu ise özür diliyor lûtfedip vakit ayırdığınız için teşekkür ediyor size de iyi günler diliyorum.
- +1 yıl
Çok anlaşılmayan bir tartışmanın bittiğini görünce bana da sanırım iyi günler olacak bu saatten sonra 😎
- +1 yıl
İyi günler efendim iyi günler akşamın erken ve güzel saatlerinden herkese iyi bir gün diliyorum:)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYabancı tercihimdir 😂
14 Yorumla- +1 yıl
Nereli mesela?
- +1 yıl
İspanya
- +1 yıl
İspanyollar ile Türklerin %80 benzerlik taşıdığını biliyor muydun?
- +1 yıl
Bılıyrm milliyetçi biriyim ama konu evlılık olunca kafa yapım bır turk erkegıyle uyuşmuyor
A:NerelisinB:DiyarbakırA:Affedersin abim doğuruyor...
00 Yorumla
+1 yılEvet çok önemli kültür farklılığı felan çok olmasın
10 Yorumla
+1 yılYokluk bilmiş kötügün atlatmış olsun nereli olduğu önemli değil 🤷🏼♂️🤷🏼♂️
10 Yorumla
+1 yılgeri kafalı değilse nereli olduğu önemli değil.. sevsem yeter
10 Yorumla
+1 yılFark etmez zihni gelişmiş ve kültürlü birisi olması yeterlidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok değil kürt Alevi falan da olabilir huyları iyi oluyor oranın kızlarının ve hamaratlar
10 Yorumla
+1 yılÇok aşıksam önemli olmaz
30 Yorumla
+1 yılSünnetsiz olmasın yeter ki
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evet suriyeli olmiczk
21 Yorumla
+1 yılÖnemli olmalı. Kültür çatışması olabilir.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖnemli tabiki niye gidip teröristin tekiyle evleneyim
bunların çıktığı illerde belli...
uzak olsun aman aman00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki önemli İzmir olmasın. d şaka şaka olabilir
10 Yorumla
+1 yılÖnemli değil. Ama mesafe ilişkisi bana göre değil.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılMadagaskarlı değilsem evlenmem baane
10 Yorumla
+1 yılHiç önemi yok yeter ki insan olsun ANTARKTİKA da olabilir
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvleneceğim kişinin her şeyi benim için önemli.
10 Yorumla
+1 yılEvet İzmirli olmayacak mesela.
10 Yorumla
+1 yılHayır değil memlekete göre karpuz seçer gibi.
10 Yorumla
+1 yılbir önemi yok..
Türkiye li olması yeterli..20 YorumlaÖnemli değil Marslıya da razıyım kljfd
10 Yorumlaİnsanlıktan nasibini almış olsun yeterli.
10 Yorumlaİç anadolu olmazsa baya sevinirim
21 Yorumla- +1 yıl
Sebeb
Önemli olan kendisi, nereli olursa olsun.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 820 cevap paylaştı. Biraz önemli çok değil..
10 YorumlaUzayli bile olabilir hatta farkli galaksi djmb
10 Yorumla
+1 yılBen seveyim de isterse ugandali olsun khfhj
10 YorumlaTabikii mümkünse dünyalı olsun 😄
10 YorumlaÖnemli. Mesela Bayburtlu olamaz
10 Yorumla
+1 yılÖnemli tabikide ben karadenizliyim gidip te doğuluyla evlenemem
210 Yorumla- +1 yıl
Zamanında trabzonlu iki bayan ile görüştüm. Seninle aynı fikirdelerdi.
Ailem bir Kürt'e kız vermez dediler. Bu tamamen bir IRKÇILIK..
Bu bir müslüman kesime yakışmayan bir durum. Gerçekten yakışmıyor. - +1 yıl
Bende Trabzonluyum benimde ailem karşı ancak gerçektende haklılar oranın gelenekleri görenekleri çok zor bende orada yapamam bir insanin doğup büyüdüğü ortam kişinin karakterini etkiliyor bu yüzden bende yapamam
- +1 yıl
@KafamKatliam Yapamam diyipte yapanları çok gördüm. Ben ön yargıya karşıyım ve siz Trabzon kızlarında çok fazla ön yargı var. Artık dünya değişti yeni düzen yerleşiyor. Halen 30 yıl önce ki düşünceleri taşımak çok anlamsız. Ve insanlıkla da bağdaşmıyor. Ön yargının olmadığı ve dürüst bir hayat tavsiye ediyorum size.
- +1 yıl
Gelenek görenekleri zor ama emin ol kürtler birbirlerini çok tutuyolar bisi olsa anında toplanıyolar kürt değilim ama kürtleri cok seviyorum kuzenimin eşi kürt ve kuzenim onların gelenek göreneklerini bilmedigi için zamanla gorur ogrenirsin elbet dediler hic dislamadilar
- +1 yıl
Abi orada genel olarak ataerkillik çok fazla erkekleri asla eşleriyle anneleri arasindaki dengeyi saglayamiyor ve çok kalabalık aileler ve erkeklerinin geneli hem çok kıskanç hemde ana kuzuları oluyor tamam tdabzondada var kiskanci sunusu bunusu ancak doğuda daha fazla var hemde oranin kizlari erkek arkadaş yapsa şort etek giyse kıyameti koparirlar ben aynı zamanda İstanbul'da doğdum büyüdüm bizde hiç böyle birsey yok özgürlüğüm elimde ataerkillik yok istedigim gibi elbisemi eteğimi giyinsem karışan yok kısıtlayan yok doğu tarafına bir kızın bu kadar rahat olması ters bak kaç tane doğulu kız arkadaşlarım varsa hepsi kendi tarafindan nefret ediyor bir tanesi Diyarbakırlı Allah bana doğulu birini yazdıysa bozsun bıktım artık bunlardan dedi kız bile kendi memleketinden geleneğinden goreneginden ortamından şikayetçi
- +1 yıl
İyi olanida var elbette ancak yinede bana göre değil orası ben çok rahat biriyim
- +1 yıl
@KafamKatliam İşte bu yüzden İNSANLIĞINIZI KAYBEDİYORSUNUZ. Bahsettiğim gibi ön yargınız var bu sizin zihniyetinizde kırılmayacak gibi. Özellikle Trabzonlular için konuşuyorum. Hepinizin aklında aileler kalbalık, anne herşeye karışırız hayatı zindan eder düşüncesi var.
Artık o işler yok. Zaten kültürler karışmış birbiriimize entegre olmuşuz halen bunu düşünemiyorsunuz. Allah karşına seveceğin bir kürt insanını çıkarsında bu gerçekleri öğren. Yoksa ırçılıkta Allahın karşısında hesap veremezsiniz ! - +1 yıl
Hayır sözünü geri al istemiyorum anlasamam diyorum sana bostan yere bir evlilik yapıp ayrılmayım
- +1 yıl
Sen sanırım doğulusun
- +1 yıl
@KafamKatliam Doğuluyum ama hiç fark etmiyor nereli olduğum. Önce helalinden insan olalım. Allah sonuçta kimseye nerede doğmasını istediğini sormuyor.
Önemli iskandinav olabilir
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan insan olması !!!
10 Yorumla
+1 yılÖnemli kültür çatışması olur
10 Yorumla
+1 yılCesaretli olduğu sürece önemli değil
10 Yorumla
+1 yılÖnemi yok ama Doğulu tercihimdir
081 Yorumla- +1 yıl
Çünkü sen de Kürtsün değil mi?
- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Çok şükür
- +1 yıl
Irkcısın
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Çok cahilce bir düşünce Kürt olup sana kötü davranabilir siddet uyguyabilir ki zaten kadına değer de verdikleri yok
- +1 yıl
Ben kürdüm ve kürtler kadar kadına değer veren bir ırk görmedim henüz. Bir bildiğim var ki Kürt istiyorum diyorum. Sende biraz mantık olsaydı yorumu düzgün okurdun. Cümlemin başında önemi yok dedim.
- +1 yıl
Belli önemi yok bildiğin ırkcısın ırkcılık yapıyorsun Kürtler kadar geri millet mi var
- +1 yıl
Geri millet var mı bilmem ama senden gerikafalı cahili yok eminim
- +1 yıl
Zoruna gitti gerçekler
- +1 yıl
Bildiğin ne söyle bizde bilelim kadını çalıştırmaz kızlarını okutmazlar 15 yaşında evlendiirirler, yengesiyle evlendirirler , elini tuttu diye kızı öldürürürler
- +1 yıl
19 yaşındayım diyarbakırlıyım öğrenciyim sevgilim varken ailemle tanıştırdım dünyada ki en anlayışlı babaya sahibim. Asıl sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkede böyle ayrımcılık var. Yıllardır tutturmuşsunuz yok okumaz yok erken evlilik yok bilmem ne gözünle birine bile şahit oldun mu sen ordan laf atmak kolay dimi klavye delikanlısı seni
- +1 yıl
Evet gözümle onlarca kafamdan uydurmuyorum klavye delikanlısı değilim doğru düzgün konuş gizliden yorum yapıyorsun birde. Sen istinasın bunu biliyorum ne kadar geri ve gelenekçi olduklarını biliyorsun Şu an da sırf kötülememek için böyle yapıyorsun
- +1 yıl
Ayrımın kralı sen yapıyorsun Şu an
- +1 yıl
Kardeşim seni tanımam etmem durduk yere yalan söylicek değilim ayrıca bunlar olağan dışı şeyler değil anlamıyorum inanması neden zor bu kadar?
- +1 yıl
Ben mi dedim asla bir Kürt’le evlenmem
- +1 yıl
Tamam ben yok demiyorum ki böyle ailelerde var geneli böyle degil
- +1 yıl
Peki ben mi dedim asla bir Türkle evlenmem?
- +1 yıl
Madem tanıyor musun yargı yapma. Kürt olsun diyorsun aynı kapıya çıkıyor
- +1 yıl
şu an da min yüzde 95 i böyle.
- +1 yıl
Nasıl 95 böyle
- +1 yıl
Bak kürt olsun demiyorum Doğulu tercihimdir diyorum Türk ya da vs asla olmaz demiyorum
- +1 yıl
Yüzde 95 Kürt mü olsun:)
- +1 yıl
Cidden şaka gibisin geneli böyle değil dedin min yüzde 95i böyle diyorum
- +1 yıl
Yapma ya bana hep %5 denk gelmiş ne hikmetse
- +1 yıl
Güldürme beni :D
- +1 yıl
Sen sadece görmek istediğini görmüşsün en modernini de görsen bir kılıf uydurursun
- +1 yıl
Yoo modern olanlara saygım var ayrım yapmıyorlar mesela onlar önce insanım diyorlar
- +1 yıl
Sende bu yok mesela 🙂
- +1 yıl
insanları ırkına göre ayırmıyorum tercihim de demiyorum farkındaysan
- +1 yıl
Dogulu batılı kuzeyli kızılderili afrikalı
- +1 yıl
Doğu erkekleri beni daha çok etkiliyor tercihim onlardan yana ama yinede ayırmam bir önemi yok benim için ayrımcılık ırkcılık bunun neresinde açıklar mısın bana
- +1 yıl
Ne desem sana yaramaz çünkü Kürt değilim %95 :)
- +1 yıl
Bisey demiycem artık..
- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
Onlardan hoslanman doğal bana da mesela Kürt kızları itici geliyor
- +1 yıl
Genelde :)
- +1 yıl
Kürt kazıları da sana bitiyordu
- +1 yıl
Birde bana ırkcı diyorsun 😀
- +1 yıl
Bitmesinler onlar Kürt erkeklerinin hizmetciligini layıklar köle olsunlar erkeklerine çocuk yapsınlar onlara
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
Üzüldüm senin için (gerçekten) Umarim bir gün böyle bir şey olmadığını anlarsın 🙂
- +1 yıl
Anlayamam çünkü onlarda senin gibi genelde bizim ayrım yapacağımızı düşünüyorlar hoşlansa bile istemiyorlar
- +1 yıl
Neden üzülüyorsun
- +1 yıl
Bana :)
- +1 yıl
Hoşlansam da hoşlanmasam da ayrım yapmam anla artık şunu
- +1 yıl
Kürt olsun camurdan olsun diyorsun tamam
- +1 yıl
Şaka gibisin ya tamam sen ne dersen o en haklı sensin senden haklısı yok 👍
- +1 yıl
Hahahaha bu arada bende kürdüm.
- +1 yıl
Amacın ne ya
- +1 yıl
bisi yok ya iyi geceler
- +1 yıl
Nasıl derler sizinkiler
- +1 yıl
Şev baş
- +1 yıl
Sanada 👍
- +1 yıl
Bir gün bir kızla tanışırsam buraya gelip yazcam sana
- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Kürt bir kızla tanısırsam Şu an daha önemli bir sorunum var
- +1 yıl
Olur
- +1 yıl
İyi değilim ya gözlerden
- +1 yıl
Ne yapayım 😂😂
- +1 yıl
Komik mi Kürt değilim hosuna gitti dimi
- +1 yıl
Canımın acıması
- +1 yıl
Sen iyi değilsin...
- +1 yıl
Şakaydı bu :)
- +1 yıl
Tuttum seni hosca kal...
- +1 yıl
Sende
- +1 yıl
Oldu
- +1 yıl
😏
- +1 yıl
💁♀️
- +1 yıl
🤦🏻♂️
- +1 yıl
Haklısın 👍
- +1 yıl
Bir daha der msijn
- +1 yıl
Başından savmak için haklısın deyip duruyor 😅
- +1 yıl
Saçmalama 😂
- +1 yıl
Yja yja biliyorum çok konuştum farkındayım 😅
- +1 yıl
Hahaha😂@son_defa06
- +1 yıl
Gel de onu arkadaşa anlat işte
- +1 yıl
Ben Trabzonluyum mesala ama üniversite yıllarımda bir sürü çok sevdiğim Kürt arkadaşlarım da oldu her insan grubunun içinde iyisi de olur kötüsü de ama insanları bu şekilde kökenine göre ayrıştırmak toplumun temellerine dinamit koymaktır sadece bunun da kimseye bir faydası olmaz
- +1 yıl
Katılıyorum 👍
- +1 yıl
@Son_defa06 dostum ben neyim bir cevapla olur mu?
anne Türk asıllı kürt babam ise tam Türk ben neyim sana göre pislik miyim?
NOT:Bursa'da doğup büyüdüm
kimse kürtçe bilmiyor neredeyse bir kez doğuya gitmedim ailede pkk seven yok zaten?
İnsanlar sorduğunda Türk'üm derim hep ama sana göre neyim?
+1 yılÇok önemli
13 Yorumla- +1 yıl
Peki merak ettim soruyorum size kızkardeşinin sevgilisi olsa ne tepki verirsiniz? kızkardesin etek elbise giyinse ne tepki verirsiniz? Sizce ileride annenizle eşinizin arasındaki dengeyi her iki tarafıda kırmadan sağlayabilir misiniz? Evlendiğinz zaman eşinizle beraber gezip tozarmisiniz zaman geçirirmisiniz? Ve son olarakta diyelimki evlendiniz evinize herhangi bir misafir çağırmadan önce (kim olduğunun bir önemi yok ) eşinizin fikrini alirmisiniz yoksa kendi kafanıza goremi hareket edersiniz? Sadece sorularimi cevaplayin merak ediyorum
- +1 yıl
Tek tek cevaplamak istemiyorum ancak senin için bir genelleme yapayım. Bu bahsettiğin yasakları koyan kesim var mı var. Ancak sayıları çok az. Eskisi gibi değil hiçbirşey veya anlatıldığı gibi değil. Eskiden kalan sığ bir düşünce var bu halen devam ediyor. Benim ailemden kimse kimseye karışmıyor. Saygı var. Ben kimseninde karışmasın müsade etmezdim.
- +1 yıl
Peki tamam
+1 yılEvet onemli hemde cok
10 Yorumla
+1 yılHiç onemli değil adam olduktan sonra
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem