Eşim bana hakaret etti?

Üç yıl çıktık ve yaklaşık bir yıldır evliyiz eski sevgilim eşimden hemen önce hayatımdan çıkmıştı ve gerçekten uzun yıpratıcı bir ilişkiydi eşimle olduktan sonra bir daha hiç aramadım araştırmadım doğal olarak o da beni öyle. Yurtdışına gitmişti ve orada yaşıyordu sadece bunu biliyordum. Geri dönmüş ve beni sosyal medyadan buldu takip isteğini kabul etmedim ve evlendiğimden haberi yok buna eminim. Mesaj attı konuşmak istedi niyetini yanlış anlamamamı sadece söyleyeceği bir şeyler olduğunu yazmış mesajda ben de sadece "uzatmadan söylersen memnun olurum çünkü ben evliyim" yazdım eşime söylesem mi diye düşündüm ama zaten o yazdıktan sonra hemen engellerim diye düşünüp söylemedim eşime gerginlik çıkmasını istemedim. Daha sonra eşim telefonumda mesajlarımı gördü bildirim gelince ve benim bir suçum olmadığı halde her türlü hakareti etti sen nasıl evli kadınsın bunların içinde en hafifiydi. Suç bende olmamasına rağmen özür diledim ve hakaret etmeye devam etti ne s'rtüklüğüm ne o'puluğum kaldı ilk defa eşimin ağzından böyle kelimeler duydum. Daha fazla kaldıramadım ve madem güvenmiyordun neden boşanmıyorsun dedim. Güveniyordum nerden bilebilirdim bu zamana kadar senin içinde böyle şeyler olduğunu dedi ve bardağı son damlayla taşırdı. Boşanalım dedim bunu bekliyormuş gibi tamam dedi ama aynı evin içinde bir haftadır konuşmuyoruz ne boşanma konusu geçiyor ne başka bir şey. İlk adımı benim mi atmam gerekiyor bu kadar ağır sözden sonra?
Eşim bana hakaret etti?