Sevgilimle ayrılma eşiğindeyiz ne yapmalıyım toparlanmak için?

sevgilimden gizli facebook hesabı açıp beni çok kıskandığını bile bile erkek arkadaşlarımı ekledim bazılarıyla sohbet ettim hatta bi arkadaşımla ilişki durumunu beraber yaşıyor yaptım bütün bunları yapmamın sebebi onun beni çok sıkması, herşeye yasak koyması vs.. sevgilim tüm bunları öğrendi ve yinede benden ayrılmadı tabiki affetmedi hala aynı konu aynı yara kapanmadı sadece o değil bende çok acı çekiyorum canım çok yanıyo onu her şeyden çok seviyorum o günden beri ağlamadığım bi günüm gecem geçmiyo çok kötüyüz nerdeyse hergün küsüz az önce yine konuşuyoduk cam açmıştık (ayrı şehirdeyiz) yine bi tartışma çıktı ben ona madem benden bıktın benimle evlenme hayalleri kurma felan dedim ve yine bu konuyu öne sürdü ''sen bana bunları bunları yaptın ama ben hala seninleyim senin ağzını açıp bişey söylemen yüzsüzlükten başka bişey değil evlenmekmiş yüzükmüş eğer adam olmayacaksan karşıma çıkma ya adam ol yada hayatımdan defol ya ben yoruldum artık hadi allaha emanet ol'' dedi ve kapattı ben şimdi ne yapıcam ayrılmayı asla istemiyorum :(((
Sevgilimle ayrılma eşiğindeyiz ne yapmalıyım toparlanmak için?